Биљана Диковић / Ванредно Стање / ДРУШТВО / Други пишу... / НАЈНОВИЈЕ / СТАВ / MAIL - RSS FEED

Проф. др Мила Алечковић: Далеко је сунце – Нисмо се ми зато борили!


Проф. др Мила Алечковић: Далеко је сунце – Нисмо се ми зато борили!

Нисмо се борили да истерамо фашизам, да би НАТО остваривао Хитлеров план! Није антифашиста онај који мисли да је борба готова.

07.05.2013. сајт Двери Српске, за ФБР приредила Биљана Диковић

Mila-Aleckovic

„Далеко је сунце“, каже један писац, бивши партизан, који касније није разликовао отпор српског партизанског покрета отпора од шаке Отпор омладинаца Мадлен Олбрајт, балканског одељка бироа „НЕД“-а и „ИРИС „-а. Није он крив, помешало се све.

Али, нисмо се ми зато борили.

Почеле су прославе победе над „мрачним фашистичким добом историје“, а мрак као да је остао на нашој ретини до данас. Ко не види да борба није завршена, боље да ништа и не гледа, нити да ишта прославља.

Нисмо се ми зато борили.

Трговци су још у Храму, иако их је Исус Христос пре више од две хиљаде година отерао. И не само што су у храму, него су себи саградили бројне нове дијамантске храмове и одатле избацили све европске народе. Презрели су народе! А заклани и подављени Срби први нестадоше.

Нисмо се ми зато борили.

У Француској је у току народна Револуција, леже људи на улицама дању и ноћу, али медији у српској колонији ћуте. Цензура је део договора „коктел-партија“ са полуидиотима из ЕУ канцеларија.

Нисмо се ни зато борили.

За геноцид над народима данас више није потребан циклон Б. Довољан је и сиромашни уранијум уз погон Ф-16 и пар кофера долара, у чувеном бољшевичком вагону. Геноцид је данас специјалитет банака и модификованог семена.

Потребан је и фрижидер за пренос ишчупаног срца и, из тела исечених слезина или бубрега. Не ради то више др Менгеле. Данас је то дело оних који воде нову државу Косово, оверену печатом антифашистичких савезника.

Нисмо се ми зато борили.

Победили су „фашизам“ у Другом светском рату, а онда су, од 1945. до данас, бомбардовали 51 земљу света. На крају, као и на почетку, стигоше и до нас, до Србије.

И ми смо опет „победили фашизам“ и снимили серију скупих филмова о нашој победи. Главни глумци су данас у владајућим политичким партијама. Затим смо добили нову савезничку власт. Сада нам следи нова борба против фашизма.

У трансу славља „победе над фашизмом“, глумци Молоха славе, јер је њима победа донела зараде, банке, гангстере и „бангстере“. Они су добили новац и за њих је победа над фашизмом, спектакл, шоу, берза.

Не виде они српски народ на Косову и Метохији у прљавштини, загађењу и сиромаштву као у гетоима из ’41. Не виде они да је Рајхстаг у Бондстилу, а логорске жице свуда около по брдовитом Балкану.

Нисмо се ми зато борили.

Они су се „претплатили “ на антифашизам и за то добијају високе хонораре у еврима. За њих се фашизам завршио 1945, или 1948. Њима је држава дала дотације, донације и финансије за коктеле, спектакле, венце и прославе.

Нисмо се ни зато борили.

Они су та нова виша супра-национална раса која са „народним свињама“ више не сме да се меша. То је нова банкарска елита и финансијска раса која робље тражи и налази свуда по свету. Не требају њој више гасне коморе, јер је јачи и мање видљив метод душегупки каматама.

То је виша раса која повремено врши „деконтаминацију“ Игоових јадника у транзиционим земљама. То је раса која живи од Ги Деборовог „Друштва спектакла“ и која нам је донела Забаву, Фарму и игру, уместо одмора и хлеба. То је „виша раса“ оних који су скупо продали своје мртве.

Нисмо се ми зато борили.

Христос је страдао за све људе света да више нико после њега не би, али ми сви и даље посрћемо и падамо.

Ми смо данас први Хришћани који се крију по пећинама не би ли се спасли лављих чељусти. Ми нисмо Институција са коферима блага . Ми нисмо Скупштина са посланичким привилегијама, ми смо само „еклезија“ и скупштина побуне у срцима.

Ми смо народ са највише оболелих од рака и хемијског зрачења који сече прсте или ћути кад га послодавац избаци са посла, или када живи без зуба у вилици.

Зар је толико труда хиљадама година било потребно да бисмо довде дошли? До овог јада и до ове немоћи? Зар је толико дуго било потребно ићи?

Нисмо се ми зато борили.

Прослављати данас победу над фашизмом без нове борбе, јесте исто што и спектакл руље која виче: „разапни“! То је Пилатово прање руку после осуде Христоса.

И кажем, зато, мом руском народу, јер ја, ако други не смеју, ја на то имам право кроз очи претка који је, ни бео, ни црвен, давно пријехао на брдовити Балкан:

Нисмо се ми за комунистички Холивуд и за снимање антифашистичких филмова борили!

Нисмо се борили за нове Берије који се једнако лако уновче и на Истоку, и на Западу!

Нисмо се борили за нова требовања кавијара и шампањца за посланике и страначке апаратчике.

Нисмо се борили за бувљак-продају читаве Србије!

Зар су због тога толики Срби и Руси без руку и ногу затрпавани у рушевинама?

Зар је због тога стрељано толико ђака у разреду?

Зар је због тога мала Вјазма остављена у снегу?

Нисмо се борили за Нато у Србији, за Остапе Бендере и за Златно теле у лествици вредности! Нисмо се борили за фашистичку цензуру и медијске спискове непожељних људи!

Нисмо се борили да унуци Адолфа отимају земљу у Војводини!

Сав тај кич који ће венце ловора ставити на чело Дана Победе, потребан је данас за другу борбу!

Сви ти тенкови који ће сутра закрчити Црвени Трг, требало би да спасу српски изморени народ на Косову! Да спасу све беднике света под НАТО бомбама!

Сва та показуха која ће трубити улицама Москве – треба да затвори Хашки суд!

Све те гузоње из Европе које ће добити позиве за трибине великог Славља, нека обиђу српске енклаве и виде да се Хитлеров план на Косову управо остварује!

Ја, дете учесника покрета отпора и дете „антифашиста“, чија се мајка једва жива извукла из Гестапоа, ја не пристајем на режирано „шоу-бизнис“ славље!

Ја не желим да будем корисни идиот нових функционера са венцима у протоколима!

Онај који је дигао прву револуцију и који је данас васкрсао, каже нам да наша борба није ни из далека готова, или да није ни почела! Ја данас пристајем и могу да будем само његов савезник!

Алечковић-Николић Мила

2 thoughts on “Проф. др Мила Алечковић: Далеко је сунце – Нисмо се ми зато борили!

  1. Можда је дошло време да се „дете“ запита : да ли је мајка пишући :“другарице посадимо цвијеће…“ имала на уму и постојање оног покрета отпора који је под „кретањем“ војске друга Тита а на гусеницама совјетских тенкова „етнички очишћен“ толико да се тек после седам деценија увиђа да је борба вођена више против Срба него против фашиста ?
    То је и даље тешко признати…
    за шта сте се борили, то се ево испречава пред нама… и шта ће мо сад?
    „Нисмо се зато борили…“ јесу се зато борили, то би било поштено признати, рехабилитовати и „равногорце“, сагледати истину и заблуде,измирити Србе и кренути даље.
    Бојим се да „деца“ родитеља учесника покрета отпора још увек нису у могућности да признају заблуде својих родитеља, (мада већина имаше добре намере) … то је камен спотицања и србски усуд, накриво срасла кост колико год да је не пријатно, мора да се ломи и поново намешта а да ли су „деца“ дорасла и довољно сазрела остаје да се види… ено процес „суда части“ Ђенералу Дражи траје… како ће се завршити остаје да се види.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s