Криминал / избори / корупција

Чеда, Пајтић и Млађа дужни ко Грчка!


Дужни ко Грчка! Чеда, Пајтић и Млађа у минусу 231.265.576 динара!

 

Партијски рачуни Чедомира Јовановића, Бојана Пајтића и Млађана Динкића више од годину дана у финансијској блокади * Чедисти дугују 12 милиона, демократе 77 милиона, а динкићевци чак 140 милиона динара
БЛОКИРАНИ Чедомир Јовановић, Бојан Пајтић и Млађан Динкић

Чедомир Јовановић, Бојан Пајтић и Млађан Динкић су више од годину дана у милионским дуговима и право је питање да ли ће их икада вратити!
Рачуни Либерално-демократске партије, Демократске странке и Уједињених региона Србије налазе се у финансијској блокади већ 13 месеци, а држави и својим повериоцима дужни су укупно 231.265.576 динара.

СУМЊИВО!

Треба испитати како те странке функционишу кад су им блокирани рачуни
Јелисавета Василић, Савет за борбу против корупције
Према подацима Народне банке Србије (НБС), који се мењају на дневној бази, највећи минус имају динкићевци, чак 140 милиона, дуг демократа износи 77 милиона, док су чедисти „кратки“ за 12 милиона динара (видите табелу).
Спуцали кеш и ћуте
Како показује Регистар НБС о дужницима по принудној наплати, блокада УРС и ЛДП уведена је у мају 2014, док је рачун ДС „замрзнут“ у јуну исте године. Интересантно је и то да су ове партије прошле године имале милионски вредну изборну кампању, коју очигледно нису „покриле“.
Колико и откад су дужни:

ЛДП 12.536.405 (426 дана)
– ДС 77.814.026 (412 дана)
– УРС 140.915.145 (419 дана)

УКУПНО 231.265.576
*износи су у динарима

Подсећања ради, Динкићева промоција коштала је 157.265.643 динара, Јовановић је потрошио 135.153.673 динара, док је Пајтић био скромнији – стао је на 57.681.131 динару.
Јовановић, Пајтић и Динкић нису желели да одговоре на питање ко ће, кад и како вратити те паре. Верољуб Стевановић, један од бивших лидера УРС, ноншалантно је „опрао руке“ од дугова странке:

– Партијске финансије биле су у рукама Г17 плус. О дуговима не могу да говорим јер то није био мој посао.
Ништа причљивији није био ни Бранимир Кузмановић, генерални секретар ДС, који тврди да је за излазак из блокаде потребно да плате око 10 одсто дуга, после чега ће наставити да измирују обавезе, док су нам и у ЛДП поручили да ће вратити све дугове.
– Истина је да дугујемо, али измирићемо обавезе у складу с динамиком отплате, на основу прихода које добијамо из општина у којима имамо одборнике – наглашавају у ЛДП.
Држава да реагује
Јелисавета Василић из Савета за борбу против корупције каже да повериоци треба да наплате своја потраживања.

– Ако дугују и држави, то се не може игнорисати. Пореска управа то може сама да уради. Питање је и како странке функционишу кад су им блокирани рачуни – истиче Василићева, додајући да то треба „озбиљно испитати“.
Директор „Транспарентности Србија“ Немања Ненадић сматра да партије дугују углавном банкама, маркетиншким агенцијама и медијима.

– Повериоци одлучују да ли ће им тражити новац. Ако странке не дугују Пореској управи, која има приоритет у наплати, то није њена брига. Предлагали смо да се законом уреди питање кредита, што би странке обавезало да врате дуг пре предаје извештаја о финансирању кампање. Да је то усвојено, не би узимале превелике своте – закључује Ненадић.

23. јул. 2015.

ИЗВОР: http://novibeogradafera2.blogspot.com/2015/07/duzni-ko-grcka-ceda-pajtic-i-mlaa-u.html

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s