All

Драган Симовић: ОТВОРЕНО ПИСМО АЛЕКСАНДРУ ТИМОФЕЈЕВУ, ДИРЕКТОРУ СТУДИЈА Б


ОТВОРЕНО ПИСМО АЛЕКСАНДРУ ТИМОФЕЈЕВУ, ДИРЕКТОРУ СТУДИЈА Б

 

Драги Господине Тимофејев!

Пратим Ваш новинарски и стваралачки рад одавно, још од раних деведесетих година, када сте неустрашиво, као млад и професионалан новинар (репортер са тргова и улица београдских), живо и сликовито обавештавали јавност о протестима студената у Београду.

Веровао сам у Вас, и имао сам поверења у Вас, све до скора, све до ових дана!

Веровао сам Вашој Словенској Души, Вашој Руској Души; веровао сам Вам као потомку Белих Руса; као потомку Племенитих Руса.

Још сам од детета Русе и Србе доживљавао као Један Народ; Један Народ који је Игром Случаја (мада знам да Случај не постоји!), који се зове ватиканско-германска Завера против Словена, политички и географски раздељен.

Верујте ми, да сам све до данас веровао, да ћете Ви, управо Ви, обавестити јавност у Србији, сликом и речи, о дешавањима на београдским трговима, на београдским барикадама.

Гледао сам, вечерас, пажљиво и одговорно, све информативне емисије Студија Б, и, на концу свега, био сам и разочаран и тужан због Вашег односа, Господине Тимофејев, према овим честитим и племенитим Србима и Србкињама, који бране Косово, бране Устав и бране Србију на београдским барикадама.

Знао сам, унапред сам знао, да друге београдске медијске куће, о овоме догађању, неће обавестити јавност, јер у њима раде персоне (не индивидуе, а још мање личности!) које се лако продају и купују.

У скоро свим београдским медијским кућама раде персоне без Етике, Естетике и Вертикале; персоне без своје животне и философске Поетике, без својега философског погледа на свет, без својега става и мишљења.

Знао сам то, заиста!

Али сам, не знам зашто, веровао у Вас!

Био сам, из неког разлога, и уверен и убеђен, да сте Ви нешто друго, да сте посве другачији, да не припадате томе несоју балканских србомрзаца, русомрзаца и словеномрзаца!

Жао ми је (ово вам из своје Словенске Душе казујем), што сте се својим ставом, својим понашањем, ових дана, сврстали у редове оних који не заслужују ни да им се имена спомену!

Наша дела најбоље и најлепше сведоче о нама.

 

Братски словенски поздрав од србског песника!

 

Драган Симовић

 

У Београду, 8/9. априла 2013. године.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s