СВЕТ / Сирија / MAIL - RSS FEED

СЕНЗАЦИОНАЛНО – Побуњеници признали западном новинару – Пројектиле смо добили од Саудијске Арабије! Нисмо знали како се користе!


ЗАПАДНИ НОВИНАР: Хемијски напад код Дамаска извели побуњеници – грешком

21:11 30.08.2013. ФАКТИ

СЕНЗАЦИОНАЛНА ОТКРИЋА ДОПИСНИКА ИЗ СИРИЈЕ АГЕНЦИЈА AСОШИЈЕЈТЕД ПРЕС И MINT PRESS NEWS ДЕЈЛА ГАВЛАКА

  • ПРВО ПРИЗНАЊЕ ПОБУЊЕНИКА: Те пројектиле смо добили од обавештајне службе Саудијске Арабије којом руководи принц Бандар бин Султан, од једног саудијског официра који је рекао да се зове Абу Ајеша 
  • ДРУГО ПРИЗНАЊЕ ПОБУЊЕНИКА: До напада је дошло несрећним случајем – зато што, напросто, нисмо знали како да поступамо са пројектилима које смо добили
  • ТРЕЋЕ ПРИЗНАЊЕ ПОБУЊЕНИКА: Људи који су нам предали оружје нису објаснили како се оно користи, уопште нам нису рекли шта је то. Нисмо знали да је то хемијско оружје

ДОПИСНИК са Блиског Истока агенција Aсошијејтед Прес и Mint Press News Дејл Гавлак написао је чланак у којем тврди да су му сиријски побуњеници фактички признали да су користили хемијско оружје у нападу на Источну Гуту на периферији Дамаска.

Тврдили су му да је сам напад био „последица несрећног случаја“ и њиховог незнања.

         „До својих сазнања сам дошао након бројних разговора са лекарима, становницима Гуте и борцима опозиције. Многи од њих  су уверени да су устаници добили хемијско оружје од обавештајне службе Саудијске Арабије којом руководи принц Бандар бин Султан, а управо су они (устаници) одговорни за хемијски напад на Гуту“, написао је Гавлак.

Према његовим речима, „устаници“ су му сами говорили да је до напада дошло несрећним случајем – зато што они, напросто, нису знали како да поступају са пројектилима које су добили.

„Мој син је пре две недеље дошао код мене и питао шта мислим какво је то оружје које су га замолили да довезе“, – испричао је Гавлаку Абу Абдел-Монејм, отац једног од бораца, који живи у Гути.

Како пише Гавлак, син Абдел-Монејма погинуо је, заједно са још 12 побуњеника, у подземном магацину где су сакривани ти пројектили. Абдел-Монејм је изјавио да су побуњеници добили оружје од једног саудијског официра који им је рекао да се зове Абу Ајеша. Бојеву муницију коју је он предао побуњеницима, сведоци описују као „цилиндре“ или „дугачке балоне са гасом“.

Жена из редова побуњеника, коју Гавлак једноставно зове К., жалила се да људи који су им предали оружје „нису објаснили како се оно користи и да им уопште нису рекли шта је то. Ми нисмо знали да је то хемијско оружје!“.

„Када Бандар даје људима такво оружје, он треба да размишља о томе да га преда онима који знају да рукују са њим“, – изјавила је К.

Она, према Гавлаковим речима, као и многи други побуњеници, није хтела да каже своје пуно име.

5 thoughts on “СЕНЗАЦИОНАЛНО – Побуњеници признали западном новинару – Пројектиле смо добили од Саудијске Арабије! Нисмо знали како се користе!

  1. +++ Pepe Escobar: Der saudische Prinz und Geheimdienstchef Bandar bin Sultan hat höchstwahrscheinlich die Terroristen in Syrien mit Giftgas versorgt +++

    Bandar hat schon im Afghanistan der 80er Jahre im Krieg gegen die Sowjetunion die Rekrutierung und Aufrüstung von Islamisten (Mudschahedin) über Pakistan dirigiert. Er verfügt also über langjährige Erfahrung, wie man verdeckte und schmutzige Kriege führt. Nach dem vor wenigen Monaten stattgefundenen Rückzug Katars aus dem Terrorkrieg gegen Syrien hat Bandar den Regime-Change in zur Chefsache gemacht und gibt den Terroristen alles, was er auftreiben kann – inklusive GIFTGAS!!!

    (Radiointerview mit Pepe Escobar in Englisch)

    http://scotthorton.org/2013/08/30/83013-pepe-escobar/

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s