ВЕСТИ / Ванредно Стање / Геополитика / Глобализам / ДРУШТВО / Други пишу... / Европа / НАЈНОВИЈЕ / Новости / Обавештење / ПОЛИТИКА / Русија / САД / СВЕТ / Сирија / MAIL - RSS FEED / тероризам

Генерал ИВАШОВ: Америка постаје глобални бандит, зато од Обаме прави новог фирера


Генерал ИВАШОВ: Америка постаје глобални бандит, зато од Обаме прави новог фирера

ОД ТУНИСА И БЛИСКОГ ИСТОКА СВЕ ДО КИНЕ – ПЛАМТИ ОГРОМАН ПОЈАС КОЈИ ЋЕ ПРЖИТИ И ЕВРОПУ, И РУСИЈУ, И КИНУ

09.09.2013. Факти, за ФБР приредила Биљана Диковић

ivas_943

*Кад год сам наступао у НАТО и оштро говорио о САД – сваки пут сам примећивао како су се Французи, Немци и Белгијанци радовали. Чак највише – Енглези. И по томе је било јасно да су Американци већ свима преко главе, а сада од Обаме праве новог фирера који ће започети Трећи светски рат
   
*Земље Персијског залива и Саудијска Арабија већ су се солидно истрошиле. Укупни трошкови за стварање такозване Слободне сиријске армије и њено наоружавање готово да су премашили 18 милијарди долара. А на крају: „дупло голо“ – Башар траје и до дан данас

*Американци данас решавају још један за њих важан задатак  – то је уништење послератног међународног правног система  безбедности. Американци имају намеру да себи потпуно развежу руке и постану глобални бандит који кажњава и пљачка како му се прохте, не обазирући се на Савет безбедности УН
   
*И Европа ће се лоше провести. Американци ће масовно бомбардовати сиријска командна места и трупе, избацити из строја систем ПВО. То ће бити подршка бандитима и плаћеницима. У Сирији ће почети невиђени покољ, а реке избеглица неће стићи до Америке
   
*После Сирије Иран бити следећи. Обавезно следећи. Наћи ће неко хемијско оружје или ће још нешто смислити. Тада ће нас Американци потиснути не само из Медитерана, већ и са Каспијског мора

Пише: Леонид ИВАШОВ, бивши шеф руске војне дипломатије

ПРИБЛИЖАВА се банкротству финансијско-економски систем САД.

Добро је што Американци виде како се свет реорганизује. Кина, Шангајска организација за сарадњу и група БРИКС полажу  темеље новог света у којем САД неће доминирати.

Истовремено, Немачка захтева да јој се врати њено злато. А нема шта да се врати.

Амерички државни дуг је огроман, већи од 17 билиона долара. То је само директни државни дуг, а постоје још и дугови корпорација.

Амерички експерти наводе импозантније суме укупног дуга које су далеко веће. А имају САД и мноштво других проблема. На пример, умро је највећи индустријски центар Детроит – производња је престала, не граде се зграде, град је опустио, долазе само клошари. Таква судбина чека још 450 америчких градова.

Елита САД, пре свега финансијска, види само један излаз из ове ситуације – рат. Рат решава проблеме америчких дугова. Рачунају и да повећањем војне производње могу покренути своју економију. На жалост, али рат постаје неизбежан.

Европа одбија да учествује у агресији. Немачка, јасно је због чега. Али, увређено је и конзервативно крило британског парламента.

ivasov_9r31
Американци су у потпуности присвојили монетарне и златне резерве Либије, а нису их поделили са Великом Британијом која је активно учествовала у либијској операцији.

Генерално, за мене није прихватљиво да говоримо о великом пријатељству између Европе и САД, чак ни у оквиру НАТО.

Када сам наступао у НАТО и оштро говорио о САД (једном сам чак натерао америчког министра да се потчини њиховом пословнику), сваки пут сам примећивао како су се Французи, Немци и Белгијанци радовали. А највише су се радовали Енглези.

И по томе је било јасно да су Американци већ свима преко главе. Они су свима ставили омчу око врата.

Гледао сам како се Олбрајтова иживљава над западним министрима иностраних послова, како Коен крши сва правила и како га више нико не слуша. Генерално, претерали су.

Американци су и политички, и економски конкуренти Европи. Европљани одлично разумеју да је сиријски рат  – амерички рат. Американци њиме желе да изађу из сопствене кризе и да је пребаце на Европу.

Због тога Европљани и не журе да угрозе властите интересе, уз изузетак Оланда који за то има неке своје – хомосексуалне – разлоге. Није случајно Барозо, који је у суштини председник европске владе, изјавио да је конфликт неопходно регулисати политичким путем.

Земље Персијског залива и Саудијска Арабија већ су се солидно истрошиле. Укупни трошкови за стварање такозване Слободне сиријске армије и њено наоружавање готово да су премашили 18 милијарди долара. А на крају: „дупло голо“ – Башар траје и до дан данас. Уколико он опстане, без обзира на било чије жеље, Асад ће постати свеарапски лидер, а Сирија пример како се брани независност.

Саудијци и многе земље у региону разумеју да ће се сутра суочити са истим проблема као Египат. Монархије ће једноставно пропасти. Зато се грчевито хватају за Американце као за последњи спас и јавно саопштавају да су спремне да финансирају војну операцију само да би са дневног реда скинуле сиријски пример.

asad_slika_93t
А у игри је и шиитско-сунитски проблем. Уколико Сирија опстане, то ће значити да Иран, као највећи противник Саудијаца, Омана и Катара, неће бити следећи објекат напада. Зато су монархије спремне да се „отворе” да би чак и повратиле уложени новац и осигурале свој режиме.

Американци данас решавају још један за њих важан задатак  – то је уништење послератног међународног правног система  безбедности. Американци имају намеру да себи потпуно развежу руке и постану глобални бандит који кажњава и пљачка како му се прохте, не обазирући се на Савет безбедности УН.

Наравно, Русија је била дужна да генерално, до смрти, брани улогу и функцију Савета безбености УН. На жалост, Русија то није учинила. А све те изјаве, позиви на толерантност и разум, чиме се до данас бавила наша спољна политика, нису имали никаквог утицаја на те ниткове. То је фашизам помешан са либерализмом, хомосексуализмом и агресивном суштином крупног капитала.

По свој прилици, Обама и не би желео да се увлачи у нови рат. Међутим, не можеш убедити крупни капитал. Јер, ако нема рата, нема ни екстрапрофита у војно-индустријском сектору. А такви гиганти као што су Боеинг или Лоцкхеед одавно су на граници банкротства. Цене ће скочити у небо и омогућити им да поправе своје билансе, о чему сањају и многе земље Персијског залива.

  Поред крупног капитала, војно-индустријских и нафтних корпорација, наручилц рата против Сирије је и банкарски систем који остварује огроман профит ни из чега – на доларима без покрића.

         Зато се од Обаме прави нови фирер који ће започети Трећи светски рат.

Последице рата биће тешке посебно за Русију.

Земље које данас нама стреме и спремне су да са нама сарађују имају пред собом грозан пример.

Југославија је желела да буде са нама – уништили су ту државу и убили њеног вођу.

obam_rob944
Садам Хусеин је покушавао да са нама има пријатељске односе, Садама су обесили.

Гадафи нам је тежио, потписивао са нама уговоре, спремао се да купује оружје – уништили су му државу, а Гадафија рашчеречили.

Ако се то догоди још и са Сиријом, онда ће елитама других држава једноставно бити опасно да са нама имају пријатељске односе.

Поврх свега, куда ће отићи Муслиманска браћа када их потисну из Египта? Где ће отићи бојовници који данас ратују у Сирији?

Преко Турске право на наш Кавказ!

Треба имати у виду да ће после Сирије Иран бити следећи. Обавезно следећи.

Наћи ће неко хемијско оружје или ће још нешто смислити. Тада ће нас Американци потиснути не само из Медитерана, већ и са Каспијског мора.

И Европа ће се лоше провести. Американци ће масовно бомбардовати сиријска командна места и трупе, избацити из строја систем ПВО. То ће бити подршка бандитима и плаћеницима. У Сирији ће почети невиђени покољ.

Наравно да ће људи бежати из земље, чак и у Европу. До Америке нико од избеглица неће стићи. Европљани то добро знају. Турци такође. Не знам само, да ли су Ердогана заплашили или поткупили. Али, он мора да схвати да ће Турска кроз неколико година такође бити пред претњом грађанског рата.

Пробе за то су већ виђене. Од Туниса преко Блиског Истока па све до Кине – пламти огроман појас који ће пржити и Европу, и Русију и Кину.

Превео Горан Шимпрага

 

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s