ВЕСТИ

МАГНЕЗИЈУМ-ХЛОРИД КАО ЛЕК 
Захваљујући др Мирјани Стојановић, научнику изИнститута за нуклеарне и друге минералне сировине у Београду, која ми је проследила текст који се односи на лечење Магнезијум-хлоридом, у прилици сам да читаоцима «Златног Билтена»понудим још једну информацију о начинима лечења из делокруга тзв. Алтернативне медицине – определио сам се да га овде поставим, имајући у виду да се већ сада поставља питање сврсисходности употребе најразличитијих лекова који су резултат трке фармацеутске индустрије за профитом.
Захваљујем др Стојановић на сарадњи
са «Златним Билтеном!!
Драгољуб
Постављено 3.12.2012.г. у 13,00 ч.
_____________________________________
Овај чланак је написао свештеник, отац Jahn Schorr, професор физике и биологије.
«Када сам имао 61 годину, скоро сам остао парализован, а то је било пре 12 година. Пре него што сам започео лечење магнезијум хлоридом, јаки бол ме је пробадао у леђима, што је било, према речима лекара, неизлечиво. Кад сам ујутро устао, осетио сам јаке болове у кичми. Живац (Ишијадикус) је проузроковао болове. Тешко сам се кретао, морао сам све да радим седећи.
То је трајало око годину дана. Бол је постајао толико озбиљан да сам морао отказати сва путовања. Једнога дана сам се вратио у град Флореанаполис (Бразил) и потражио новог специјалисту који ће ми помоћи. После радиографије су ми рекли да су моји пршљенови у тешком стању јаке декалцификације. Није ми било помоћи. На крају сам имао велике муке с боловима, било да сам седео, стајао, лежао…
Након свега тога сам се запитао: Шта је ТО што могу учинити? За традиционалну медицину сам био изгубљен случај, тако да ми је преостала само Божја помоћ. Молио сам БОГА за неко решење. Затим се десило да су ме кроз неколико дана носили у Порто Алегро (Бразил). Тамо сам се упознао с оцем Хуарезом, који ме је уверио да је лечење мог проблема врло једноставно. Рекао ми је да за ТО морам узети Магнезијом хлорид.
Он ми је показао медицинску књигу оца Поига, шпанског свештеника и славног биолога који је открио лековиту моћ магнезијум хлорида, стекавши искуство у оквиру своје духовне заједнице.
У то време је његова мајка имала тешку артрозу – последњи ступањ. Отац Хуарез ми је рекао: „Ако узмеш ту со, нећеш умрети, осим ако сам себи не прострелиш метак кроз главу или ако можда доживиш неку несрећу.“
Почео сам узимати једну дозу магнезијум хлорида сваког јутра. Кроз три дана сам прешао на једну дозу ујутру и једну увече. Тако сам и наставио.
Двадесетог дана, након што сам устао, био сам сам себи чудан. Помислио сам: МОЖДА САЊАМ? Нисам више осећао болове и с лакоћом сам ишао у шетњу градом, сећајући седесетогодишњих тешкоћа.
Након четрдесет дана могао сам ходати уз врло мало бола који сам осећао целог дана у мојој левој нози.
Након шездесет дана, болесна нога је оздравила и била боља него десна.
Након три месеца почео сам осећати да су моји зглобови покретљивији. Нови таласпозитивног живота осећао сам у целом телу.
Прошло је десет месеци, и ја сам постао гибак као змија. Осећао сам се препорођено.
Недостатак магнезијума у људском телу, проузрокује, између осталог: општу слабост, дегенеративне болести попут рака, туберкулозе, дијабетеса, поремећај живаца, коштане проблеме…
Магнезијум хлорид скида калцијум са погрешних места (наталожен у зглобовима), тенормализује проток крви, а крвни притисак се стабилизује. Живци постају смиренији и човек се осећа боље – мисли јасније, памћење и концентрација се побољшавају, крв постаје чистија…
Нестало је и оштро пробадање у јетри и простати која је пре неколико година била за операцију!
Људи су ме питали шта ми се то догодило.ПОДМЛАДИО СИ СЕ! Тако сам се и осећао. Поново ме је преплавила радост живота. Моја дужност је да објавим овај чланак, као захвалност Богу што ме је услишио! Овај чланак је посвећен свима онима који трпе бол и осећају се болесно.
ПРИПРЕМА МАГНЕЗИЈУМ ХЛОРИДА:
 
Прокувати један литар воде и оставити да се охлади. У флашу или другу стаклену  посуду прво сипати 33 грама Магнезијум хлорида, а потом  и један литар прокуване и охлађене воде
Добро затворити и промућкати. Увек тако поступати.
Нема потребе да се држи у фрижидеру.
ДНЕВНА ДОЗА: Величина мале шољице за кафу, а све у зависности од врсте болести и старости особе.
1. Магнезиум хлорид поново успоставља минералну равнотежу код артрозе, подстичући функције органа, као што су бубрези, да луче «ацидум урикум» (мокраћна киселина).
2. Регулише рад живаца и мишића и учествује у преносу импулса у живцима.
3. Магнезијум хлорид је главни фактор психофизичке енергије и држи равнотежу у механизму деловања и опуштања мишића, спречава замор мишића и њихово грчење, јача мишиће, те је препоручљив за сваког спортисту.
4. Магнезијум хлорид је потребан за правилан рад и функционирање срца, има важну улогу у многим биолошким процесима.
5. Побољшава пробаву и даје енергију, добар је антидепресив и одлично средство против стреса.
6. Игра најважнију улогу у регулисању телесне температуре.
7. Користан је за превенцију високог холестерола.
8. Регулише функцију црева.
9. Има значајну улогу у формирању костију.
10. Има значајну улогу у метаболизму угљених хидрата и протеина.
11. Овај напитак доприноси решавању проблема иритираних живаца мишића, нпр. код тетануса, епилепсије, итд.
12. Смањује количину масти у крви, делује против артериосклерозе, чисти крв, оживљује мождане ћелије, даје и одржава виталност до дубоке старости.
13. Након четрдесет година живота организам човека добија све мање и мање магнезијума кроз храну, што је узрок старости и болести. Стога, магнезијум треба узимати у складу са годинама старости.
14. Решава проблеме простате и хемороида.
15. Спречава грип.
16. Продужава младост – виталност.
17. Спречава гојазност.
18. Спречава рак.
19. Спречава артериосклерозу.
20. Изврстан је лаксатив.
21. Регулише пробаву.
22. Смањује проблеме бронхитиса.
23. Спречава озеблине.
24. Делује против задаха.
ДОЗЕ
Од 10 до 50 година: пола мале кафене шољице.
Од 51 до 70 година: једна кафена шољица ујутру.
Преко 70 година: једна кафена шољица ујутру и једна увече.
Људи који живе у граду и хране се сиромашно због рафинисаних намирница, требало бида узимају мало више магнезијума. За људе који живе на земљи, доза може бити мања. Сигурно је да особа која узима магнезијум неће решити све проблеме своје болести, али ће болест бар донекле сузбити и обновити виталност.
Узимање магнезијума не изазива зависност – без бојазни се може узимати истовремено с другим лековима.
ПРОБЛЕМИ-РЕШЕЊА:
 
КИЧМА: ишијас или крста са декалцификацијом. Узети једну дозу лека ујутру, другу по подне и трећу увече. Кад је проблем једном решен, узимати превентивно, једну или дведозе на дан, зависно од старости.
АРТРОЗА: Мокраћна киселина се таложи у зглобовима, посебно у прстима који отичу. То се догађа зато што бубрезима недостаје магнезијума. Будите опрезни, јер можете оштетити бубреге, па узмите једну дозу ујутру, и ако у року од 20 дана нема побољшања,увести и вечерњу дозу.
Кад оздравите, наставите са превентивном дозом, према старости.
ПРОСТАТА: Болеснику који више није могао мокрити, саветовали су, пре операције, да узме три дозе магнезијума, и стање се побољшало. Након недељу дана био је излечен без операције.
Најпре треба узимати једну дозу ујутру, две после подне и две увече.
Касније – превентива, минимална доза, у складу са годинама.
ПРОБЛЕМИ СТАРОСТИ: укоченост тела, тремор, круте артерије с наслагама холестерола на унутрашњим зидовима, недостатак активности мозга… Узети једну дозу ујутро, једну после подне и трећу у вечерњим сатима. Након побољшања, узети минималну дозу за превенцију, према годинама.
РАК: Свако га може добити и разболети се. Рак је последица оштећења ћелија штетнимсупстанцама. Те болесне ћелије се не мешају, не  повезују са здравим ћелијама и нису штетне све док се њихов број знатно не повећа. Ово се лако може спречити помоћумагнезијум хлорида и здравих ћелија.
Код спорог ширења рака није присутан бол, све док не наступе прогресивни облици. У том случају, појављују се разни вируси који нападају здраве ћелије и узрокују ширење болести. У случају да се болест већ раширила, магнезијум хлорид може спречити ширење али не и излечити, мада су познати и такви случајеви.
Постоје знаци који казују да је склоност обољењу од рака наследна. Магнезијум хлорид је превентивно средство за рак дојке.
Треба да пазимо да не једемо храну која проузрокује рак. Магнезијум хлорид је као лек довољан да организам стекне уравнотежене минералне соли и тако се заштити од разнихболести.

 

У сваком случају, препоручује се, кад се ситуација поправи, смањење дозе магнезијум хлорида на најмању могућу меру (узимати га превентивнопрема старосној доби)Такође је пожељно обуставити пијење магнезијум хлорида у периоду од 2 до 4 месеца, а затим наставити поново, 4 до 6 месеци – с минималном дозом, па престати, итд…»
Магнезијум хлорид се може наћи у апотеци „Плантаго“,
код Видиковачке пијаце у Београду, и вероватно и у другим апотекама у Србији. Телефон: 011- 23 21 353.

 

Цена: 120 динара, размерено у кутијице од 33 грама, довољно за један литар прокуване воде која се потом користи како је објашњено.

 Извор ЗЛАТНИ БИЛТЕН

13 thoughts on “МАГНЕЗИЈУМ-ХЛОРИД КАО ЛЕК

 1. Ja pijem ovaj rastvor,ujutro jednu šoljicu a imam stolicu po 3do 4 puta na dan i to dosta rijetku pa ne znam da li je to u redu.? Može li mi neko dati odgovor. ili neki savjet?Hvala.

  • Vama ne prija magnezijum hlorid kada ga unosite oralno.Zato napravite rastvor magnezijum hlorida sa vodom i to tako da magnezijum hlorida bude 2/3 posude a ostalo nehlorisana voda.Rastvor , nazvanim „magnezijumovo ulje, nanosite na telo, utljavanjem.Nanesite rastvor po celom telu , osim posluznicama i mestima na kojima je koža oštećena. Posle sat , dva , ili više (ukoliko vam sitno peckanje po koži ne smeta, istuširate se. Oralno unosite magnezijum hlorid na pet šest dana, tako da i putem organa za varenje , iako imate te reakcije na magnezijum hlorid,unesete magnezijum u telo.Budite uporni, naučite se da se samoposmatrate, budite sami svoj recenzent vašeg zdravlja.

  • Mагнезијум хлорид је изузетан лек и вишеструко користан-и запамтите он се пије растворен у води.паковање је у кесицама по 3 грама -или у кутијицама по 33 грама.много је конфорније у кесицама-размутите садржај из кесице у 2дцл воде-а то је гадно као горга со,али ви исцедите пола наранђе и то буде сасвим подношљиво,а ово из кутије ми је компликованије прави се по литар и пијуцка-није практично.одмах ће те осетити добар учинак-бићете и виталнији и онда ће вам бити лакше да попијете…..морате знати да све што је здраво је ружно и грозно за попити.Али ви сви то пробајте -сигурно ће те одбацити два три лека после узимања магнезијума.Ако вам буде добро молим повратну информацију-НАЗДРАВЉЕ И НА ДУГ ЖИВОТ!!! ТО се још зове и -јони за опуштање-магнезијум хлорид !!!

 2. Sumnjam da će moj komentar biti objavljen jer ukazuje na sumnju da je Mg hlorid koji prodaje „Plantago“ apoteka, zdravstveno ispravan. Naime, Mg hlorid apoteke Plantago nema deklaraciju odobrenu od Farmaceutskog fakulteta a to, dalje može da znači da oni prodaju onaj najjeftiniji – za posipanje puteva, koji nije ispitan nit na teške metale nit na radioaktivnost. Možda prodaju i onaj malo skuplji – Nigari, ali ni taj nije prošao neophodna ispitivanja da bi mogao biti plasiran kao Dijetetski suplement. Dakle, Mg hlorid koji prodaje Plantago, na tržištu je ilegalno plasiran (ne verujem da ćete dobiti bilo kakav račun za kupovinu), a posledice njegovog kvaliteta će se osetiti tek za neku godinu.

 3. Ja sam cesto imala uzasne bolove u vratnom delu sve dok nisam pocela da pijem po pola soljice magnezijum hlorida. Od tada uvek kad osetim bol pijem po pola soljice i nemam vise potrebu da idem po lekarima i trpum bolove. Onaj gel u kesicama nije mi odgovarao.

 4. Magnezijum hlorid sam isprobala mazanjem po Telu i pokazaoa se fantastican pokretljivost tela je mnogo balja, aritmije slabije (Doktor je preporucio unos magnezijuma). Ali nisam znala da moze da se pije duze.. pa cu početi. Probajte dobar je :))) 🙂

 5. Ono sto primecujem, a na svim sajtovima na kojima se pise o magnezijum hloridu, su Zeljkovi komentari..
  Iz vasih komentara Zeljko, da se zakljuciti da je jedino magnezijum hlorid koji vi prodajete ispitan, testiran i onaj “pravi“..
  Svi ostali prodaju “neispravan“
  Stvarno ne razumem na cemu se temelji vasa sumnja?
  Na osnovu cene?
  Eto ja sam kupila magnezijum hlorid u apoteci, dobila fiskalni racun, ima deklaraciju, i 33 grama kosta 100 dinara.
  Pretpostavljam da je i taj “neipsravan“ i da jedino onaj koji mnogo vise kosta i kupi se kod vas je potpuno ispravan i upotrebljiv

  • Ovo je za Ninu. Vaš cinični komentar Nina, ne umanjuje istinu da jedino MgCl Heksahidrat „DietFood“_a je registrovan kao dijetetski suplemnet pri Ministarstvu Zdravlja, što znači da je prethodno bio ispitan na VMA i u Gradskom Zavodu za javno zdravlje Srbije. Naravno, ta ispitivanja i sama registracija imaju svoju cenu, ali zato korisnici znaju šta kupuju i znaju šta unose u sebe (ili na sebe – ako je u pitanju transdermalna upotreba).
   Naravno, Vaše pravo je da koristite i verujete što god želite. Nadam se samo da Vaš izbor neće imati neke zakašnjene posledice…

 6. Magnezijum hlorid me bukvalno spasio od uzasnih bolova u vratu i ustedeo brdo novca koje sam davala za preglede i lekove. Dve godine sam se mucila i nista mi nije pomoglo, dok nisam naisla na ovaj tekst i kupila magnezijum hlorid. Nema ga bas svaka apoteka ali moze se naci ili kod njih da porucite da vam nabave.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s