ВЕСТИ

Нови скандал: Томислав Николић за почасног грађанина Чачка


После бламаже са давањем титуле почасног грађанина Лесковца и Лепосавића Александру Вучићу, сада градоначелник Чачка Војислав Илић и градски одбор Нове Србије предлажу Томислава Николића за почасног грађанина Чачка. Брука и срамота!

Како Двери сазнају, Организациони одбор за обележавање Дана града Чачка добио је исти предлог за доделу овогодишњег признања за почасног грађанина Чачка са две адресе. Предлог је актуелни Председник Србије Томислав Николић, а предлагачи су градоначелник Чачка Војислав Илић и градски одбор Нове Србије у Чачку.

Оно што посебно вређа интелигенцију Чачана јесу образложења овог предлога. Тако Нова Србија наводи да је „Томислав Николић објавио 13 књига и завршио Факултет за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду”, као и да „својим огромним ауторитетом у земљи и у иностранству свакодневно улаже огромне напоре на међународној афирмацији наше државе у свету, али и на унутрашњем плану у смислу превладавања економских тешкоћа са којима се Србија суочава, и обезбеђивања нормалног и несметаног функционисања државе, као и бољег живота грађана, па смо мишљења да заслужује признање почасног грађанина града Чачка”.

На ово образложење Нове Србије, достојно најбесрамнијих аутора из времена Централног комитета Савеза комуниста Југославија, надовезује се градоначелник Војислав Илић, имајући „пре свега у виду његове досадашње посебности и заслуге”, као и „учвршћивање традиције српске саборности, одважности, стрпљивости, али и укрепљења народа да истраје у сопственој предузимљивости, очувању свог идентитета и усклађивању својих корака са савременим токовима”.

Да се разумемо, што се Покрета Двери тиче ово неће проћи! Томислав Николић нема никакве везе са Чачком – ни по пореклу ни по животном путу. Томислав Николић нема ама баш никакву заслугу за Чачак. О Томиславу Николићу као политичару-превртачу који се обогатио од бављења политиком и председнику државе влада веома подељено мишљење међу грађанима Чачка, а признање почасног грађанина треба да добије неко о коме у Чачку владају неподељене симпатије и поштовање. Коначно, по мишљењу Бошка Обрадовића, члана Старешинства Двери и шефа одборничке групе Двери у Скупштини града Чачка, Томислав Николић је изневерио сва своја предизборна обећања: од оног да ће поништити све договоре које је у Бриселу склопио Борко Стефановић на путу предаје Косова и Метохије, преко обећања да ће испитати изборну крађу и да ће одговорни завршити у затвору, до обећања о 100 милијарди евра страних инвестиција.

Томислав Николић – једноставно – овог признања није достојан!

Да ли је овај предлог са највишег нивоа чачанске власти разлог зашто није расписан јавни позив да удружења грађана и појединци предложе коме доделити признање почасног грађанина града Чачка, иако то налаже члан 15 скупштинске одлуке о наградама и признањима града Чачка? Да ли је, као и увек, све намештено и постоји само један кандидат за ово најпрестижније признање нашег града? И то мора бити управо онај који је пресудно утицао да Нова Србија остане на власти у Чачку, иако је практично изгубила изборе прошле године!

Нова Србија сада враћа Томиславу Николићу то што је Српска напредна странка – на његов лични наговор – омогућила да Нова Србија остане на власти у Чачку и после 16 година. Ако је то разлог зашто је Томислав Николић заслужан, онда то признање почасног члана Нове Србије може да му додели Нова Србија, али никако не и град Чачак да му на своју бруку и срамоту даје признање почасног грађанина.

Информативна служба Покрета Двери

Извор: http://dverisrpske.com/sr/nas-stav/4482-toma-za-pocasnog-gradjanina-cacka.html

За ФБР Монитор пренео В. Петровић

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s