ДРУШТВО / Други пишу... / ИЗДАЈА / КОСМЕТ / Миодраг Новаковић / ОРВЕЛИЈАНСКИ ПРЕВОДИ / Политичка Сатира

МИНИСТАРКА: ЕУ ЈЕ ЛУКАВА, НЕЋЕ ЗАХТЕВАТИ „ДЕЈУРЕ“ ПРИЗНАВАЊЕ КОСОВА, АЛИ ЗАТО ХОЋЕ „ДЕФАКТО“ (Или како превести Србе жедне преко воде- ФБР орвелијански превод агенцијског наслова)


Јоксимовић: ВУЧИЋЕВА Србија неће имати дилему Косово или ЕУ- ЗАТО И МЕЊАМО УСТАВ!?

(Beta, 17.11.2017)- ФБР Орвелијанска обрада (сас велика слова)
Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да Србија (не)ЋЕ бити условљена признањем независности Косова како би постала чланица Европске уније (ЕУ) и додала да очекује отварање најмање три поглавља у преговорима са ЕУ до краја године.

Реагујући на изјаву председника Србије Александра Вучића да ће ЕУ од Србије тражити потписивање
правно обавезујућег документа о нормализацији односа Београда и Приштине, Јоксимовићева је рекла да то (не) ЗНАЧИ признање независности Косова, као и да је потписивање правно обавезујућег документа предвиђено Бриселским споразумом.

Она је за Радио-телевизију Србије рекла да би, можда, поједине чланице ЕУ хтеле да Србија призна независност Косова, али да је ЕУ  КОБАЈАГИ статусно неутрална, јер ЈОШ постоје земље чланице које нису признале Косово.

Наравно да НЕ можемо да постанемо чланица ЕУ ако не признамо Косово. Управо је суштина споразума о нормализацији дефинисање оквира нормализације који (не)ЋЕ нас натерати да признамо независно Косово, али које ће свакако значити читав низ уступака, али под условом да Приштина реализује своју основну обавезу, а то је ФИКТИВНА Заједница српских општина“, рекла је министарка.

Она је нагласила да ће садржина правно обавезујућег споразума бити дефинисана резултатима „МЕЂУ-ДРЖАВНОГ“ дијалога Беграда и Приштине.

„ХОЋЕ бити дилема Косово или ЕУ, јер ТО СВОЈИМ ПОСТОЈАЊЕМ ЈЕСТЕ ПРАВИ показетељ да не постоје они стандарди о којима свакодневно причамо са Бриселом, а то су реформе, владавина права, административни капацитети (ОСИМ ОНИХ ШИПТАРСКЕ „ДРЖАВЕ“)…“, рекла је Јадранка Јоксимовић.

Она је навела и да се КОБАЈАГИ не слаже са премијеркм Аном Брнабић (ЈЕР ВУЧКО ЈЕ ДОЗВОЛИО МИНИСТРИМА ДА НА ЊУ „ШИЉЕ ОНУ СТВАР„) око тога да је свеједно колико ће поглавља бити отоврено до краја године, додајући да је отварање поглавља доказ успешног ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКОГ рада.

„Отварање поглавља јесте доказ да сте радили на ИЗДАЈНИЧКИМ И ДЕКАДЕНТНИМ реформама, и ја очекујем отварање најмање три поглавља, УКЉУЧУЈУЋИ ЧИПОВАЊЕ МОЗГА КОД СЕЛЕКТИРАНИХ МИНИСТАРА, до краја године, све друго бисмо тумачили као успоравање напредовања европских ДЕЗинтеграција“, ОДВАЛИЛА је Јоксимовић, И ОСТАЛА ЖИВА

 

ОРИГИНАЛНИ ТЕКСТ НА БЕТА ЛИНКУ: >>>>>>>>>>>>>>

One thought on “МИНИСТАРКА: ЕУ ЈЕ ЛУКАВА, НЕЋЕ ЗАХТЕВАТИ „ДЕЈУРЕ“ ПРИЗНАВАЊЕ КОСОВА, АЛИ ЗАТО ХОЋЕ „ДЕФАКТО“ (Или како превести Србе жедне преко воде- ФБР орвелијански превод агенцијског наслова)

 1. Изјаве Ненада Чанка (копирам ):

  „Косово није Србија, него простор на којем живе неки људи који имају заокружену државну целину“ ;
  „Столица за Косово у Уједињеним нацијама се подразумева а евентуалне последице би могле да буду само по понос ултра десничарских кругова у Србији“;
  повлаче многа друга питања.

  Очито је, да Ненад Ч. својим изјавама, ради на рушењу авнојевске границе Републике Србије, док истовремено подржава авнојевске границе осталих република бивше СФРЈ, што никако не би смело проћи.

  Авнојевске границе или су на снази, за све бивше републике СФРЈ, или нису на снази, за све њих.

  Како су замислили, да једној републици признају тековине НОБ-е, док истовремено раде на томе, да другој републици, та иста стечена права одузму, уз помоћ моћних војних савеза и силе?

  Ненад Чанак је дужан дати образложење, како српском народу , тако и свим грађанима државе Србије, на основу чега сматра да КиМ ( Косово *) треба да буде чланица УН, док истовремено он и они који следе његову политику, захтевају , да ти исти захтеви о чланству у УН , не смију бити признати Републици Српској , нити су смели бити признати Републици Српској Крајини?

  На основу којег права Ненад Ч. оправдава, да Република Хрватска организованим терором, војном силом, прогонима, убиствима, рушењима, минирањима и паљењима, етнички очисти са својих простора, више од шест стотина хиљада становништва српске националности, те бесправно и не овлаштено, без њиховог пристанка, одузме њихова стечена права?

  На основу којег права Ненад Ч. оправдава, да Република Хрватска бесправно и неовлаштено, одузме стечену имовину од уговором везаних власника покретне и непокретне имовине и катастарских власника покретне и непокретне имовине – цивилних и приватних лица, углавном српске националности?

  На основу свега виђенога, поставља се основно питање:

  Да ли сложена држава Хрватска, која није била у стању да правним и демократским средствима реши ново настале проблеме у њој самој, те, као решење понуди, да се посегне за употребом војне и полицијске силе и изврши етничко чишћење свога српског становништва, може бесправно присвојити, без пристанка власника , туђу имовину и празну територију (без матичног становништва), на којој је та имовина, те ју задржати у свом саставу и власништву, како њој одговара?

  На територији РСК , војно – ратним дејствима, етнички је очишћена самоуправа српског народа , мисија УН није испунила своје задатке и циљеве зацртане Резолуцијом Савета безбедности УН број 743/92 а етничка хрватска војска, чији циљ је био, бесправно припајање етнички очишћених територија – територија без матичног становништва, су награђени , те им је укинута било каква кривична одговорност.

  И поред свега, УН нашле су начина :

  Да легализују против правно уништење самоуправе српског народа на просторима РСК ;
  Да легализују спровођење етничког чишћења српског народа са територије РХрватске;
  Да легализују бесправно припајање, односно, против правно отимање етнички очишћене територије, како њима одговара.

  Једноставно речено, идеологија Н.Чанка, иде на руку нацистима, фашистима и њиховим освајањима територија, те води ка растурању и уништавању једне сложене суверене државе Србије, која је била симбол борбе против нацизма и фашизма у Европи. а не води ка стварању самоуправе свих грађана на Косову и Метохији, спровођењу демократије и владавине права.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s