Биљана Диковић / ВЕСТИ / Ванредно Стање / ДРУШТВО / Други пишу... / НАЈНОВИЈЕ / Напад на уставни поредак / Новости / ПОЛИТИКА / Реаговања странака / Режимска тортура / Родољубље / Саопштење / видео / MAIL - RSS FEED

Српска радикална странка: Поднели Уставном суду захтев за оцену уставности Бриселског споразума (видео)


Српска радикална странка: Поднели Уставном суду захтев за оцену уставности Бриселског споразума

До сада су захтеве за оцену уставности Бриселског споразума предали: Представници СРБА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, ДСС, Двери Српске, Иницијатива НИКАД ГРАНИЦА – КОСОВО ЈЕ СРБИЈА, СНП НАШИ, СТУДЕНТИ БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА…
Пре неки дан неко је написао да је „Уставни суд Србије је изгледа у штрајку а није обавестио о томе грађане Србије“…
Не, није… Пре неколико дана оцењивали су уставност одлука донетих по питању параде педера, односно шетње развратности и неморала улицама Црнограда по стандардима ЕУ, а о спорним споразумима којима се директно крши Устав Србије, највиши и најважнији акт земље ни реч… Значи раде, али шта им се изгледа нареди?! Огласили су се кад то одговара владајућој гарнитури, а заштита Устава и права грађана Србије – мачку о реп???

07.05.2013. извор вести: СРС, за ФБР уредник Биљана Диковић

срс јариње

САОПШТЕЊЕ СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ ПОВОДОМ ПРЕДАЈЕ ЗАХТЕВА УСТАВНОМ СУДУ ЗА ОЦЕНУ УСТАВНОСТИ БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА:

Чланови Председничког колегијума Српске радикалне странке предаће Уставном суду Републике Србије захтев за оцену уставности:
1. Одлуке Народне скупштине Републике Србије о прихватању извештаја о досадашњем процесу политичког и техничког дијалога са Привременим институцијама самоуправе у Приштини уз посредовање Европске уније, укључујући процес имплементације постигнутих договора од 26. априла 2013. године („Службени гласник Републике Србије”, број 38/2013),

2. Одлуке Владе Републике Србије којом је прихватила Први споразум о принципима који регулишу нормализацију односа, постигнут у дијалогу о Косову и Метохији у Бриселу од 22. априла 2013. године, која није објављена у Службеном гласнику Републике Србије.

Подсећамо да је Српска радикална странка 26. априла, упркос полицијској забрани, одржала протестни скуп испред Народне скупштине Републике Србије, у време док су народни посланици расправљали о Бриселском споразуму.
Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић, тада  је рекао да нико нема мандата да се одрекне Косова и Метохије зарад добијања датума почетка преговора о приступању ЕУ, као и да ће Српска радикална странка пред Уставним судом оспорити како одлуку Владе РС тако и евентуалну скупштинску одлуку о прихватању срамног Бриселског споразума.
Истовремено, Шаровић је поручио да се Српска радикална странка најоштрије противи идеји о спровођењу референдума о Бриселском споразуму јер српском народу није потребан референдум да бисмо знали да је Косово и Метохија српско, те да би резултат било каквог референдума био онакав какав одговара издајничком тројцу Вучић, Дачић, Николић који под контролом држе све медије и  који би референдумско питање дефинисали у складу са својим интересима.
Захтев за оцену уставности „Бриселског споразума“ биће предат на писарницу Уставног суда у Немањиној бр. 26, у уторак, 7. маја 2013. године, тачно у 9:30 часова.

 

***

Шаровић и Красић: Уставни суд мора да се хитно изјасни

7. мај 2013.

nemanja-sarovic-srs

 

Немања Шаровић: Српска радикална странка је управо предала захтев за утврђивање уставности текозваног бриселског споразума, односно одлуке Владе Републике Србије о прихватању бриселског споразума и одлуке Народне Скупштине Републике Србије о прихватању извештаја Владе о постизању тог бриселског споразума.

Српска радикална странка је потпуно сигурна да је Уставни суд једини државни орган који мора реаговати у овом случају и захтев који смо поднели је по хитном поступку. Закон одређује да Уставни суд уколико постоји опасност од наступања неотклоњивих штетних последица мора наступати и поступати по хитном поступку. И, ми сматрамо да уколико то сада није тренутак, да ће Уставни суд још једанпут показати да је заправо политички суд и да служи овоме режиму као што је служио и свим претходним.

Ми се надамо да Уставни суд неће по већ устаљеној пракси ћутати онда када су најбитнија дешавања у Србији, када се, да кажем, најбитнији проблеми у српском народу решавају.

Ми смо потпуно сигурни да референдум није прави пут за решавање косовске кризе и да сене може на референдуму питати да ли је Косово српско.

Српска радикална странка апелује да се прекине са сатанизацијом српског народа који живи на Косову и Метохији, коју је очигледно покренуо режим преко својих медија, а данас су сви медији режимски. Ми смо јутрос могли да видимо да на свим програмима и свим телевизијама са националном фреквенцијом  гостују они који пропагирају прихватање споразума, док нигде не можете чути који су то аргументи Срба који живе на Косову и Метохији и који су разлози због којих они не могу прихватити овај споразум. А, потпуно је јасно да Република Србија гаси своје институције на Косову и Метохији и да та шарена лажа која се нуди медијима како ће, наводно, Влада Републике Србије дати неке гаранције – мислим да су се они показали у досадашњем периоду и да гаранције Владе Републике Србије никада до сада нису заживеле.

Ми пружамо пуну подршку српском народу на Косову и Метохији. Ми ћемо наставити на сваки могући начин да се боримо и против Владе Републике Србије, али исто и против свих оних који саучествују у тој издаји и који на било који начин подржавају прихватање бриселског споразума.

-срс

Зоран Красић: И овом иницијативом желимо да подсетимо јавност, али уједно и да пробудимо Уставни суд као врховног чувара уставности и уставног поретка Републике Србије, и да, наравно, скренемо пажњу грађанима да се нешто дешава што је на граници болесног. Представници власти кажу: „Не желимо и никада нећемо да признамо независно и терористичко Косово“, а онда неким бриселским споразумом терају држављане Републике Србије, лојалне држављане Републике Србије, да живе у терористичком и независном Косову. Та шизофренија може медијски да пролази, али код Уставног суда не би смела да прође.

Значи: тражимо оцену уставности одлуке којом су прихваћени сви бриселски споразуми, а сви ти бриселски споразуми дубоко залазе у уставно-правни поредак Републике Србије, сва решења која су тамо наведена су у супротности са виталним интересима српског народа, у супротности су са Уставом Србије.

Када смо писали ову иницијативу, морали смо мало да окренемо ствари, па да кажемо: „Нађите један члан Устава са којим је у сагласности ово што је у брисеском споразуму“. Једноставно: Устав је прекршен од преамбуле до последњег члана Устава Републике Србије.

Уставни суд Републике Србије је дужан да хитно решава по овој нашој иницијативи и да се изјасни, јер сваки дан одлагања практично значи да Уставни суд саучествује у једној девизи која је лансирана из Владе Републике Србије пре неколико месеци, када су припретили Уставном суду и рекли: „Узмите Устав, ставите под мишке, па идите на Косово и Метохију“. Та иста девиза може да буде „узмите Устав, ставите под мишке, па чекајте пензију“, „ставите Устав под мишку, па чекајте дечји додатак“, „ставите Устав под раме, па идите на биро и чекајте запослење“. Та врста омаловажавања Републике Србије јенедопустива.

Очекујемо хитну одлуку Уставног суда, јер Устав Републике Србије су донели грађани на референдуму и Устав Републике Србије није „велики брат“ да зависи од смс порука и од гласања. Устав Републике Србије садржи одредбе које забрањују непоштовање Устава Републике Србије. То је акт који садржи одредбе и о свом поштовањау и о својој заштити. Један од инструмената те заштите јесте Уставни суд Републике Србије. Очекујемо од Уставног суда да прекине са овим ћутањеми да напокон каже да ли је то у сагласности са Уставом Републике Србије.

Ако није, ови који нису способни давладају поштујући Устав Републике Србије, нека се померају, јер су они опасност и за народ и за државу.    

SRS 

2 thoughts on “Српска радикална странка: Поднели Уставном суду захтев за оцену уставности Бриселског споразума (видео)

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s