ДРУШТВО / Други пишу...

Иживљавање два хирурга из смедеревске паланке над девојчицом од 16 година.


Наставља се касапљење и убијање унакажавање и најстрашнија тортура над српском децом по српским болницама!. после случаја смрти детета из Козјака код Лознице лекарским рецидивом исто се понавља и у болници у Смедеревској паланци. Све се дешава под диригентском палицом др. Перише Јовановица спец. опште хирургије, а уз несебично залагање др. Радована Иванишевића.

Наиме девојчицу од 16 година С. Стојановић из Велике плане првобитно је оперисао др. Иванишевић! иако је операција амбулантна! јер се ради само о одстрањењу ураслог нокта у палцу девојчице, дете је ОСАКАЋЕНО!!! и унакажено за цео живот. Доктори паланачке болнице су операцијама и реоперацијама од прста направили ратно стратиште, које ће несрећна девојчица носити као грбу целога живота и трудити се да сакрива стопало које више ни не личи у предњем делу на тај део тела, Мајка је била са дететом константно и слушала јауке свог детета коме је под локалном анестезијом сечен прст али на каишеве као крушка. Дете је при реоперацији остало онесвешћено на операционом столу и интервенцијом медецинских сестара и једног болничара освешћено и доведено у стање свести и прибраности док је др Периша Јовановић само се окренуо и отишао даље……..

На интервенцију оца који је телефоном тражио и добио начелника хируршке клинике, након неуспешне операције др Иванишевића др Јовановић је се јавио на телефон и након изнетих му чињеница оперативног и постоперативног стања јадне пацијенткиње обећао да ће лично видети шта се десило и потом заказао другу операцију. Такође на захтев оца Горана Урошевић да се у следећем лекарском извештају наведе разлог поновне операције начелник хируршког одељења је одбио да наведе тај податак у извештају!. ЗАШТО!. Права пацијената дефакто у Србији не постоје ако је препуштено лекару на добру или лошу вољу дали ће да наведе чињенице тока лечења у извештају или неће. Ми смо се распитали мало по чаршији паланачкој и како се обично дешава разне приче круже од оних да се без коверте на хирургију Паланке не иде! до прича да је садашњи изглед нечега што је некада био прст једне некада лепе девојчице остало згариште! производ ината др Јовановића. Како и отац сумња тај изглед и јесте освета начелника на реакцију оца који је обећао да ће овај случај изнети у медије.
Остаје питање које виси у ваздуху, дали су сасвим неоправдани напади на медецинско особље? портал србијеулице.цом не подржава насиље над особљем ни медецином као струком али свакодневно добијамо податке о грешкама лекара које имају ,,покриће” (Дали лекарске грешке у Србији покрива земља или министарство?).

Страшно је да једна лепа девојчица дође на безазлену операцију после које може да заборави на сандале папуче плажу….нормалан живот и да при том нико не сноси последице. У кривичном закону републике Србије стоји јасно.
Кривични закон РС
Члан 3 став 9 вршење насиља – јесте примена физичке или друге силе на телу другог лица, подобне да изазову патњу или болове; предвиђена законска затворска новчана и професионална казна.
Грешку лекара препознаје и закон о јавном здрављу и правилима и обичајима лечења пацијената и то….
Под стручном грешком у смислу Закона о здравственој заштити из 2005. подразумева се несавесно лечење, односно занемаривање професионалних дужности у пружању здравствене заштите, односно непридржавање или непознавање утврдјених правила и професионалних вештина, у пружању здравствене заштите, које доводе до нарушавања погоршавања, повреде,губитка или оштећења здравља или делова тела пацијента

 

definicija-lekarske-krivice sinonimi-lekarskih-greaka

Документација о лекрским грешкама

У понедељак ће отац малолетне С. Стојановић прећи више од 400 стотине километара да би посетио директора болнице као и начелника клинике и потражио одговоре за сакаћење свог детета! о чему ћемо вас обавестити а и заказан је састанак у министарству здравља у кабинету министра Златибора Лончара као и гостовање на неколико телевизија где ће изнети документацију тока лечења, снимљене телефонске разговоре са особљем болнице: начелником др Перишом Јовановић и секретарицом директора болнице др Никола Ристић, педијатар.

По Смедеревској паланци се прича да ово није усамљен случај дивљања лекара Опште болнице „Стефан Високи“ и да се лекари јавно хвале да им грађани немогу ништа јер их штите чланске књижице увек владајућих странки у које прелећу као ласте.
Упутићемо и отворено писмо премијеру Србије Александру Вучићу и влади Србије коју води А.В. као актуелни премијер у ком ћемо поставити питања лекарске одговорности на територији целе републике Србије и тражити да здравствена инспекција веома детаљно испита грешке и рад лекара у Смедеревској Паланци.

Очајни отац Горан Урошевић и свом болу бесу и очају је спреман ићи веома далеко али неће препустити да случај буде само још једна дневна лоша вест. По његовој изјави спреман је затражити вештачење и страних ЕУ лекарских установа, јер у здравствени и правни систем државе Србије више ни он као ни велика већина грађана немају никакво поверење. Наравно тражиће путем суда и обештећење претрпљеног бола свог детета породице и своје, као и операцију у приватној клиници где би се санирала грешка ,,паланачких касапина” о трошку опште болнице као и затражити кривичну одговорност лекара који су од здравог лепог и паметног детета су направили инвалида.

Дали је Србија држава? дали постоји правни или било који други систем на њеној територији који функционише? како је замишљен.
Редакцији све чешће се јављају читаоци који имају исте или сличне проблеме са здравственим школским судским и полицијским институцијама где појединац ведри и облачи и од грађана Србије у најбуквалнијем смислу праве џихади џонове који сваког тренутка могу да то и да постану, у очају и нефункционисању правног система узму правду у своје руке што се све чешће и дешава,

ПРАВНИ СИСТЕМ СРБИЈЕ СВЕ ОВЕ СЛУЧАЈЕВЕ ПРИПИСУЈЕ ПСИХИЧКИ БОЛЕСНИМ ЉУДИМА, ДАЛИ ЈЕ БАШ ТАКО? МАЛО ЈЕ ТУ ПСИХИЧКИ БОЛЕСНИХ, МИ БИ РЕКЛИ ПРЕ ОЧАЈНИХ ЉУДИ

http://www.telegraf.rs/vesti/2163085-pacijent-napao-nacelnika-ortopedije-u-prokuplju-doktor-pozvao-policiju-umesao-se-i-sin-nasilnika

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=02&dd=09&nav_category=16&nav_id=1094871

http://www.kurir.rs/crna-hronika/horor-u-sapcu-pacijent-nozem-izbo-medicinsku-sestru-clanak-2091653

http://www.kurir.rs/crna-hronika/horor-u-sapcu-pacijent-nozem-izbo-medicinsku-sestru-clanak-2091653

РЕДАКЦИЈА ,,СРБИЈА У ЛИЦЕ” И ПОРТАЛА ,,ЧИВИЈАШ РАДИО ШАБАЦ” КАО И ПОРТАЛА ФБР МОНИТОР ПОЗИВА СВЕ КОЈИ СУ ИМАЛИ ОВАКВА И СЛИЧНА ИСКУСТВА СА ДОКТОРИМА ДА НАМ ПОШАЉУ СВОЈЕ ПРИЧЕ А МИ ЋЕМО ИХ ОБЈАВИТИ У ЦЕЛОСТИ.

21 thoughts on “Иживљавање два хирурга из смедеревске паланке над девојчицом од 16 година.

 1. Taj gospodin Jovanovic dr.Perisa je jedan idiot,koji se igra ljudskim sudbinama vec dugo godina…iz nekog razloga ga niko nemoze pomeriti,a ja sam jedan od onih koji je zamalo nadrljao zbog njegovog ponasanja prema pacijentima,jer su pacijenti za njega niza rasa,i verovatno samo zahvaljujuci Nikolon dr.Mariji ja sam sada ovde i pisem ovo!!!

  • KADA SE ISCRPE SVA ZAKONSKA SREDSTVA ONDA VALJDA JEDINO OSTAJE LIČNA OSVETA, KAO KRAJNJI CILJ I KRAJNJE ALI NE DOBRO I PAMETNO REŠENJE, ALI LJUDI KOJI SE ODLUČE NA TAJ KORAK POGREŠE U JEDNOJ VELIKOJ STVARI! DOKTORU KOJI JE OZLEDIO UPROPASTIO ILI OŠTETIO NA BILO KOJI NAČIN VAŠE DETE, OBIČNO OČEVI RODJACI I FAMILIJA SUDI DOKTORU, ŠTO NIJE NAČIN DA DR OSETI ISTOVETNU BOL! VEĆ MORA OSETITI BOL ZA SVOJIM DETETOM KAO MI ZA SVOJIMA. NARAVNO NE POZIVAM NA LINČ NIČIJE DECE ALI SAMO PROVLAČIM PARALELU IZMEDJU BOLA ZA SOBOM ILI BOLA ZA SVOJIM DETETOM JER BI I NAMA DALEKO LAKŠE DUŠI BILO DA SAMI PROĐEMO LEKARSKO KASAPLJENJE NEGO DA SE TO DEŠAVA NAŠOJ DECI. ALI OGROMNU KRIVICU SNOSE I NAČELNICI ODELJENJA PRVENSTVENO DIREKTORI TIH ZDRAVSTVENIH USTANOVA JER ONI DEFAKTO MORAJU ODGOVARATI ZA SVOJE ZAPOSLENE I PRATITI NJIHOV RAD.

 2. Meni je dr. Perisa Jovanovic spasio zivot puklo mi je slepo crevo u njegovim rukama hvala Bogu da je bio dezuran i da je izvrsio operaciju. Nebranim ga greske se desavaju,ali zato su oni ti koji trebaju da sprece svaku bolist i da pomognu pacijentima da se brzo i efikasno oporave.u svakom slucaju po ovom clanku on nije kriv vec dr.Ivanisevic u svakom slucaju roditeljima zelim celicne zivce da izdrze sve ovo

  • Ja kao roditelj deteta stojim samo iza činjenica a to je:
   prva operacija je odradjena katastrofalno amaterski
   preneo sam to načelniku Dr Periši J. koji ništa nije prduzeo
   Drugu operaciju je dr Jovanović odradio sam i na slici je delo ,,njegovih ruku“
   Nigde u svetu posle ove operacije čovek nema želju (a ovde je eidentno da ovaj prst nije nešto što će vršiti svooju funkciju već samo biti grdna rana) da je bolje da je odstranjen prst nego da bude ovakav detalj na telu jedne 16to godišnje devojčice. devojčice

   • Ja se pitam gde je taj otac bio posle prve operacije da intervenise i da nezadovoljan
    odvede dete u drugu bolnicu ili privatnu kliniku? Kakav je to otac? Kome on baca prasinu u oci.

 3. Ovako i treba da izgleda prst posle operacije uraslog nokta.Crvenilo ce nestati,otok ce splasnuti i videce se samo oziljci od usivanja koje ako bude redovno mazala kremom za uklanjanje oziljaka mogu nestati.Moje medicinsko misljenje i lekar sam po struci.

  • Verujem da će se vremenom srediti stanje ali nadam se da se slažete ako ste iz struke u sledećem:
   1.Prva operacija je urađena izuzetno neprofesionalno jer je ostao deo nokta u mesu koji je posle doveo do infekcije, a to se pri savesnom lečenju ne bi smelo desiti, Da je operisano slepo crevo recimo možda bi ostale makaze u somaku.
   2. infekciju nije uopšte konstatovala klinika u Smederevskoj Palanci već lekar opšte prakse u Velikoj Plani. na svakom previjanju je rečeno da je sve u redu a dete je imalo neverovatne bolove danima kod kuće.
   3. Jasno se vidi da je palac uništen i da će na njemu ostati trajni veliki ožiljci, što se pri ovoj vrsti operacije ne bi smelo nikako desiti.
   4. posle druge operacije gde je dete od bolova ostalo onesvešćeno hirurg se udaljava i ostavlja pomoćnom medecinskom osoblju da dete povrati u svesno stanje.

   • A ti si bio tamo i sve video da je tako? Da li si ti taj otac i da li si bio pored deteta? Odakle znas da se dete onesvestilo? Posle svake operacije ostaju oziljci a posle ovakvih minimalni. Covece pa ti se niusta ne razumes a komentarises.

   • Ne nisam bio tamo jer ne živim u Velikoj plani, dali je to pogrešno ili za osudu jer ne živim u gradu gde i deca? Ja se ne razumem ali imam oči da vidim i mozak koji koristim da donesem zaključke. ali očigledno vi ne, Bila je majka pored deteta i jeste se onesvestilo, što i samo dete potvrđuje. Na kraju ne želim da nagađam jer sam već zakazao kod ministra Lončara prijem u toku naredne nedelje i u toku iste nedelje će biti dete odvedeno u Beograd na pregled na privatnu kliniku a i zdravstvena inspekcija će posetiti i pregledati dokumentaciju Palanačke bolnice.

 4. Odgovor MIlanu
  Poštovani Milane otac živi 200km daleko od prebivališta deteta
  otac je došao iz Šapca i izveo dete iz bolnice nakon prve operacije
  pratio tok post operativnog stanja deteta u vidu bar 10 telefonskih kontakata sa detetom i njegovom majkom kod koje dete živi.
  Odmah pri shvatanju da nešto nije u redu sa zdravljem deteta reagovao i zvao načelnika hirurgije i direktora opšte bolnice u Smederevskoj Palanci.
  Poštovani Milane ja sam otac deteta. Da vodiću dete gde god treba čak ako je potrebno i u inostranstvo, ali čovek koji na vaš način dolazi do zaključaka je najbolje da to oseti na svojoj koži, kakva je diskriminacija i iživljavanje nad pacijentima u Srpskim bolnicama je ne pojmljiva zdravom umu.

 5. A čemu služi naše zdravstvo Milane, ako otac treba da vodi dete kod privatnika i u inostranstvo?
  Da li ste se zapitali, da li ima sredstava za tako nešto ako već plaća zdravstvenu zaštitu.
  Kako to da se vi obrušiste na nesretnika, kao da je najveći problem u priči što ne živi sa detetom i da je zbog toga došlo do ove nesretne epizode, a ne zbog nestručnosti lekara.
  Malo ste zamenili teze dragoviću, nije na tapetu razvedeni otac, ve nesavesni doktor.
  A ja nisam znao da je bračni status neophodan za hiruršku intervenciju nad detetom.
  Da nije možda potrebno da nosi jaja ili da bude mladi izvidjač?
  Ali kako vama normalna reč ne dolazi do mozga iz nenznanja i sujete koja je neograničena, za razliku od znanja koje imate, verujem da će te razumeti ono što se u tim krajevima kaže za bezdušnog čoveka, a to je DŽUKELA, sa naglaskom ne E, jer je obična džukela plemenita domaća životinja, a u vašem slučaju, karakterna osobina.

 6. Danas sam bio u Velikoj Plani i sreo se sa Direktorom opšte bolnice др Никола Ристић, педијатар.(izuzetnim čovekom, doktorom i rukovodiocem koji čini mi se ništa manje nije očajan nego pacijenti) i dr Perišom Jovanović
  Preumoran i slomljen reakcijom bezosećajnog prvo čoveka pa onda medecinskim radnikom nisam u stanju da napišem impresije o pomenutom, nemogu reći doktoru već radije ,,zaposlenom na mestu hirurga“
  Ali koliko sutra ujutru ću napisati sve potanko ali sažeto to sam na prvom mestu dužan svom detetu i svim roditeljima čija su deca ovako ili slično prošla kao i ogromnom broju ljudi prvenstveno samim tim i čitalaca ovog teksta koji je za 48 sati od objavljivanja pročiatalo i večina podelila preko 17 000 čitalaca

  http://prnt.sc/da32ey

 7. Postovani Gospodine, obracam Vam se kao roditelj i neko ko radi u zdravstvu. Da se razumemo, medicina nije svemocna i lekarska greska je moguca.Ono sto je mnogo bolnije od toga su bahatost, sujeta, nehumanost,a to su sve karakterne osobine dr Perise Jovanovica. Ali ako Vam je za utehu ni prema svojim kolegama se ne ponasa bolje. Pacijenti su za njega stvari, te ih shodno tome i tretira! Da podsetimo, dr Perisa Jovanovic preti i nasrce na svoje kolege, vredja i ponizava medicinsko osoblje. Protov dr Perise se vodi i krivicni postupak o sumnjivoj nabavci nepotrebne i skupocene opreme (vise milionski iznos). Mislim da je krajnje vreme da se Ministar pozabavi pojedincima koji urusavaju ugled profesije i ustanove.

 8. Postovani Gospodine, obracam Vam se kao roditelj i neko ko radi u zdravstvu i potpuno razumem vasu bol. Medicina nije svemocna i lekarska greska je moguca! Ono sto rekla bih svima nama vise smeta od toga je bahatost, sujeta i nehumanost, a to su sve karakterne osobine dr Perise Jovanovica. Pacijenti su za njega stvari i prema njima se ponasa shodno tome. Ako Vam je za utehu Dr Perisa Jovanovic preti i nasrce na svoje kolege, ponizava i vredja medicinsko osoblje. Inace, Dr Perisa Jovanovic je bio i direktor bolnice i ostetio budzet bolnice za milionski iznos i u skladu sa tim je pokrenut krivicni postpak.Puno pozdrava za Ministra i zamolite ga da ne dozvoli vise urusavanje nase profesije i ugleda ustanove, dragi moj Gospodine!

 9. Postovani, ko tolerise ovakvo ponasanje dr Perise Jovanovica? Koliko znam dr Ristic je sada direktor…Postovani tata, moj Vam je savet da ne nasedate na kravatu i lepo odelo dr Ristica jer je to sve sto on ima i moze za ovu ustanovu…

 10. Podsetimo se slučaja mladića iz Azanje Milana Radovanovića koga je isti ovaj dr Periša Jovanović operisao decembra prošle godine i koji je na kraju završio u KC Srbije gde je ponovo operisan.Sreća te nije završio u sepsi.
  Što se dr Ristića tiče, ne bi me iznenadilo da je njegova reakcija sinhronizovana sa dr Jovanovićem jer i da je to “ taktika“ jer je upravo taj dr Ristić vratio dr Jovanovića na mesto načelnika hirurgije pre 8 meseci.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s