ВЕСТИ

Драган Симовић: ВЕЛИКА ДУША РУСИЈЕ


Лирика вечног тренутка

IMG_20151202_133458

Не мора човек бити русофил – довољно је само да осећа својим срцем и мисли својом главом – да би схватио, да управо Русија чува Човечанство, чува човечански и божански поредак на Земљи.

Кад кажем Русија, онда мислим на Биће и Дух Русије, мислим на Русију космичке и божанске Вертикале, мислим на Велику Душу Русије, мислим на онострану и мистичну Русију која је изван и понад свега материјалног и појавног у овоме свету.

Русија је давно, још у Доба Хипербореје, у Доба Белих Ура, изабрана, од стране светлосних и божанских бића из Вишњих звезданих и божанских светова, да чува Гају (Мајку Земљу), да чува планетарну Културу и Духовност, да одржава равнотежу између Светла и Таме, Љубави и Мржње, Добра и Зла.

Русија је последња и једина одбрана свеколиких изворних европских тековина и вредности, последња и једина Идеја Свесности, Свести, Самосвести и Самобитности Првобитних Европљана.

Русија је последњи, али и најтврђи, најчвршћи и најстаменији, бедем одбране Првобитне Европе, Европе Културе, Стваралаштва и Духа, Европе Словесности.

Стога, опстанак Русије значи: опстанак Човечанства, опстанак Божанског Поретка на Земљи, опстанак Културе, Духа и Стваралаштва.

Без Русије, Словесно Човечанство нема будућности!

Ово је веома важно, ово је, уистини, битно, да схватимо и освестимо.

One thought on “Драган Симовић: ВЕЛИКА ДУША РУСИЈЕ

 1. Руске градове испуњава исти дух ма где се налазили. Било који град између Владивостока и Калињинграда надахнут је истом културом. Цркве, тргови и зграде, широке улице и булевари, паркови, шеталишта на обали реке, државне зграде и надлештва, сусрећу нас свуда слични и то јединство прија.
  Осећамо да је вековна културе обликовала звонике и куполе, зидине и куле кремља, згаде и небо које питомо учествује у животу тргова и улица, проширујући их плавичастим бескрајем. Небо је темељни елемент руске културе, оно прожима фреске и иконе, сводове цркава, тишину клупа и дрвећа, шум ветра, погледе пролазника. Његов извор је у душама људи које обликују пространства, руска земља сливена с висином у недогледној даљини, мир простора сигурног у снагу доброте која неспутана тече коритом огромних река, плавих као свод који одржавају.
  Каква супротност грозничавом немиру Запада!
  Русија је брана од ситничарске злобе која куља из Америке и Западне Европе и разбија се на њеним плећатим бедемима. Подлости упаковане у примамљиве шарене лаже, отровне јабуке које нам столећима поклањају, похлепа маскирана празним речима о братству и једнакости, сатрли би људски род да није Русије, Кине и Индије. Оне су нас својом величином и древношћу браниле од понижења чак и кад су саме падале пред њим јер су, примивши га у себе, успевале да га упију и преобрате у добро, после страдања која су била сурова цена лаковерног (привременог) прихватања мерила са Запада. Повици мржње испод ломача инквизиције и под капуљачама „кју клукс клана“ губили су се у муку недогледних евроазијских даљина, у тишини која их је згрожена трпела свесна да ће утихнути у безмерности.
  Хитлерове оклопне хорде сломиле су се после неуспелог похода на Исток а исти крај чека и данашње софицистиране масе несрећника које безосећајна западњачка култура усмерава на пљачкање богатстава Истока као једину будућност.
  Миран развој, без обзира на њихово кевтање, је најбољи одговор којим их усправљена Русија ставља на место.
  Мржња једе сопствену супстанцу, суши и убија јаднике у које се уселила, који не знају шта чине. Безбожни, обезличени Запад, разједен културом мржње која га изнутра прождире, сурвава се у пропаст. Изобличена лица људи који воде тај испијени, истрошени свет, прете нам са екрана и страница новина. Ругају се свему што носи у себи доброту и мир вековних обичаја. Лаж проглашавају за обавезу којој се морамо покоравати, а истину протерују из живота јер ропство називају слободом.
  Хвала Богу, све мање људи им верује. Моћ уништења, а само њом располажу, од самог почетка је окренута против управљача. Али да нема Русије, која грли пола света, скоро сви би били захваћени губом самоуништења. Снага Русије је спасоносна јер јој извори нису затровани безбожништвом. Вековном борбом на стеани добра оснажила је православни дух победничким полетом.
  (Извод из књиге „Хвалоспеви смислу“)

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s