Биљана Диковић / ВЕРА И ТРАДИЦИЈА / ВЕСТИ / Ванредно Стање / ДРУШТВО / ЕКУМЕНИЗАМ / НАЈНОВИЈЕ / Новости / ПОЛИТИКА / ПРАВОСЛАВЉЕ / Промоција правих вредности / Саопштење / антисрбизам / вера / MAIL - RSS FEED / сатанизација Срба

Протојереј Александар Михаиловић: НЕОПАГАНСКА ПРОСЛАВА у Виминацијуму 18. маја 2013. (видео)


Протојереј Александар Михаиловић: НЕОПАГАНСКА ПРОСЛАВА у Виминацијуму
18. маја 2013. (видео)

НЕОПАГАНСКА прослава у Виминацијуму 18.05.2013. Говори протојереј Александар Михаиловић, црква Светог Максима Исповедника, Нови Костолац, 7. маја 2013.

07.05.2013. извор: снимак kostolac tvabc, за ФБР уредник Биљана Диковић
protojerej Aleksandar Mihailovic Novi Kostolac

Христос Васкрсе,
Налазимо се у цркви Светога Максима Исповедника у Новом Костолцу, ја сам надлежни свештеник, протојереј Александар Маихаиловић. Данас је Вакрсни уторак, 7. мај 2013. године.

Зашто се ја обраћам вама?
Моје обраћање има следећи повод. Наиме, налазимо се у ситуацији једној, која је веома блиска ситуацији из бајке `Царево ново рухо`. Да подсетим, у бајци `Царево ново рухо` цар је био потпуно наг и његови дворјани су убеђивали народ и становништво да он има ново одело, и сви су морали да аминују, да климају главом, све док се једно безазлено дете није јавило и рекло да је цар го, односно да нема никакво одело.

Е па, `Царево ново рухо` је следећа ситуација.
Наиме, 18. маја 2013. године Република Србија организује прославу Константинове године, односно године Миланског едикта, 1700-ту годишњицу, у Виминацијуму.

Зашто ја ово говорим?
Зато што се археолошко налазиште Виминацијум налази на граници са мојом парохијом, чији сам ја надлежни парох.

У оквиру прославе 1700 година Константина у Виминацијуму ће бити одржане следеће манифестације.
У 18 часова биће изложба артефаката, биста и скулптура нађених на тлу Србије и Виминацијума под називом `Константин и његово доба`. А у 20 часова у импровизованом амфитеатру биће изведена опера `Аида` од Ђузепеа Вердија, у извођењу Народне опере из Београда.

Међутим, поставио бих питање свима вама – какве то везе има са царем Константином? Најпре сама `Аида`. Јер, као што знамо, `Аида` без обзира што је музички веома укусно дело, сама структура `Аиде` је својеврсни неопаганизам. Да сад не препричавам садржај `Аиде`.
И постављам питање какве везе има садржина `Аиде` са прославом године цара Константина?
Зар се неопаганским вредностима промовише Хришћанство?
Зар је то наш идентитет?
Зар је то икона цара Константина и уопште икона наше вере?

Друго, и веома битно је следеће.
Промоција или претстављање тих артефаката под именом `Цар Константин и његово доба` биће у једној просторији или испред једне просторије у којој се налази мозаик ХИ-РО, сад урађен пре две године, 2011, који се налази на поду.

Ја сам пре неколико година, наиме 2011. године, направио једну малу емисију где, са господином Кораћем, који ме је уверио да ће бити тај знак наше вере и симбол Христов, биће заштићен, ограђен, да њега неће да газе.
Међутим, не само да он није поштовао и испунио своје обећање, видећете касније, показаћу вам фотографије, тај симбол је итекако био гажен и он се налази у тој просторији у коју ће доћи и господин Томислав Николић, и сви министри у Влади Републике Србије, позван је и наш патријарх који нема уопште информације о томе.

Дакле, у тој просторији се тај симбол ХИ-РО, налази у једном пониженом положају, у једном положају у коме се налазе они који су побеђени. Налазе се под ногама неопаганских вредности. У име неопаганских вредности, римских, предхришћанских, у име вредности које промовише египатски Пантеон, римски Пантеон, символи антихришћански, дакле у тој једној атмосфери символ победе цара Константина налази се у пониженом положају.

Зар је то икона наше вере?
Зар је то икона Константинове победе, зар је то икона Христове победе?

Зашто ово говорим?
Па, говорим да бих скренуо пажњу и да просто, они који буду ово гледали знају да прослава коју организује Република Србија у Виминацијуму 18. маја ове 2013. године нема никакве везе са духом цркве, са духом хришћанства, са духом цара Константина. Него се неопаганске вредности, дакле вредности које је управо сам цар Константин победио, крију вешто и лукаво иза имена, лика и иконе хришћанског цара Константина и Миланског едикта.

Као доказ тога је и ритуални рад који је имала Велика национална ложа Србије новембра 2012. године у тој, назвао бих је, мистичној просторији. Под чијим ногама, дакле, под ногама масона се налазио тај знак ХИ-РО.

loza Srbije

Питам: зашто сте господо масони то урадили?
Зашто када на вашим ритуалним радовима је забрањен сваки говор о религији и о политици?
Волео бих да ми главни, велики гранд командер, господин Ђурић да одговор – зашто сте газили нашу светињу новембра месеца 2012. године? Питао бих такође великог мајстора ваше масонске ложе – зашто сте понижавали наш хришћански символ?
Господина Павловића и господина Мартиновића, бивше велике мајсторе Велике националне ложе Србије –  зашто сте понизили нашу светињу у вашем ритуалном раду – са каквим правом сте ви њу газили?
И са каквим правом сада стављате, не само ви, него и господин Кораћ, па чак и Република Србија, ставља под своје ноге то знамење победе цара Константина и победе цркве?

Зашто?
Зато што се савремени пагани, савремени неопаганизам, вешто прикрива иза хришћанских вредности. Сматрајући да је његов тријумф, његова последња реч, да је он коначно победио цркву и победио хришћанство. Икона и слика, те назови победе, је мистична манифестација која ће се одржати 18. маја 2013. године у Виминацијуму.
И то управо на суботу која је симбол Шабата, односно симбол скупљања на сабат оних који се баве неопаганским ритуалима.

Мој позив свим хришћанима, православним, из ове околине: немојте ићи браћо и сестре 18. маја у Виминацијум, и немојте давати своје присуство неопаганској манифестацији.
Немојте се клањати египатским боговима Озирису и Изиди.
Немојте се клањати онима који газе наш хришћански символ на поду.

Тражим од господина Томислава Николића, председника Србије, да заштити наш символ од гажења, скрнављења, понижавања, пљувања, и свих понижавајућих грубости, којима ће бити изложен тога дана.

Нека је Господ Бог са свима вама.
Христос Васкрсе!

***

ФБР ДОДАТАК КОМЕНТАР СА ФБ СТРАНИЦЕ СРБСКИ ДОМ-СРБИ НА ОКУП:

Ђорђе Маринковић:
Помаже Бог. Зашто отац Александар Михајловић није критиковао архијереје СПЦ зато што имају велику жељу да Милански едикт прославе у Нишу у друштву римокатолика, као и разних других јеретика и секташа?!
Да ли је погледао на шта личи црква у Новом Костолцу?Да у њој уопште нема иконостаса, царских двери, да ли се позабавио размишљањем о изгледу фресака у тој цркви (дело руку „чувеног“ Стаматиса Клириса). Говорио је још давне 2009. године да иконостаса нема, јер је у изради. Баш ме занима да ли је стварно потребно 4 године за израду иконостаса?!

Изгледа да је и он кренуо „стопама“ епископа Игњатија Мидића, што се тиче „учења“ које дотични епископ проповеда.

Ми се не бавимо загробним животом, ми смо људи овога света!
новотарски свештеник Александар Михајловић

http://borbazaveru.info/content/view/3477/47/ 

ЈЕРЕЈА САШУ ЛЕТИЋА ПРЕБИО СВЕШТЕНИК АЛЕКСАНДАР МИХАИЛОВИЋ

http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2006/08/13/srpski/VE06081201.shtml

У Епархији браничевској без коментара о несвакидашњој тучи попова

СВЕШТЕНИК НОВИНАРКИ ПРЕТИ МОЛИТВОМ

„Тужићу вас, познајем све људе у законодавству, ћераћу вас до судњег дана. Да ли знате да молитвом Богу могу да постигнем да паднете и сломите ногу“, запретио Александар Михаиловић, кога је полиција означила као једног од актера туче, дописници Гласа јавности

http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2006/08/15/srpski/H06081401.shtml

Као љубљено чедо Еп. Игњатија свештеник Александар Михајловић није ни на који начин због свог злодјеланија санкционисан. Зато понављамо: Еп. Игњатије благосиља употребу физичке силе у обрачуну са неистомишљеницима!

http://borbazaveru.info/content/view/1593/1/

9 thoughts on “Протојереј Александар Михаиловић: НЕОПАГАНСКА ПРОСЛАВА у Виминацијуму 18. маја 2013. (видео)

 1. Какво лицемерство, брани Православну веру, онај који је из свога храма избацио иконостас и који не служи Господу онако су то чинили наши свети претци. Каква је разлика између њега и оних против којих он говори? Ни он, ни они против којих говори не служе Богу!
  Срам Вас било прото!

  • Баш и личи на лицемјерство. Погоди ме као гром из ведра неба када видјех да нема иконостаса и у олтару „савремено“ фрескописање, те препознатљиве боје за новотарство. Знам све је више таквих храмова. Живим у малом мјесту у Реп.Србској, и тамо је Исус Пантократор фрескописан са неправилним благословом-сатански рогови. Као и још неки други светитељи….Прије неколико дана на екскурзији, нађох се у малој Цркви у резиденцији Карађорђевића, моме изненађењу није било краја, ликови светитеља су изображени као неким злом( Боже прости)помоћу зелене и блиједе наранџасте боје.Изнад олтара Мајка Божија са малим Исусом, гдје умјесто правог благослова држи прсте у облику V,као данашња тзв. побједа.Зна се да је то такође сатански поздрав. А када водич објашњава како су комунисти пуцали у фреску Исуса Пантократора, гдје се види рупа од метка, мени теже бјеше због онога другога што видјех, опет мали прст и кажипрст подигнути. Опростите вјероватно ме неки и неће разумјети јер не написах правилно и јасно, али имадо потребу рећи нешто о томе.Ако гријешим нека ме исправе. Још се питам, за кога се то све спрема?

 2. kada je veliki Justinijan unistio sombol paganstva u Atini 529 a.d nije mogao pomisliti da ce se u davno zaboravljenim rusevinama rimskih provincija ta ideja pnovo provlaciti i to kroz ime njegova prethodnika Konstantina kome uzor prvi nas car Avgust …Ti isti bi u ono vreme na strani huna mozda pomogli njegovom nestanku! I kada je nestajao stanovnistvo je bilo sarenoliko kao i sada.Mi pominjemo edikt Konstantina i rim!pominjemo Evropu! a ne znamo da bi taj isti Car i svi oni pre i posle njega danasn…sarlatanstvo u svemu pa iu obnovama i proslavama proizvod je savremenog coveka ni mudrosti ni smernosti tu nema a neki rimu nepoznati ljudi slave njegovu proslost!Crkva je sacuvala ime velike imperije i dala mu blagoslov za njeno postojanje u ljudskom secanju! Ne zaboravimo to!reci cemo im hriscanski;Boze oprosti im ne znaju sta rade! a bog prasta!ali i pouku prastanje daje poruku da onima koji dolaze posle nas ne prave iste greske svojih prethodnika.Dva su rima pala govorilo se majskih dana 1453,a kada padne covek onda je to kraj!Zato ne dajmo da padnemo tako duboko vec u veri da ostanemo ,iz proslosti nesto da naucimo i svetinje da postujemo! to su nam u amanet ostavili Sveti nasi Carevi!

 3. kada je veliki Justinijan unistio sombol paganstva u Atini 529 a.d nije mogao pomisliti da ce se u davno zaboravljenim rusevinama rimskih provincija ta ideja pnovo provlaciti i to kroz ime njegova prethodnika Konstantina kome uzor prvi nas car Avgust bese.Mislim da pravo ne poznavanje hriscanske istorije rima dovodi mnoge ljude u zabunu o svrsi proslave konstantinova edikta tzv milosti i spone kontinuiteta paganskog sa hriscanskim rimom sve do njegova pada 1453 pod Osmanov sultanat.onaj ko ne vidi taj kontinuitet ili ne zeli da ga vidi isti je neprijatelj i paganskom i hriscanskom rimu podjednako.Rim je od Konstantina iTeodosija kajao grehe svojih paganskih prethodnika zeleci do svoga kraja 1453 da se seca i potencira slavnu proslost svojih a i nasih predaka!1000 godina tzv vizantijske istorije koju rimljani zovu zlatnim dobom verujuceg sveta dokaz je pravih vrednosti vere i sile bozije! bio sam u viminacijumu vise puta.nestao je u hunskim najezdama zauvek! obnavljaju ga oni koji rim ne poznaju a o veri ili malo ili nista ne znaju!tTi isti bi u ono vreme na strani huna mozda pomogli njegovom nestanku! I kada je nestajao stanovnistvo je bilo sarenoliko kao i sada.Mi pominjemo edikt Konstantina i rim!pominjemo Evropu! a ne znamo da bi taj isti Car i svi oni pre i posle njega danasnji svet i sve ono sto on sa sobom nosi smatrali tudji njima!to nije cast za koju su rimljani ginuli! Nije rim ono iz zapadnih filmova ,nije rim ono sto nam o njemu varvari pisu ,on je alfa i omega civilizacije sa njim sve pocinje i sve se zavrsava,Hristos Bog nas dao je smernicu i put njegovim gradjanima kojim treba da slave carstvo i nebesko a i predacko,casno i oprano od greha paganske proslosti!na zalost lekciju svet nije naucio.Odrekao se i boga i cara.Ili je ne znanje problem pa se simbol na podu nalazi da bi se gazio a ne na svodu da bi mu se divili i radovali svi oni koji su u to vreme u carevini videli majku a ne macehu!obnavlja se varvarski zapad,sarlatanstvo u svemu pa iu obnovama i proslavama proizvod je savremenog coveka ni mudrosti ni smernosti tu nema a neki rimu nepoznati ljudi slave njegovu proslost!Crkva je sacuvala ime velike imperije i dala mu blagoslov za njeno postojanje u ljudskom secanju! Ne zaboravimo to!reci cemo im hriscanski;Boze oprosti im ne znaju sta rade! a bog prasta!ali i pouku prastanje daje poruku da onima koji dolaze posle nas ne prave iste greske svojih prethodnika.Dva su rima pala govorilo se majskih dana 1453,a kada padne covek onda je to kraj!Zato ne dajmo da padnemo tako duboko vec u veri da ostanemo ,iz proslosti nesto da naucimo i svetinje da postujemo! to su nam u amanet ostavili Sveti nasi Carevi!

 4. Strasno mi smeta poistovecivanje srbstva i hriscanske vere.Zasto se krije istorija srba pre hriscanstva,i ko je krije?Ispada da smo bili gomila nekakvih primitivaca koje je tek hriscanstvo necemu naucilo,u sta sumnjam.Zar se grci i danas ne ponose svojom antickom istorijom,iako nije bila hriscanska?Zasto i mi ne obnovimo secanja na nase pretke i ono u sta su oni verovali,mozda i sama crkva sputava podsecanja na predhriscanski period?Kazu da je to sto danas jedini slavimo slave,i svece zastitnike,bio ustupak srbima da bi se lakse privoleli na prelazak u hriscanstvo,i likovima svetaca nadomestili odustajanje od nekih drugih bogova zastitnika u koje su nasi pradedovi verovali.Upravo to govori,logicki zakljuceno,da se hriscanstvo malo teze sirilo medju srbima,u odnosu na druge narode.Zar nam nije nanelo mnogo zla i ta deoba srba na pravoslavce i katolike,mrzimo se i ubijamo medjusobno,a sve isti narod..mada nijedna strana nece da prizna.Licno,imam otpor prema svemu sto se silom namece,a hriscanstvo,u danasnjem obliku,jeste silom ljudima nametano,pocevsi od tog Konstantina,pa nadalje.Ne zelim da verujem u nesto samo zato sto je propisano da bas u to moram verovati,a to je upravo bio nacin za sirenje hriscanstva..raznim propisima i prinudom.Ne zelim ni da izgovorim da su nasi pretci bili pagani,jer nisu bili ni ljudozderi,niti prinosili zrtve bogovima,samo su verovali u neke druge stvari.A to sto crkva smatra da bi im mogao biti ugrozen polozaj zbog podsecanja na taj deo istorije..pa,bore se da sacuvaju svoj polozaj i dominaciju.Postujem svaku tradiciju svoga naroda,pa i hriscansku,ali smatram da sve religije na ovom svetu treba ograniciti na pravo licne slobode..sam odluci u sta zelis da verujes,i to cini medju svoja cetiri zida,ili u verskom objektu,a drugima dopusti slobodu da i oni veruju u ono sto sami izaberu,ili da ni u sta ne veruju,ako tako zele.

  • …од кога потичеш или си настао упиташ ли себе „кад тако лепо“ и срамно говориш о себи… Шта да очекујемо да о другима кажеш а тек да проговориш и покараш неког ко згреши…све „НЕЗНАШ“или намерно сејеш ЕКУМЕНСКИ Сатанизам…

 5. …зато браћо, ако Бог да, 02. јуна 2013г. сви у манастир св. Николаја Мирликијског, у Лозници код Чачка, на молитвени црквенонародни сабор и ПРАВОСЛАВНУ прославу јубилеја 1700 година од доношења Миланског едикта.Светосавско, молитвено и богомољачко саборовање:
  09:00 СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА – служи Његово Преосвешенство епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу Г. др Артемије
  12:00 СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА
  13:30 ТРПЕЗА ЉУБАВИ
  Позив је намењен сваком припаднику Српске православне цркве какву нам је основао и на чување предао Свети Сава, обавезавши нас на ревновање у јеванђелскоапостолској и светоотачкој вери.
  Христос посреди нас!

  • …По папском календару ? има ли места и за србски календар календар ?Прота ради за паре а ти брате…

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s