ВЕСТИ

САЧУВАНЕ ФОТОГРАФИЈЕ КОЈЕ НЕДВОСМИСЛЕНО ДОКАЗУЈУ САРАДЊУ КОМУНИСТА И ФАШИСТА!!!


Историја

Пази, снима се и чува се!

Комунисти су систематски уништавали своје фотографије са Немцима и усташама, али ипак их је сачувано довољно да би се видело шта се дешавало…

ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ

————————————————

УВОДНА НАПОМЕНА ФБР УРЕДНИКА: СВЕ ФОТОГРАФИЈЕ У ОВОМ ТЕКСТУ СУ ОЧИГЛЕДНО АУТЕНТИЧНЕ- ЈЕДИНУ РЕЗЕРВУ ПРЕМА АУТЕНТИЧНОСТИ- НЕ ФОТОГРАФИЈЕ, ВЕЋ АУТЕНТИЧНОСТИ САРАДЊЕ УСТАША И ПАРТИЗАНА НА ЈЕДНОЈ ДО ОВИХ ФОТОГРАФИЈА– ИМАМ ПРЕМА ТРЕЋОЈ ФОТОГРАФИЈИ „ОДОЗДО“ ГДЕ СЕ ПРИКАЗУЈУ ДВА ПАРТИЗАНА КОЈИ ДРЖЕ ПУШКЕ УЗ НОГУ, ОПКОЉЕНИ НАОРУЖАНИМ УСТАШАМА. НА ОВОЈ ФОТОГРАФИЈИ СЕ ЈАСНО ВИДИ ДА СУ ПАРТИЗАНИ, ИАКО У СВОЈИМ УНИФОРМАМА, БЕЗ ИКАКВЕ ОСТАЛЕ ВОЈНИЧКЕ ОПРЕМЕ- ОПАСАЧА, БОМБИ, НОЖА, РЕДЕНИКА ИТД- ШТО НИЈЕ СЛУЧАЈ СА УСТАШАМА КОЈИ СТОЈЕ ДО ЊИХ И ИЗА ЊИХ. ТАКОЂЕ НА ФОТОГРАФИЈИ ЈЕ УОЧЉИВА НЕЛАГОДНОСТ(МОЖДА И СТРАХ) У ОЧИМА ОВЕ ДВОЈИЦЕ ПАРТИЗАНА…ТАКО ДА СМАТРАМ ДА ТУ КОНКРЕТНУ ФОТОГРАФИЈУ ТРЕБА УЗЕТИ СА РЕЗЕРВОМ- ДА НЕ БИ ТА ЈЕДНА ФОТОГРАФИЈА ЕВЕНТУАЛНО ПОСЛУЖИЛА НЕКОМ НЕДОБРОНАМЕРНОМ „АНАЛИТИЧАРУ“ ЗА ДИСКРЕДИТАЦИЈУ, ИНАЧЕ ВЕОМА ДОБРО ДОКУМЕНТОВАНЕ НАЦИСТИЧКО-КОМУНИСТИЧКЕ САРАДЊЕ У ОВОМ ЧЛАНКУ…(М. Новаковић)…

————————————————–

Мада су у Други светски рат ушли као немачки савезници, и мада су и касније повремено сарађивали са Немцима и усташама, комунисти су у свакој прилици говорили о “сарадњи четника са окупаторима“. Њихова верзија историје није исправљена до наших дана, барем не како би требало. На пример, све рубрике типа “догодило се на данашњи дан“, сваког 1. септембра говоре о нападу Немачке на Пољску, заборављајући да је истог месеца Пољску напао и Совјетски Савез, тј. да је то била заједничка нацистичко-комунистичка агресија. Ни једна историјска књига у Србији није објавила фотографије са срдачног сусрета Вермахта и Црвене армије после сламања Пољске. Том приликом је одржана заједничка војна парада, а и касније, све до немачког вероломног напада 22. јуна 1941, фото апарати су бележили загрљаје насмејаних Немаца и Совјета.
Захваљујући руским пријатељима, јер је ово у Русији одавно опште позната ствар, овом приликом доносимо серију фотографија припадника Вермахта и Црвене армије, а истовремено и још неколико група снимака, чије објављивање је у социјалистичкој Југославији такође било строго забрањено.
Прву од поменутих група чине четири снимка остала иза комунисте Александра Стојановића “Шпанца“ из села Островица код Ниша. Поред Пеке Дапчевића, Косте Нађа, Ивана Гошњака, Вељка Ковачевића, Роберта Доманија и његових других познатијих другова, Стојановић је био један од “шпанских бораца“ који су се после пораза у Шпанији спасили бекством у Француску. Као сумњиве и опасне типове, Французи су их похапсили, а до преокрета долази када су Немци 1940. године окупирали “Пету републику“. Тада нацисти ослобађају из затвора своје савезнике комунисте. Све “шпанске борце“ са југословенских простора, њих око 150, сместили су у логор “Грас“, где су их припремали за нову мисију. Потреба за том мисијом указала се после окупације Краљевине Југославије априла 1941. године. Немци су овом приликом применили искуство из сламања царске Русије 1917. године. Пошто су лоше стајали на Источном фронту, тада су позвали у помоћ пету колону, тј. руске комунисте. Преко Финске, са огромним свотама новца, убацили су у Русију Лењина и његове другове. Остатак приче је познат, али се мање зна да су истоврмено Американци, мада су били руски савезници, преко Канаде послали у Русију Лава Троцког…
Тако су Немци већ маја 1941. довели у Југославију поменутих 150 “шпанских бораца“, како би на тај начин везали руке српском покрету отпора, чије организовање су већ уочили. Приликом преласка југословенске границе, нацисти су поздравили комунисте својим поздравом – испруженом руком.
Занимљиво је да је нешто после немачког логора “Грас“, у Канади основан британски логор “Икс“, који је такође окупљао избегле “шпанске борце“ са југословенских простора. У то време, пролећа 1941, Британци су на располагању имали много више југословенских војника и официра у Египту, него комуниста у Канади, али су се ипак определили за потоње, са којима су планирали да “запале“ Југославију. Толико о њиховом савезништву!
Познате су две фотографије из прве фазе сарадње Немаца и комуниста у Југославији. На првој видимо фудбалске екипе немачког гранизона у Чачку и комунисте, уочи пријатељског меча. Један од учесника догађаја, филмски режисер Пуриша Ђорђевић, тада скојевац, пише у својим мемоарским записима да су на тој утакмици победили његови другови. На другој фотографији видимо немачког војника Аугуста Хелера са припадницима Љубићког партизанског одреда. Хелера су касније те године стрељали Немци, због сарадње са партизанима. Иначе, током целог рата, нема примера да су партизани стрељали неког свог припадника због сарадње са окупаторима.
У другој групи фотографија су Немци и партизани снимљени у каснијим фазама рата. Овде доносимо два снимка из периода март-мај 1943, из догађаја које комунисти еуфемистички називају “мартовски преговори“, као и један снимак партизана са хитлеровском омладином, за коју није познато место и време снимања.
Трећу групу чине заједнички снимци партизана и усташа. Ради упознавања са предисторијом, доносимо и факсимиле неколико страница “Пролетера“, гласила Централног комитета КПЈ, и то из броја 28 из 1932. године. У том броју, који се иначе може видети на Одељењу обавезног примерка Народне библиотеке Србије у Београду, комунисти у неколико чланака поздрављају усташе и отворено навијају за њих у борбама против жандарма и четника Косте Пећанца у Лици. Једна од карактеристичних реченица гласи: “Комунистичка партија поздравља усташки покрет личких и далматинских сељака и ставља се потпуно на њихову страну“.
Током Другог светског рата комунисти су више пута нападали четнике заједно са усташама. Према једном немачком извештају из Источне Босне с почетка 1942, комунисти и усташе борили су се против четника “раме уз раме“. Вероватно из тог периода потиче једна од три за сада познате заједничке слике усташа и партизана. Остале две су из Западне Босне, из 1943. или 1944. године. Те две фотографије објавили су муслимани, а занимљиво је да се муслимани из области Тузле сада јавно хвале својом ондашњом ратном тактиком: прво у “Ханџар“ дивизију, па после у партизане… (Српске новине, Чикаго, јун 2012)

ПОТПИСИ ЗА СЛИКЕ:
1-10: Заједничка парада Вермахта и Црвене армије у Брест Литовску, 23. септембра 1939. године:

Last edited by Miloslav Samardzic on Wed Sep 05, 2012 11:09 pm, edited 1 time in total

Miloslav Samardzic

Joined: 26 Nov 2004
Posts: 17267

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 6:06 pm    Post subject:

11. Совјетски НКВД и немачки Гестапо у Закопану, Пољска, 1940. године:

12-14. “Шпански борци“ у логору “Грас“ у Француској. На снимку бр. 12 означен са “икс“ је Александар Стојановић:

15. “Шпански борци“ прелазе југословенску границу, а нацисти их поздрављају испруженом руком:

16. Фудбалска утакмица између Немаца и комуниста у Чачку, пре 22. јуна 1941:

17. Партизани Љубићког одреда са немачким војником:

18-19. Немци и партизани у периоду март-мај 1943:


Miloslav Samardzic

Joined: 26 Nov 2004
Posts: 17267

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 6:07 pm    Post subject:

20. Партизан са Хитлер југендом:

21-24. “Пролетер“ из 1932. године, у коме КПЈ поздравља усташки покрет:

25. Партизани и усташе, вероватно у Источној Босни 1942:

26-27. Партизани и усташе у Западној Босни 1942-1943:

 

http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?p=264230&fb_source=message

19 thoughts on “САЧУВАНЕ ФОТОГРАФИЈЕ КОЈЕ НЕДВОСМИСЛЕНО ДОКАЗУЈУ САРАДЊУ КОМУНИСТА И ФАШИСТА!!!

  1. Ratovi! Ko zna koliko ce ih biti za nama!Ko prezivi prica svoju pobednicku verziju!Ostaje pustos i beda na zemlji, u srcima bol,i na dusi praznine!Granice i medje,nek su proklete,puste ostale,zbog njih se ratovi i vode!Zivimo u zabludi narode vec citav vek!

  2. Наравно, ко ће други изједначавати партизане са усташама него неочетник Милослав Самарџић. Мислим да је историјска чињеница, а то сте могли прочитати у левичарском часопису Печат, да су антисрпску верзију КПЈ створили Немци и њихова обавештајна служба на берлинском конгресу КПЈ у Дрездену, с намером да злопотребе марксистичку идеологију за немачки продор на Балкан. На исти начин су десетак година раније убацили своје агенте у Русију да направе револуцију и избаце Русију из првог светског рата, што су и успели. Немци су заправо у Југославији преотели комунистичку партију од комуниста и убацили империјалну идеологију под фирмом анти-империјалне и под фирмом супротстављања хегемонији. Пре тога је постојала партија социјалистичког предзнака Социјалистичка радничка партија чија идеја револуције није била примарно разбијање српског етничког простора. Зна се да је Тито, човек нејасног порекла био у Русији и ту се види веза с немачком агентуром. Тако и ове слике треба гледати у смислу немачког контролисања српског устанка преко свог старог агента. Тито је с Михајловићем на првом састанку говорио руски преко преводиоца јер српски није говорио довољно добро. Исто тако српски устанак с било које стране се треба посматрати у смислу борбе против фашизма и борбе за опстанак а не у уском идеолошком смислу.

    • Mirjana Malbaša E moji četnici, pa čega se vi sve ne dosjetite: još malo pa aneksije ruskih teritorija od poljske kroz historiju, što bilo uzvraćeno ovim ruskim paktom s hićom: rusi se jedva rješili poljske buržuazije zato se smije ovaj sovjet,poljskoj okupaciji

    • Verovatno da je i Goli otok samo srpska fikcija, i preko sto hiljada pobijenih viđenih srpskih domaćina posle drugog rata ( da ne bi FIAT-a ne bi se ni saznalo za masovnu grobnicu koju komunisti napraviše na mestu gde se gradila nova FIAT-ova fabrika). Vi komunisti znate samo da pričate o velikosrpskom nacionalizmu, o opasnostima koji se kriju u patrijahalnom vaspitanju srpskih porodica,u opasnostima koji se kriju u srpskojj tradiciji, a za zla koja ste počinili nemate odgovora. To što nikad niste ni pokušali da oslobodite logoraše iz Jasenovca, najveće masovne grobnice u svetu, to što ste sa ustašama stalno umanjivali broj srpskih žrtava, nikad niste kroz istoriju koju ste pisali pomenuli nijedno drugo stratište pored Jasenovca, a bilo ih je da im se ni broja nezna, što ste posle rata zabranili povratak proteranim Srbima sa Kosova na svoja ognjišta , što ste cele fabrike iz Srbije preseljavali po Sloveniji i Hrvatskoj, što ste iz Niša demontitali tramvaj i prugu i preselili i masu drugihh zločina koje ste počinili protiv Srpskog naroda. Da ste tako ispravni kao što pišete dozvolili bi da se otvore tajna dosijea, a ne da ih spaljujete ne bi li posakrivali tragove svojihh zločina.

    • Prvo, Komunizam i Fašizam su 2 strane istog novčića. Da jedan demon nije napao drugog koegzistirali bi i delili „plen“, kao što su uradili sa Poljskom. Tajna Internacionalna Teroristička Organizacija – TITO, ilegalna teroristička grupa od oko 400 prekaljenih Boljševika, po nalogu Rusije otpočinje svoje delovanje u Jugoslaviji tek nakon napada na SSSR. Oni su bili ilegalna ruska teroristička formacija, nasuprot jedine legalne vojne formacije na tlu Kraljevine Jugoslavije, „Kraljevoj vojsci u otadžbini“. Zločini tih bandita ne mogu se meriti po oholosti i posledicama sa bilo čijim zločinima na ovim prostorima. Njihovo „nasleđe“ je unakazilo potonju budućnost srpskog naroda i prepolovilo srpske teritorije u odnosu na Kraljevinu Jugoslaviju. Izmišljanje nacija na 2. zasedanju tzv. AVNOJ-a ostavilo je kataklizmične posledice samo po srpske nacionalne interese… Ovo je samo sitnica, za početak…

  3. Цео текст и фотографије су једно велико срање и огромна глупост и безобразлук… Једном речју, КРЕТЕНИЗАМ!!! Замисли молим те, састали се немци и Руси 1939. и почетком 1940. године… За оне који не знају, на снази је још увек био Акт о ненападању између Совјетског Савеза и Немачке… познавање тога је ствар опште културе, а не образовања…

  4. nebranim nikog al pola fotografija je namesteno. 1.2.3.nema veze sa partizanima 4.5.6.7.8. klasicne pismonose ili ti postari niko nema cak ni pistolj ako su oficiri.
    20.blizanci ili ti foto sop.
    slike 20 i 21 okolo ustase naoruzani a ovi jadnici ……
    kazem nebranim nikoga ali neznamo mi nista sem ovih jadnika na fotografijama.

  5. Toliko dokaza saradnje partizana sa okupatorom,“Bravarovog“ ucesca na strani Austro-Ugarske protiv Srba,pa stratista,Goli otok stvaranja automomnih pokrajina samo u Srbiji,likvidacija Generala Draze priznatokg prvog gerilca u Evropi koji je spasao cca 500 saveznickih pilota … i jos uvek niko da skloni tog zlotvora,svetskog probisveta i srusi mauzolej u Beogradu poznatog kao „Kuca cveca“.

  6. na predzadnjoj fotografiji,nisu pripadnici partizanskog pokreta,nego Huskina milicija,na fotografiji je Husein Huska Miljkovic drugi s desna,sklapao savez sa svakom od zaracenih strana,u cilju zastite naroda sa svoje teritorije koju je kontrolisao,1944 presao u partizane,kad je i ubijen pod nerazjasnjenim okolnostima………….pripadnici Huskine milicije http://img114.imageshack.us/img114/4913/borciunskeoperativnegrupe1721t.jpg

  7. Ево такође серијала слика од 1990-1992. године из Лондона на којима тај гибаничарски квази-историчар Милослав Самарџић (ака Милојица Свемоћни) позира са окорелим ционистичким плаћеницима и осведоченим издајницима и анти-Србима Вуком и Даницом Драшковић, престолонаследником мутавим Ацом и Вераном Матићем, директором сорошевско-усташке телевизије Б92:

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...