ВЕСТИ

Коментар Душка Јевтовића: Неслога је основни наш српски проблем…


1411409272_blagoslovenie-ratnika_shishkin_andrey_1385531897

Неслога је основни наш српски проблем, могло би се чак рећи проклетство. За разлику од Руса, који су нам најближи народ по душевним особинама и духовном усмерењу, ми се међусобно трвемо и потиремо, уместо да се окупимо уз идеал слободе и јединства, који сваки од нас у себи поштује.
Слободни смо али несложни, па нам слобода не даје плодове, него нас окреће једне против других, па се спутавамо уместо да се подстичемо и помажемо.
Последњих сто година, упадањем у замку југословенства, развиле су се наше најгоре особине, подстицане од душмана који су вешто користили нашу урођену простодушност и наивност да нас преваре, понизе и униште, али добре особине нам нису увеле него потиснуте чекају своје време.
Преци су нам показали, од Немањића, преко Карађорђа, Милоша Обреновића, војводе Мишића и Степе, за каква смо велика дела способни када се ослободимо неслоге која нас спутава.
Уз препорођени руски народ, ступићемо поново на стазу правде и славе.

One thought on “Коментар Душка Јевтовића: Неслога је основни наш српски проблем…

  1. Није само неслога у питању, далеко више од тога! У питању је психолошки профил србског народа. Познато је да како личности тако и народи имају свој психолошки профил, нажалост о томе се врло мало, скоро ништа не зна. Про србски медији пуни су анализа, аналитичара који не нуде решења изласка из моралног-духовног мрака, све опште анархије, зашто одговорност сноси делом сам народ, равнодушношћу, ћутањем, гласањем за очигледне лопове, издајнике постаје саучесник. Ту су и припадници војске, полиције и државне безбедности, који не поштују, спроводе закон, одредбе Устава. Који психолошки профили постоје? Мушки-женски-уравнотежен! Уравнотежен: способност осмишљавања и остваривања, баланс, хармонија између женско и мушког! Мушки психолошки профил:.рационалност, промишљеност, принципијелност, коректност. Склоност сарадњи, систему, владање емоцијама, духовна ширина, критичност. Склоност
    концепту, тиме и НАДРЕЂИВАЊУ себи и свету. Женски профил: ирационалност, емотивност, сујета, завист, замерљивост, инат. Потреба личном промоцијом, површност, склоност опредељивању према ономе што није заједничко, што раздваја, деоби, подели…….итд. Зашто ово објашњење? Оно нам говори о профилу народа који је хтели ми то или не управо женски профил. Рањивост србског народа огледа се у следећем:. од памти века дана данашњих ми нисмо у својој свести себе видели као обједињене под једном заједничком капом. Живели смо у засебним целинама имајући у свести, временом губећи, да смо заједничког порекла, исте крви, али без своје одговарајуће стратешке матрице, мисли о себи, која би нас коначно објединила, ујединила вечита времена. Непосовање своје одговарајуће стратешке матрице, мисли о себи, као штита према деловању, тежњама, намерама окружења(контекста) подложност утицајима споља и склоност међусобним поделама, деобама, неслози разлог је наше рањивости кроз историју. По закону све се дешава по матрици, односно каква свест таква стварност. Из предходног следи да наше невоље леже у нашем карактеру, нашој женској природи, нашој свести, нама самима. МИ смо једна велика жена кадра чуда чини, али без јасне представе шта, не зна шта хоће! Решење постоји: морамо бити свесни своје женске природе и ставити је под контролу. Стварамо делима не анализама универзалну и делотворну представу у својој свести о себи, свом понашању у вези успешног трајања у времену и простору. Стварамо нову надмоћну, супериорну СТРАТЕШКУ МАТРИЦУ, мисао о себи чија је материјализација гарантује успешно трајање у простору и времену, исто усадимо у нашу колективну свест. За реализацију је потребна само наша удружена заједничка ДОБРА ВОЉА. У ИМЕ ОЦА, СИНА, СВЕТОГА ДУХА, СПАСА СРБСКОГ НАРОДА. АМИН!!!

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s