ВЕСТИ

СРПСКА ХЕРОИНА СМИЉА АВРАМОВ И ПРОДАТЕ ДУШЕ


РЕАГОВАЊА СТРАНАКА

3 Votes

Српски либерални савет
28.02. 2015. г.

Председник Србије г. Томислав Николић учинио је позитиван гест, један од ретких добрих у његовом досадашњем председничком мандату: одликовао је професорку Смиљу Аврамов, некадашњу председницу најугледнијег светског правничког удружења  – International Law Assosiation.

Узјогунили су се због тог геста неки страни стипендисти и дежурни србождерски активисти у Београду и Новом Саду. Једна аутономашка странка је протестовала, објављена је једна бљутаво-лажљива карикатура, огласили се један ХДЗ-ов прирепак из Београда, један новинар (дођош из раја демократског Туђмановог Загреба, побегао  у Београд у време страховладе „злочинца“ Слободана Милошевића), један пропали политичар… Страни стипендисти а и њихови београдски медији ударише у лелек.

smilja_avramovaПрофесорка С. Аврамов, иако никада није била ни члан партије С. Милошевића а са њим се разишла још 1992. г., проглашена је за његовог идеолога, скоро дословце и за сарадника ратног злочинца. Да ли су ови отпадници читали стенограме сведочења у Хашком суду, када на суђењу некадашњем председнику, у његовом присуству, 7. септембра 2004. С. Аврамов каже да се са С. Милошевићем разишлазбог његове попустљивости према Европској унији и њеног захтева да се са ЕУ прекину разговори? И дословце изјављује: „..ми у земљи, замерали смо му да иде сувише далеко у попуштању Европској заједници на штету интереса Србије.

Знају они све то и баш зато је гђа Аврамов мета напада у својој 98. години – зато што би она била политички мудрија, интелектуално јача и политички далеко опаснија по менторе страних трабаната, да се којом срећом тада налазила на челу Србије.

Знају они да Карла дел Понте на вечери уочи сведочења у Хагу није успела да придобије проф. Аврамов – за разлику од њихове, њена част није била на продају. И то пече, јако боли издајника кад се суочи са његовом супротношћу, са карактерним човеком. И зато је српска хероина Смиља Аврамов тако бесрамно нападнута.

Знају они да у биографији дивног човека и уважене професорке нема ниједне мрље. Боли их што је она, која је била илегални курир партизанског покрета у време нацистичке окупације, имала моралну снагу да потпише захтев за утврђивање истине: за рехабилитацију Драже Михајловића, вође другог антифашистичког покрета.

Знају они да су њен отац и још 10 чланова породице убијени у логору Јасеновац од усташких кољача, далеко свирепијих од својих нацистичких учитеља.

И баш та карактерна чистота Смиље Аврамов наспрам њихове моралне наказности их боли. То је разлог зашто се партизанска илегалка у карикатури сврстава уз бок монструма и највећег нацистичког злочинца из времена 2. светског рата.

Иако је сулудост напада на проф. др. Смиљу Аврамов јасна, дижемо свој глас пред српском јавношћу јер немамо право да ћутимо пред издајом домаћих квислинга. И на крају: ако су већ толико загрејани у борби против злочина, зашто ћуте када Тони Блер, један од креатора масовног злочина у Србији 1999. г. и убијања неколико хиљада њених грађана, долази у кабинет премијера Србије, уместо да буде затворен и суђен у београдском суду због злочиначког бомбардовања.

Никола Милованчев, члан СЛС-а

Извор: СРБски ФБРепортер

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...