ВЕСТИ ИЗ СВЕТА / Страдање Срба / антисрбизам / корупција

Словеначко негирање наше мањине и кршење људских права Срба за Николића није спорно !?


Председник Србије Тома Николић – Србима у Словенији нож у леђа

7 јун 2014 ФБР

Пише: Српска дијаспора

—————
Савез српске дијаспоре Словеније, који је прошле године организовао протесте, сазвао је у петак 13. јуна хитну скупштину, а помоћ ће вероватно потражити у српској дијаспори ЕУ и амбасади руске федерације у Љубљани. Вероватно ће нове протесте незадовољства одржати испред српске амбасаде у Љубљани.

10389974_638278026268674_108440107183185918_n
Јавном изјавом г. Николића председнику Словеније г. Боруту Пахору, да Србија до Словеније нема отворених питања је хипотетично ударац ножем у леђа свим Србима у Словенији. Дакле, Србима чија су људска права веома угрожена већ 23 године.

Ту су и неисплаћене оштете и избрисаним око 27.000 Срба. Можда сматра, да хуманитарну помоћ за катастрофалне поплаве за Србију шаљу само Словенци, пошто су задњим пописом грађана у Словенији од статистичког бироа септембра 2011 Србе као нацију нису водили, па је и 200.000 Срба дотурио њима.

Људи требају да знају чињенице, да хуманитарну помоћ за Србе Српске и Србије сакупљају Срби у Словенији око 93%, а оних 7% где се убрајају и Словенци – Честитам!

Да ли можда заборавља, да је највећа српска мањиуна у Словенији још непризната? Јели можда био пијан, када је изнео такву одговорну и неистиниту тврдњу?

 

3 thoughts on “Словеначко негирање наше мањине и кршење људских права Срба за Николића није спорно !?

    • Ма, он је председник ових 23% зомбија, а не Срба. Пратила сам годинама случај административног брисања Срба у Словенији. Државни злочиначки подухват европске Словеније. Радује ме организовање Срба у Словенији. Држите се, браћо и сестре!

  1. Ovo je mnogo dublji problem nego što izgleda. Sadašnja Srbija očigledno nije matica svih Srba Balkana i briga srbijance za ostale Srbe. Ostali Srbi nemaju ama baš nikakve veze sa Srbijom niti ih šta veže s njom jer nisu u njoj rođeni. U stvari mnogim je Srbima Jugoslavija bila matica

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s