ВЕСТИ

Србска Акција: Покрет будућег социјалног и националног препорода


kosowo-jest-serbskie-2014-mИнтернет часопис финског огранка панскандинавске организације „Нордијски покрет отпора“, недавно је објавио опширан интервју са Војином Јовановићем, активистом нашег Покрета. За ову прилику, преносимо најзанимљивије делове.

Ви сте активиста Србске Акције. Када је овај покрет основан и који су циљеви Србске Акције?

Верујемо да су многи од ваших читалаца већ чули за нашу организацију, која представља србски национал-револуционарни покрет. Покрет који из дана у дан постаје све јачи. Наша гнезда ничу широм србских земаља. Млади Срби и Србкиње све више препознају Србску Акцију као покрет будућег србског социјалног и националног препорода. За пар година постојања, стотине националиста укључило се у рад нашег Покрета. Ми не тражимо само формалне чланове, као што то чине демократске партије, већ трагамо за потенцијалним политичким војницима, и зато постоје одређени услови за приступање Србској Акцији.

Што се наше идеологије тиче, у најкраћем, залажемо за успостављање ауторитарне хришћанске државне власти, за ослобођење и уједињење србских земаља и за парламент састављен од представника професија, а не демократских политичких партија које уносе раздор у народ. Боримо се за аутентичну србску културу, уместо духовних отрова које нам намећу непријатељи наше земље. Боримо се за Европу нација, уместо ЕУ тамнице, која је заправо амерички протекторат. Боримо се, такође, за биолошку заштиту нашег народа као супротност наметнутом мултирасном концепту.

Да ли сте досад сарађивали са другим европским националистичким покретима?

Србска Акција је у контакту и сарађује са различитим националним покретима и групама широм Европе, међу којима је свакако најјачи грчки покрет Златна зора. У Пољској имамо добар контакт са пољским Аутономним националистима и Свепољском омладином. Такође имамо јако добру сарадњу са Руским империјалним покретом, са румунском Новом десницом, а однедавно и са немачком Националдемократском омладином. Оно на шта смо нарочито поносни је то што је идеја о сарадњи са споменутим организацијама дошла управо од њих самих. Надамо се да ће у будућности та сарадња бити још интензивнија и да ће број европских организација с којима сарађујемо бити већи.

Какво је ваше мишљење о Европској унији?

Европска унија као глобално политичко отелотворење атлантистичких претензија на европском тлу, неспојива је са духом православног Хришћанства. Самим тим, равнодушност према овој глобалистичкој и антихришћанској творевини, или пак позитиван однос према њој, потпуно је неспојив са борбом за духовни и државотворни препород Србства и повратак систему вредности наших светих Предака. Осим присуства антихришћанских духовних начела, видна је у ЕУ и тенденција разарања самих бића европских нација и стварања такозване „сиве расе“ услед сталне и све масовније имиграције афричког и азијског становништва и подстицаја расних и културних мешања од стране европских и светских центара моћи. Циљ такве делатности јесте потпуно претварање личности у обезличену индивидуу, која би била сасвим погодна за сваки облик експлоатације. А и самим увидом у досадашњу праксу функционисања Европске уније, видимо да је преношење надлежности са нивоа државе на ЕУ сигуран пут ка губитку суверенитета, као и политичком и економском поробљавању.

Какво је ваше мишљење о украјинском конфликту?

Бивши источни део Украјине не жели да буду део ЕУ. Овај део је одувек био руски, а комунисти су га припојили Украјини 1922. године (исто се догодило са Кримом 1954.). Дакле, пре бољшевичке окупације руских земаља, Новорусија није припадала Украјини. Заправо, да није било кобних догађаја 1917, никаква украјинска држава не би ни постојала.

За нас србске национал-револуционаре, нема сумње да су Мајдански пуч, као и агресија кијевске хунте према Новорусији, крајње негативне акције подржане од светских циониста, америчких империјалиста и русофоба који извозе „демократске“ револуције и воде рат против читаве Европе. Ми не тврдимо да је тренутни режим у Новорусији идеалан: у њему постоје различите идеолошке и политичке струје, и само време ће разјаснити многе ствари. Међутим, стварање Новорусије заправо представља здраву и логичну реакцију рускојезичног становништва бивше источне Украјине, које не жели да буде вођено од стране натовских марионета из Кијева, и због тога заслужује подршку националиста широм света.

Какав је тренутни став владе Србије по питању Косова?

Тренутни став владе Србије по питању Косова и Метохије, и мање-више свега осталог, веома је једноставан. Наиме, они раде све што им њихове газде из ЕУ и НАТО нареде, зато што су им они помогли да постану то што јесу, а поставили су их да буду њихове верне слуге. Иако у домаћим медијима представљају ствари тако као да раде нешто значајно и родољубиво, заправо они постепено и дискретно предају Свету србску земљу шиптарским терористима и НАТО окупаторима.

Шта би требало урадити по питању Косова, по вашем мишљењу?

Став Србске Акције по овом питању је јасан – ми морамо бранити Косово и Метохију по сваку цену! Полазимо од чињенице да Косово и Метохија припада нама као нацији. Премда су данас ове територије окупиране, оне су и даље формално у саставу Србије, и без обзира на тренутну окупацију, садашње и будуће генерације Срба морају сматрати нашу Свету земљу Косово као део Србије, игноришући успехе терористичких узурпатора. Морамо јасно и гласно рећи да се не миримо са губитком наше територије и постарати се да свако од нас уради оно што је у његовој моћи. Само на тај начин, ослободићемо Косово и Метохију у повољној историјској прилици.

Какав активиста је добар активиста?

Добар активиста није само онај ко испуњава поверене дужности и задатке. Добар активиста мора и на друге начине да доприноси свом покрету, да узима удео у решавању проблема када они искрсну, и слично. Али оно што је за нас најважнија ствар, то је да се наш активиста у свом свакодневном животу влада у складу са нашом идеологијом и Начелима духовне дисциплине. Поред тога, сматрамо да је веома битно за сваког активисту да пронађе делатност у којој је добар и да то искористи да помогне нашој борби. Такође је важно да су наши активисти успешни, не само у националном активизму, већ и у својим школама, на факултетима и пословима којима се баве. То је оно што значи бити политички војник, а ми сматрамо да сваки добар активиста мора бити истински политичи војник!

– See more at: http://www.srb-akcija.org/komentar/8252/sa-pokret-buduceg-preporoda/#sthash.3zoh0LzB.dpuf

Извор: Србска Акција

Advertisements

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s