АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА / ВЕСТИ / ДРУШТВО / Економија / МИШЉЕЊЕ / Медији- генератори јавног мњења / Медијски рат / Обавештење

Одговор Блиц-у на текст ПРАЊЕ НОВЦА КРОЗ ЗЛАТО И ДИЈАМАНТЕ


Pošto se gospodja pita gde su dijamanti i zlato, te kaze da se ne zna da li su u zemlji, pisac ovih redova saopštava gospodji da dijamanti i zlato jesu zemlji, u rudnicima, ali u Africi i Brazilu jer još nisu iskopani ,te je isključena teorija zavere.

Kako je TS Imperial Clearing House bio prinudjen da posle iskazane klevete preduzme adekvatne mere u skladu sa zakonom, u tom smislu je angazovan u Srbiji i strucni konsultant G. Zoran S. Tasic, rizik menadzer Goldman Saks banke, Nemačka, Revizor, Sudski veštak i Ovlašćeni računovodja koji je povodom objavljenog teksta dao stručno mišljenje koje prenosimo u celoti kako sledi:
“PRANJE NOVCA” KROZ NETAČNO I NESTRUČNO IZLAGANJE

Miroslava Milenovic, forenzicar, je o firmi TS Impreijal iznela niz neistinitih i netačnih a nadasve nestručnih konstatacija, da naš narod u Srbiji treba sa pravom da se pita koga i na koliko godina zatvora će dovesti njeno forenzicko tumacenje kristalno jasnih dogadjaja.
Naime, TS Impreijal je firma koja je prilikom osnivanja, kao trajni kapital, unela pravo u vidu koncesija na eksploataciju dijamanata i zlata.
Ovo nije nikakva zavera belosvetskih urotnika, nego je dogadjaj koji je uobičajen u Svetu, da se mrtav kapital, putem posedovanja vlasničke hartije od vrednosti, aktivira unosom u firmu kojoj je potrebna osnova za monetizaciju, radeći sa finansijskim institucijama i državama.
Dakle, taj kapital nije ni zlato ni dijamanti, jer su isti duboko u zemlji, u rudnicima, a njihov ekvivalent, u vidu vlasnickih hartija od vrednosti, je unet u TS Imperijal u Srbiji.
Ko je uneo taj kapital ?
Uneli su ga VLASNICI rudnika dijamanata i zlata iz Afrike i Brazila, sa ciljem da te hartije, umesto da skupljaju prašinu u sefovima upotrebe za monetizaciju putem unosa kao trajnog kapitala firme u kojoj su oni suvlasnici.
Ovakav vid unosa vlasničkih hartija od vrednosti kao nenovčani kapital, uobičajen je u Svetu iz razloga što se postiže vrlo visok nivo garantnog potencijala za nameravane projekte i poslove.
Sam čin garantovanja je potencijalna finansijska obaveza koja mora biti zasnovana na realnim i merljivim veličinama i u svako doba dokaziva, a koja je osnov za sve kreditne i druge obligacione poslove.
Ovde je reč o nameri da se unosom kapitala velikog obima, može biti garant, velikim infrastrukturnim projektima, koji su Srbiji jako potrebni, velikim projektima u oblasti PPP,/ Javno privatno partnerstvo/, u oblasti energetike i ekologije.

Gospodja Milenovic, iznosi stav da je krajnje neuobičajeno da sa tolikom kolicinom kapitala firma ništa ne radi i da im kapital bude zarobljen 3 godine.
Da tačno je u Svetu da to nije normalno ali u našoj Srbiji je normalno da to bude iz prostog razloga što se institucije i pojedinci, koje trebaju usluge ovakve firme ponašaju tako da bi je najradije osudili za veleizdaju i kriminal a ne koristili njeno prisustvo.

Kada je donesen zakon o Privatnom javnom partnerstvu i koliko je do sada projekata po tom Zakonu uradjeno.? Svakako simbolicno .
Vlasnici ovog nenovcanog kapitala imaju kao ekvivalent tim hartijama od vrednosti, svoje rudnike koji nesmetano rade i obavljaju svoju delatnost..

Dakle, vlasnici hartija od vrednosti u TSI ništa ne gube, oni obavljaju svoju redovnu delatnost eksploatacije zlata i dijamanata.
Netacan je stav Gospodje Milenovic da vlasnik neće da obavlja delatnost 3 godine jer je on sprečen u nameri da vršeći monetizaciju hartija od vrednosti obavlja nameravane poslove u Srbiji.
Eto i sama gospodja Milenovic kaze da bi samo neozbiljni peraci para ulozili pare u Srbiju i sama daje odgovor .

Kako ovde nije rec o ulogu novca kao trajnog kapitala, već vlasnickih hartija od vrednosti i kako je u Srbiji posao moguće otpočeti tek sa krilaticom ITM -Ima li tu mene-, to je do sada bilo nemoguće, pod Svetski uobicajenim uslovima, uopšte otpočeti nameravanu poslovnu aktivnost finansijskog inzenjeringa, u ime i za račun klijenata i za sopstveni racun.

Podaci o firmi TS Imperijal nisu šturi, kako kaže gospodja Milenovic, oni su iskazani u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima u Srbiji i tu takodje nema nikakve misterije.
Uvidom u bazu APR, svako dobronameran ce naći sve potrebne podatke o firmi.
Gospodja Milenovic bi morala da zna da u Srbiji postoji bankarski lobi koji svoje intertese stiti, izmedju ostalog, narucivanjem tendenciozno fabrikovanih tekstova, kojim se pokusavaju diskreditovati postene i u skladu sa zakonom registrovane firme u obavljanju poslova finansijskog inzenjeringa jer je po sredi otimacina koje banke u Srbiji rade a niko ih ne sprecava u tome.

Banke mogu sve, pa i da zabrane konkurentskoj firmi poslovnu aktivnost, čiji potencijal značajno ugrožava njihove spekulativne interese, unapred je osudjujući da nešto nije u redu sa njenim referencama i da je maltene državni neprijatelj broj 1 jer želi da pere pare bez ikakvih dokaza.

Kakva ironija.
Gospodja Milenovic pravi teški previd i tendenciozno, u svojoj viziji belosvetske zavere, uvodi i Poresku upravu, koja jadna, sa ovim nema ama bas nikakvu krivicu zbog necinjenja.
Prvo, kapital TS Imperijal nije zarobljen, kako gospodja izmislja, taj kapital je slobodan i njime upravljaju njegovi vlasnici koji su istovremeno i vlasnici rudnika zlata i dijamanata .

To što zbog negativnih dogadjaja ne mogu da otpočnu nameravane poslove u Srbiji, nije razlog da gospodja proziva Poresku upravu, je ona nema ama baš nikakve veze sa omogućavanjem ili sprečavanjem Pravnog lica da otpočne registrovanu delatnost.

Pisac ovih redova zeli gospodji Milenovic da saopšti da se Poreska uprava bavi poslovima javnih prihoda i to kod onih firmi koje već obavljaju registrovanu delatnost, te kontrolišu da li su javni prihodi pravilno obračunati i plaćeni.
Gospodja Milenovic bi trebalo da zna da poreznici ne omogućavaju pravnim licima da otpočnu da rade ili ne rade, oni to rade kada pravno lice već otpočne da obavlja poslove koji imaju obaveze po osnovu javnih prihoda, što ovde nije slučaj,jer nema osnove za utvrdjivanje javnih prihoda./poreza i doprinosa/.
Gospodja Milenovic fabrikuje nepostojeće činjenice time sto iznosi stav da kapital nije transparentan i da se ne zna krajnji korisnik.
Ko je pismen i ume da čita podatke na sajtu APR, u bazi podataka će dobiti sve podatke o vlasnicima osnivačkog kapitala,one koji su sadržani u Ugovoru o osnivanju i Statutu firme.

Sigurno je da u APR u nema telefonskog privatnog broja osnivača pa mozda zbog toga gospodja tvrdi da se ne zna ko je vlasnik.
Pošto se gospodja pita gde su dijamanti i zlato, te kaze da se ne zna da li su u zemlji, pisac ovih redova saopštava gospodji da dijamanti i zlato jesu zemlji, u rudnicima, ali u Africi i Brazilu jer još nisu iskopani ,te je isključena teorija zavere.

Vlasnicke hartije od vrednosti su izdate na bazi vlasničkog lista imaoca, vlasnika rudnika, i kao takve procenjene su od strane nadleznih drzavnih ovlasćenih institucija, pa je tako procenjena hartija uneta kao nenovčani kapital u TS Imperijal Srbija.
Na veliku zalost gospodje Milenovic nisu, kao trajni kapital, uneti nikakvi dijamanti niti zlatne poluge, već vlasnicka hartija od vrednosti kao nenovčani kapital u skladu sa Zakonom o privrednim drustvima.
Posto gospodja Milenovic ima razvijenu maštu o tome – šta bi moglo biti kad bi bilo-, ovom prilikom joj skrećemo pažnju da je njoj, kao forenzičaru, nedopustivo da pravi konstrukcije koje nisu potkrepljene dokazima, te svojim ponašanjem i pisanjem neistina, dovodi u situaciju Upravni odbor TS Imperijal da kao ostećena strana podnese tuzbu nadleznom sudu u Beogradu, za izkazanu i izrečenu klevetu.

Poreska uprava nije istražni organ da utvrdjuje osnovanost unosa trajnog kapitala u pravna lica.
Poreska uprava se bavi javnim prihodima a gospodju Milenovic ne amnestira njeno neznanje i nepoznavanje propisa da bude tuzena za klevetu.

Verodostojnost hartija od vrednosti, kao i njhovu validnost, vrši drugi državni organ , koji je to i izvršio a to je APR. Ukoliko postoje neke nepravilnosti, APR obaveštava Institucije koje se bave privrednim kriminalom da kao istražni organ ispitaju, što se nije desilo jer nema bilo kakve nepravilnosti. Kompletna registracija TS-I je uradjena u skladu sa zakonom u Srbiji

 

TS IMPERIAL - BANKING NEWSLETTER

Dana 13.07.2014. BLIC je na 13. strani u rubrici Ekonomija objavio članak u kome je MIROSLAVA MILENOVIĆ, FORENZIČAR, dala svoje stručno mišljenje o FIRMI „TS IMPERIJAL“. Članak se nalazi na OVOM LINKU (klikni OVDE)

Forenzičar Miroslava Milenović Forenzičar Miroslava Milenović

TS-I je poslao Blicu zahtev za ODGOVOR i njegov sadržaj objavljujemo u celosti:

View original post 1.403 more words

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s