ВЕСТИ

ОД МИГРАНАТА СА БЛИСКОГ ИСТОКА СРБИЈИ ПРЕТИ ЕПИДЕМИЈА СМРТОНОСНОГ ПЕГАВОГ ТИФУСА – УПОЗОРАВА СИНДИКАТ СРБСКЕ ПОЛИЦИЈЕ


СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ: Држава да реагује, од миграната прети епидемија пегавог тифуса

0
Подели на Фејсбуку
Објави на Твитеру

 

Поводом вести да се у Србији међу мигрантима, који су смештени у прихватним центрима Суботица, Шид, Београд, Прешево и Бујановац појавиле телесне ваши које могу изазвати смртоносну епидемију „пегавог тифуса“, медијским кућама у Србији се обратио „Синдикат запослених полиције” са саопштењем које преносимо у целости:

sindikat-zaposlenih-policije„Уредницима медијских кућа

Поштовани,

Синдикат Запослених Полиције Вам се обраћа са молбом око заједничког наступа у циљу заштите Републике Србије, безбедности, живота и здравља грађана РС.

Собзиром да је пре неколико дана институт за јавно здравље „ Милан Јовановић Батут“ објавио да се међу мигрантима који су смештени у прихватним центрима Суботица, Шид, Београд, Прешево и Бујановац појавиле телесне ваши које могу изазвати смртоносну епидемију „пегавог тифуса“, а уједно Вас подсећамо да је „пегави тифус“ давне 1915.године који се појавио у Ваљеву за веома кратко време широм Србије однео на хиљаде живота.

Из напред наведеног предлажемо да сви ово схватимо озбиљно, молимо Вас да објавите наше саопштење које смо Вам послали и тако заједно схватимо озбиљност ситуације, превентивно делујемо, да надлежне институције много брже реагују, предузму све потребне мере на затиштити стваког грађана РС, упознају јавност са начином поступања уколико дође до епидемије „пегавог тифуса“.

Синдикат запослених Полиције сматра да је ово и сувише озбиљна ситуација и уколико дође до епидемије може угрозити многе животе, неће бирати да ли је то полицајац, воjник, лекар, новинар, радник, дете већ може угрозити свачии живот.

Такође сматрамо да уз Вашу помоћ можемо много брже покренути надлежне институције да реагују и спрече превентивно могућу појаву епидемије, да Ваше објаве у вези настале ситуације, као и саопштења Синдиката Запослених Полиције у вези „пегавог тифуса“, много брже могу натерати надлежне институције да реагују.

Надамо се да ћете наш допис размотрити, предлог прихватити а све у циљу заштите живота и здравља грађана Републике Србије.
С, поштовањем.

СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ ПОЛИЦИЈЕ
Председник – Дејан Ђукић.”

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...