АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА / ДРУШТВО / МИШЉЕЊЕ / Миодраг Новаковић

У Македонији их пребијају, лекари одбијају да их лече, у ЕУ још горе- Србија им сада изгледа као Мека !?


ФБР КОМЕНТАР: Након пакла Македоније, где су се „талог и елита“ чокалијског друштва ујединили против најезде „миграната“, након „хортијевског“ третмана у Мађарској, „гестаповског“ у Хајдеровој Аустрији, да не описујемо бугарско-комитско које нам је свима добро познато, и након поузданих сазнања из живих мигрантских извора, да нису Срби геноцидан народ на Балкану, као што су их западни медији лагали свих ових година, већ да су то у ствари Хрвати (тако да им не пада на памет да приђу хрватској граници ни на пушкомет)- већини „миграната“, оним уистину унесрећеним, али и онима који су послати овде „да нас унесреће“, Србија почиње да изгледа као прави Рај и последња Оаза Пророка Мухамеда, из које не желе више ни да привире „напоље“… За то време, челни људи наше Владе уместо да воде државотворну и национално одговорну политику, и спашавају Србију од овог „азилантског цунамија“ и  економско-политичког суноврата, шетају ових дана по азилантским центрима и дивљим нехигијенским мигрантским камповима у србским варошима, укључујући србску престоницу, и овим „унесрећенима“ али и онима „који су дошли да нас унесрете“- удељују „новогодишње пакетиће“ попут пијаних „деда мразова“, чак им нуде будзашто напуштена србска имања наших ђедова, која су они и њихови „досовски“ претходници створили својом катастрафолном државно-растакајућом политиком, и кокетирањем са „етничким чистачима“ Срба, из шиптарског, бошњачког и других корпуса… Док за највећи домет своје „развојне политике“ истичу исламизацију србских универзитета, и изградњу нових и лепших „азилантских центара“, који ће како сами истичу, изменити заувек демографски пејзаж наше Светосавске Србије… И на то су чак веома поносни, док су већина нас (бар она „бирачка“ аморфна маса) веома поносни што их имамо „тако паметне и видовите“…

М. Новаковић

A group of migrants wave as they walk on a back road close to the railway line between the cities of Gevgelija and Demir Kapija in southern Macedonia on May 5, 2015, as migrants from impoverished and war-torn countries in Africa, the Middle East and central and south Asia walk through Macedonia along train lines to reach Serbia as they head north from Greece in the hope of crossing the European Union border into Romania, Hungary and Croatia. At least 14 migrants from Somalia and Afghanistan were killed in central Macedonia when they were hit by an international passenger train on April 24, 2015. In the past six months around a dozen migrants had been killed in similar incidents on the same stretch of line.  AFP PHOTO / ROBERT ATANASOVSKI

Lokalne bande u Makedoniji svakodnevno napadaju, pljačkaju i tuku izbeglice, a lekari iz četiri opštine na jugoistoku Makedonije ne žele da ih leče… Lome im noge i ruke, a lekari neće da pruže pomoć… Peticijom upućenom direktoru Fonda za zdravstvo, čak 23 od 25 zdravstvenih organizacija iz Đevđelije, Dojrana, Valandova i Bogdanaca odbijaju da dežuraju u ambulantama na železničkoj stanici u Đevđeliji Lekari iz privatnih ordinacija kažu da nemaju zakonsku obavezu da obavljaju zdravstvene usluge koje nisu predviđene dogovorima koje su sklopili sa Fondom... Migranti sa Bliskog istoka se žale da ih lokalne bande u Makedoniji neretko presreću, pljačkaju i tuku. Nekima su lomili ruke, razbili glave, povredili noge… Iz UNHCR su najavili da se očekuje da u Đevđeliju stigne čak 7.000 migranata. Prvih hiljadu je već otišlo ka prelazu Tabanovce, a ostali će, kako budu pristizali, biti transportovani vozovima, autobusima ili taksijem…

Makedonski lekari neće da leče migrante

Lokalne bande u Makedoniji svakodnevno napadaju, pljačkaju i tuku izbeglice, a lekari iz četiri opštine na jugoistoku Makedonije ne žele da ih leče.

Tanjug
Lome im noge i ruke, a lekari neće da pruže pomoć

Peticijom upućenom direktoru Fonda za zdravstvo, čak 23 od 25 zdravstvenih organizacija iz Đevđelije, Dojrana, Valandova i Bogdanaca odbijaju da dežuraju u ambulantama na železničkoj stanici u Đevđeliji.

U obrazloženju navode da ambulanta nije opremljena potrebnim aparatima, sanitetskim materijalom, lekovima i zaštitnim sredstvima. Lekari iz privatnih ordinacija kažu da nemaju zakonsku obavezu da obavljaju zdravstvene usluge koje nisu predviđene dogovorima koje su sklopili sa Fondom.

Uprkos odbijanju pojedinih lekara, izbeglice se, ipak ne ostavljaju na cedilu. Njima pomažu druge medicinske ekipe i Crveni krst.

Migranti sa Bliskog istoka se žale da ih lokalne bande u Makedoniji neretko presreću, pljačkaju i tuku. Nekima su lomili ruke, razbili glave, povredili noge… Žitelji pograničnih sela i humanitarni radnici tvrde da su izbeglice meta bandi koje često deluju u saradnji s nekim od migranata. MUP Makedonije do sada je podneo više krivičnih prijava zbog razbojništava nad izbeglicama.

Iz UNHCR su najavili da se očekuje da u Đevđeliju stigne čak 7.000 migranata. Prvih hiljadu je već otišlo ka prelazu Tabanovce, a ostali će, kako budu pristizali, biti transportovani vozovima, autobusima ili taksijem.

Извор: http://vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/516134/Makedonski-lekari-nece-da-lece-migrante

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s