ВЕСТИ

ДУГИН: Победа Трампа – наша победа! (видео)


Ово је велики догађај. Ми смо предвиђали, да ћемо после 8. новембра, живети у неком другом свету, и тај други свет је дошао.

Пише: Александар Дугин

Наш канал је доследно спроводио политику подршке председнику Трампу. Довели смо у питање наш углед као аналитичара, као озбиљних политичких коментатора, и упркос свим тим информативним кампањама, које су преносили мас-медији пете колоне, и понекад за њих преносили и наши, владини и савезни медији. Ми смо правили анализе предизборне кампање у Сједињеним државама, причали смо о последицама, говорили смо о значају Трампа.

Показало се да смо били у праву. Данас је – наш дан! Да је Хилари Клинтон победила, то би био дан жалости. Ми смо се кладили и победили. Ми смо дали нашу анализу онога што ће се десити на дан избора у Сjeдињени државама, и били смо у праву. Ми и Los Angeles Times.

Потребно је потврдити ту победу аналитичког приступа, победу геополитичког предвиђања. Ово је наш празник. Урадили смо све што смо могли, да би припремили наше друштво (и до те мере, у којој Русија може утицати на друге земље) на победу Трампа, подржавали смо Трампа, ми смо били његова група за подршку. Знали смо шта радимо, и наш кандидат је победио.

Прва ствар коју би хтео да кажем (поготову пошто сам у Турској) – ушли смо у нови свет. Овај свет је много ближе мултиполарном идеалу за који се ми боримо, него онај свет, који је постојало пре само два дана.

Наравно, догађаји се неће развијати одмах и тренутно. Али победа Доналда Трампа – је права револуција. Ово је револуција у Америци, повратак оној Америци, коју смо већ заборавили, коју смо изгубили. Ово је реална Америка, земља са већинским становништвом, које брине своје бриге, и које не занима глобална хегемонија, светска доминација и транснационалне елите.

Та Америка је данас освојила победу. Она није победила само другу Америку, она је победила ту глобалистичку елиту која је украла Америку, која је покушала да је искористи за своје глобалне, апсолутно не америчке циљеве. И та елита, коју заступа крвава Хилари, данас је претрпела огромни пораз.

Америка је победила – изгубила је глобална елита. Изгубили су они који су желели да наметну свету свој поредак, заснован на агресивном, секуларном, фанатичном, манијакалном, секташком либерализму. Данас је дан победе над либерализмом.

Наравно, из тога треба извући одговарајуће последице. Овај пораз – коначан је крај либерализма у Русији. После овога могуће је остатке однети на отпад, а посебно је важно да се заврше чистке либерала који истрајавају у врховима власти у Русији. То је њихов залазак, више неће бити никакве подршке из Америке, која ће почети да се бави својим националним проблемима.

„Гудбај“ руски либерали. Збогом пета колоно. Ваше финансирање је завршено. Ви сте вриштали да подржите Хилари, ви сте правили само најодвратније изразе лица на помињање имена Трамп. Али наш конзервативни, десни кандидат је победио. То ће означити настанак мултиполарног света и окончати агонију униполарности.

И што је најважније: сада видимо савршено друго лице Америке. Мислим да је данас крај тог несумњиво етичког, глобалног, антиамериканизма, који се био појавио као реакција на америчку хегемонију. Ми затварамо једну, глобалистичку Америку и отварамо другу. Са овом Америком, можемо у потпуности постати спокојни, нормални партнери.

Остаје да направимо фундаментални закључак: ми живимо у другачијем свету.

Извор: Катехон

Advertisements

One thought on “ДУГИН: Победа Трампа – наша победа! (видео)

  1. Дугин, један од водећих идеолога савременог света, припремио је преокрет који се догодио, а сада нам га додатно објашњава, да бисмо схватили важност Трампове победе. Она превазилази Трампа, јер је својом кандидатуром постао симбол борбе против глобализма.
    Личио је на Дон Кихота, сам против машинерије зла за коју смо били убеђени да је свемоћна. Хвала Богу, погрешили смо.
    Трамп је постао симбол и то узвишује значај његове победе. Он се придружује Путину, који постао симбол 16 година раније и који је препородивши Русију омогућио овај препород Америке који је почео.
    На реду је ЕУ, која је остатак ружне прошлости у промењеном свету коме више не припада, попут Баба роге у црквеном дворишту.
    За наш српски народ коначно се указује место у свету, часно и достојанствено, какво заслужујемо.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s