Други пишу... / Злочини над Србима / ИЗДАЈА / ОРВЕЛИЈАНСКИ ПРЕВОДИ / ПОЛИТИКА / Политичка Сатира

Китаровић: Сад кад је Вучић за премијера поставио нашег „хрватског дечка“- у њему видим „саговорника“ !?


Хрватска председница: Напокон у Србији, у Вучићу, имам саговорника: „Не бих се сложила како није дошло до напретка у односима. Можда то није толико јавно видљиво, но вјерујете ми како је Суботичка декларација ипак била битан искорак у правом тренутку“, рекла је Китаровић- „Сада смо предсједник Вучић и ја колеге и напокон имам правог суговорника за искрене и отворене разговоре“…

Хрватска председница: Напокон у Србији, у Вучићу, имам саговорника

НАПОМЕНА: Уводни наслов је орвелијанско-сатирични превод оригиналног текста „Новости“- ФБР (не)уредник М. Новаковић

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је да у Александру Вучићу на месту председника Србије „напокон има правог саговорника

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је да у Александру Вучићу на месту председника Србије „напокон има правог саговорника, те поновила да је време да Хрватска и Србија пронађу заједничке интересе за сарадњу.

Грабар Китаровић се у интервјуу ријечком Новом листу није сложила са констатацијом из питања новинара да Суботичка декларација, потписана пре годину дана, а чији је циљ унапређење односа и решавање отворених питања Србије и Хрватске, и даље није заживела:

„Не бих се сложила како није дошло до напретка у односима. Можда то није толико јавно видљиво, но вјерујете ми како је Суботичка декларација ипак била битан искорак у правом тренутку“, рекла је Китаровић.

На питање како јој је да сарађује „с особом попут Александра Вучића“, с обзиром, како је рекао новинар, на његово политичко порекло, „ратно-хушкачко понашање“ и континуирано приказивање Хрватске у негативном свијетлу, председница Хрватске је одговорила:

„Сада смо предсједник Вучић и ја колеге и напокон имам правог суговорника за искрене и отворене разговоре“.

Она је поновила оно што је казала својевремено у Вуковару, да је време да Хрватска и Србија подвуку црту у односима и пронађу заједничке интересе за сарадњу.

„Не требамо глумити пријатељство, него решавати отворена питања и градити односе корак по корак. Сложила бих се с једном изјавом предсједника Вучића о односу Хрвата и Срба: „Бар је добро да се не лажемо“, закључила је Грабар Китаровић.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: