ВЕСТИ

Село Новаке код Призрена- Шиптари запалили још једну србску кућу! Где је сада наша влада?


 

 

 

У суботу 25.априла 2020. године око 16 часова је у селу Новаке код Призрена, запаљена кућа покојног Моме Станојевића. Његова супруга није у селу, а ватру су приметили Срби из села Новака и позвали полицију и ватрогасце. Пре полиције и ватрогасаца, крај запаљене куће се појавио комшија из села, Албанац, са својим ватрогасним возилом и помогао да се угаси пожар.

Кућа је запаљена у време полицијског часа, док су мушкарци из села били на њиви. Мештани села су обавестили полицију да нису видели ко је запалио кућу, али да се данима по селу за време полицијског часа шетају становници околних села. Полиција је обавила увиђај и рекла да ће појачати контролу и забранити од сутра да се по селу ико шета за време полицијског часа.

Срби из села Новаке, међу којима је и троје деце, су узнемирени јер до сада су им крали летину и механизацију, а сада су почели да подмећу пожаре и то по дану, што уноси додатан страх и неизвесност.

Оливера Радић

Sent from Mail for Windows 10

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...