ВЕСТИ

БОНДСТИЛ – ОКУПИРАНО И ОТЕТО ОД СРБА!


ОКУПИРАНО И ОТЕТО ОД СРБА: Бондстил и база код Драгаша, саграђене су на земљи која је у приватном власништву протераних Срба са Косова и Метохије

Највећа америчка војна база изграђена после вијетнамског рата, ‘“Бондстил“ на окупираном Косову и Метохији

Највећа америчка војна база изграђена после вијетнамског рата, ‘“Бондстил“ на окупираном Косову и Метохији

Америчка војна база „Бондстил“ на Косову саграђена је на две и по хиљаде хектара њива које су припадале протераним Србима који ни после 15 година не могу да поврате своје земљиште

Највећа војна база САД изграђена после вијетнамског рата, ‘”Бондстил” на Косову и Метохији, налази се у селу Сојево код Урошевца, на шестом километру пута према Гњилану.

Село Сојево је до Нато агресије на било мешовито, насељено и Србима и Албанцима, а данас се овде на скоро две и по хиљаде хектара српских приватних њива налази утврђење које су сами амерички маринци прозвали „Дизниленд на Балкану“. О томе колико је био грандиозан овај узурпаторски подухват довољно говори податак да је у оквиру „Бондстила” изграђено 25 километара путева, више од 300 стамбених зграда, хеликоптерски хангари, хелиодром, спортске хале и терени, тржни центар.

Срби из Урошевца, који су после Нато бомбардовања 1999. године протерани из својих домова, а на чијим је имањима је саграђена ова војна база ни 15 година после почетка америчке окупације Косова и Метохије не могу да се врате на своју земљу, нити да сазнају ко је готово бесплатно уступио Американцима њихова имања.

04-bondstil4

Американци су са својом и НАТО војском ОТЕЛИ И ОКУПИРАЛИ део СРБСКЕ ЗЕМЉЕ, направили своје војне базе на Косову и Метохији која је Аутономна покрајина са 15% територије у уставноправном поретку државе Србије

Територија за „Бондстил” је заузета одмах по уласку америчке војске на Косово у јуну 1999. године. Срби који поседују комплетну документацију да су власници имања и имају тапије на своју земљу, о овој отимачини су одмах обавестили Уједињене нације, Унмик, амбасаду САД у Београду и Приштини, Владу Србије и остале надлежне. Њихова некада плодна земља је претворена у пустињу, на којој су изграђени амерички војни објекти, а већини нико није плаћао надокнаду.

У „Бондстилу” су Србима у почетку говорили како су мислили да је у питању државна имовина, а не приватна, затим су обећавали да ће се потраживања власника решити између држава (?!?), да ће им неко плаћати пристојну кирију, али су то све ипак биле само празне приче у које Срби нису поверовали.

Зато су пре неколико година решили да правду потраже у Међународном суду у Стразбуру, али одговор ни одатле нису добили. Ови Срби су још додатно огорчени јер иза њих као власника отетог приватног земљишта на Косову и Метохији није стала ни једна досадашња Влада Србије.

Американци су саградили још једну базу код Драгаша која, само мања по површини, у правном смислу не представља ништа блажи преступ од “Бондстила”, јер је и она саграђена на ђеотетим приватним имањима протераних Срба са Косова, а којима је Кфор својевремено дао крајње непристојну понуду за годишњу накнаду од 15 еуро-центи за квадрат плодних ораница, и то без права жалбе и евентуалног неслагања са овако безобразним и силеџијским потезом.

kosovo nije srbija, kaze usa

Карикатура: Тошо Борковић- САД/USA каже да Косово није Србија…

Извор: Срби на окуп

Advertisements

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s