ДРУШТВО / КОЛУМНА / МИШЉЕЊЕ / Напад на уставни поредак / Режимска тортура / Родољубље / MAIL - RSS FEED / сепаратизам

Све што нам чине, могу да чине зато што ћутимо. Зато што не пружамо отпор. А само једна реч, једна мисао, довољна је да не могу да нас победе!


Јата проклетога кота

Пише: Сиви Соко
среда, 11. септембар 2013.
Око Соколово, бр. 87

српски извиђач Драгутин Матић, 1912
(Фото: Самсон Чернов, 1912)

Да ли је уопште могуће премерити сву празнину душе издајника у људском лику који чине Државно Дно и предводе квислиншки култ? Њихова недела просто пркосе поимању.

Небојша Бакарец покушава да нађе смисао у булажњењима Волфганга вУЧКа, али то је као тражење квадратуре круга. Стефан Каргановић исто тако покушава да одгонетне енигму звану Лазар Крстић, наводни геније за финансије. А још мрачнију могућност – да ребус можда уопште и не постоји, него се ради о обичној похлепи и властољубљу – има на уму Бранко Жујовић.

Уништавају ратаре и затварају им капије Београда, подсећа Ратко Каролић – док режимски медији ћуте – док земљи прети глад, а шеици и сусједи једва чекају да узрабе опустеле оранице. ЕУропски комесари опет инсистирају на „парадирању“ – о чему пише Милан Миленковић – али пилатовски перу руке када најновија чланица Уније одбија да штити елементарна људска права Срба. Ко им је крив кад су тако хетеронормативни

Зоран Грбић атак на ћирилицу у Вуковару види као синдром патолошке мржње према свему српском у најновијој ЕУропској провинцији. А пошто се већ дуго све што стиже из Хрватске у окупираној Србији прима здраво за готово, Ратко Дмитровић мора да објасни зашто је званична прича о Вуковару – па и о тзв. „домовинском рату “ једна велика лаж.

Али ништа зато, ту је титуларни поглавник Жутије, Торис Туњави, да лепо објасни како Србима Хрвати нису непријатељи (!). На шта се за главу хвата Жељко Цвијановић.

А кад смо већ код ратова, Империја је прво најавила поход на Сирију, а сад се ево нешто нећка. До јуче ратоборним Енглезима се одједаред не ратује. Французи би, али немају чиме. Немци ћуте, имају преча посла. И Турци би, али су мало заузети код куће. Сви балкански сателити бодре Империју да мало млати глогиње по Дамаску и шире – својим, а не њиховим, дабоме. Али за њихов рачун, да потврди њихове оснивачке митове, што коментарише Душан Пророковић.

Однос квислиншког култа према Сирији (и Србији), илуструје на примеру три наслова Весна Веизовић.

Једине Србе који бране устав и законе Србије, државно дно – напада! Илегално распушта општине на северу окупираног Косова, како би их заменила некаквом (и противзаконитом) „заједницом“ после некаквих (незаконитих) избора у самопроглашеној републици Тачистан, о чему пишу Милан Дамјанац и Александар Павић.

Истовремено се по режимској штампи води офанзива против здравог разума, причом да су све наше победе у ствари порази, а сви порази победе. Да је јунаштво „скупо“ а подаништво врлина. Када неко, на пример Владимир Кецмановић, то доведе у питање, још увек тај одговор објаве – а онда одговоре још једном дозом култистичког булажњења. Да утврде градиво.

Али Империја и култ као да немају поверења у своје медијске окупаторске дивизије, па се спремају да им догодине пошаљу појачање. Младен Ђорђевић пише о новој медијској кући коју ће са домаћим колаборантима да предводе екс-амбасадор Монтгомери и Сиененов „истинољубац“ Брент Садлер.

Годишњица Церске битке већ је искориштена за промоцију Државног Дна. Бој на Гучеву одавно је заборављен. Империјалисти који су у Великом рату изгубили земаљска царства сада би за то да окриве Србе, Русе и Гаврила Принципа, вели колега Србо. А квислиншки култ треба у томе да им помогне.

Империја и култ од нас не траже ништа мање него активно учешће у сопственој пропасти. Није довољно само сагети главу да је сабља не посече, како заводљиво роморе змијски језици пропагандиста култа: не, од Срба се очекује да сами себе осуде, и сами себи пресуде. Ћутање спрам овог захтева није мудрост, нити храброст, већ кукавички пристанак на самоукидање, ланац којим нас држе оковане. Тим ћутањем, подсећа Биљана Диковић, издајемо и себе и Бога.

Све што нам чине, могу да чине зато што ћутимо. Зато што не пружамо отпор. А само једна реч, једна мисао, довољна је да не могу да нас победе. Размислите мало о томе, пре него што наставите да ћутите.

2 thoughts on “Све што нам чине, могу да чине зато што ћутимо. Зато што не пружамо отпор. А само једна реч, једна мисао, довољна је да не могу да нас победе!

  1. Добронамерни Соколе, БЛАГОСИЉАМ Твоје искрене и истините речи. Твоје виђење стања је познато, не само Теби, добронамерном СРБину, већ и милионима Србкиња, Срба, грађана Србије, матице и расејања. Али, драги Соколе, само констатацијима, нећемо ништа променити. Констатације и анализе морамо заменити ДЕЛИМА, решењима, да би смо се ослободили: неморала, корупције на свим друштвеним нивоима, ОДОЗГОРЕ до ДОЛЕ, очигледне пљачке народа, ЕУ БАНКЕН, свеопште друштвене анархије. Једино могуће решење су : ФУНДАМЕНТАЛНЕ ПРИВРЕДНЕ, КУЛТУРНЕ и ПОЛИТИЧКЕ ПРОМЕНЕ. Време је за стварање једног новог ХУМАНОГ ДРУШТВЕНОГ СУСТЕМА у коме ће сви грађани Србије, живети животом достојним живљења, по моралним и етичким правилима, Православног Светосавља духовним вредностима. Цитирам те: довољно је само једна реч, једна мисао, да не могу да нас победе. Допуњавам Твоје речи : ,, ПРОМЕНЕ “ су једна племенита реч и мисао, са којом пишемо нове странице не само Србске већ и светске историје.
    Први корак ка остварењу циља је : ТЕМАТИЗАЦИЈА саме речи ,, ПРОМЕНЕ „. Сама реч је моћна информација, и све предности које промена за малог обичног човека има, њему,народу, његовим језиком објашњења, бива схваћена и подржана. Али, то је процес који траје, што се прије почне, то је боље, све је ствар организације, поделе рада. Удружени, умрежени, постајемо у позитивном смислу речи ,, МОЋНИ „, за остварење циља способни.
    Добронамерни Соколе, знам, и ако те не познајем, да си спреман да будеш активни учесник преко потребних и спасоносних ПРОМЕНА . Срдачно те поздрављам и желим Теби и Твојим најмилијима свако добро.
    Синиша

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s