Други пишу... / Миодраг Новаковић / Миодраг Новаковић- преводи / ОРВЕЛИЈАНСКИ ПРЕВОДИ

ВАНРЕДНА ВЕСТ: ПУТИН ЈЕ „ПРЕСЕКAО“ – ОДЛУКА ЈЕ ПАЛА …


Комрад Путин је на крају додао- Руска федерација мора да буде спремна, да након најављеног „берлинског зида“ између Украјине и Русије, ојачаног електричном оградом и минским пољима- елитни припадници Руске Армије из редова инжињерије буду у приправности да…

Putin_2150657b

….РУСИЈА МОРА ДА НАСТАВИ СА УВОЗОМ МЛЕКА ИЗ УКРАЈИНЕ, БЕЗ ОБЗИРА НА ЛОШ КВАЛИТЕТ… (ЈЕР ЈЕ У МЛЕКУ СВЕ ВИШЕ НОВОРУСКЕ КРВИ?)

June 18, 22:26 UTC+4

Орвелијанска „дорада“ Итар Тас вести- за ФБР урадио М. Новаковић
Руски председник је подвукао да јавности мора да се саопште без длаке на језику који то снабдевачи млека брљаве…

STAVROPOL, June 18./ITAR-TASS/. Руски председник Владимир Путин је изјавио у среду да Русија не сме да заустави увоз млека из Украјине само због тога што је оно лошег квалитета, наводећи као пример да и из Србије настављају да увозе Расимове „цркнуте свиње“, па им (потрошачима) ништа не фали.

Он је коментарисао предлог председника већа Националног удружења произвођача млека Андреја Даниленка, који је овај изнео током конференције о развоју агрикулутре у Русији, у среду. Комрад Путин је био такође присутан и личном интервенцијом је спречио- да заједно са непресушним протоком руских избеглица који спашавају голе животе испред „побеснелих нацистичких кијевских крава“ (Мед Кау Режим Оливије Њуланд)- престане непресушни проток загађеног украјинског млека (примећени су „десносектораши и свободаши“ како пишају у исто).

Даниленко је изјавио да поред нацистичког пишања у млеко, исто је такође загађено фосфором којим живе спаљују руске цивиле, уранијумском муницијом, али и „случајно“ накапаном крвљу руских цивила– што све резултира у невиђено низак стандард млека. Он је препоручио суспензију увоза свог, укључујући и птичјег (које кљуцкају распадајуће лешеве) млека из анти-руске Украјине

…Путин је на овај „дезертерски предлог“ мушки треснуо шаком о сто и изјавио следеће: „Тешко могу да се сложим да због лоше ситуације у Украјини где масакрирају наше сународнике, ми сада треба да забранимо увоз (случајно, или намерно?) загађеног млека. Вероватно да постоје проблеми са неким произвођачима које би требало предочити„- Наглашавајући да би било веома погрешно затворити цео украјински маркет у целини.

Комрад Путин је на крају додао- Руска федерација мора да буде спремна, да након најављеног „берлинског зида“ између Украјине и Русије, ојачаног електричном оградом и минским пољима- елитни припадници Руске Армије из редова инжињерије буду у приправности да прокопају тунеле испод истог, да би се између две братске земље наставио неометани проток млека, закључивши свој предлог следећим речима:

На крају крајева, и нас руске антифашисте и украјинске фашисте, иста је сиса подојила

Pax omnium contra omnes…

—————————–

У НАСТАВКУ ОРИГИНАЛАН ТЕКСТ СА ИТАР ТАСА…

Putin disagrees with proposals to stop all imports of dairy products from Ukraine

June 18, 22:26 UTC+4
Perhaps, there are problems with concrete suppliers which should be revealed,” Russian President underlined

STAVROPOL, June 18./ITAR-TASS/. Russian President Vladimir Putin said on Wednesday that Russia should not stop imports of dairy products from Ukraine for the reason of their poor quality.

His remark followed a proposal made by Andrei Danilenko, chairman of the board of the National Union of Milk Produces, at a conference on development of agriculture in Russia on Wednesday.

Danilenko said that the situation in Ukraine had affected the quality of its dairy products that had deteriorated and dropped below any standards. He suggested suspending all milk imports from that country.

“I can hardly agree that we should ban all milk and dairy imports from Ukraine because of the hard situation in that country. Perhaps, there are problems with concrete suppliers which should be revealed,” Putin said adding it would be wrong to close the market to all Ukrainian producers indiscriminately.

4 thoughts on “ВАНРЕДНА ВЕСТ: ПУТИН ЈЕ „ПРЕСЕКAО“ – ОДЛУКА ЈЕ ПАЛА …

  • Орвелијанска „дорада“ Итар Тас вести- Или што би наш народ рекао: „Док село (новоруски народ) гори- баба (Путин) се чешља“… Или можда једна историјска изрека Марије Антоанете може да вам помогне да схватите сатиричну поруку текста. Аустроугарска царица која није знала значење речи „несташица и глад“, јер је живела у прекомерном изобиљу, на вест да народ кука да „нема хлеба да једе“, одговорила је „а што не једу торте, ако немају хлеба“… Ово је новинарска „жаока“ упућена Путину, који се бави украјинским млеком, док је његов руски народ тамо изложен правом геноциду (реч геноцид је користио данас и његов шеф администрације Сергеј Иванов). Исти Путин је у време настанка украјинске кризе обећао новоруском народу да неће дозволити да буду изложени прогону и насиљу украјинског режима, што се ето дешава већ месецима, док Москва „мудро ћути“. Иначе Москва је обећањима да ће устати у заштиту права руског народа у Украјини, и да неће дозволити његов погром, те јадне људе практично подстакла на побуну против „наци режима“ из Кијева, и сада их је дефакто оставила на цедилу. То је порука текста- не треба га схватити „дословце“ већ као сатиру, зато у заглављу и пише „Орвелијанска дорада“ (оригиналног текста,који је приложен у енглеској верзији)… Аутор

   П.С. Да овде документујем „раскорак између Путинових речи и његових дела:

   ПУТИНОВО УПОЗОРЕЊЕ ОБАМИ:
   „The Russian President underlined that there are real threats to the life and health of Russian citizens and compatriots on Ukrainian territory. Vladimir Putin stressed that if violence spread further in the eastern regions of Ukraine and in Crimea, Russia reserves the right to protect its interests and those of Russian speakers living there.“(РОЈТЕР 1 март 2014 -http://www.reuters.com/article/2014/03/01/urkaine-crisis-putin-obama-idUSL6N0LY0SZ20140301
   Руски председник је подвукао да постоје реалне претње животу и здрављу руских држављана и руских сународника у Украјини.Владимир Путин је нагласио да ако се насиље прошири на ИСТОЧНЕ РЕГИОНЕ Украјине и на Крим, Русија задржава право да заштити своје и интересе оних којима је матерњи језик руски, а који живе на истоку Украјине.

   Или ова ударна вест 4 марта, са ЦБС (водећи амерички медиј)- „Russia leader Vladimir Putin says he’ll protect Russians in Ukraine by any means… MOSCOW — Accusing the West of encouraging an „unconstitutional coup“ in Ukraine, Vladimir Putin said Tuesday that Moscow reserves the right to use its military to protect Russians there but voiced hope it won’t need to do so.“ (ЦБС 4 март 2014- http://www.cbsnews.com/news/putin-reportedly-orders-troops-near-ukraine-border-back-to-bases-after-military-exercises/)
   Руски лидер Владимир Путин је изјавио да ће заштити Русе у Украјини свим средствима… Москва- Оптужујући Запад да охрабрује нелегитмни пуч у Украјини, Владимир Путин је изјавио у уторак да Москва задржава право да користи војну силу ради заштите украјинских Руса, али је истакао наду да то неће бити потребно

   Дакле, ово су јавна Путинова обећања и директне претње (Западу и Украјини) од пре скоро 4 месеца- а ви процените да ли је израњављеном „новоруском“ народу сада потребна (или не) војна помоћ коју је сам руски председник тада јавно обећао, и тиме их дефакто подстакао на побуну против фашистичког Кијева!?

 1. Већина има своју процену, да ли је, када и у каквом облику потребна помоћ новоруском народу, читавом руском народу, па и украјинском народу, па чему се чудити да је има и онај, којем је то питање најдиректније усмерено, важно и за много тога одлучујуће. Не знам да ли је овај текст покушај да придате себи и вашем „рамишљању“ неки већи значај или сте стварно невешти и неспособни да процењујете, па Вам је потребна наша помоћ.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s