ДРУШТВО / ПОЛИТИКА / Режимска тортура / Родољубље / патриотизам / MAIL - RSS FEED / сепаратизам

Глас Русије: Преговори између Београда и Приштине морају да се врате тамо где им је и место


Преговори између Београда и Приштине морају да се врате тамо где им је и место

8.05.2013, 20:26

россия сербия россия флаг сербия флаг декабрь коллаж

© Коллаж: «Голос России»

Српски опозициони патриотски покрет Двери позвао је Русију да посредује у преговорима власти Србије и косовских Срба. По оцени покрета, учешће Русије у дијалогу Београда и Косовске Митровице допринеће заштити интереса Србије и Срба на Косову и Метохији.

Говори члан управног одбора Двери Зоран Радојичић

Русија се годинама уназад принципијелно држи поштовања међународног права. То се чини годинама и деценијама уназад у свако време и на сваком месту. Срби на Косову и Метохији у овом тренутку се грчевито боре за своју слободу и свој физички опстанак. Не треба заборавити да их власт у Београду потписивањем такозваног Бриселског споразума, који је морамо то напоменути антиуставан, противан уставу државе Србије гура заправо једну НАТО државу, то је тзв. Република Косово. Републику Косово у овом тренутку, не смемо заборавити,  воде различити криминални кланови. Самим тим, сви о ни који буду пружали отпор једном таквом клану, а тај отпор у овом тренутку изузетно пружају Срби са севера Косова и Метохије могу бити физички угрожени. Полазимо од свих искустава које смо имали задњих година и деценија. Самим тим сматрамо да тема КиМ и преговори између Београда и Приштине морају да се врате тамо где им је и место,  а то је Савет безбедности УН. Мора се искључити посредничка улога ЕУ око КиМ, односно вратити поседничку улогу Руске Федерације која ће бити кључна у том погледу.

С обзиром на то да је Косово ипак део Републике Србије, да ли постоји опасност да ће ваша иницијатива бити протумачена као позив Москви да се умеша у унутрашње питање државе Србије?

Ми нимало не видимо такву опасност и ево зашто је то тако. Наиме, кад год дође до званичних сусрета између представника наше две државе, до сусрета највиших политичких руководстава Русије са једне и Србије са друге стране, од стране нашег политичког руководства је увек истицана захвалност за принципијелан став Русије по питању КиМ и подржку да КиМ остане у саставу Србије. Са друге стране дакле а из низа стручњака из Русије је увек долази одговор на питање зашто се Русија интензивније не укључи у преговоре о Косову и Метохији доалзи један те исти одговор  – па нису нас дакле позвали. И ево ми смо решили да као политички покрет дамо једну такву иницијативу. Тај позив дакле у суштини не долази само из покрета Двери, он долази из дубине душе и срца српског народа који види и схвата да на самом делу Русија принципијено увек на страни међународног права и на страни међународног поретка. Ко томе може било шта да замери? Да ли можда ЕУ која у овом тренутку посредује заједно са појединим представницима САД око преговора о КиМ. Па они свакако не, јер не заборавимо како су они уопште дошли у овакву позицију да посредују по питању КиМ. Па тако што су нас 1999. године сурово бомбардовали и убијали наше војнике и цивиле, рушили бројне цивилне објекте, учинили геноцид тако што су бацили осиромашени уранијум и трајно загадили нашу територију. Тек након тога су успели да се умешају и да овде буду присутни. Дакле свакако су последњи који би могли било шта о томе да замере.

Чему води ово међусобно неразумевање Београда и севера Косова?

То ће време показати. Оно што је евидентно на самом делу треба рећи да су Срби са севера и југа једини у ставу да треба одбацити тзв. Бриселски споразум.  Они једноставно неће да буду у саставу једне НАТО државе, они неће да буду најсуровије изманипулисани како то власти из Београда чине. У петак, 10.маја на тргу Републике у самом центру града са почетком у 12 часова и 44 минута почеће један велики народни митинг и протест чији су организатори Срби са Косова и Метохије.

***

Двери траже посредовање Русије!

Двери предлажу укључивање Русије у разговор између Владе Србије и Срба са КиМ.

Београд, 07.05.2013
Двери

Покрет Двери истиче да Влада Србије ових дана на све начине настоји да направи поделу међу Србима на Косову и Метохији, са циљем да се нађе пукотина међу њима и омогући примена издајничког бриселског споразума којим се признаје тзв. независно Косово. С обзиром да Срби на КиМ, како они северно, тако и они јужно од Ибра, одбацују овај споразум који их предаје на милост и немилост тзв. независној држави Косово, сада се ради на томе да се нађу Влади лојални Срби који ће то прихватити, посебно на северу КиМ.

План Владе Србије је да се сви они који се оштро противе овој издаји прогласе криминалцима и у остатку Србије покуша изазвати велико нерасположење према њима као онима који онемогућавају бољи животни стандард грађана Србије. Та медијска припрема је већ почела са свакодневним насловима у дневним новинама колико нас коштају Косово и Метохија, а као завршна мера у том процесу уцењивања прети се и укидањем радних места и плата, као и сменом председника општина на северу КиМ.

С обзиром да Косово и Метохија, а посебно северни део КиМ, све више постају слободна српска територија која не признаје окупацију и грчевито се бори за српске националне интересе, предлажемо да се у посредовање између Владе Србије и Срба на КиМ укључи Руска Федерација, како би се заштитили интереси Србије и Срба на КиМ. Посебно зато што постоји безбедносна опасност од стране криминалног политичког вођства тзв. Републике Косово, али и због сталних претњи отуђеног режима у Београду који константно крши Устав Србије и ради на признању ове криминалне НАТО државе. Двери се залажу за пропаст примене антиуставног бриселског споразума, а након тога и крај посредовања ЕУ око КиМ и повратак теме КиМ у Савет безбедности УН, где ће посредничка улога Руске Федерације постати кључна.

Информативна служба Покрета Двери

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s