Биљана Диковић / ВЕСТИ / Ванредно Стање / ДРУШТВО / Други пишу... / Медији- генератори јавног мњења / НАЈНОВИЈЕ / Новости / Обавештење / Родољубље / ванредне вести / видео / MAIL - RSS FEED

Срби са севера одлучно и чврсто стоје уз своје народне прваке! (видео)


Срби са севера одлучно и чврсто стоје уз своје народне прваке! (видео)

Срби, али и остали неалбанци који су остали верни грађани државе Србије на Косову и Метохији чврсто подржавају своје народне прваке, пре свих начелника округа и председнике општина, да остану непоколебљиви, неустрашиви и мудри у својим ставовима, без обзира на то ко и како их притиска.

05.05.2013. СРБИ НА ОКУПинфо, за ФБР уредник Биљана Диковић

srbi-na-saboru-u-km-300x169

Срби, али и остали неалбанци који су остали верни грађани државе Србије на Косову и Метохији чврсто подржавају своје народне прваке, пре свих начелника округа и председнике општина, да остану непоколебљиви, неустрашиви и мудри у својим ставовима, без обзира на то ко и како их притиска.

Данас, последња брана за слом Србије, није парламент, ни уставни суд, ни партије, ни СПЦ, ни интелектуалци, ни српско расејање, ни војска и полиција, већ једино народ са севера Косова који је заузео јединствен и одлучан став заједно са својим изабраним представницима, а насупрот свим српским злотворима, а од недавно и изрода из велеиздајничке Владе Србије, да НЕМА СПРОВОЂЕЊА БРИСЕЛСКЕ ВЕЛЕИЗДАЈЕ.

У данима пред нама видеће се да ли ће званичан Београд да сломи тај отпор који  ни Нато и шиптарски сецесионисти нису успели за 14 година, или ће пак Београд ту изломити своје издајничке зубе? Јер не заборавимо, глас народа је глас Божији. У данашњем васкршњем расположењу, гајимо реалну наду да је једина светла тачка која заиста може пружити адекватан отпор разгоропађеном, глобалистичком београдском режиму и пробудити и окупити васколико српство, Срби са КиМ, у јединству са својим изабраним представницима који неустрашиво бране вољу и интересе народа који представљају али и читаву Србију и Српство.

Српски народ на КиМ даје апсолутну подршку својим представницима у преговорима које воде са властима у Београду и поручује им да у овој судбоносној борби истрају и да не поклекну пред претњама и уценама које су им већ упућене или које им се спремају. На муци се познају јунаци! Свесни смо да је терет који на својим плећима носите велики и желимо да вам поручимо да је народ са КиМ показао да је јединствен и одлучан у одбрани својих огњишта и да не жели да мајку Србију замени некаквим шиптарским монструмом.

 

Народ је своју вољу исказао и на референдуму и на последњем Сабору Срба са КиМ у Косовској Митровици и потпуно вам стоји на располагању да своје интересе и државу Србију на КиМ заједно и бескомпромисно штитимо.

 

У видео анкети коју је спровела инфо служба „СРБИ НА ОКУП“, народ је свој став и подршку својим представницима у преговорима, недвосмислено и потврдио.

 

Како радили, тако нам Бог помогао!

 

Христос Васкрсе!

 

У наставку погледајте видео анкету

СНО „СРБИ НА ОКУП“ 

Грађани Косова и Метохије о „бриселском споразуму“ су рекли:

***

ПИТАЊЕ АНКЕТЕ: Пошто председници у уторак иду трећи пут у Београд, да ли треба да промене мишљење или да остану тврди у свом ставу?

*Представници по мом мишљењу треба да остану тврди у свом ставу, значи као и до сада. Једино што треба да ураде је да подрже вољу народа која је исказана на референдуму прошле године.

*Па ја мислим да би они требли да се држе овог што су до сада и радили, али се плашим да је слаба вајда. Да је то све већ решено.

*Њихов став треба да буде једноставан, да одбију сваки договор са Београдом, и да каквим случајем ако то потпишу и да пристану на то, једноставно да се не враћају својим кућамана северу Косова.

*Мислим да треба да остану тврди у свом ставу. Треба да буду доследни борби коју су до сада заједно са својим народом, значи, коју су водили свих ових 14 година, да буду доследни и да не потпадну под утицај Београда, који лажним уценама и претњама да пристану… на никакав начин да пристану на `бриселски споразум`. Надам се, имамо у њих поверења да ће бранити ставове свог народа.

*НАЗИМ МЕХМЕДИ, представник општине Гора: Па, што се тиче представника општине Гора, они ће отићи заједно са свим председницима и представницима општина јужно од Ибра и њихов став ће изнети тамо. Ја верујем да ће бити онакав као и до сада. Али, они иду првенствено ради тога да би видели шта је став државе, значи шта они треба да раде, какав је њихов будући план, шта треба… Јер, једноставно компас им не ради како треба, не знају у ком правцу треба да иду, и шта… ништа око споразума и око свих тих договора конкретно сами.

*ЗОРАН ВЛАШКОВИЋ, новинар: Да, апсолутно треба да остану при том ставу. Бриселски споразуми се не тичу директно Београда, Зрењанина, Суботице, тичу се искључиво Срба са Косова и Метохије. Према томе, треба да остану, да одбаце тај `бриселски споразум` који скраћује Србију за 16 одсто територије, затим одбацује 130.000 Срба који живе тренутно на Косову и Метохији, али одбацује и оних 250.000 прогнаних Срба са Косова и Метохије који су данас негде у Србији или оних 16.000 који су у Црној Гори. Према томе, `бриселски споразуми`  су зло, не само за Србе на Косову и Метохији, већ и за целу Србију. Пошто, ово је први пут да тај `бриселски споразум` одбацује Косово и Метохију као саставни део државе Србије.

*ГОРДАН ЛАЗИЋ, подпреседник општине Вучитрн: Наши представници севера, а и ми са југа, који смо у уторак били, седели смо испред врата, нису се удостојили ни да изађу, ни да ни да нас приме, ни да нам кажу због чега неће да нас приме. Ми смо тим потезом, ми представници општина са југа, уједно смо дали подршку нашим представницима са севера да се не слажемо не са капитулацијом, него са продајом Косова. Јер, продали су Косово за ништа. Значи, наша покољења ће се преврћати у гробу. Један од разлога због кога смо послали и јуче допис Влади Србије да нас приме је, због једне лажне изјаве првог подпреседника Александра Вучића, где је изјавио да Срби са југа прихватају споразум што је ноторна лаж која је нас погодила. Сваки дан смо имали грађане који су долазили у канцеларију да кажу `зар ви у наше име то прихватате`, што је ноторна лаж да ми прихватамо. Значи, ми као представници општина са југа, долазимо у име 100.000 грађана са југа који су против капитулације и продаје Косова. И уједно подршку председницима са севера да истрају, уједно да их подржимо, да идемо са јединственим ставом да не прихватамо `бриселски споразум`.

*САША КАСАЛОВИЋ, подпреседник ССНВ СРБИ НА ОКУП: Председници општина са севера су у претходна два одласка за Београд јасно заступали интересе народа који их је изабрао. Као и свих ових 14 година, у којима су заједно са народом водили борбу да народ овде опстане и да се избори да живи у својој држави Србији. И овај позив доживљавамо тако, и у том контексту, да ће потврдити поново свој став. На крају крајева, они имају јасну позицију, не морају много да трагају за одговором који ће им тражити горе, кроз питања да прихвате и како ће да прихвате `бриселски споразум`. Из  простог разлога што иза себе имају референдумску вољу народа од прошле године из фебруара месеца, на коме је народ овде јасно, у огромном проценту готово стопроцентно, рекао да не жели да живи у независној држави Косово. А и последњим митингом где је 20.000 људи акламацијом, подизањем руку, јасно рекло да никакве `заједнице општина у независном Косову` на северу Косова и Метохије неће бити. Њихов задатак је јасан. Њих могу да позивају на преговоре, на разговоре, али као народни представници они морају да заступају интересе свога народа. У сваком другом случају то би било равно издаји овог народа и издаји Светог Косова и Метохије.

 

 НЕ БРИСЕЛСКОМ СПОРАЗУМУ 12.44

 (ФОТО: ФБ страница Ко да ми отме из моје душе Косово)

 

One thought on “Срби са севера одлучно и чврсто стоје уз своје народне прваке! (видео)

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s