АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА / ДРУШТВО / Европа / ИЗДАЈА / ИЗДВАЈАМО / КОСМЕТ / МИШЉЕЊЕ / Миодраг Новаковић / Напад на уставни поредак / ПОЛИТИКА / СВЕТ / СРБИЈА / СТАВ

МАЂАРСКИ „БЕРЛИНСКИ ЗИД“ У ФУНКЦИЈИ СТВАРАЊА ЕУ АЗИЛАНТСКЕ ДЕПОНИЈЕ И ДЕСРБИЗАЦИЈЕ СРБИЈЕ !?


ФБР КОМЕНТАР: Као што видимо из приложеног чланка из 2012 (и овог актуелног), овај проблем, наметнут Србији од „добронамерне“ Евроуније- кроз низ билатералних „споразума о  реадмисији“ (из ЕУ протераних) азиланата, условљеном променом закона о имигрантима и држављанству (дизајнираних да од Србије направе „евроунијску ободну азилантску депонију“)- последњих година драматично ескалира, са очекиваним инфлуксом од око милион (претежно исламских) имиграната до краја ове године, на овај већ економски и територијално осакаћени „остатак Србије“…

Од Брисела (дискретно) аминована одлука мађарских власти да између Србије и ЕУ подигну нови „берлински зид“, јасно говори не само  о намерама Брисела да овај проблем свале на нашу „осакаћену“ балканску државу (коју су претходно заједно са другим евроатлантским партнерима дивљачки избомбардовали 99те и потом економски, и у сваком другом погледу, докрајчили), већ и да овим својим (зло)чином трајно физички изолују Србију од Евроуније- у коју никада нису ни имали искрене  намере да је приме…

Очигледно је та „шаргарепа“ имала једну и једину функцију, да уз помоћ корумпираних и полтронских (евроунијском фатаморганом опијених) „постопетоктобарских“ србских режима, нашу отаџбину и србски национ, разграде на „несаставне елементе“ и трајно нас избришу са политичке и историјске мапе Европе…

Сада, кад су све маске (и рукавице) спале, и евроатлантисти су јавно своју евроунијску „шаргарепу“ заменили „четврторајховском батином“, и из све снаге млате по „ономе што је преостало“ од наше нације и државе, на овим трагичним балканским просторима- та истина, једноставно више не може да се сакрије!

…И ако свим оним (нажалост, изгледа још увек већинским) грађанима Србије, који и даље попут нојева држе главе заринуте испод земље, и препуштају своју, и свог потомства, судбину, у руке  антисрбских евроатлантских џелата, није довољна следећа аргументација:

Голим оком видљиво стварање Велике Албаније, не само на отетом србском Косову и Метохији, већ и од делова централне Србије (и све то уз свесрдну подршку нашег квислиншког режима);

Злонамерна и дубоко антисрбска, британска „геноцидна резолуција“ у УН;

И као што видимо ових дана, мађарски „берлински зид“ који прети да од Србије направи највећу ИСИЛ базу у Европи (а од нашег народа пригодан „материјал за клање, робље и сировину за људске органе- или „у најбољем случају“ да Србију, односно њен „остатак“, претворе у „ромску државу“)…

….Дакле, ако ми Срби као већински народ у властитој држави (у чије темеље су своје кости уградили милиони наших предака, а нама је оставили у аманет) све то не видимо, и не чинимо ништа да те процесе зауставимо и „реверзирамо“, и то уз помоћ оних сила у свету које Србији уистину желе добро (или јој бар не желе зло), онда можда уистину и не заслужујемо више да постојимо- ни као нација, ни као држава!?  

ФБР уредник Миодраг Новаковић

invAZIJA

27. јун 2015. | 11:16 → 17:55 | Извор: РТВ, Танјуг

„Србији прети хуманитарна криза због миграната“

БЕОГРАД, КАЊИЖА –Србија је као транзитна земља за мигранте из Сирије и Блиског истока постала последњи штит европских земаља, а уколико се њихов број, пре свега тражилаца азила, не смањи, нашој земљи прети хуманитарна криза, упозорио је данас директор Центра за заштиту и помоћ азилантима Радош Ђуровић. Прилив миграната кроз Србију удвостручио је број полазака са београдске аутобуске станице, а само у Кикинду и Кањижу ванредним аутобуским линијама у току дана се очекује долазак више од хиљаду Сиријаца и Авганистанаца, сазнаје РТВ.

...

Ђуровић је у изјави за Танјуг указао да то никако не би смело да се догоди, а пошто Србија није чланица ЕУ, потребна јој је помоћ у решавању тог проблема.

Одлуку Мађарске о подизању ограде дуж границе са нашом земљом, Ђуровић сматра неприхватљивом и истиче да то неће зауставити прилив миграната.

имигранти азиланти избеглице  5

РТВ (Ивана Буш Јовић)

То би, како каже, Србију с једне стране суочило са зидом, а с друге са масовним приливом миграната.

„Зид ће успорити миграцију, што само значи да ће избеглице дуже боравити у Србији. У већини случајева, преко 98 одсто свих који долазе, не желе ту и да остану пошто су дошли на корак од циља ка којем су се упутили“, објаснио је Ђуровић.

Зато је, каже, нереално очекивати да Србија буде њихова крајња дестинација, али ће свакако бити земља њиховог дужег боравка, што изискује и одређена финансијска средства.

Ђуровић је критиковао поједине медије који, како тврди, о мигрантима пишу сензационалистички, а све с циљем подизања тиража.

Он је као нетачне одбацио информације да међу мигрантима има тешких и заразних болести попут туберкулозе, колере, шуге…

„То су бесмислице“, тврди и додаје да је реч о уморним и исцрпљеним, људима који су дуго пешачили, промрзлим или гладним.

Ђуровић сматра да би поводом тих спекулација о постојању тешких болести међу мигрантима требало да се огласи и министар здравља Златибор Лончар и на тај начин јавности стави до знања да то нема нема никаквог основа.

Ти људи, према његовим речима, свакако заслужују да добију привремену здравствену заштиту јер је то једини начин да се заштите и они, а и грађани да буду мирни.

Указао је да мигранти заслужују и друге видове привремене заштите с обзиром на то да међу њима има и оних који долазе и без личних докумената.

...

РТВ (Ивана Буш Јовић)

С друге стране, има и оних који су у опасности да буду на разне начине покрадени, да им се, на пример, смештај и храна наплаћује више, али и да буду злоупотребљени од кријумчара и трговаца људима, рекао је Ђуровић.

„Да би се то избегло и да мигранти не би били сатанизовани у локалним срединама, потребно је да они буду видљиви. Друге опције нема“, изричит је Ђуровић.

Што пре то схватимо, пре ћемо, каже, почети да решавамо овај проблем.

Проблем, истиче, неће нестати сам од себе или тако што их ми нећемо регистровати, а игнорисање њиховог присуства иде на руку кријумчарењу и криминалу.

„Ти људи, самим тим што су избеглице, заслужују минимум људског достојанства, заслужују да буду видљиви у систему. Зато је неопходно организовати прихватне центре и обезбедити им све врсте привремене заштите“, казао је Ђуровић и додао да би тражиоцима азила требало обезбедити лична документа.

Многи имају новац на рачунима банка, или им новац шаље родбина, а без личних докумената они тај новац не могу да користе, рекао је Ђуровић.

Извор- http://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/srbiji-preti-humanitarna-kriza-zbog-migranata_614504.html

Имигранти опседају Србију

Због нелегалног преласка граница, од почетка године против 4.962 особе поднете пријаве. Преовлађују Авганистанци и Пакистанци. Највише прелазе у Македонију и Мађарску

АВГАНИСТАНЦИ убедљиво највише покушавају да илегално пређу српску границу. Иза њих следе Пакистанци, Алжирци, Турци, али и држављани Бангладеша, показују подаци Министарства унутрашњих послова. Полиција свакодневно ради на њиховом откривању, па су тако за првих десет месеци 2012. године прекршајне пријаве поднете против 4.962 особе које су покушале да незаконито пређу границу Србије.

Колико су наши прелази на „удару“, говори податак да готово нема дана а да се не открије понеки имигрант који је сакривен у аутобусу, камиону, возу, чак и компоту… До септембра ове године евидентирано је 765 ирегуларних имиграната на граничним прелазима, од чега су 602 откривена на прелазима са Мађарском и Македонијом. Начелник Одељења за сузбијање прекограничног криминала и криминалистичко-обавештајне послове Митар Ђурашковић каже да ти подаци врло јасно указују да је Србија само транзит на путу тих људи.

ТРГОВИНА ЛЈУДИМА ПОЛИЦИЈА на граници има налог да посебно обрати пажњу на трговину људима. Срећом, такви случајеви су изузетно ретки.
– Не сећам се да је у последњих петнаестак година било потврда од европских служби да је неки имигрант који је прошао нашу земљу на крају постао жртва трговине људима. Наравно опасност постоји, зато ми увек реагујемо када уочимо нешто сумњиво – каже Ђурашковић.

– Највећи број оних које откријемо покушавају да уђу из Македоније, односно да изађу из Србије у Мађарску – објашњава Ђурашковић. – Ирегуларни имигранти се крећу из једне земље Европске уније ка другој. Они углавном улазе преко Турске у Грчку, даље у Македонију, одакле стижу код нас. Србија је врло ретко њихова крајња одредница. Ми смо транзитно подручје којим покушавају да се докопају ЕУ, и то најчешће чине преко српско-мађарске границе.

Активности наших граничних служби видљиво су појачане у овој години. Тако је за првих девет месеци 2012. већ откривено више илегалних имиграната на прелазима, него целе претходне године. У том послу службеници МУП користе савремене технологије уз помоћ којих могу да открију жива бића у возилима без отварања.

– Имигранати које откријемо углавном немају пасоше, због чега је највећи изазов утврдити њихов идентитет – прича Ђурашковић. – Ти људи су претежно из руралних крајева, па се дешава да уопште не поседују лична документа. Када их откријемо они могу да изразе жељу за азилом, након чега се упућују у неки од центара намењених за те потребе. Онда добијају привремене папире са којима могу да се крећу Србијом, али изузетно мали број њих заиста и сачека да поступак о добијању азила буде готов. Они најчешће на све начине покушавају да дођу до Британије, Француске, Немачке. А главни разлози су финансијске природе.

Проблем илегалних имиграната је, тврди наш саговорник, могуће решити искључиво на месту где они први пут улазе у Европску унију, односно на турско-грчкој граници. Иначе, према нашем закону, помагање или организовање преласка државне границе сматра се кривичним делом, за које је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

КРИЗНА ПОДРУЧЈА

ОКО 70 одсто свих ирегуларних имиграната које открију наше службе долазе из Авганистана и Пакистана. Када се повећа број људи из неке „нестандардне“ земље, то је углавном због кризе у тој држави. Тако је прошле године било доста Либијаца и Сомалијаца, а ове године приметан је пораст Сиријаца.

2 thoughts on “МАЂАРСКИ „БЕРЛИНСКИ ЗИД“ У ФУНКЦИЈИ СТВАРАЊА ЕУ АЗИЛАНТСКЕ ДЕПОНИЈЕ И ДЕСРБИЗАЦИЈЕ СРБИЈЕ !?

  1. Ograda je legitimno pravo Mađarske države da brani svoje VERSKE i MATERIJALNE vrednosti i nije voljno prihvaćena od strane članica EU ali tamo je na vlasti „neki“ Orban, koji za razliku od nekih „inih“ podstiče povećanje domaće populacije raznim stimulacijama. A nama šta bog da, još se nismo ni tucizama otarasili a šta nam sledi………………

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: