ВЕСТИ

Злочин који је НАТО починио над србским народом, у пролеће 1999. године, није запамћен у историји човечанства!


СРПСКИ ЛЕКАРИ: Због НАТО геноцида прети нам ЕПИДЕМИЈА РАКА 2019. године!

2 коментара
Подели на Фејсбуку
Објави на Твитеру

 

Осиромашени уранијум из НАТО бомби има најјаче дејство после 15 до 20 година, што значи да ћемо до 2019. имати драстично повећање броја оболелих од рака. Затровали су нам све, земљу, ваздух, животиње, починили су прави геноцид

НАТО је 1999. у Србији починио незапамћен геноцид, а због осиромашеног уранијума из њихових бомби за две године прети нам права епидемија рака, тврде познати српски лекари Даница Грујичић и Слободан Чикарић.


Према њиховим речима, НАТО бомбардовање, чија је 18-годишњица обележена у петак, оставило је несагледиве последице по Србију. Поред драстичног повећања броја оболелих од карцинома, осиромашени уранијум и плутонијум из бомби затровали су нам земљу, ваздух, биљке и животиње.

Слободан Чикарић, председник Друштва Србије за борбу против рака, рекао је у петак на трибини „Последице НАТО агресије на СРЈ – осамнаест година касније“ да је на нашу земљу током 78 дана агресије бачено 15 тона осиромашеног уранијума, али што је најгоре, у бомбама се налазио још опаснији плутонијум 239

Склоњен извештај УН

Даница Грујичић је нагласила да је Сенегалац Бакари Канте у априлу 1999. био у Србији и написао извештај за УН, који је касније склоњен од очију јавности.
– У том извештају човек је јасно написао да се у Србији спроводи еколошка катастрофа, међутим, склоњен је како би се прикрило шта НАТО ради. Неопходно је да грађани Србије знају колика и каква штета им је нанета – каже она.

– Њега су Американци користили за израду атомских бомби. Бацити осиромашени уранијум на људе је злочин, а ако се у њему нађе и плутонијум, то је „злочин пута десет“, то је прави геноцид – објашњава Чикарић и додаје да је дејство ових отровних честица најјаче у периоду између 15 до 20 година после бацања у природу:

– То значи да је од 2014. године почео да расте број оболелих од карцинома, као директна последица осиромашеног уранијума и да ће тај раст свој врхунац доживети 2019. године, када нас очекује права епидемија рака у Србији. Дакле, НАТО бомбе и данас, 18 година касније, изазивају рак код људи у Србији и изазиваће га још у будућности – нагласио је Чикарић и додао да о ономе што прича најбоље говори податак да је број оболелих од малигних болести 2014. године био за 50 одсто већи у односу на 2013.

 

У Србији после бомбардовања на 100.000 људи од рака оболи 5.500, а у Европи далеко мање, око 2.000 – Проф. др Даница Грујичић, неурохирург

Чикарић је рекао да је осиромашени уранијум углавном бачен на територији Косова и Метохије, али је стварајући облаке прашине, које је ветар разносио, он разасут по целој Србији.

– Осиромашени уранијум затровао нам је ваздух и земљу, али и животиње и биљке, чије производе једемо. А напомињем, за настанак малигних тумора уопште није потребна велика доза зрачења – рекао је Чикарић.

Неурохирург у Клиничком центру Србије професор Даница Грујичић на истој трибини упозорила је да је Србија по смртности од малигних болести убедљиво прва у Европи.

– Само од леукемије смртност од 2002. године до данас повећана је за чак 139 одсто! Осим тога, код нас се на 100.000 становника региструје 5.500 оболелих од различитих врста карцинома, док је у Европи та бројка далеко мања, око 2.000. Сва та обољења, као и стерилитет и аутоимуне болести су директна последица бомбардовања осиромашеним уранијумом. Те 1999. године начињен је геноцид и велика еколошка катастрофа, а држава мора да установи колика је заиста штета начињена према народу, који је све болеснији – рекла је Грујичићева.

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ

 

15 тона осиромашеног уранијума бачено је на Србију
36.000 људи у Србији годишње оболи од рака
20.000 људи у Србији сваке године умре од рака

 

– НАТО авијација је у налетима, приликом бацања бомби са осиромашеним уранијумом, за 78 дана потрошила кисеоника колико цела Србија не би за 50 година! Сасвим је јасно да је НАТО имао намеру да почини геноцид у Србији и то им је и успело, ако погледамо и медицинске и еколошке податке – објаснила је Грујичићева.

Трајне последицеОна је додала да НАТО бомбе још узимају данак.
– Најопасније је то што су бомбардована хемијска индустрија, електропостројења и рафинерије нафте, што је било катастрофално за целокупну екологију у Србији. НАТО је то плански и смишљено радио, а за то нико никада није одговарао. Наш целокупни животни простор испаштаће још много година – оцењује професорка Грујичи

Advertisements

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s