ДРУШТВО

Дејан Костић из Велике Плане, Отац коме је Србија узела јединог сина


Већ је рекли би устаљена пракса да судство и после реформи не функционише ништа другачије него и пре реформи, По кумовским пријатељским и комшијским аршинима се доносе судске одлуке пресуде и правоснажна решења, на које опет неко има право на непоштовање а неко пак не.

Случај обесправљеног оца Дејана Костића из Велике Плане још је један случај, који је уздрмао јавност Србије али не и надлежне институције које би требало да се баве својом делатношћу.
Дали је то нормално? да у једној демократској (како је називају политичари Србије) држави, ниједан случај нанесене пеправде и обесправљења појединца а без правног основа, у држави каква је Србијy неможе да се реши и добије завршни судско правни епилог, без учешћа медија, јавности и друштвених мрежа.
Дали се судство Србије и институције као што су центри за социјални рад као што је ЦЗСР Велика Плана (у многим случајевима у том центру је видјена упадљива самовоља и бахатост директорке и њених подредјених службеника који доносе одлуке не по слову закона већ по својој слободној вољи и процени)Дали су центри за социјални рад постали власници наше деце коју по својим личним мишљењима, расположењима и својим личним одлукама а не по слову закона, могу да доделе родитељу кога они изаберу па чак и родбини али не ретко и хранитељским породицама које су неадекватне и нестручне за чување васпитање и помоћ деци коју одгајају.

Стицајем околности (до пре 7 година сам живео у том градићу) и видевши емисију распитао сам се код познаника и добио следеће информације, Dejanovi roditelji su онај профил људи који држе до части, породице, и људско моралних вредности. Дејанов отац је (шлогиран) човек који је био изузетно привржен свом сада већ отетом унуку, а Дејанова мајка је била бака коју сваки унук може да пожели, и која је пазила на њега више него и мајка (лично сам се уверио и своја уверења и видјено сам спреман изнети и на суду) и која је том милом детету испуњавала све прохтеве чак иако стара жена се играла са њим и трчала као да је најбољи друг а не бака свом унуку.

Ево то сам сазнао од бар десетак људи из Велике плане које сам позвао и распитао се о Дејану Костићу као оцу и његовој породици.

Видимо да је цео случај дошао и до телевизије, до многих штампаних и електронских медија, али никако и до институција државе а и локалне самоуправе у Великој Плани. Питамо се дали још увек постоји устав, закон, судство, институције и оно најважније ЉУДИ.

Дали и ако јесте, ко је дао право радницима центра за социјални рад на безобзирно и безобразно понашање?.
Ко је дао право полицији Србије да градјанину кажу да је досадан?
Ко је дао право право суду да не спроводи сопствене одлуке?
Ко је дао право мајци да не поштује судску одлуку?
Ко је дао право мајкиним родитељима да се понашају као родитељи свог унучета.
Ко има право на васпитање, одгајање и бригу о детету ако не родитељи.

Дали су сва та права која су незаконита дала држава Србија, која је те законе и донела?
Дали је то право дала локална заједница у Великој Плани

ДАЛИ НЕКО ОД ОВИХ ПИТАЊА У СРБИЈИ ИМА ОДГОВОР
Наша редакција ће наставити да прати овај случај а исте гаранције смо добили и од неколико водећих интернет портала са најпосећенијих српских медијских сајтова.

Док траје овај пакао од интитуциналне спрдње Србије отац и даље чека на раскрсници…… раскрсници која треба да му донесе осмех на лице, пуно срце и РОДИТЕЉСКО ПРАВО, и Раскрсница која треба да му врати СИНА

Screenshot_2И ДАЉЕ ЋЕ ДЕЈАН СТАЈАТИ НА РАСКРСНИЦИ ЧЕКАЈУЋИ СВОГ СИНА ДОК СЕ ДРЖАВА ИГРА ДЕТЕТОМ, ОЦЕМ ДЕЈАНОМ И СТРПЉЕЊЕМ ГРАДЈАНА СРБИЈЕ.

 

 

 

emisija na Prva tv

Аутор текста: Горан Урошевић

4 thoughts on “Дејан Костић из Велике Плане, Отац коме је Србија узела јединог сина

  1. 100 000 očeva u Srbiji nevidja svoju decu.Diskriminacija očeva je ogromna .Zlonamerne majke otudjuju decu od očeva i svih ostalih bliskih srodnika po ocu.I ja sam baka koja četiri godine nevidja svog unuka i niko sa očeve strane .Obraćala sam se više puta Centru Šabac socijalnim radnicima i direktoru ,ali nažalost ništa nisam postigla.Oni jednostavno nežele da se pridržavaju Porodičnog zakona po kome imam pravo na lični odnos sa unukom ,a koji je u najboljem interesu deteta ,jer je funkciji očuvanja njegovog identiteta i pravilnog psihofizičkog razvoja.Hvala gospodinu Kostiću što je javno izneo problem očeva i dece .

  2. Takodje sam i sam vodio spor sa centrom socijalnog rada stara pazova i pokrainskim sekretarijatom za socijalnu politiku i demografiju novi sad i da smo dejan kostic biljana kolar erakovic ivana miladinovic i ja stigli do zastitnika gradjana u beograd na nasu veliku zalost zastitnik gradjana stiti drzavne cinovnoke koji rade sasvim suprotno od interesa deteta da raste podjednako uz oba roditelja i koji krse porodicni zakon i sve moguce zakone sto se tice porodice sto mnogi ocevi mogu da dokazu sa dokumentacijom koju poseduju

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s