All / АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА / ИЗДАЈА / ИЗДВАЈАМО / Напад на уставни поредак / Режимска тортура / Родољубље / избори / патриотизам / MAIL - RSS FEED

Север Косова подноси тужбе против Дачића, Вучића и осталих! Нећемо ради пар уцењених политичара жртвовати цели народ!


Север Косова подноси тужбе против Дачића, Вучића и осталих

15:34 11.09.2013. ФАКТИ

ШТА ЋЕТЕ ПРЕДУЗИМАТИ, ШТА ЋЕ БИТИ СА ПРИВРЕМЕНОМ СКУПТШИНОМ АП КИМ?

СРБИЈА је са ДОС-ом добила прву владу преко које владају странци. Они који нас –проверено историјски – највише „воле“ а раде нам све најгоре.

Сада имамо кобајаги антидосовску власт, али Србијом и даље владају они исти странци. Са битном разликом: досове владе су возиле на обичном бензину, а актуелна – на керозину.

Зато је за тек нешто више од годину дана стигла и до тзв бриселског споразума и до распуштања свега што држава Србија има на КиМ.

То је разлог што Факти су питали наше северно од Ибра: јесте ли дошли себи, јесте ли баш ово, и баш сада, очекивали?

Srbi sa severa

Како је одреаговао народ, да ли ће вас оваква ликвидација остатака Србије натерати да се покорите Хашиму Тачију и да 3. новембра изађете на шиптарске изборе?

Шта ћете предузимати, шта ће бити са Привременом скупштином АП КиМ?

_____________________________________________________________________________________________

Добросав ДОБРИЋ, потпредседник привремене Скупштине АП КиМ

Поднећемо тужбе против Дачића, Вучића и свих који су у овоме учествовали

 • Ми смо последњи уставобранитељи у Србији. А притисци власти на нас су страшни. Крше законе и Устав, као да је то нормално!
 • Још се не зна тачно ко је прихватио да буде у привременој управи, али то су свакако прихватили да би добили плате! То ће бити кратког даха. Јер, њихова је улога да спроведу локалне изборе не на АП КиМ него у „републици Косово“ 

ПОСЛАНИЦИ Скупштине су једини наследници уставно-правног очувања КиМ у оквиру Србије и последњи уставобранитељи у Србији!

Притисци власти на нас су страшни. Крше законе и Устав, као да је то нормално!

Распустили су скупштине које су у мандату!

Пошто према Закону о локалној самоуправи нема ни један разлог да нас распусте, лично ћемо, сваки од одборника, тужити по имену и презимену онога ко је потписао уредбу о распуштању и по имену лично оне које су дали налог: премијера и вицепремијера, јер су укинули Србију, односно њене институције, узели мандате и прекршили Устав.

То ћемо урадити у наредних месец дана.

Још се не зна тачно ко је прихватио да буде у привременој управи, али то су свакако прихватили да би добили плате! То ће бити кратког даха.

Јер, њихова је улога да спроведу локалне изборе не на АП КиМ него у „републици Косово“.

Народ то схвата и огорчен је, због чега би могао да има непредвидиве реакције. Као када се болесник буди из анестезије – нико не зна шта ће да учини.

_____________________________________________________________________________________________

Момир КАСАЛОВИЋ, заменик председника општине Косовска Митровица

И ово је доказ да преко наше Владе Србијом владају странци

 • Ово је само наставак издаје по систему лопова – тешко је да се одлучите на први прекршај, а после немате меру. Са друге стране, верујем да је народ толико зрео да ову 14- годишњу борбу, много пута крваву, не баци низ мутан Ибар
 • Не бих био у кожи оних који преузимају управу, јер су људи овде огорчени на власт. Њихова имена још не знамо, то су махом Вулинови људи из странке или су блиски њему и СНС

САДА ће привремени органи преузети надлежности- претпостављамо према закону о локалној  самоуправи, али је најважније да ми не видимо разлог за распуштање и увођење принудних управа!

До сада су све институције државе функционисале, али овим потезом власт буквално Србе са КиМ гура у руке самопроглашене државе Косово ради „датума“ који је у магли и за који ни сами не верују да ће доћи.

Влада је кренула у тоталну издају и ово смо очекивали – мада тек после избора 3. новембра – али пошто су стране газде наше Владе рекле да мора сада – то је тако и учињено! Добили смо доказ да смо земља са ограниченим суверенитетом, да нам државу воде стране амбасаде и да је наша влада само формално на државном челу.

Надам се да ће овај корак да хомогенизује све нас који сматрамо да на изборе не треба изаћи и оне који су до данас имали илузије и били у дилеми.

У привременој Скупштини КиМ ћемо наставити да радимо што и до сада, а видећемо како ће то утицати на власт у Београду.

У наредним данима ћемо се састати да одлучимо о даљој стратегији.  Сматрам да ће то бити стратегија да идемо у народ и суграђанима појаснимо да је излазак на изборе катастрофа за Србе, да ако изађу у минорном броју – резултат избора нико не може да призна и да зато само бојкот може да ствари одложе за неко време.

Намера власти да нас прода може за то време бити осујећена. Може да се деси да буду превремени републички избори и да ова власт оде у историју!

Не бих био у кожи оних који преузимају управу, јер су људи овде огорчени на власт. Њихова имена још не знамо, то су махом Вулинови људи из странке или су блиски њему и СНС-у.

У Зубином Потоку ће бити Вулинови, то већ знамо.

И да будем искрен: ово је само наставак издаје по систему лопова – тешко је да се одлучите на први прекршај, а после немате меру. Са друге стране, верујем да је народ толико зрео да ову 14- годишњу борбу, много пута крваву, не баци низ мутан Ибар.

_____________________________________________________________________________________________

Раденко НЕДЕЉКОВИЋ, начелник Косовско-митровичког округа

Тек ћемо видети како ће народ да реагује

 • Привремена Скупштина АП кИМ није угрожена ни са правног ни са законитог становишта и она наставља са радом без проблема. Скупштина ће размотрити ове потезе Владе. И, како је Драгиша Миловић увек говорио: не треба да идемо једни шумом, а други друмом, али нико не може да нам замери што хоћемо да осигурамо голи опстанак!

ПРВО, не знам који је прави разлог и који је правни и законски основ за увођење мера!

Друго, питање је како ће се то одразити на безбедност и живот људи.

Грађани ово неће поздравити, јер су све институције биле у мандату, а председници су радили часно и поштено! Знамо да је државно руководство под уценама да имплементира бриселски споразум, али тек ћемо да видимо како ће народ да реагује.

Каква нас будућност чека?

Недавно смо имали дебату о финансирању на КиМ и тада је јасно речено да је нацрт Закона о финансијској подршци српском и неалбанском народу на КиМ јасно показао да се ближи крај: да нестају све државне институције Републике Србије на КиМ.

Привремена Скупштина није угрожена са правног и законитог становишта и она наставља са радом без проблема, а Заједница би требало да се формира после избора према бриселском споразуму.

Скупштина ће размотрити ове потезе Владе. И, како је Драгиша Миловић увек говорио: не треба да идемо једни шумом, а други друмом, али нико не може да нам замери што хоћемо да осигурамо голи опстанак!

_____________________________________________________________________________________________

Небојша ЈОВИЋ,  Српско национално веће КиМ

Бескрупулозан притисак на народ, али ћемо издржати два месеца

ОВО је бескрупулозан притисак – без преседана – на народ који се највише бори за опстанак Србије на КиМ.

Ми нећемо ради пар уцењених политичара жртвовати цели народ! Сигурно ћемо издржати два месеца!

Ако Срби не изађу на изборе, а ми остајемо при томе да нећемо, неће се ни формирати Заједница и неће се спровести бриселски споразум!

А онда ће се онима у Београду – све обити о главу!

 

Диана Милошевић

3 thoughts on “Север Косова подноси тужбе против Дачића, Вучића и осталих! Нећемо ради пар уцењених политичара жртвовати цели народ!

 1. БРАЋО,НЕМА ПРЕДАЈЕ ЗЛИКОВЦИМА.ХВАЛА БОГУ И ВАМА ШТО СТЕ У ЦЕНТРУ ОДБРАНЕ СРБСТВА,ЈЕР У ЦЕНТРАЛНОЈ СРБИЈИ КАО ДА НЕМА ОПОЗИЦИЈЕ.НЕ ЗНАМ ГДЕ ЋЕМО МИ ОБИЧНИ СМРТНИЦИ У СРБИЈИ.ИЗГЛЕДА ДА МОРАМО КОД ВАС.
  БОГ ДА ВАС ЧУВА И БРАТСКИ ПОЗДРАВ!!!

 2. Vlast Nikolic, Vucic, Dacic, Drecun, Vulin …. je vlast fasista prema svom delu naroda koji se kune Srbiji i Ustavu Srbije.Srbi sa severa Kosmeta ne zele nijedno drugo drzavljanstvo osim drzavljanstvo drzave Srbije, gde su rodjeni. Stvari treba nazvati pravim imenom a to je da su Nikolic, Vucic, Dacic, Drecun, Vulin… zivi fasisti, nacisti, crnokosuljasi, teroristi prenma svom delu naroda.
  Na svim listama na severu Kosmeta na kvazi izbore Pristine nema ni 15 ljudi, i sada ljudi iz Vulinove Kancelarije PROTIV Kosova i Metohije od ulaza do ulaza teraju ljude da ih ubace na listama. Svuda u svetu izbori su slobodni a evo srpska fasisticko izdajnicko zlikovacka vlast pretnjama silom i ucenama tera ljude da glasaju za nepostojecu drzavu. Pobeda ce Srba na severu Kosmeta biti da apsolutno niko ne izadje na fasisticko teroristicke izbore Pristine. To je pravednost, to je realnost a kad dojemo MI na vlast ova izdajnicka klika ce po Ustavnom sudu Srbije tamnovati do kraja zivota u celijama .

 3. Против Издаје режима! Треба организовати Протесте на свим нивоима и на целој Србској држави.То би требао да буде задатак обједињене опозиције!! Иначе, зашто служи, односно, да ли је уопште има (овако разједињена)?

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s