ВЕСТИ

„ЦИГАНИ“ ПОНОВО „ЛИНЧОВАЛИ“ ПОЛИЦАЈЦЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ !? (саопштење с.с.п.)


Romi

СРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ СУ СРПСКУ ДЕЦУ НА КОСМЕТУ ПРЕПУСТИЛИ ШИПТАРСКИМ ТЕРОРИСТИМА И НЕ ПАДА ИМ НА ПАМЕТ ДА ИХ ОБИЂУ И ОДНЕСУ ИМ ПОМОЋ, ПА МАКАР И И СИМБОЛИЧНУ- С ДРУГЕ СТРАНЕ СЕ УТРКУЈУ ДА СЕ СЛИКАЈУ СА РОМСКОМ…. СВЕ У ИМЕ „ЕВРОУНИЈСКИХ ВРЕДНОСТИ“ ?

КОМЕНТАР УРЕДНИКА: ИЗ ЗВАНИЧНОГ САОПШТЕЊА ПОЛИЦИЈЕ СЕ НЕ ВИДИ КОЈОЈ „ЕТНИЧКОЈ ГРУПИ“ ПРИПАДАЈУ НАПАДАЧИ, АЛИ ИЗ ПРИЛОЖЕНИХ МЕДИЈСКИХ ПРИЛОГА И КОМЕНТАРА ЧИТАЛАЦА КОЈИ ЖИВЕ БЛИЗУ ЗГРАДА У КОЈЕ СУ НЕДАВНО ПРЕСЕЉЕНИ „РОМИ“, ДА СЕ ПРЕТПОСТАВИТИ СА ВЕЛИКОМ ВЕРОВАТНОЋОМ ДА СЕ РАДИ О ГРАЂАНИМА РОМСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ, КОЈИ У ПОСЛЕДЊЕ ВРЕМЕ СВЕ ЧЕШЋЕ ПРИБЕГАВАЈУ НАСИЉУ, НЕ САМО ПРЕМА ПОЛИЦАЈЦИМА, ВЕЋ И ПРЕМА ОБИЧНИМ ГРАЂАНИМА.

ТАКОЂЕ ИЗ ПРИЛОЖЕНОГ МЕДИЈСКИХ ПРИЛОГА „НОВОГ МАГАЗИНА“ СЕ ВИДИ ДА ЈЕ У СЛИЧНОМ ИНЦИДЕНТУ,  НАПАДУ НА КОМУНАЛНУ ПОЛИЦИЈУ  У НОВЕМБРУ 2012, У БЛОКУ 44 (ПИЈАЦИ) УЧЕСТВВАЛО РОМСКО ЛИЦЕ СА ИДЕНТИЧНИМ ИНИЦИЈАЛИМА „А.Ј.“ КАО У ОВОМ НАЈНОВИЈЕМ ИНЦИДЕНТУ. ПРИЛОЖЕНИ ИЗВЕШТАЈ „СРНЕ“ ИЗ 2011 ТАКОЂЕ ОПИСУЈЕ ВЕОМА СЛИЧАН НАПАД НА ДВА ПОЛИЦАЈЦА У НОВОБЕОГРАДСКОМ НАСЕЉУ БЕЛВИЛ, КОЈИ СУ ТАКОЂЕ БИЛИ ЖРТВЕ НАПАДА РОМСКЕ „РУЉЕ“… ОЧИГЛЕДНО ДА ОВИ МЕДИЈСКИ ПРИЛОЗИ УКАЗУЈУ НА „ПАТЕРНЕ“, СЛИЧАН М.О. И ХРОНОЛОШКИ КОНТИНУИТЕТ У НАПАДИМА „ПОВЛАШЋЕНЕ ЕТНИЧКЕ ГРУПЕ У СРБИЈИ“ НА СЛУЖБЕНА ЛИЦА…

ОВАКВО ПОНАШАЊЕ ПОСТЕПЕНО ДОБИЈА ОБЛИКЕ ЕПИДЕМИЈЕ И ЧЕСТО РЕЗУЛТИРА У УБИСТВА И ТЕШКЕ ПОВРЕДЕ ОБИЧНИХ ГРАЂАНА И ПРИПАДНИКА ЈАВНЕ БЕЗБЕДНОСТИ. ДРЖАВНЕ И ГРАДСКЕ ВЛАСТИ ТАКВЕ ИНЦИДЕНТЕ ОЧИГЛЕДНО ЗАТАШКАВАЈУ И ИГНОРИШУ У ИМЕ „ЕВРОУНИЗАЦИЈЕ И РОМИЗАЦИЈЕ“ СРБИЈЕ КОЈА СЕ ДАНАС СПРОВОДИ ПОД ФОРМУЛОМ „РЕАДМИСИЈЕ“ РОМСКИХ АПАТРИДА ИЗМЕЂУ ЕУ И СРБИЈЕ.

УКОЛИКО СЕ НАСТАВИ СА ИГНОРИСАЊЕМ ОВОГ ПРОБЛЕМА- НЕДОСТАТКОМ ЕФИКАСНЕ ЗАКОНСКЕ ПРЕВЕНТИВЕ И ХИТНОГ ЗАУСТАВЉАЊА „РОМИЗАЦИЈЕ“ СРБИЈЕ ОД СТРАНЕ ЕУ , КОЈА СЕ РЕШАВА РОМА (ТАКО ШТО ИХ БРУТАЛНО ЕТНИЧКИ ЧИСТИ) НА РАЧУН СРБИЈЕ- ОВАЈ ПРОБЛЕМ ЋЕ ЕСКАЛИРАТИ У НЕШТО МНОГО „ОЗБИЉНИЈЕ“…. 

М. Новаковић

—————————————-

„Građani“ umalo linčovali policajce na Novom Beogradu: Pobićemo vas!

http://www.alo.rs/vesti/hronika/gradani-umalo-lincovali-policajce-na-novom-beogradu-pobicemo-vas/komentari/51008

Policajci PS Novi Beograd, Goran D. i Milan M. brutalno su pretučeni prilikom intervencije u ulici Mileve Marić Ajnštajn ispred broja 2. Njih su napali i tukli Aleksandar J. (16) njegov otac i brat Braim B.(38), Stefan J. i drugih 20 neidentifikovanih žitelja ulice Mileve Marić Anštajn.

Kako saznajemo patrola policije reagovala je na poziv sugrađana da se na pomenutoj adresi remeti mir.

Policijsko vozilo ispred kuće Kneževića

Izleteli iz dvorišta i nasrnuli na policiju | Foto: RAS (ilustracija)

Patrola je pokušala da obavi razgovor i da smiri Aleksandara J. koji je u vidno alkoholisanom stanju galamio „Sve ću da ih polomim, je..ću im mater“.
Tada se umešao njegov otac Braim B. rečima „Šta ga dirate, govna jedna, je..ću vam mater mrtvu, skinuću vam uniforme, sad ćemo da vas pobijemo.
Njemu u pomoć je pritekao drugi sin Stefan J. koji se policajcima obraća rečima :“Je…ćemo vam mater nećete vi nikoga da privodite, govna jedna!
Ubrzo su se okupili ostali žitelji ulice i čupajući drvene letve i šipove koji su se nalazili u parku ispred dva ulaza fizički nasrću na dvočlanu patrolu policije.
Odmah su opkolili patrolu a Braim B. nasrće na policajca Gorana D. vuče ga u gužvu gde mu zadaju par udaraca rukom u prelelu leđa.
Policajac Milan M. u nameri da odbije neposredni napad i zaštiti kolegu kreće ka Braimu B. ali u tom momentu, Stefan J. drvenom letvom udara policajca Milana M. u predelu glave i nanosi mu povrede. U međuvremen su pristigle patrole policije koje su došle po pozivu za pomoć.
Ekipa Hitne pomoći je povređenog policijskog službenika Milana M. prevezla na Urgentni centar gde mu je lekar specijalista konstatovao tešku telesnu povredu u vidu frakture nosne kosti.
Povređeni policajac upućen je na maksilofacijalnu hirurgiju gde je upućen da se javi na dallje bolničko lečenje.
„Sindikat srpske policije najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje obesnih građana koji ne prezaju da napadnu predstavnike države u obavljanju službenog zadatka. Ovo samo jedan od očiglednih primera da danas svako ko želi može da omalovažava, preti, napadne i povredi policijskog službenika.
A šta čini država da bi zaštitila policajce, koji sasvim slučano štite interese države, praktično ništa“, ogorčeni su policajci.

Policajci PS Novi Beograd, Goran D. i Milan M. brutalno su pretučeni prilikom intervencije u ulici Mileve …

Komsija Vreme: 02.04.2014 23:31h

Ovo je tek pocetak! Policija nije nista kriva, vec Romi koji su se tu naselili i polako pocinju da prave haos. Polako su zavladali Zemun Poljem, a sad su poceli i da se sire.

—————————————————
Очевидац Vreme: 02.04.2014 23:10h

Руља која је напала полицајце су припадници посебно повлашћене “мањине“. Град им је дао нове станове за које (не) плаћају закупнину у висини бокса бољих цигарета. Добар део се бави криминалом. Тачно је, полицајац је могао да пуца и да их убије неколико. Шта би било после????

Милеве Марић Ајнштајн 2 Нови Београд

САОПШТЕЊЕ СИНДИКАТА ПОЛИЦИЈЕ

У току ноћи 31.03.2014 године око 22,35 часа интервенисала је патрола полиције са Новог Београда по пријави грађанке Н.Љ која пријављује да се у улици Милеве Марић Анштаји испред броја 2 у Београду ремети јавни ред и мир.

На платоу испред самог улаза у зграду патрола полиције у саставу Горан Д. и Милан М. затичу групу од око 20 лица како се расирављају, вичу и галаме.

Савестна грађанка Н.Љ испуњавајући своју грађанску дужност, пришла је полицајцима где је дала детаљан опис догађаја и лица која су учествовала у тучи. На основу њеног описа догађаја и лица, полицајци су пришла групи и затекла више лица која су од раније позната полицији са ранијих интервенција.

Патрола полиције покушала је да изведе три лица из скупине издавши им наређење да се легитимишу, док је осталим лицима наређено да се удаље са лица места, у циљу успостављања нарушеног Јавног реда и мира.

Патрола полиције пришла је грађанинуАлександару Ј. од оца Браим, рођеном 1998. године који је у видно алкохолисаном стању галамио „Све ћу да их поломим, је..ћу им матер“ и наредила му да престане са виком и дође до службеног возила како би обавили разговор на околности догађаја.

Његов отац Браим Б. од оца Сулејмана, рођен 1976. са станом на предметној адреси, вербално напада полицајце речима „Шта га дирате, говна једна, је..ћу вам матер мртву, скинућу вам униформе, сад ће мо да вас побијемо!“.

Браимов други син Стефан Ј. полицајцима се обраћа речима :“Је…ћемо вам магер нећете ви никога да приводите, говна једна!“, са њим је затим, ка полицајцима кренула група од око 7-8 лица који су стајала испред улаза бр. 2 која је полиција раније затекла по доласку на интервенцију.

Из суседног улаза у ул. Милеве Марнћ Анштајн бр. 4 који се налази на 5-6 метара од улаза бр. 2, излази група од око 20 лица док више њих чупа дрвене летве и шипове који су се налазили у парку испред два улаза и физички насрћу на двочлану патролу полиције. Путем радио — везе, полицајци су затражили помоћ у виду појачања.

Одмах затим, патоли полиције пришла су више лица од њих Браим Б. насрће на полицајца Горана Д. вуче га у гужву где му задају пар удапаца руком у прелелу леђа. Полицајац Милан М. у намери да одбије непосредни напад и заштити колегу креће ка Браиму Б. али у том моменту, Стефан Ј. дрвеном летвом удара полицајца Милана М. у пределу главе и наноси му повреде. С обзиром да је полицајц Милан М. обнлно крварио позвана је хитна помоћ ради указивања лекарске помоћи.

У међувремену, на лице места пристигле су патроле полиције које су дошле по позиву за помоћ.

Екипа хитне помоћи је повређеног полицијског службеника Милана М. превезла на Ургентни центар где му је лекар специјалиста констатовао тешку телесну повреду у виду фрактуре носне кости. Повређени полицајац упућен је на максилофацијалну хирургију где је упућен да се јави на далље болничко лечење.

Заменик тужиоца Трећег ОЈТ у Београду Весна Петровић обавештена је о догађају, није излазила на лице места већ је усмено одобрила да се изврши увиђај.

Увиђај односно форензички преглед лица места је обављен после догађаја у периоду од 23 часа и 50 минута до 01 сат и 40 минута наредног дана односно 01.04.2014. године. На лицу места пронађена је дрвена летва димензија 96х6х2цм. Црна Торбица са два мобилна телефона и незнатна количина новца. На тротоару, у виду капи су пронаћени остаци крви.

Синдикат српске полиције најоштрије осуђује овакво понашање обесних грађана који не презају да нападну представнике државе у обављању службеног задатка. Ово само један од очигледних примера да данас свако ко жели може да омаловажава, прети, нападне и повреди полицијског службеника.

А шта чини држава да би заштитила полицајце, који сасвим случано штите интересе државе, практично ништа!

Тужилаштво, односно заменик ОЈТ Стојанка Алфиревић је незаинтересована за овај сучај. Док се судија за малолетнике Верица Ђукић-Михајљчић правда да не може често да притвара малолетнике, правдајући се, ето, да мора сваког месеца да сачињава извештаје ЕУ о броју притворених малолетника.

Да ли то значи да ће полицајци и даље бити жртве обесних грађана и државе која је незаинтересована да уреди односе и схвати да је напад на било коју државну институцију, државног чиновника и овлашћено службено лице, заправо напад на ту исту државу који сасвим случајно или намерно ти људи представљају и штите. Или можда смо сви ми само потрошна роба, а то нико не жели да нам саопшти.

Без обзира на све, полицијски службеници ће и даље, због својих суграђана који им верују, професионално и одговорно радити у интересу грађана, попут суграђанке Н.Љ. која је испунила своју грађанску дужност и која се са безрезервним поверењем обратила полицији којој верује.

 

Члан Главног одбора

Београд, 02.04.2014. године                                                                         и портпарол ССП

Драган Жебељан

 

————————–

СЛИЧНИ ИНЦИДЕНТИ НА НОВОМ БЕОГРАДУ:

Povredjen-policajac

 

Romi napali policajce na Novom Beogradu

Srna – 08.11.2011 23:50

BEOGRAD – Dva policajca lakše su povrijeđena u napadu grupe Roma na Novom Beogradu, dok su pokušavali da ih spriječe da se ilegalno priključe na električnu mrežu.

Beogradski mediji prenose da su privedene četiri osobe, od kojih tri maloljetne, osumnjičene da su policajce gađali raznim predmetima.

Romi su nešto poslije 20.00 časova napali dva policajca koji redovno patroliraju u tom naselju radi sprječavanja krađe struje, gađajući ih iz mraka kamenjem i drugim predmetima. Policajci su zadobili lakše povrede, a incident je prekinut kada je stiglo još policajaca, kao pojačanje.

Napad se desio kod naselja Belvil u Novom Beogradu, gdje je policija ustanovila pozornički rejon kako bi spriječila krađu struje.

 

————————————————-

 

22.11.2012 | 13:54h ► 18:27h Beograd

Romi napali komunalce, ovi uzvratili palicama

255x160_26893-policija
Romi napali komunalce, ovi uzvratili palicama
Komunalna policija saopštila je danas da je njihova tročlana patrola napadnuta prilikom kontrole na pijaci u Bloku 44 na Novom Beogradu, a da će dve osobe osobe biti saslušane zbog napada na službeno lice.

U obaveštenju Policijske stanice Novi Beograd navodi se da su građani A. J. i D. J. priznali da su izvršili napad na komunalnog policajca, udarivši ga u predelu grudi te da ih je tom prilikom komunalni policajac upotrebom sredstava prinude savladao, navodi se u saopštenju Komunalne policije.

Kako se dodaje, u konsultaciji sa dežurnim tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odlučeno je da se A. J. i D. J. saslušaju za krivično delo – napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i da se prijava prosledi nadležnom Tužilaštvu radi daljeg postupanja u redovnom postupku.

U saopštenju se ističe da je komunalne policajce napala „grupa od desetak lica romske nacionalnosti“, a komunalci koji su zadobili lakše telesne povrede „bili su prinuđeni da upotrebe sredstva prinude (fizičku snagu i službenu palicu) kako bi odbili napad od sebe“.

MUP je privelo, kako se navodi, pet osoba koje su izvršile napad na ovlašćena službena lica – komunalne policajce.

Do sukoba je došlo u prepodnevnim satima, kada je „dvadesetak lica romske nacionalnosti koji su nedozvoljeno prodavali robu vam pijace“ napalo komunalne policijace.

U saopštenju se podseća da se na toj lokaciji 5. novembra desio još jedan incident kada je grupa nezadovoljnih preprodavaca kamenovala vozilo i patrolu Komunalne policije načinivši pritom materijalnu štetu na službenom vozilu, o čemu takođe postoje materijalni dokazi i službena beleška.

Policija tražila od uličnih preprodavaca lične karte

Po navodima Blica, incident se dogodio u Bloku 44 u Ulici Jurija Gagarina oko podneva, kada se ulični prodavac A. J. (26) sukobio sa komunalnim policajcima.

Hitna pomoć je mladiću sanirala povrede na licu mesta, a potom je on priveden u policijsku stanicu na saslušanje.

Incident se dogodio kada je kontrola Komunalne policije tražila od uličnih prepodavaca lične karte na uvid. Jedan preprodavac je dao ličnu kartu, dok su ostali pobegli ka pijaci.

Jedna prodavačica je pokušala da pobegne prema pijaci noseći sa sobom smotani čaršaf. Po navodima Blica, jedan komunalni policajac pojurio je za njom, uhvatio čaršaf i počeo da je vuče.

Svedoci incidenta pričaju da su ubrzo su ženi u pomoć priskočili ostali preprodavci i u tom komešanju jedan komunalni policajac izvadio je službenu palicu i izudarao po glavi A. J.

Ubrzo je stiglo policijsko pojačanje, a A. J. je priveden u policijsku stanicu zajedno sa još nekoliko svedoka.

autor: MPizvor: Blic/Novi magazin

————————————-

 ДОКАЗ О НАСЕЉАВАЊУ РОМА У МИЛЕВЕ МАРИЋ АЈНШТАЈН, У БЛОКУ 72…

 

Из „картонки“ право у 58 квадрата!

Н. Н. К. | 11. септембар 2012. 21:57 | В. Новости
Град уручио кључеве 133 стана у новобеоградском Блоку 72 социјално угроженим породицама. Међу новим комшијама и 16 ромских фамилија које су некада живеле под „Газелом“

bgd-stanovi_620x0

Кључеве нових домова уручили су Драган Ђилас и Александар Антић

——————————–
Подршка инклузији Рома
ЗА 16 ромских породица које су донедавно живеле у нехигијенском насељу испод моста „Газела“ у уторак је био један од најсрећнијих дана у животу јер су добили нови кров над главом. Представници града Београда уручили су кључеве 133 стана у Улици Милеве Марић Ајнштајн социјално угроженим фамилијама, међу којима су биле и породице малишана који су картонске бараке заменили становима са терасом и погледом на игралиште.

Милица Мемишевић и њених петоро деце ово види као нови почетак живота будући да је до августа 2009. живела под „Газелом“, а после је пресељена у Младеновац.

– Много су нам помогли док смо боравили у Младеновцу. Имали смо две стамбене јединице, а сада се усељавамо у стан од 58 метара квадратних где имамо све могућности, и да школујемо децу и да се запослимо – каже Милица. – Имам петоро деце и живим са Јашером у ванбрачној заједници коју ћемо ускоро крунисати браком за нову будућност.

Породица Бојана Ибраимовић са нестрпљењем је дочекала да види како изгледа стан у којем ће живети. Распитали су се и пре него што је почела „прозивка“ пред улазним вратима, а када су ушли, осмех са лица нису скидали.

Кључеве нових домова уручили су Драган Ђилас, градоначелник, Александар Антић, председник Скупштине града, и Милан Кркобабић, потпредседник ПУПС који је у претходном мандату био заменик градоначелника.

– Нема лепшег посла од овог који нас тројица радимо када водимо овај град – кратак је био градоначелник.

Антић је најавио да се изградња станова наставља у насељу Камендин и да ће у току ове и следеће године бити завршено око 400 станова.

ПОСАО, ВРТИЋ… У ОВОМ насељу биће отворена и канцеларија за пружање помоћи становницима социјалних станова. Оваква канцеларија већ постоји у Камендину и у њој запослени свакодневно раде са људима који живе у овим становима и помажу им при запошљавању, упису деце у вртић, школу, плаћању рачуна.

– Наставак пројекта је наша обавеза као града Београда – рекао је Антић.

Кркобабић је истакао да су станови додељени избеглицама, инвалидима, Ромима, а да је намера да ово не буду само станови за класично социјалне угрожене.

После званичног дела представници града пошли су у комшијски обилазак, а породица Биљане Раповић са седморо малишана и најмлађом бебом Драганом већ је мерила где би могла витрину да стави.
НА 9.500 КВАДРАТА ЧАК 133 СТАНА

НОВИ објекат за давање у закуп станова на одређено време социјално угроженим лицима изграђен је у Улици Милеве Марић Ајнштајн, површине је око 9.500 квадрата и има 133 стана. Зграда има подрум, приземље, четири спрата и поткровље. Највише има једноипособних станова – 45, а најмање гарсоњера – 15.

 

 

One thought on “„ЦИГАНИ“ ПОНОВО „ЛИНЧОВАЛИ“ ПОЛИЦАЈЦЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ !? (саопштење с.с.п.)

  1. Стварати хистерију/мржњу према Ромима/Циганима због издајничке политике власти је неодговорно и потпуно непотребно.

    Да је овај народ донекле зрео (као што није) и да је довољно освештен (као што није) доње вести не би ни биле објављиване, сигурно не на овај начин. У Србији пре свега нема Цигана, нема Мађара ни Словака ни Русина већ Срба циганског порекла, Срба мађарског порекла, Срба русинског порекла итд. Када буде заузет такав одговоран став који не производи негативност; неће бити ни издајничких влада нити сличних проблема у контексту нације.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s