ВЕСТИ

ПАТРИОТСКИ ПРОТЕСТ У СУБОТУ – СРБИЈА НИКАД У НАТО!


СРПСКЕ ПАТРИОТЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ: Не дозволимо да Србија постане НАТО колонија! (ПРОТЕСТ У СУБОТУ)

Поводом усвајања Закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и НАТО, патриотске странске су дигле глас тражећи од председника Србије Томислава Николића да не потпише спорни капитулански закон којим се Србија претвара де факто у НАТО колонију.

15
1162
Подели на Фејсбуку
Твитни на Твитеру

NE U NATO 5Поводом усвајања Закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и НАТО, патриотске странске су дигле глас тражећи од председника Србије Томислава Николића да не потпише спорни  капитулански закон којим се Србија претвара де факто у НАТО колонију.

Такође, упучен је и проглас јавности у коме се  позивају сви они који су када је било најтеже одазвали се позиву државе Србије, у одбрани земље од НАТО агресора, да сада дигну глас и придруже се великом антинатовском митингу који ће се одржати у суботу, 20 фебруара, испред Скупштине Србије, с почетком у 13:00 у организацији Српског сабора Заветници.

sanda-raskovic-dss-protest-patriotskog-bloka-protiv-vucicaПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ ДА ОДГОВОРИ НА ПИТАЊЕ ЗАШТО ЈЕ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА НАТО УСВОЈЕН У ТАЈНОСТИ

Нервозна реакција председника Владе Александра Вучића показује колико су критике Демократске странке Србије на рачун усвојеног Закона о сарадњи са НАТО оправдане. За ИПАП споразум председник Владе не може да пребацује одговорност на друге или претходне власти, јер је он потписан марта 2015. године, а ратификован 12. фебруара 2016 године.

ЗАКОН

„Припадници НАТО и њихова возила имаће право неопходног и слободног пролаза и приступа кроз читаву Србију , биће ослобођени пореза, царина, ПДВ-а, моћи ће да увозе опрему, уговарају набавку робе, услуга и грађевинских радова“, између осталог се наводи у ЗаконУ о потврђивању Споразума Владе Србије и НАТО у области логистичке подршке.

Постављам питање председнику Владе, уколико су споразум и закон толико добри и потребни Србији, зашто су у Народној скупштини усвојени готово у тајности, па о свему медији готово да нису ни известили.

Грађанима није омогућемо да сазнају да усвојеним споразумом НАТО-у дозвољено да има приступ свим државним и приватним објектима када он то затражи, омогућен им је прелаз преко територије Србије, без плаћања пореза, путарина или било којих других дажбина, а његовим војницима се гарантује имунитет у односу на кривична и прекршајна дела.

У условима затегнутих односа у међународној политици, овај споразум је за Србију врло опасан и може бити од стране НАТО злоупотребљен, као што је злоупотребљена и одредба о ЗСО из Бриселског споразума.

Према томе, Александар Вучић нема право на изговоре.

О паљењу џамија Александар Вучић може више да пита своје пријатеље из НАТО.

Када се то дешавало, као народни посланик је био упознат са свим детаљима дешавања на КиМ и у Београду и ттада је имао сасвим другачије ставове. Србији није било у интересу да се џамије пале.

Подсећам Александра Вучића да Демократска странка Србије нити ја лично немамо у својој историји епизоде сарадње са хулиганским и екстремним групама док је он лично учествовао у митинзима који су завршени насилно и уз људске жртве.

Демократска странка Србије још једном позива председника Србије Томислава Николића да не потпише указ о проглашењу закона и тако спречи несагледиве штетне последице које би проузроковало његово ступање на снагу, каже се у саопштењу ДСС којег је потписала председница ове странке Санда Рашковић-Ивић.

ne-u-natoПозив српским ветеранима: Не дозволимо да Србија постане НАТО колонија!

Поштовани српски ветерани, ратни војни инвалиди, браниоци отаџбине и народа, Ви који сте се кад је најтеже било одазвали позиву Србије,

Наша земља коју сте сачували у тешким историјским тренуцима налази се само на корак до приступања у пакт са онима који су убијали Ваше ратне другове, цивиле, наше породице и нашу децу!

Ултиматуме које нисмо пристали да потпишемо 1999. године, актуелни режим усвојио је у виду Закона у Народној Скупштини.

НАТО трупама, оним истим против којих сте борили, омогућено је да крстаре српском територијом, користе наше касарне, нашу војну инфраструктуру и да за било које почињено дело не одговарају кривично и материјално.

Ви нисте били освајачи туђих држава и народа, Ви сте бранили своје границе, своје светиње, своје претке и своје потомке!

Они који покушавају да Србију на силу, против воље њених грађана, уведу у НАТО пакт, желе да обезвреде Вашу жртву и Ваша дела.

Народ српски, сви грађани који не желе да Србија постане чланица НАТО алијансе, окупиће се 20. фебруара у 13 часова испред Председништва Републике Србије и упутити захтев Председнику Републике, Томиславу Николићу, да не потписује Закон којим Србија постаје НАТО колонија.

Позивамо Вас да тога дана, као што сте то одувек радили, будете уз свој народ!, каже се у сопштењу за јавност Српског сабора Заветника.

Српска радикална странка најоштрије осуђује ратификовање Споразума о сарадњи са НАТО којим се припадницима ове војне алијансе обезбеђује слобода кретања и дипломатски имунитет на територији Републике Србије, као и бројне друге привилегије противне Уставу.

Споразум Србије и НАТО у области логистичке подршке обезбедиће припадницима НАТО слободан пролаз кроз читаву Србију, док ће се улазак у забрањене безбедносне зоне усаглашавати са нашим надлежним органима.

Споразумом је предвиђено да се особљу НАТО на њихов захтев мора одобрити приступ свим државним и приватним објектима у којима се ради, укључујући и оне у којима се обављају испитивања и пробе. Припадници НАТО такође ће добити све привилегије које следују дипломатама по Бечкој конвенцији – између осталог биће ослобођени плаћања пореза како на плате које добијају од НАТО, тако и на било коју другу врсту прихода које добије изван Србије. Споразум такође омогућава припадницима НАТО да са нашом војском размењују поверљиве информације и опрему.

Потписивање Споразума о сарадњи са НАТО је противуставан и антисрпски чин којим је Република Србија претворена у НАТО колонију, иако формално није приступила овом злочиначком пакту. Српски радикали сматрају да је НАТО алијанса тоталитарни инструмент који је своју прву ратну улогу одиграо управо на Балкану, немилосрдно нападајући српске територије и српски народ.

Током 78 дана НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије живот је изгубило око 2500 људи а рањено више од 12500. У бомбардовању је уништено и оштећено 25.000 стамбених објеката, онеспособљено 470 километара путева и 595 километара пруга, оштећено је 14 аеродрома, 19 болница, 20 домова здравља, 18 вртића, 69 школа, 176 споменика културе и 44 моста. Материјална штета је процењена на преко 100 милијарди долара. На Србију је током НАТО бомбардовања бачено 15 тона осиромашеног уранијума који је оставио озбиљне последице на здравље грађана, због чега је Србија данас прва земља у Европи по смртности од малигних обољења.

Огромна материјална и нематеријална штета коју је НАТО бомбардовање нанело нашој држави довољан је разлог да ниједна власт никада и ни у ком облику не сарађује са овом злочиначком организацијом. Актуелни режим предвођен Српском напредном странком нема право да у име свих грађана Републике Србије прихвата војну и безбедносну окупацију наше државе од стране НАТО пакта.

srs srpski radikali protestРАДИКАЛИ: Хитно поништавање свих споразума између Републике Србије и НАТО пакта!

Српска радикална странка захтева хитно поништавање Споразума о сарадњи са НАТО, као и поништавање свих претходно усвојених споразума између Републике Србије и НАТО пакта. Пре свега инсистирамо на поништавању Индивидуалног акционог плана партнерства са НАТО пактом, којим се поништава војна неутралност а Србија своди на ниво британско-америчке колоније. Такође захтевамо да се канцеларија за везу са НАТО измести из зграде Генералштаба Војске Србије у неки други закупљени објекат.

Више пута смо упозоравали да је чланство у Европској Унији условљено предајом Косова и Метохије и чланством у НАТО пакту. Српски радикали ће одмах по доласку на власт обуставити процес евроатланских интеграција и усмерити спољнополитички курс Србије ка што ужој сарадњи са пријатељском Руском Федерацијом.

СРБИН.ИНФО

Advertisements

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s