ДРУШТВО / МИШЉЕЊЕ / ПОЛИТИКА / СРБИЈА

Да ли је Тома Николић, описујући патолошку лажљивост Вука Драшковића 1999, описао и сам себе !?


Тома Николић о Вуку Драшковићу:
ОН ЈЕ СУМАНУТИ НАРКОМАН И МЕНТАЛНИ УБИЦА


DvoglavoIzdajnickoCudoviste
На питање ко је заправо Вук Драшковић, може се без већих менталних напора одмах, на врло једноставан начин одговорити – то је, пре свега, човек сулудог понашања, опасних намера, са недовољно мушкости да их и оствари.

Политички лаици и наивни га у први мах доживљавају као недоследног човека и политичког конвертита, али он у суштини свог бића у ствари није само то. Он је у дубини своје душе безосећајна особа са психопатским облицима понашања, која фанатичном упорношћу, спремна на све, чак и да буде било чији слуга, следи своје психопатолошке пориве за стицањем материјалних богатстава и аутократске моћи, док је његово манифестно понашање coram publico само маска једног глумачког дилетанта.
Он је по вокацији наводно политичар, али чак ни декларативно заљубљеник парламентарног облика борбе за власт, у суштини хладнокрвни ментални убица. А од менталног до физичког убице, код њега, раздаљина је очита, али ниуколико не смањује опасност. Са њим човек мора бити веома опрезан и стално на мртвој стражи, зато што је у стању да ангажује друге да ураде посао који он, опседнут страховима и шиканиран у кући, није у стању.

Са ескалацијом његове морбидне жеље за влашћу постаје и отворено геноцидан. Према својим противницима, а посебно српским националистима и патриотама, отворено вербално изражава своје крвожедне жеље, најчешће позивима на линч, типичним за појаву која је у психијатријској стручној литератури добро позната и описана под називом вампиризам или „синдром Дракуле“.

Драшковић је на основу свог понашања, по дефиницији, есенција покварености и зла у људском обилику.
Издајничко понашање Вука Драшковића може се једино објаснити сужењем свести које настаје код наркомана. Одсуство одговорности и морала за учињено дело или изговорену реч, за јавне наступе, јесте чињеница али и битан доказ постојање једне тешке болести зависности, односно наркоманије, која изазива такво апсолутно одсуство апсолутне одговорности, односно неурачунљивост. Он увек користи лажи, увреде и клевете јер му је оштећено осећање за истину, за част и пристојност и уљудност.
Патолошка лажљивост је честа појава код психопата који своје обмане, лажи, маштарења, објављују околини као реалност. Најважнији разлог овако суманутог понашања Вука Драшковића је зависност од кокаина.

Лагање је једна од главних особина параноидних психопата, какав је Вук Драшковић. Изношење фалсификата и неистина је последица изражене неоправдане сумње да се акције околине тумаче као тенденциозне, угоржавајуће.

Редак је политичар као Вук Драшковић, који тако може ићи из једне крајности у другу, не марећи за последице такве политике. У политици он је постао непревазиђени шетач тамо-амо, као да ми ни до чега стало није сем политичког маркетинга.

Аутоматска послушност као психопатолошки симптом је карактеристична за понашање Вука Драшковића. Аутоматска послушност или безусловна покорност је потпуна послушност у извршавању туђих налога и наређења. Вук Драшковић, као зависник од кокаина, продаје своју душу и тело и покорно служи и извршава сва наређења непријатеља Србије и српског народа. Иде по иностранству и тражи санкције за свој народ. Одржава политичке односе са страним амбасадама у Београду и са страним државним факторима, а у функцији издаје српског народа.

Хронична употреба дроге кокаина код Вука Драшковића довела је до лоше социјалне адаптације. Лоша социјална адаптација је настала услед поремећених социјалних нагона или мотива. Мотиви људског понашања су они динамизми који покрећу човека на различите активности. Човек доживљава нагон или мотив као жељу, потребу која тражи да се задовољи. Један од мотива људског понашања је и алтруизам.

Као што је депресиван, тако и исказује аутодеструктивне, суицидне мисли које су типичне за наркомане а велики број њих и реализује суицид, самоубиство.
Жеља Вука Драшковића за аутоафирмацијом је пренаглашена и кокаин му помаже да задовољи овај нагон. Вук Драшковић не бира средства да постигне успех у социјалној средини и зато користи кокаин и лажи. Да би постигао циљ, Вук Драшковић, под дејством кокаина, фалсификује истину и реалност.

Лажљивост Вука Драшковића је патолошка. Он покушава да сопствено мишљење прикаже као реалност, како би истекао своју личност и при томе се тако заносно уживљава до еуфорије и екстазе.

(Анализа личности и понашања Вука Драшковића, 5. фебруар 1999.)

One thought on “Да ли је Тома Николић, описујући патолошку лажљивост Вука Драшковића 1999, описао и сам себе !?

  1. Srbija je sigurna kuća i najbolja domovina populističkih hohštaplera bez morala i stida kao što je Vuk Drašković. Ovaj „osvetnik Kosova“, „osvajač“ severne Dalmacije, Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema, komandant Srpske garde koji se nikada tako nije predstavio, danas juriša na srpske barikade i poziva na novo porobljavanje Srba. Od siromašnog koloniste iz Hercegovine, zajedno sa svojom suprugom Danicom Drašković (iz siromašnog Bjelog Polja), postaće ubrzo gazda i gospodar. Opelješio je Beograd i Srbiju za nekoliko stotina stanova, lokala, vila, za desetine miliona evra. Njegov šurak Veselin Bošković ubijen je zbog pohlepe, a brat mu je Rodoljub zbrisao iz Srbije, nakon što je takođe opljačkao Srbiju za desetine miliona.Zavrbovan još kao student (sa kodnim imenom „Prenj“), bio je dika i ponos jugoslovenske UDBE, službina kreacija od glave do pete, spreman na sve samo da nahrani svoju bolesnu sujetu, da reši svoje dinarske komplekse i pokori i leve i desne oko sebe, te da se konačno kao čovek udomi u gradu Beogradu, tom mitskom okupljalištu ambiciozne sirotinje, prevaranata bez stila i čitavih seoskih zadruga, od Crne Gore pa do Banije i Like.Kad se desila „Ibarska magistrala“ i izginuće Draškovićevog obezbeđenja, istraga je pokazala da je neko iz „ubilačke službe“, komunicirajući verovatno sa pretpostavljenim, izgovorio sledeću rečenicu: „Đubre je živo“, ili nešto slično, što je kasnije išlo u prilog tezi da je meta likvidatora najverovatnije bio brat Danice Drašković, Veselin Bošković, a ne Vuk. A zašto, odgovoriće neka druga vremena…..http://zlj13051967.wordpress.com/

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s