АУТОР / БАРИКАДЕ / Биљана Диковић / ИЗДВАЈАМО / КОСМЕТ / НАЈНОВИЈЕ / Новости / MAIL - RSS FEED

Зоран Влашковић: Независно Косово као Синг-Синг


Немачко-америчка демократија и како се гради заједништво на Косову и Метохији!?

Независно Косово као Синг – Синг

–  Оно шта Немачка и Америка протежирају и чему теже на Косову и Метохији далеко од тога да се то може назвати демократијом – Ни у једном граду јужно од Ибра није остала улица са српским именом али су зато имена америчких живих политичара и друга имена из Америке преплавила КиМ па сада  овде можете попити кафу у хотелима „Пентагон“, „Виторија“, „Ал Капоне“, „Лас Вегас“, али и у „Aвиану“, „ЦИИ“… а шетати се улицама Билија Клинтона, Ричарда Холбрука, Боба Дола… и купити козји сир у Вокеровом селу –

06.05.2013. за ФБР пише Зоран Влашковић

Порука издајницима  из Београда

Порука издајницима из Београда

Апсолутно ништа од демократије није постигнуто на Косову и Метохији након што се овде сјатила такозвана међународна заједница оличена у УНМИК–у, Кфор-у, ЕУЛЕX–у, ОЕБС–у… 1999. и каснијих година. У Европи, која је тековина људских права, данас је Косово и Метохија, под оклопом међународне заједнице, боље рећи НАТО–а, пример не само антидемократије и антиправа већ и антицивилизације уопште. Но, тежња Запада и није у томе, да се на овом простору државе Србије, оствари правичност и демократија већ нешто сасвим друго, да се овај простор насилно, противправно одузме од Србије и да из земаља, којима је сила изнад права, инсталирају институције по њиховој жељи преко којих ће се опет владати са стране. У овој ситуацији Косово и Метохија са Приштином и Албанцима никако нису, нити ће бити, политички субјект, увек ће бити само политички предмет у рукама других који ће са Приштином и Албанцима манипулусати према потребама.

Тај антидемократски, антицивилизацијски и колонијални пројект, наводно цивилизовене Европе са Немачком на челу, се већ остварује на штету Срба у јужној српској покрајини и Србије уопште.

Чињенице најбољи сведоци       

Сва зла која су се десила и  дешавају на штету Срба и Србије од стране Албанаца,  ЕУ (не свих земаља) и Америка здушно подржавају. Подржавају апсолутно антиправо, антидемократију, антицивилизацију и буквално оно што је најближе фашизму. То се једноставно може потврдиди чињеницама на самом Космету које апсолутно негирају немачку и америчку демократију али и демократију оних који су уз њих.

Зашто ове земље ћуте о овим чињеницама и зашто не желе да о томе чују било коју реч?! Једноставно, они су виновници тих зала која су се десила и дешавају Србима и Србији уопште.

Срби на  овом месту, код Јариња, су узалуд протествовали против границе и царине

Срби на овом месту, код Јариња, су узалуд протествовали против границе и царине

Више од 13 година КиМ под протекторатом УН, и највише утицајних у креирању политике у јужној српској покрајини, Немачке и Америке, остварени су катастрофални резултати демократије и човечанства уопште на овом терену. Немачка и Америка би требало да одговоре на ова питања, зашто стоје иза ових чињеница!?

Срби су са Косова и Метохије протерани после јуна 1999. године из равно 314 места.

Данас се на територији Србије налази 206.000 расељених са КиМ као и 16.000 на територији Црне Горе (подаци УНХЦР–а).

Албанци су од 1999. године до сада срушили и запалили 155 српских цркава и манастира. Четири цркве су  у потпуности избрисане са лица земље: црква Свете Тројице у центру Ђаковице, сеоске цркве у Петровцима код Косовске Каменице и у селу Краљевица код Подујева, као и црква у центру Суве Реке. На тим местима није остао апсолутно ниједан детаљ који би подсећао да су ту некада биле светиње.

Албанци су од јуна 1999. године до сада убили 1004 Србина а да нико за те злочине није одговарао.

Од јуна 1999. до сада  Албанци су у потпуности уништили 21.122 српске куће и 935 стана.

Срби су до сада поднели 41.300 захтева Косовској агенцији за повратак узурпиране имовине од стране Албанаца, али ни  један одсто тих захтева није решен.

До краја 31. децембра 2012. године Косовска агенција за приватизацију је продала 1.358 предузећа, од којих ниједно предузеће није могао да купи Србин и ни у једном том предузећу није запослен Србин.

Од 1999. године до сада Албанци су на две трећине територије КиМ, (укупна површина 10.886 км 2) у потпуности уништили српска гробља и на њима више од 10.000 споменика, што је нечувени вандализам и дивљаштво у цивилизованој Европи. У Метохији и централном Косову само су два српска гробља остала читава.

Ни у једном граду јужно од Ибра није остао ниједан споменик из српске историје. Албанци су срушили споменике Милошу Обилићу, цару Лазару, Вуку Караџићу, Доситеју Обрадовићу, Петру Петровићу Његошу… и поломили све бисте српских писаца испред школа. Срушили су и споменик народним херојима Бори Вукмировићу и Рамизу Садику у Приштини. У селу Неродимље код Урошевца посекли су 1999. године бор  цара Душана кога је он ту лично својом руком засадио 1336. године.

До сада се на КиМ вратило око 2.700 Срба у 50–так села, највише у Метохији. Само Срби данас у Европи на КиМ немају елементарна људска права, немају право на повратак, на своју приватну имовину, слободу кретања…

Данас је на КиМ преостало још око 125.000 Срба који живе на 22% територије КиМ.

Само из две општине, од укупно 30 на КиМ, није било етнички очишћених српских места. И то из општина Лепосавић и  Звечан на северу КиМ мада је и у овим општинама било напада на српска села.

Сва ова зла, сву ову антидемократију, антиправо, антицивилизацију, подржавају Немачка и Америка и то у XXI веку када би демократија требало да “пуца” од ширине у постојбини тековине људских права, Европи.

Албанско-америчка мултиетничност 

Ни у једном граду јужно од Ибра није остала улица, трг, назив објекта са српским, бошњачким, турским или ромским именом, али су зато улице и тргови, називи хотела и мотела, тржних центара и којекаквих радњи преплављени америчким именима. Сада можете на Косову и Метохији да попијете кафу у „Пентагону“, „Белој кући“, „Авијану“, „Лас Вегасу“ и у  мотелима „Ал Капоне“ (код Призрена), па чак и у „ЦИИ“…

Мотел 'Авиано' код Косова Поља

Мотел ‘Авиано’ код Косова Поља

Да се Приштина и Албанци само декларативно залажу за мултиетничко Косово најбоље сведочи пример из стварности, да се на Косову и Метохији после 1999. године  не могу наћи имена  улица, тргова, називи објекта, хотела, мотела… историјских личности народа који живи овде. Тако  се нигде јужно од Ибра не могу видети улице са именом српске историјске личности, нити улице и објекти са именом неког Бошњака, Турчина, Горанца, Рома, Ашкалије, оних који су живели и живе на Косову и Метохији. Истина од 1999. године у малом броју.

Ако би се путник са било којег континента данас нашао на Косову сигурно би по броју бензинских пумпи закључио да је можда у Кувајту. По броју истакнутих америчких и албанских застава вероватно би помислио да је негде у  Америци или Албанији. Али када би по називима улица, тргова, тржних центара или хотела и мотела закључивао где се налази, вероватно би проценио да је негде у Америци?

Север Косова и Метохије нема нити жели да има косовске институције

Север Косова и Метохије нема нити жели да има косовске институције

После 1999. године Приштина и Косово су по тим називима изузетно развили албанско–америчку мултиетничност. Као нигде у свету Албанци су дали толико имена улица и булевара живих америчких политичара. Само у Приштини данас у свету имате улицу Боба Дола која сече Булевар Била Клинтона. Овде су још улице Ричарда Холбрука, Хилари Клинтон, Виљема Вокера, Веслија Кларка…

Посебно мотели и хотели, тржни центри и други објекти имају америчка имена. Тако  данас на Косову можете попити кафу и преспавати у хотелима „Пентагон“ код Клине, „Белој кући“ код Призрена, „Викторији“ Приштина, „Лас Вегасу“, „Аризони“,  „Три каубоја“, „Колораду“, „Ал Капонеу“,  „обавештајном“ мотелу „ЦИА“, али и мотелима „Авијано“, „Тирана“, „Лондон“, „Њујорк“, „Томахавк“… Занимљиво је да је хотел „Мадрид“, на путу према Грачаници, био са тим именом до проглашења независности Косова, али пошто Шпанија није признала независну државу, хотел је променио име у „Дарданија“.

Пентагон '' велики'' хотел

Пентагон “ велики“ хотел

Албанци су скупштинском одлуком променили имена свих 260 улица у Косовској Митровици, обухватајући и српски, северни део града. У северном делу само су улице Џона Кенедија и Тетовска остале непромењене. Додуше, у овом делу града у пракси нису могли да спроведу преименовање улица.

Данас ни сами становници Косова не знају да имају Вокерово село, преименован Рачак, где можете купити козји сир. Углавном, српски називи места на путоказним таблама су свуда префарбани. На путоказима су „двојезичности“ имена Скендерај (Србица), Кастриот (Обилић) Бесијана (Подујево), Феризај (Урошевац)…

Албанци су прескочили мултиетничност са онима који живе на КиМ па и са комшијама, али и са Европом. Албанско-америчка мултиетничност и даље цвета јужно од Ибра, међупланетарна се очекује.

Срби су референдумом, голим телима и барикадама на северу КиМ рекли НЕ приштинским институцијама

Срби су референдумом, голим телима и барикадама на северу КиМ рекли НЕ приштинским институцијама

One thought on “Зоран Влашковић: Независно Косово као Синг-Синг

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s