Биљана Диковић / Ванредно Стање / ДРУШТВО / Други пишу... / ИЗДАЈА / НАЈНОВИЈЕ / Новости / ПОЛИТИКА / ванредне вести / MAIL - RSS FEED

Састанак у Бриселу завршен – Србија ЗА САДА није прихватила „споразум“


18.04.2013.

 00:44 РТС

Дачић: Приштина опструира договоре

Премијер Ивица Дачић рекао после завршетка разговора у Бриселу да Приштина опструира договор. Прихватили смо све предлоге Кетрин Ештон, али Тачи жели да убаци измене, није истина да Београд не прихвата договор, навео Дачић.

После још једне маратонске рунде дијалога Београда и Приштине премијер Ивица Дачић рекао да Приштина опструира договор.

„Прихватили смо све предлоге Кетрин Ештон, али Тачи жели да убаци измене. Није истина да Београд не прихвата договор“, навео Дачић.

Премијер Дачић је рекао да је се озбиљно приступа овом питању и да делегација Београда не тражи немогуће, предложено је прихватљиво за обе стране и спремни смо да наставимо дијалог и напоменуо да је Београдска делегација већ направила велике, тешке и болне уступке.

Саветник председника Србије Марко Ђурић рекао је да је наставак дијалога могућ, али да термин није заказан.

Ђурић је потврдио да је дијалог завршен без договора због опструкције косовског премијера Хашима Тачија око већ предложених формулација високе представнице ЕУ Кетрин Ештон по питању полиције и отворених претњи Тачија насиљем.

Саветник председника је поручио да је Београд спреман да разговара, али не „логиком терориста“.

***

00:17 РТС уживо из Брисела

Тачи прихватио комплетан предлог ЕУ. Српска делегација ЗА САДА НИЈЕ! Рок за одговор – 22. април.

***

Драгана Трифковић: „Дијалог“ је завршен без договора. У наредним данима српска делегација треба да се изјасни.

***

Никад граница: Порука приправницима за издајнике

Порука путем Твитера за Вучића и Дачића:

„Aко потпишете  – од приправника за издајника постаћете издајници!”

***

никад граница УСТАВ

17.04.2013.

Саша Касаловић

СРБИЈО НА НОГЕ…

ИЗДАЛИ СУ НАС ИЗРОДИ СРБСКИ У БРИСЕЛУ!!! ЕВО САДА ЈАВЉАЈУ ДА СУ ДОБИЛИ ПРИХВАТЉИВУ ПОНУДУ…

И КАО ДОБИЛИ СМО СВЕ ШТО СМО ТРАЖИЛИ….. АЛИ У НЕЗАВИСНОМ КОСОВУ !!!

***
Представа се наставља. Верујем да ће ускоро власт у Србији ставити потпис на капитулацију. Ова обмана која траје већ извесно време, треба да представи њихову „борбу“ за КиМ. Никаква борба не постоји. Јасно су одбили руску помоћ око решавања питања Косова. Спрема се предаја српског народа Хашиму Тачију уз признавање права сепаратистима, терористима и трговцима људских органа да на српској земљи направе „државу“. Тиме ће Николић Вучић и Дачић завити Србе у црно.

***

23:03 Светосавски националисти Косова и Метохије

Велике шансе за споразум

-„Заменик косовског министра спољних послова“ Петрит Селими изјавио је да је у начелу усаглашен споразум којим би српска заједница на северу добила већа овлашћења и да би споразум могао бити потписан у петак, али да преговори и даље могу дапропадну.

-„За сада још нема споразума, али су велике шансе за њега“, рекао је Селими у телефонском интервјуу за лист Њујорк тајмс.

Селими је навео да се ради на томе да споразум буде потписан у петак у Бриселу.

Њујорк тајмс пише у тексту на својој интернет страници да би српска заједница добила већа овлашћења а да би заузврат прећутно признала косовску владу.

– НСПМ сазнаје да је већ договорени споразум одложен зато што је Хашим Тачи захтевао да Србија омогући Косову чланство у свим међународним организацијама, укључујући и столицу у УН.

На разговоре у Бриселу су реаговао је и новинар „Економиста“ и „Блумберга“ Тим Џуда, који тврди да је договор постигнут.

***

РТС –  „Добра понуда за Србију из Брисела“

среда, 17. апр 2013, 19:30 -> 22:53
РТС

Србији понуђен нови документ у Бриселу, знатно бољи него раније, незванично сазнаје РТС. Четири српске општине имаће локалне полицијске командире. Предвиђен је Окружни суд у Косовској Митровици. Србија треба да се изјаснио овој понуди у наредних неколико дана.

Четири српске општине, Косовска Митровица (северна), Звечан, Лепосавић и Зубин Поток, имаће локалне полицијске командире, а Заједници општина неће бити придодаване нове јединице, наводи се у новом документу који је Србији понуђен у Бриселу, сазнаје РТС.

То практично значи да ће полицију чинити Срби који сада представљају 98 посто популације на северу Космета. Локалне полицијске командире требало би да имају и општине јужно од Ибра у којима су Срби већина.

Знатно је побољшан предлог споразума и у области правосуђа. Предвиђен је Окружни суд у Косовској Митровици и истурена одељења тог суда у све четири општине.

Очекује се да се Србија о овој понуди изјасни у наредних неколико дана.

У том циљу обавиће се консултације са свим парламентарним странкама и са представницима косовских Срба.

За примену договора тражиће се гаранције НАТО и очекује се састанак српских званичника са генералним секретаром Алијансе Андeрсом Фог Расмусеном.

НАТО треба да гарантује да војска Косова неће бити присутна на северу покрајине.

Ингеренције заједнице општина укључују надлежности над делом образовног и здравственог система, као и над просторним планирањем и економским развојем.

Овим предлогом је, практично, испуњен највећи број захтева Србије, чиме је значајно побољшана понуда Кетрин Ештон од 20. марта.

Остало је још да се делагације Србије и Приштине договоре око две спорне тачке, од 15 колико садржи бриселски предлог.

***

Постигнут компромис у Бриселу? (ФОТО) (ВИДЕО)

17/04/2013
22:30 Извор: Телеграф

Пред делегацијом Србије нашла се боља и прихватљивија понуда Брисела у којој се за север Косова нуди да Срби буду регионални командири и локални командири полиције. Разговори две делегације у Бриселу настављени су након двочасовног прекида око 22.30

Brisel
Делегације Београда и Приштине постигле су компромис у Бриселу, сазнаје незванично Телеграф. У току су завршни договори две стране око завршног предлога споразума. Међутим, према последњим вестима, састанак је прекинут због вербалног сукоба Вучића и Тачија, због тачке 9 и тачке 14. Разговори две делегације у Бриселу настављени су након двочасовног прекида око 22.30.

„Премијер“ Косова Хашим Тачи рекао је вечерас долазећи на наставак дијалога у Бриселу да Приштина тражи да се споразумом прихвати јединствен полицијски и судски систем Косова на целој његовој територији и да сва решења морају бити у складу са Уставом Косова.

Према његовим речима, српска страна је прихватила да размотри разне могућности око тога, а Приштина је, како је рекао, спремна да разговара о могућностима за постизање споразума.

Тачи је рекао да ће све везано за споразум бити усаглашено са европским стандардима и да ће се разговарати о роковима и начинима примене договореног, у циљу добросуседских односа.

Упитан да ли то значи да би командни ланац за полицију морао да иде од Приштине, укључују север Косова, Тачи је навео да јединствен косовски полицијски и судски систем мора постојати на целој територији.

– Добили смо много повољнију понуду, посебно по питању полиције – рекао саветник председника Марко Ђурић додајучи да ће државни врх донети одлуку о понуди до краја викенда. Он је ово изјавио након паузе у разговору.

Како Телеграф сазнаје, текст споразума има 15 тачака, али текст пре него што ће бити потписан са наше стране, проћи ће расправу у Скупштини Србије.

Према нашим сазнањима, НАТО ће бити гарант безбедности за становнике јужне покрајине, а у споразуму је предвиђено да Срби добију полицију на северу Косова и Метохије, 4 општине, као и Апелациони  суд.

Данашњи састанак је обележио прекид који је иницирао „косовски премијер“ Хашим Тачи незадовољан предлогом Кетрин Ештон.

Дијалог Београда и Приштине у Бриселу одвија се под будним оком високе представнице за спољну политику Кетрин Ештин, а према најновијим сазнањима, српски тим у Бриселу добио је другачију, повољнију понуду, док је „косовски премијер“ незадовољан тиме прекинуо трилатерални састанак.

Као што је Телеграф већ писао на столу пред Србијом наћи ће се боља и повољнија понуда Брисела у којој се за север Косова нуди да Срби буду регионални командири и локални командири полиције.

Нова понуда подразумева да би према процедури заједница општина предлагала кандидате за полицијске командире на северу КиМ, председници општина би потисивали тај предлог, а Приштина би морала да прихвати једног од три кандидата.

Трилатерални састанак до прекида се водио, након одвојених састанака Кетрин Ештон са делегацијама Београда и Приштине, и после консултације тимова пред заједнички, тројни састанак.

Како сазнаје Телеграф Ештонова се у међувремену још једном састала са Вучићем и Дачићем одвојено од свих, а након тога и са „премијером“ Косова.

Тачно у 10 часова почела је нова рунда преговора Београда и Приштине, тако што је премијер Косова ушао у салу на одвојене разговоре с Ештоновом.

Као што је и најављено, одмах након састанка с „косовским премијером“ баронеса се састала и с премијером Србије Ивицом Дачићем и вицепремијером Александром Вучићем.

Тачи је изјавио да се Приштина залаже са постизање споразума с Београдом који би допринео добросуседским односима и европској будућности Косова и Србије.

– Дошли смо овде с најбољим намерама да постигнемо споразум између државе Косово и Србије, споразум у духу добросуседских односа и евроатлантске будућности две земље и њихових народа – рекао је Тачи новинарима уочи рунде дијалога у Бриселу.

Он је оценио да би тај споразум био у интересу не само Косова већ и Србије, региона и ЕУ, и изразио наду да ће “Србија радити” на његовом постизању.

– Желимо да се помакнемо из прошлости, ка добрим односима са суседима и миру. Имали смо читав век сукоба и време је да кренемо ка миру – рекао је Тачи.
Foto: RTS
Фото: РТС

У делегацији Београда, поред премијера Дачића, су потпредседници Владе Александар Вучић и Сузана Грубјешић, саветник председника Србије Марко Ђурић и директор Канцеларије за Косово Александар Вулин, потврђено је Тањугу у Влади Србије.

Кетрин Ештон потврдила је у писаној изјави да је позвала премијере Србије и Косова, Ивицу Дачића и Хашима Тачија, на нови састанак у Бриселу.

“Позвала сам их да дођу, буду конструктивни, спремни да размотре различите опције и постигну компромис“, наводи се у саопштењу.

Предстојећа рунда је, како је незванично поручено из Брисела, последња шанса да се испуни услов Европског савета да Србија добије датум за почетак преговора о придруживању ЕУ у јуну.

Разговор у Бриселу требало би да се одвија по устаљеној форми – најпре билатерални сусрети са високом представницом ЕУ, а затим и заједнички састанак Дачића, Тачија и Ештонове.

Последња рунда дијалога Београда и Приштине одржана је 2. априла и тада није постигнут договор.

ВУЛИН: СРБИЈА НИЈЕ ПОГРЕШИЛА ШТО ЈЕ ОДБАЦИЛА ПРЕДЛОГ У ПРОШЛОЈ РУНДИ!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је након састанка српске делегације са баронесом Ештон да постоје изгледи да аргументи српске стране буду уважени.

– Наш тим није погрешио што је одбацио предлог у прошлој рунди разговора, јер сада постоје изгледи да аргументи српске стране буду уважени – рекао је Вулин.

***

ДРАМАТИЧНО У БРИСЕЛУ: Тачи напуштао преговоре? Разговор настављен! Кацин отвара шампањац до петка! (ВИДЕО)

Напет дан у Бриселу, како за српску, тако и за албанску страну. Девета рунда је последња шанса да се испуни услов Европског савета да Србија добије датум за почетак преговора.

ДАНАС ЈЕ У СРБИЈИ ДАН КАДА ЈЕ ПОГИНУЛА МАЛА МИЛИЦА РАКИЋ, АЛИ И ДАН КАДА ПРОТИВУСТАВНО ДЕЛЕГАЦИЈА СРБИЈЕ У БРИСЕЛУ РАЗМАТРА НОВИ ПЛАН АМЕРИКЕ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ, А СРБИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ПОРУЧУЈУ НЕ ИГРАЈТЕ СЕ ВАТРОМ – НИКО НИЈЕ ОВЛАСТИО АМЕРИКУ ДА ВОДИ ПРЕГОВОРЕ О СТАТУСУ КиМ…

17.04.2013. СМЕДИА, за ФБР приредила Биљана Диковић

смедиафото

Око 16 сати појавила се информација да је Хашим Тачи напустио тројни састанак у Бриселу незадовољан понуђеним предлогом. Међутим, касније је потврђено да разговори трају и да је само проглашена пауза због консултација.

Споразум би требало да буде потписан у петак, незванично се сазнаје.

„Министарка Косова за европске интеграције“ Вљора Читаку написала је на Твитеру да је споразум добар за Косово и да „није лош за Србију“. Она демантује информације да је Тачи напуштао састанак.

читаку твитер

Известилац ЕУ за Србију Јелко Кацин је написао на Твитеру да разговори добро напредују и да ће бити разлога да се до краја недеље наздрави.

кацин твитер

Раније, око 15 и 30 часова у Бриселу је почео тројни састанак Кетрин Ештон са српском и албанском делегацијом.

Непосредно пре тога завршен је други данашњи билатерални састанак високе представнице Европске уније (ЕУ) за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон и Хашима Тачија.

Састанак српске делегације са високом представницом Европске уније одржан је након првог сусрета Тачи и Ештон.

„Желимо да се помакнемо из прошлости, ка добрим односима са суседима и миру. Имали смо читав век сукоба и време је да кренемо ка миру“, рекао је Тачи пре првог састанка с високом представницом ЕУ.

„Наш тим није погрешио што је одбацио предлог у прошлој рунди разговора, јер сада постоје изгледи да аргументи српске стране буду уважени“, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин за РТС.

У делегацији Београда су, уз премијера Ивицу Дачића, први потпредседник владе Александар Вучић, потпредседница Владе задужена за европске интеграције Сузана Грубјешић, саветник председника Србије Марко Ђурић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин, потврђено је Танјугу у Влади Србије.

Српска страна у Бриселу је добила нешто бољу понуду када је реч око полиције и безбедносних питања, сазнаје „Блиц“ од дипломатских извора у Бриселу. Исти извор јавља да су разговори и овог пута веома тешки и неизвесни, иако су Брисел и Приштина мало попустили.

– Испоставило се да је српски државни врх био у праву што није прихватио понуду на претходној рунди, јер је она сада нешто повољнија – каже дипломатски извор „Блица“.

 

Девета рунда последња шанса за датум

Предстојећа рунда је, како је незванично поручено из Брисела, последња шанса да се испуни услов Европског савета да Србија добије датум за почетак преговора о придруживању ЕУ у јуну.

Београдски и приштински аналитичари оценили су да би у деветој рунди дијалога Београд и Приштина могли да постигну договор који би уважио минимум захтева Београда и отворио врата за нове кораке на европском путу обе стране.

***

ДЕШАВАЊА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ДОК ТРАЈУ „ПРЕГОВОРИ“:

Глас Косова и Метохије:

Велеиздајници кроз ову режирану представу морају да оперу тридесет јудиних сребрњака. Зар не препознајете сценарио?
Све је већ одавно договорено, ова игра је због ових наших „вечитих“ фотељаша, да испадне како су се они лавовски борили за Српски народ и за Косово и Метохију.
Као нису попустили пред уценама и притисцима а у ствари је све већ одавно договорено и подељено, нормално и дебело наплаћено …Глуме за медаљу Мало је Оскар за ове глумачке величине.a8

***

Ако су Србија и њени преговарачи у Бриселу уцењени, онда је ред да се то јавно саопшти – ко, на који начин и чиме уцењује Србију, или њене преговарачe? После Косова нам следи и одузимање Војводине. Подсетио нас је на то Иштван Пастор, председник Скупштине Војводине и председник Савеза војвођанских Мађара: „Није Косово једино отворено питање, иако је можда најкрупније. Очигледно је да постоје и проблеми везани за статус Војводине, њено финансирање, као и за процес реституције и рехабилитације. И ти проблеми једном се морају сагледати и решити.“ И додао је, да се јесенас већ договорио са Јелком Кацином и Штефаном Филеом да закључци о статусу Војводине убудуће буду укључени у годишње извештаје Европске комисије о Србији.

Остаје да Дачић са Тачијем договори предају Космета и да дају назив тој издаји Србије, а обојица су се већ изјаснили да је најприхватљивије решење као између Источне и Западне Немачке из 1972. год. о узајамном признавању и чланству у УН. Проблем је само што је Аденауер није био конвертит, за разлику од Николића, па је раније Уставом обезбедио и ситуацију за сједињавање свог народа! Није као Дачић убеђивао Немце да са тим Уставом испод мишке пробају да шетају до Дрездена, па када се врате да усаврше Устав. Код нас је све то обрнуто, прихватамо ћутке издају!!! Видећемо данас наш тим преговарача, на делу! Само да нам Вучић по повратку „повишеним тоном“, не правда издају, као једино решење које смо имали!

Реалност је и постојање српских државних институција на Косову и Метохији, реалност је и да 250.000 Срба и других неалбанаца, уздајући се у принципе хуманизма, владавине права и европских стандарда, већ 15 година чека да се слободно и безбедно врати у своје домове на Косову и Метохији, реалност су резолуција СБ 1244 и Устав Србије ма колико, по нечијим оценама, био лош, реалност је да су и Европа и ЕУ данас нешто другачији него 90-тих година прошлог века, а свет поготову. Реалност, дакле, није једнозначна, поготову када је одсликавају чиниоци и личности које Србији нису познате баш као објективне и непристрасне. a8

***

Глас Косова и Метохије:

У СРПСКИМ СРЕДИНАМА ОКО ГРАДА ГЊИЛАНА НОВА РЕПРЕСИЈА ШИПТАРСКИХ ТЕРОРИСТА ПРЕМА СТАНОВНИШТВУ КОЈЕ ЈЕ УПРКОС СВЕМУ ОСТАЛО НА СВОЈИМ ВЕКОВНИМ ОГЊИШТИМА.
СЕМ ШТО СЕ ДАНИМА ОДУЗИМАЈУ ВОЗИЛА КОЈА СУ РЕГИСТРОВАНА У Ц. СРБИЈИ, ПОЧЕЛО ЈЕ ОДУЗИМАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ВОЗИЛА: ТРАКТОРА, КОМБАЈНА, ФРЕЗА КОЈЕ НИСУ „РЕГИСТОВАНЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ДРЖАВЕ КОСОВА РЕПУБЉИК“.
НАИМЕ, ОД СРБА СЕ ТРАЖИ ДА ЗА СВАКИ ТРАКТОР ПЛАТЕ 120 ЕУРА ШИПТАРСКОЈ ДРЖАВИ ИЛИ 80 ЕУРА ЗА ФРЕЗУ.
КОЈИ СРБИН НЕМА РЕГИСТРОВАНО ПОЉОПРИВРЕДНО ВОЗИЛО, А БУДЕ ВИЂЕН НА ПУТУ ОД СВОЈЕ КУЋЕ ДО СВОЈЕ ЊИВЕ, ВОЗИЛО ЋЕ МУ БИТИ ОДУЗЕТО.
ОСИМ ТОГА, ПРОСВЕТНА ИНСПЕКЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НАЈАВИЛА ДА ЋЕ ПОСЕТИТИ ШКОЛЕ У КОСОВСКОМ ПОМОРАВЉУ И ДА ЋЕ ОДЛУЧИТИ КОЈА ОД ЊИХ ИСПУЊАВА УСЛОВЕ ДА ДАЉЕ РАДИ.ПРОСВЕТНИ РАДНИЦИ У ПАНИЦИ ЈЕР МИСЛЕ ДА ЈЕ ОВО САМО ИЗГОВОР КАКО БИ РЕПУБЛИКА СРБИЈА НА ЈЕДАН СКРИВЕН НАЧИН ПОЗАТВАРАЛА ЈЕДНУ ОД ИНСТИТУЦИЈА КОЈА ЈЕ ОВДЕ ОД НАЈВИТАЛНИЈЕГ ЗНАЧАЈА.
А11

***

„Датум“( једно велико ништа) за предају светог Косова и Метохије!??? Биће на крају ‘Ахтисари`. Врло је могуће да се тактизира, тобож Тачи-змија напустио па ће он или неко други „невољно“ да пристане, да би Срби пристали јер је као нешто добро чим Тачи неће!?
Нимало случајно изабран је баш данашњи дан за потписивање „споразума са Косовом“ – на данашњи дан, Краљевина Југославија потписала је капитулацију. Као што је Хитлер понижавао Србе, тако данас Брисел понижава Србе. Као што је Хитлер нудио Србији улазак „у европску породицу“, тако и данас Брисел нуди улазак „у европску породицу“. Као што је и Хитлер одузео Косово, тако то ради и Брисел. a8

***

Глас Косова и Метохије:

Судско веће Еулекса у Основном суду у северној Косовској Митровици ослободило је данас двојицу Срба оптужби да су одговорни за ратни злочин против цивила. Ослобођени су Јовица Дејановић и Ђорђе Бојковић, оптужени за силовање једне Албанке у априлу 1999. године… Дејановић је ослобођен и оптужби за неовлашћено поседовање, ношење и употребу ватреног оружја, док је Бојковић оглашен кривим за неовлашћено поседовање и ношење оружја и осуђен на годину и шест месеци затвора, условно на две године.

Председавајући судског већа Тимо Вујолоти рекао је приликом изрицања пресуде да је на суђењу утврђено да је Албанка В. Краснићи 14. априла 1999. године отета из своје куће у селу Становце и да је силована у Бабином Мосту, али да није доказано да су то учинили оптужени.

Њима је укинут кућни притвор у којем су били од 7. септембра 2012. године. Ово је било прво суђење за ратни злочин на Косову, а изрицању пресуде није присуствовао Јовица Дејановић због болести. а1

***

Канцеларија за КиМ: Продаја 70 одсто ПТТ Косова нелегална

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије саопштила је да продаја 70 одсто Телекома и ПТТ-а на Косову није легална, јер су ти објекти у целости у власништву Телекома Србије и ПТТ Србије.

Извор: КИМ

У саопштењу Канцеларије за КиМ достављеном КИМ радију се наводи да је продају тих фирми „извршио невласник без сагласности, овлашћења и учешћа у поступку продаје стварних власника и тиме обмануо купце о стварној власничкој структури Телекома и ПТТ, као и о власништву на објектима које користе ове фирме“.

У саопштењу се наводи се да је Телеком АД акционарско друштво са већинским уделом државног капитала Србије, који су имовина Србије и других малих акционара, па је продајом повређено право државне и приватне својине осталих акционара.

„Канцеларија за КиМ ће о тој нелегалној узурпацији државне и приватне имовине обавестити међународну јавност и све релевантне факторе међународне заједнице“, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ је упозорила нелегалне косовске органе да не продају туђу имовину, јер ће одговорна лица сносити озбиљне правне последице.

САД, Немачка и Британије подржале приватизацију

Одлуку „Владе Косова“ да 75 одсто акције ПТК прода немачко-енглеском конзорцијуму „Аксос-Наџафи“, амбасаде Сједињених Америчких Држава, Немачке и Велике Британије оцениле су као важан корак ка јачању економског развоја.

„Приватизација ПТК представља значајну прилику за ревитализацију сектора информационих технологија и телекомуникација и суштински је важно за економски раст Косова“, каже се у заједничком саопштењу.

Влада Косова је донела одлуку о продаји 75 одсто акција Поште и телекомуникација Косова немачкој компанији „Аксос капитал“ у конзорцијуму са „Наџафи компани“ за 277 милиона евра.

6 thoughts on “Састанак у Бриселу завршен – Србија ЗА САДА није прихватила „споразум“

 1. Gospode Boze, koliko gluposti na jednom mestu.Kakav Evropski Savet, kakvo priznavanje Kosmeta? Da li ovi „nasi“ politicari misle da smo mi glup narod? Ne moze da se prizna Kosmet, zato sto ne postoji nikakav pisani dokument u evropskom parlamentu. Evropski parlament jednostavno nema koncenzus za priznavanje Kosmeta, i nece ga ni imati, jer nisu sve clanice EU priznale Kosmet. Kome oni sole pamet,da mi je znati.Izgleda,da ih amerikanci pritiskaju da priznaju nesto sto ne postoji. Ako to urade, bolje da se ne vracaju u Srbiju. Ne mogu politicari poklanjati nesto sto nije njihovo. Srbija nije njihova dedovina.

 2. Реалност је и постојање српских државних институција на Косову и Метохији, реалност је и да 250.000 Срба и других неалбанаца, уздајући се у принципе хуманизма, владавине права и европских стандарда, већ 15 година чека да се слободно и безбедно врати у своје домове на Косову и Метохији, реалност су резолуција СБ 1244 и Устав Србије ма колико, по нечијим оценама, био лош, реалност је да су и Европа и ЕУ данас нешто другачији него 90-тих година прошлог века, а свет поготову. Реалност, дакле, није једнозначна, поготову када је одсликавају чиниоци и личности које Србији нису познате баш као објективне и непристрасне. Хоће ли ВБ, Немачка, САД поштовати одлуке СБ УН за које су и саме гласале, или неће, то је ствар њиховог односа према принципима светских односа, према светској организацији, према основним вредностима савремене цивилизације.!

 3. Слободно без сраха и срама, као држављанин Р. Србије у дијаспори, ако вама свима у отаџбини није сада јасно и обавештено – ови наши изроди су прихватили аман баш све и до петак бих САД-ЕУ требали да терају тзв. Змију да прихвати план и заједно сви потпишу историјско решење. То знаћи њима (тихо) признату државу и чланство у светске организације а нама ЗСО-у на северу, док не смремају поход на север и коначно „интегрису“ и ослободе све КОСОВА!!!
  Хвала Богу да ја нисам тамо да их дочекам са по „квргу“ у главу што су издали Устав и водили нас све укупно у заборав и срмаота до вијека!!!
  Прво дође НАТО и РОСА да слободно „Олујом 2“ протерају Србе са ЗСО па онда у УНЕСКО-у да нам освајају историју и претварају сву црквено наследство у тзв. ПЦ КОСОВА!!!
  Срамно је данас да се китимо Српство а нама у дијаспори остаје нада да браћа и сестара у Отаџбини да ослободе се од гамад и покажу свету да недамо КОСМЕТ ни за шта…
  Бог вам помого дарги моји СРБИ

  • И Бог помаже само онима који хоће да им се помогне. Српски народ је показао својим не изласком на протесте против издаје, да се одрекао Косова и Метохије. Тиме се народ одрекао себе. Нова будућност чека оне који су дали веру за вечеру, а то је данашњих 95% назови тако Срба. Морално право да се зове Србин нема нико ко неоправдано није изашао на протест против издаје. Нико их није позивао у рат, већ на протесте, али фукаре кукавичке нису смеле ни у сопственом граду да искажу неслагање са издајом. Закључак је једноставан: већину Срба боли брига за Светиње. Па, таквом народу и треба узети све што има. То је правда.
   Хтео бих само да такве подсетим на Лазареву клетву, која већ сада сустиже издајнике. Издајници нису само политичари, већ и народ који није изашао да брани Свето Косово и Метохију. Због тога народ већ сада има све више болесних умова у својим редовима, који убијају на спавању. Све више је педофила, и осталих настраних појава. Ко се одрекне Светиње живеће са ђаволом.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s