Serbia

Ovako se pravi odbornici bore za interese gradjana koji su im ukazali poverenje


 • Поштоване суграђанке и суграђани, колегинице и колеге одборници, поштовани председавајући, градоначелниче, већници, представници стручних служби и медија ,
  1. С обзиром да ћемо на следећој седници Скупштине гласати за избор директора ЈКП ова, тражим од кандидата за директоре да нам изнесу планове рада предузећа, и да нам те планове поднесу у писаној форми, не мора да буде писмено, нећемо да будемо цепидлаке, важно да је форма писана форма.
  2. Тражим и да те извештаје не саставе књиговодства или рачуноводства него баш кандидати за директоре, да то не буду обични књиговодствени планови него прави менаџерски. Јер знате менаџер није прост превод речи директор. Директор може да буде свако, за кога ми дигнемо руке и ко испуњава формалне услове, а добре менаџере приватне компаније плаћају баснословно јер менаџер је онај који из постојећих ресурса извлачи максимум по прихватљивој цени.
  Обичан директор који није добар менаџер може само да троши новац из буџета чак и да задужи предузеће и при томе неће одговарати ни законски, ни суду партије.
  Зато Тражим да ти извештаји представе нашим грађанима квалитативно и квантитативно услугу коју им пружају. Да Панчевке и Панчевци знају коју и какву услугу добијају. Значи Хигијена ће очистити толико и толико квадратних метара, квадратни метар чићења кошта толико.
  Пијаца ће на тај начин обезбедити ноћу безбедност тезги (одговорност)а не да људи плаћају а ноћу се свашта деси.
  4. Важно је да су параметри у извештају мерљиви да би грађани и ми одборници могли да контролишемо да ли се план изврашава, па да када за годину дана будемо усвајали извештаје рада знамо за шта гласамо и да ли да гласамо. Знамо ми у каквим приликама живимо и послујемо не тражимо да то буду услуге са пет звездица.
  5. Јако је битно да нам кандидати за директоре израчунају, колико је њима потребно људи за обављање делатности, којих стручних и образовних профила, да не доспемо опет на РТС са неким преузећем да од прекомерног броја запослених , нема довољно оних који обављају основну делатност предузећа.
  Циљ рада ЈКП је да услуга буде што боља по најприхватљивијој цени.
  6. Грађани нису очекивали од нас да порасту цена услуга јкпова, а у најмању руку није у складу са законом да се цене услуга повећавају да би се исплаћивале и повећавале плате новозапосленима. ЈКП смеју да повећавају приходе да би унапредиле рад и то је питање за будуће директоре, како планирају да надоместе смањене приходе из буџета?
  ПОНАВЉАМ не смемода повећавамо цене услуга ЈКП да би исплаћивали и повећавали плате новозапосленима
  7. Неприхватљива је пракса неконторлисаног запошљавања, за које грађани имају утисак да су искључиво партијска, верујте ја гледам из првог реда, најмање су то партијска запошљавања. То што појединци који дођу на функције злоупотребе положај па запосле ужу, ширу родбину, кумове рођаке и пријатеље то је злоупотреба положаја и непотизам!
  8. ПОНАВЉАМ не смемо да повећавамо цене услуга ЈКП да би исплаћивали и повећавали плате новозапосленима.
  9. Да додам још нешто веома важнообратило ми се Удружење занатлија Панчево и жале се да их ЈКП –ови не обавештавају и не позивају када се расписују тендери и јавне набавке. У удружењу занатлија постоји база података приватника ко шта ради. транспарентно а не преко везе.
  Например одржавање грејања, нпр јавна набавка . Из базе узети ко се тим бави и послати захтеве за учешће у трци
  Па ко победи. Недопустиво је да фаворизујемо предузетнике из других градова у односу на Панчевце.
  У данашњим приликама приватници су прави хероји, који запошљавају себе, плаћају порез, запошљавају људе без посла, хране неколико породица . Ми не смемо да их се сетимо само када зафали пара у буџету, па да им повећамо таксе, и шаљемо испекције, а када треба да им обезбедимо услове да по закону привређују, плаћају раднике, доприносе и порез онда да их заборавимо.
  10. Очекујем да једногласно подржите овај мој предлог: да планови кандидата буду (у писаној и усменој форми) буду тачка дневног реда пре гласања за кандидате јер шта би могло да буде спорно у томе што кандидат за директора јкп треба да има план по коме ће да ради и који ће грађани моћи да контролишу. Једино ако је у реду да диектори немају идеју шта да раде и ако планирају мутне радње. Највише рачунам наравно на одборнике СНС јер СНС и Александар Вучић су препознати у народу и народ им сваки дан указује све веће поверење баш због бескомпромисне борбе против криминала и корупције!

One thought on “Ovako se pravi odbornici bore za interese gradjana koji su im ukazali poverenje

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s