ВЕСТИ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАТ: ВУЧИЋ ЈЕ НАНЕО НЕПРОЦЕЊИВУ ШТЕТУ БУЏЕТУ МУП-а И ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ


ОКО 20,000 ОБРОКА ПРИПРЕМЉЕНО ЗА ПОЛИЦАЈЦЕ ПОВОДОМ ОБЕЗБЕЂЕЊА ПАРАДЕ ПЕДЕРА ИДЕ У ЂУБРЕ- СВЕ ПЛАЋЕНО НОВЦЕМ ОСИРОМАШЕНИХ И ОПЉАЧКАНИХ ГРАЂАНА СРБИЈЕ. ОСТАЛА МАТЕРИЈАЛНА ШТЕТА НАНЕТА БУЏЕТУ И ПРИПАДНИЦИМА ПОЛИЦИЈЕ ОД СТРАНЕ РЕЖИМА- КОЈИ ЈЕ ПЛАНИРАО ДО САДА НАЈСКУПЉУ ОПЕРАЦИЈУ ОБЕЗБЕЂЕЊА У СРБИЈИ У ОВОМ ВЕКУ, А ПОТОМ ОДУСТАО У ПОСЛЕДЊЕМ ТРЕНУТКУ ЗБОГ ВЛАСТИТОГ КУКАВИЧЛУКА И СТРАХА ДА СЕ СУОЧИ СА ГНЕВОМ НАРОДА- ЈЕ НЕПРОЦЕЊИВА– ЊУ ЋЕ ТАКОЂЕ ПЛАТИТИ СРПСКИ ПОРЕЗНИЦИ. САМИ ПРИПАДНИЦИ ПОЛИЦИЈЕ СМАТРАЈУ ДА ЈЕ ЊИМА ЛИЧНО НАНЕТА ШТЕТА КОЈА НИКАДА НЕЋЕ НИ БИТИ НАДОКНАЂЕНА. НАЈОДГОВОРНИЈИ ЉУДИ У ВЛАДИ ЗА ОВАКВО РАСИПНИШТВО, УНОШЕЊЕ РАЗДОРА МЕЂУ ГРАЂАНЕ И ПОЛИЦАЈЦЕ, И НЕПОТРЕБНЕ СОЦИЈАЛНЕ ТЕНЗИЈЕ, СУ ВУЧИЋ И ДАЧИЋ (И ЊИХОВ „ЛУТКАР“ НИКОЛИЋ)…

ССП: „Одлука Бироа за координацију служби безбедности (председавао Вучић, дошаптавао Дачић), да се забране сви јавни скупови за 28.09.2013.године у Београду донета касно… Неодговорним начином рада одговорних у Бироу за координацију служби безбедности и Министарству унутрашњих послова, где се у процени преплитала политика и безбедност, где се чекало да се у „минут до дванаест“ саопшти безбедоносна процена и одлука о забрани свих јавни скупова, у великој мери допринела је да се оштети већ осиромашени буџет Министарства унутрашњих послова… Питамо министра /премијера да ли то значи да је за обезбеђивање јавних скупова има пара које су сада евидентно бачене…  Материјална штета по буџет Министарства је већ настала и тиме што су још рание направљена три оброка за све оне који су требали да буду ангажовани за обезбеђење пријављених јавних скупова. За сваког полицајца су направљена и посебно упакована по три дневна оброка (доручак, ручак и вечера) који су данас остали у ресторанима неутрошени…

vucic policija ga bije1-340x226ОН ЈЕ „УСРО МОТКУ“- И ТРЕБА ДА ГА БИЈУ КО КОЊА

 

www.ssp.org.rs

СИНДИКАТ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

 

САОПШТEЊЕ

 

 Синдикат српске полиције сматра да је одлука Бироа за координацију служби безбедности, да се забране сви јавни скупови за 28.09.2013.године у Београду донета касно, односно да је сагледавање и процена ризика морала да се изврши бар два дана раније због логистичке припреме.

Неодговорним начином рада одговорних у Бироу за координацију служби безбедности и Министарству унутрашњих послова, где се у процени преплитала политика и безбедност, где се чекало да се у „минут до дванаест“ саопшти безбедоносна процена и одлука о забрани свих јавни скупова, у великој мери допринела је да се оштети већ осиромашени буџет Министарства унутрашњих послова.

С обзиром да је сезона годишњих одмора, јако великом броју запослених по свим линијама рада прекинути су годишњи одмори чак и онима који су били у иностранству и имали уплаћене туристичке аранжмане. На тај начин, с обзиром да је према раднику настала штета коју је изазвао послодавац, мораће да надокнади насталу штету, у складу са Законом о полицији.

Материјална штета по буџет Министарства је већ настала и тиме што су још рание направљена три оброка за све оне који су требали да буду ангажовани за обезбеђење пријављених јавних скупова. За сваког полицајца су направљена и посебно упакована по три дневна оброка (доручак, ручак и вечера) који су данас остали у ресторанима неутрошени.

Оваквим недомаћинским и неодговорним радом појединаца, буџет Министарства ће бити оштећен у милионском износу када се урачуна неискоришћена храна и одштета која ће морати бити надокнађена због прекида годишњих одмора.

Синдикат српске полиције јавно поставља питање, одакле и од којих средстава ће се намирити новонастали трошкови, с обзиром да се сво време  истиче да Министарство нема новца у буџету, да дугује разним добављачима, адвокатима, радницима и грађанима за изгубљене спорове и оно што је најважније да више од пола године  не испаћује накнаду за путовање радника.

Јавно питамо министра /премијера да ли то значи да је за обезбеђивање јавних скупова има пара које су сада евидентно бачене а да за превоз запослених нема пара? Као што нема новца за набавку опреме, униформе и исплату накнаде за изгубљене спорова против Министарства.

Синдикат српске полиције позива све запослене којима је прекинут годишњи одмор и који су по том основу оштећени, односно имали материјане трошкове (прекид уплаћеног летовања и сл.), да се јаве и доставе информације како би од послодавца јединствено затражили накнаду трошкова или покренули судски спор.

 

 

Синдикат српске полиције

Наде Матић 8

31000 Ужице

 

ПИБ: 105204632

Матични број: 17713892

Текући рачун: 205-124426-66

е-пошта: info@ssp.org.rs 

телeфон: 064/800-55-95

телефакс: 031/ 524-734

Београд, 09.09.2013.год.

One thought on “ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАТ: ВУЧИЋ ЈЕ НАНЕО НЕПРОЦЕЊИВУ ШТЕТУ БУЏЕТУ МУП-а И ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s