Геополитика / ДРУШТВО / Други пишу... / Европа / ИЗДАЈА / КОСМЕТ / ОРВЕЛИЈАНСКИ ПРЕВОДИ / ПОЛИТИКА / СРБИЈА

ОДЛУЧАН НАСТУП НАШЕ ГЕЈ ВЛАДЕ У БРИСЕЛУ: ПРИХВАТИЋЕМО ПОСЛУШНО СВАКО ВАШЕ РЕШЕЊЕ О КОСОВУ


Brnabić: Suočićemo se s ishodom dijaloga o Kosovu kakav god bude

„НАРАВНО ДА ЋЕМО ОДОБРИТИ ПРИЈЕМ ТЕРОРИСТИЧКОГ КОСОВА И У УНЕСКО И У У.Н. И ГДЕ ГОД НАМ НАРЕДИТЕ, САМО ИХ НАГОВОРИТЕ ДА НАМ ДОЗВОЛЕ БАР ЈЕДНУ НВО НА СЕВЕРУ“–  Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Evropskom parlamentu u Briselu da će Srbija biti spremna da se suoči s ishodom dijaloga svih društvenih i političkih činilaca i stavom o budućnosti Kosova, kakav god taj stav bio. Ona je ukazala na to da je Srbija dosad sprovela najveći deo dogovora u Briselskom sporazumu, dok Priština nije ni počela da primenjuje okosnicu tog sporazuma…Kako je istakla, mora se imati na umu da se „Srbija tu odgovorno ponaša, a pošteno je reći da to Priština ne čini“. „Priština nije sprovela Briselski sporazum, čak ni počela da radi na tome, a Srbiju i dalje pitate hoćete li saradjivati, blokirati ih oko ulaska u Unesko, a Priština ne sprovodi ključni deo Briselskog sporazuma“, naglasila je predsednica srpske vlade.

МЕКАЛИСТЕР: ГУБИТАК КОСОВА ЈЕ ЗА СРБИЈУ „ИНВЕСТИЦИЈА КОЈА СЕ ИСПЛАТИ“- Sednicom je predsedavao šef Spoljnopolitičkog odbora i izvestilac za Srbiju David Mekalister koji je u uvodnom izlaganju rekao da uspešna integracija Srbije i Zapadnog Balkana traži mnogo napora, ali da se investicija isplati.

„МИ ВОЛИМО НАТО И НАТО ВОЛИ НАС“- Ona je rekla da poslanici Evropskog parlamenta moraju da deluju na temelju činjenica, a ne utisaka. “Prošle godine je Srbija imala 16 vojnih aktivnosti s raznim zemljama, a od toga devet s Amerikom, a po dve s balkanskim zemljama i NATO u sklopu Partnerstva za mir, jednu s Mađarskom i dve vežbe s Rusijom”, rekla je Brnabić…

 

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Evropskom parlamentu u Briselu da će Srbija biti spremna da se suoči s ishodom dijaloga svih društvenih i političkih činilaca i stavom o budućnosti Kosova, kakav god taj stav bio.

Vlada Srbije: Ana Brnabić u EP
Foto: Vlada Srbije / Ana Brnabić u EP

Brnabić je to rekla odgovarajući na pitanja poslanika u Spoljnopolitičkom odboru EP.

Slovenija ne priznaje srpsku manjinu

Brnabić je danas u Evropskom parlamentu ukazala na činjenicu da je pitanje nacionalnih manjina u Srbiji uređeno na najbolji način u Evropi i primetila da u Sloveniji, članici EU, Italijani i Mađari imaju manjinska prava, a Srbi nisu iako su po broju najveća manjina.

„Mi to pitanje sa Slovenijom, za nas veoma prijateljskom zemljom, i ne potežemo“, rekla je Ana Brnabić u razgovoru s poslanicima Spoljnopolitičkog odbora EP, odgovarajuće i na neke tvrdnje da bi srpske vlasti morale da se bolje pobrinu za poštovanje prava manjina.

Ona je ukazala na to da je Srbija dosad sprovela najveći deo dogovora u Briselskom sporazumu, dok Priština nije ni počela da primenjuje okosnicu tog sporazuma, a to je uspostavljanje Zajednice srpskih opština.

Kako je istakla, mora se imati na umu da se „Srbija tu odgovorno ponaša, a pošteno je reći da to Priština ne čini“.

„Priština nije sprovela Briselski sporazum, čak ni počela da radi na tome, a Srbiju i dalje pitate hoćete li saradjivati, blokirati ih oko ulaska u Unesko, a Priština ne sprovodi ključni deo Briselskog sporazuma“, naglasila je predsednica srpske vlade.

Rusija viđena kao prijatelj, 80 odsto poslanika u srpskom parlamentu za ulazak u EU

Brnabić je navela i da najnovije istraživanje pokazuje da je 49 odsto građana Srbije i više od 80 odsto poslanika u srpskom parlamentu za ulazak u EU, a 66 odsto građana podržava reforme za članstvo u EU, rekla je premijerka Brnabić, odgovarajući na pitanja poslanika u Spoljnopolitičkom odboru Evropskom parlamentu.

Ona je rekla da Srbija takođe ima slobodnu trgovinsku zonu s Rusijom i zavisi od uvoza ruskog gasa, navodeći i da članice EU razvijaju veoma korisne ekonomske i druge veze s Rusijom.

Odgovarajući na primedbe da Srbija održava i vojne vežbe s Rusijom, ona je uzvratila da Srbija želi da ostane vojno neutralna i predočila da je daleko veći broj vojnih vežbi srpska armija imala s NATO i SAD, nego s Rusijom.

Ona je rekla da poslanici Evropskog parlamenta moraju da deluju na temelju činjenica, a ne utisaka.

“Prošle godine je Srbija imala 16 vojnih aktivnosti s raznim zemljama, a od toga devet s Amerikom, a po dve s balkanskim zemljama i NATO u sklopu Partnerstva za mir, jednu s Mađarskom i dve vežbe s Rusijom”, rekla je Brnabić.

Ove godine Srbija je učestvovala u 15 vojnih vežbi, od toga 13 s NATO, u tom sklopu sedam bilateralno s SAD, dok su dve vežbe održane s Rusijom.

Srpska premijerka je uzvratila na opasku poslanika EP Čarla Tanoka da saradnja s Rusijom „šteti evro-atlantskim težnjama Srbije“, naglasivši da Srbija „veoma otvoreno kaže da ne stremi evro-atlantskim integracijama, već ulasku u Evropsku uniju“.

„Mi ne želimo da budemo član NATO, želimo da očuvamo našu vojnu neutralnost, a to su brojke koje dokazuju da smo mi istinski vojno neutralni“, podvukla je Ana Brnabić.

“Ne želimo da budemo hroma članica EU”

Brnabić je na sednici Odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta izjavila da Vlada želi da uspešno sprovede reforme kako bi Srbija postala ravnopravna članica Evropske unije.

Ona je rekla da su makroekonomska stabilnost, reforma javne administracije i vladavina prava stubovi dugoročnog razvoja Srbije, ali i neophodni za ulazak zemlje u EU.

Srbija, prema njenim rečima, želi da uđe u EU, a jedan od razloga zašto je prošle godine ušla u vladu, zato što je tadašnji premijer Aleksandar Vučić naveo prave razloge za evrointegracije – ne zato što u EU ima novca, već zato što su reforme važne za srpske gradjane i kompanije.

„Kada budemo spremni da uđemo u EU i kada EU bude spremna da nas primi, želimo da budemo ravnopravna članica EU“, rekla je Brnabić i dodala da Srbija ne želi da uđe u Uniju kao „hroma članica“ već želi da završi svoj posao.

Ona je rekla da ako Srbija ne obezbedi nova radna mesta i ne bude uspešna u reformama, čak i da uđe u EU, EU joj neće doneti bolji život. Brnabić je rekla da je da je zadovoljna onim što je Vlada uradila u prvih 100 dana.

Ona je rekla da je nova Vlada počela u teškim okolnostima suočena sa štrajkovima, ali da je, kad su rešena ta pitanja, mogla da nastavi rad prethodne vlade koju je vodio Aleksandar Vučić.

„Posle toga, mogu reći da smo imali uspešnih sto dana“, rekla je Brnabić koja boravi u dvodnevnoj poseti Briselu.

Sednicom je predsedavao šef Spoljnopolitičkog odbora i izvestilac za Srbiju David Mekalister koji je u uvodnom izlaganju rekao da uspešna integracija Srbije i Zapadnog Balkana traži mnogo napora, ali da se investicija isplati.

Izvor: Beta

2 thoughts on “ОДЛУЧАН НАСТУП НАШЕ ГЕЈ ВЛАДЕ У БРИСЕЛУ: ПРИХВАТИЋЕМО ПОСЛУШНО СВАКО ВАШЕ РЕШЕЊЕ О КОСОВУ

 1. Тражећи текст Председнице Владе Републике Србије у којем је представила визију развоја Србије до 2025.г, наишла сам на допис , који је у име Владе Републике Србије – Генералног секретаријата, 17.01.2020.г. Београд, упутила заменик генералног секретара Тамара Стојчевић, под називом „ТРАНСПАРЕНТНОСТ СРБИЈА“, на адресу Палмотићева 31 /III (без уписа назива града ).
  У наведеном допису, аутори изјављују :
  “ Поступајући по вашем захтеву за приступ информацијама од јавног значаја, у којем тражите следеће, па наводе….копије докумената…информације о томе када је план/пројекат разматран…информације о томе, који су све државни органи учествовали итд…. закључно са тачком 7 ( да не набрајам даље).“
  Знајући, да се Палмотићева улица налази у Загребу, потражила сам што се налази на тој адреси, односно , коме би могао бити упућен одговор Генералног секретаријата Владе Републике Србије..
  У Загребу, у улици Палмотићева, у згради бр.31, налази се „Дружба Исусова“ или „Исусовци“ (језуити).
  „Дружба Исусова“ је службени назив , за један од редова Католичке цркве. Ред је основао Ignacije Loyolski (1491-1556).
  Да би скратила о чему се ради, копирати ћу део текста који је написао Патер Вјекослав Ласић, за служење мисе 27.12.2010.г. :
  (копија)
  „U trenutku dok nastaje ovaj tekst u Bazilici presvetoga srca Isusova u Zagrebu teče misa za poglavnika Nezavisne države Hrvatske Antu Pavelića. Riječ je o već tradicionalnom misnom derneku, koji nije organiziran – kako bi dobronamjeran netko mogao pomisliti – da se prisutni vjernici pomole za spas paklom spržene Pavelićeve duše. Ne, u pitanju je misa povodom obljetnice smrti, a iskustvo ranijih misnih derneka ove vrste poučava da govora o Pavelićevim grijesima neće biti. Isusovačka ekipa fokusirana je isključivo na njegove „zasluge“

  Srdačan susret blaženog Adolfa Hitlera i svetog Ante Pavelića

  – Dragi stranački kolege, suborci, suradnici, prijatelji i znanci!
  u Bazilici Presvetog Srca Isusova (Palmotićeva 31, Zagreb) služit će se misa 27. 12. 2010. (17,00 sati) u povodu obljetnice smrti poglavnika ustašog pokreta i Nezavisne države Hrvatske dr. Ante Pavelića (1889-1959).
  Ovu obavijest na svojim stranicama ostavili su članovi proustaškog Hrvatskog oslobodilačkog pokreta. Među obavijestima na stranici Bazilike srca Isusova, pak, slične najave nema. Objavljene su najave misa od Božića do Nove godine, ali informacija da će u radosnom tjednu biti služena i misa za poglavnika Pavelića izostala je. Po svemu sudeći, radi se o gruboj pogrešci isusovačkog administratora, pogrešci za svaku osudu.
  Ukoliko nekog zanima kako izgledaju bogoslužja sjećanja na zločince rata kod Rimokatličke crkve u Hrvata, neće biti potrebno da ide u Palmotićevu družiti se s neoustašama i njihovim duhovnim ocima. Dovoljno je informirati se kod svemoguće tražilice Google, koja će nam otkriti kao je misno slavlje za poglavnika Antu izgledalo prije dvije godine. Nije čak potrebno niti vaditi citate novinskih izvještaja, jer sama informacija da se 2008. godine u Bazilici Srca Isusova čovjek prigodom misnog slavlja za Pavelića mogao opskrbiti prigodnim kalendarom s motivom zemljopisne mape Hrvatske u endehazijskim granicama dovoljno govori o karakteru presvetog skupa što ga iz godine u godinu organiziraju Isusovci u Hrvata.
  Pater Vjekoslav Lasić (foto: sarajevo-x.com)
  Ne idući, dakle, na presvetu misu za svetog Antu Pavelića, cijenimo da će misno slavlje predvoditi, ili barem ministrirati, jedan od najboljih sinova iz reda Dominikanaca – pater Vjekoslav Lasić. Spomenuti je redovito na ispomoći Isusovcima pri ovakvim slavljima. Misa za Pavelića i snatrenje o Nezavisnoj državi Hrvatskoj njegove su omiljene igračke, pa je tako pater Lasić govoto pretplaćen na čast obilježavanja obljetnice rođenja vođe domaćih izdajnika iz Drugog svjetskog rata. O njegovim stavovima više neka govori njegova rečenica upućena prisutnima na pogrebu zapovjednika ustaškog logora Jasenovac Dinku Šakiću.
  – Ustaški pokret je 10. travnja 1941. godine obnovio hrvatsku državu. NDH je temelj današnje domovine Hrvatske, države za koju je naš mučenik Alojzije Stepinac hrabro posvjedočio pred bezbožnim komunističkim sudom. Svaki pošteni Hrvat treba se ponositi Šakićevim imenom, kazao je pater.
  Vojnici svetog Ante Pavelića
  Ukoliko kojim slučajem Lasić i bude spriječen da obilježi ovaj veličanstveni dan Pavelićeva rođenja, ne treba sumnjati da će Isusovci u svojim redovima naći dostojnu zamjenu. Riječ je, naime, o redu katoličke crkve u Hrvata poznatom po svom nacionalnom, da ne kažemo fašističkom naboju. Ipak, zašto ne: riječ je o redu katoličke crkve u Hrvata poznatom po svom fašističkom naboju. Kako reputaciju – o kakvoj god se radilo – valja zalijevati da bi bila friška, tako i Isusovci svake godine organiziraju misu za zločinca, ne propuštajući spomenuti njegove „zasluge“ za hrvatsku opstojnost.
  U zaključku, informiramo vas da su od današnjeg dana svećenici predmetne Bazilike Presvetog Srca Isusova započeli sa blagoslovom stanova. U obavijesti stoji: „Svećenici dolaze k onima, čije adrese imamo od prošlih godina. Ako se netko želi naknadno javiti za blagoslov, neka to učini u sakristiji ili u župnom uredu (tel. 01/4803-050).“
  (Завршен копирани текст).
  Даље, за ову организацију пише (цитирам):
  „С обзиром на богослужну обредну припадност, исусовци припадају римском ( римокатолици), бизантском или грчком обреду ( гркокатолици) и другим католичким обредима.
  Хрватски исусовци имају властиту редовничку покрајину, која се назива Хрватска покрајина Дружбе Исусове.
  Ова редовничка покрајина територијално захваћа подручја више држава, те се осим Хрватске и Босне и Херцеговине, протеже такођер на Србију, Црну Гору, Македонију, Бугарску (а за нашу покрајину Косово и Метохију, написали су) и Косово.
  Сједиште јој је у Загребу, Палмотићева бр.31.
  Тренутно броји око 160 чланова ( не пише на коју годину се односи тај податак)“.
  Даље наводе “ Хрватска покрајина Дружбе Исусове, је АДМИНИСТРАТИВНИ териториј Дружбе Исусове на чијем подручју живе и дјелују исусовци а обухваћа:
  подручје Хрватске (Загреб, Сплит, Ријека, Осијек, Опатија, Дубровник), Босне и Херцеговине ( Сарајево ); Србије ( Београд ), те Црне Горе ( Котор, Оток Госпе од Милости)“.

  Само овим горе написаним-цитираним текстовима, много тога су казали о свему што се дешавало у Републици Хрватској, када је Хрватска одлучила да се издвоји из СФРЈ-е и о свему, што се и дан данас дешава у Хрватској и суседним државама.
  Што се тиче Владе Србије, занима ме, да ли итко контролише, коме се све шаљу извештаји о њеном раду, као и документи/планови и информације од јавног значаја и са киме јавно и тајно сарађују, или је то државна тајна за српски народ и многе грађане Србије?

 2. Прије сат времена послат је коментар, који није видљив. Коментар је писан због читалаца а не због редакције.
  Ако га не објавите, сматрати ћу да сте под цензуром ЕУ, НАТО и хрватских служби.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s