ВЕСТИ

НАТО је убица србске деце – Србија никад у НАТО!


Шта је НАТО?

НАТО је војна алијанса САД, Канаде и 26 европских земаља. Основан је 1949. године ради супротстављања ширењу Совјетског Савеза ка Западној Европи. Источни блок се распао 1989. године и НАТО губи сврху свог даљег постојања, али уместо да се угаси, ова алијанса задаје себи нове циљеве и задатке.

У новој стратешкој концепцији, донетој 1999. и 2000. године, НАТО даје себи за право да војно интервенише у сукобима ван територије земаља чланица, по свом нахођењу, у кризама које би могле да „угрозе сигурност“ чланица алијансе и то без мандата Уједињених нација. То практично значи војну интервенцију свуда у свету где чланице НАТО желе да заштите или ојачају своје интересе.

Постојање и активност НАТО пакта разлог су за несигурност и представљају главну препреку миру у свету, јер је у питању војна организација која има за циљ да осигура доминацију САД над целиим светом. САД не поштују међународне норме и на основу своје снаге и моћи дају себи за право да суде целом свету.

Разлог експанзије НАТО пакта и прикључивања земаља у транзицији није осигуравање вредности као што су демократија и поштовање људских права, већ проширење политичког и економског утицаја САД над овим земљава. НАТО проширење је веома профитабилан посао за његове чланице. Најбогатије земље чланице НАТО пакта су и највећи произвођачи оружја, па захтеви да се испуне „НАТО стандарди“ не значе ништа друго него обезбеђивање продаје оружја новим чланицама.

„Хуманитарна акција“  – Милосрдни анђео

Пре десет година, деветнаест земаља НАТО пакта,  напало је Србију без одлуке Савета безбедности Уједињених нација. Агресија је трајала седамдесет осам дана, од 24. марта до 10. јуна 1999. године. Погинуло је више од 3.500 људи, а рањено је више од 10.000. Изазвана је огромна материјална штета која се процењује на десетине милијарди долара.

Погођено је или уништено:  7.643 куће, 300 школа, 53 болнице, 50 цркава, 37 мостова и многи други цивилни и војни инфраструктурни објекти. И данас, десет година после бомбардовања, сви видимо и осећамо многобројне последице. Многе рушевине и даље стоје.

Пораст малигних болести од 1999. године износи преко 40%. Велики број порушених фабрика никада није обновљен, и сви ми, и грађани и држава, много смо сиромашнији него што смо били да није дошло до агресије.

Нико нема право да заборави и опрости НАТО злочине учињене према нама и нашој држави!

Зашто НИКАД у НАТО?


Уласком у НАТО Србија би индиректно признала легитимитет агресији НАТО пакта против Савезне Републилке Југославије 1999. године

Уласком у НАТО Србија би индиректно признала лажну државу Косово и Метохију – вештачку НАТО творевину

Уласком у НАТО Србија би погоршала односе са Руском Федерацијом која је наш историјски савезник

Уласком у НАТО укида се војна неутралност Србије која спречава да наша земља ратује, а Срби гину по ратиштима широм света за туђе војне и геостратешке интересе

Улазак у НАТО значи ново улагање у војску ради реорганизације, куповине оружја и војне опреме да би се достигли „НАТО стандарди“ и учествовало у борбеним интервенцијама ван државе. То значи ново задуживање Србије и мање средстава за здравство, образовање, културу, социјална давања…

28. октобар 2007. године

Полазећи од уверења да добро и напредак државе и народа представљају највиши државни и национални интерес, да слобода, мир и достојан живот сваког појединца представљају вредности које су услов за остварење тих интереса, Демократска странка Србије доноси

ДЕКЛАРАЦИЈУ

О војној неутралности Србије

Члан 1.

Војна неутралност у односу на постојеће војне савезе (у даљем тексту: војна неутралност) представља најбољи и најпоузданији начин да Србија очува државни суверенитет, интегритет и независност као темељ свог слободног и свеукупног напретка и да обезбеди достојанствен живот својих грађана.

Члан 2.

Војна неутралност је најсигурнији гарант мира, а политика војне неутралности најбољи пут да се Србија развија и напредује у складу са сопственим интересима.

Члан 3.

Војна неутралност представља израз искреног опредељења Србије против политике силе, угрожавања мира у свету, агресије и рата.

Члан 4.

Опредељеност политици мира, изградњи и очувању унутрашње и међународне безбедности доказ је да војна неутралност није, нити може бити уперена против других земаља и најбоље сведочи о спремности Србије да равноправно сарађује са свим земљама у свету које поштују универзална начела међународног права садржана у Повељи УН.

Члан 5.

Војна неутралност не искључује могућност сарадње Србије са другим земљама у интересу заједничке и опште безбедности и омогућава да Србија развија сопствени систем безбедности у складу са својим националним и државним интересима, у циљу демократског, мирног и стабилног развоја Србије.

Члан 6.

Одустајање од принципа војне неутралности и приступање НАТО пакту обавезало би Србију да учествује у ратовима који нису у њеном интересу, ограничило би њену независност и слободу политичког одлучивања, угрозило би животе њених грађана и оптеретило унутрашњи преображај и напредак земље.

Члан 7.

Нико не може, нити има право да донесе одлуку о приступању Србије било ком војном савезу без сагласности грађана, који о томе одлуку могу донети искључиво на референдуму.

Народна Скупштина Републике Србије на седници одржаној 26. децембра 2007. године донела је Резолуцију о заштити суверенитета, територијалног интегритета и уставног поретка Републике Србије којом се доноси одлука о проглашењу војне неутралности Републике Србије у односу на постојеће војне савезе до евентуалног расписивања референдума на којем би се донела коначна одлука о том питању.

НИКАДА нећемо заборавити НАТО злочине.

НИКАДА нећемо бити саучесник НАТО пакта у разбијању Србије.

НИКАДА нећемо слати нашу децу да ратују за НАТО.

ПОДЕЛИТЕ СА ОСТАЛИМА:
Извор: ДСС
Advertisements

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s