Биљана Диковић / Глас Косова и Метохије из дана у дан... / ИЗДВАЈАМО / Коментар дана / НАЈНОВИЈЕ / Новости / ПОЛИТИКА / MAIL - RSS FEED

НЕ ИГРАЈТЕ СЕ ВАТРОМ – НИКО НИЈЕ ОВЛАСТИО АМЕРИКУ ДА ВОДИ ПРЕГОВОРЕ О СТАТУСУ КиМ


НЕ ИГРАЈТЕ СЕ ВАТРОМ – НИКО НИЈЕ ОВЛАСТИО АМЕРИКУ ДА ВОДИ ПРЕГОВОРЕ О СТАТУСУ КиМ

КОМЕНТАР НА ТЕКСТ: ДЕЛЕГАЦИЈА СРБИЈЕ У БРИСЕЛУ: НОВИ ПЛАН АМЕРИКЕ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУДАО ЈЕ САША КАСАЛОВИЋ, ПОДПРЕДСЕДНИК СНО СРБИ НА ОКУП, ВИТЕЗ СА БАРИКАДА, СРБИН СА КиМ…

17.04.2013. ФБ Саша Касаловић

Саша Касаловић

Ово што читам је УЖАСНО и као чињеница шта “наш преговарачки тим“ тражи као уступке. Ми Срби са севера не пристајемо ни на какве надлежности Приштине, чак ни у назнакама. То смо јасно обзнанили целокупној светској јавности и свим србским издајницима на РЕФЕРЕНДУМУ који смо одржали фдебруара месеца 2012. – те године.

Ко их је овластио да крше Устав и РЕФЕРЕНДУМСКУ ВОЉУ народа са севера КиМ?

Морам да поновим УЖАСНО је колико су ИЗРОДИ и ИЗДАЈНИЦИ из наше Владе постали антисрбски расположени.

Дачић је по повратку из Русије тврдио, као и несрећни Тома ИЗДАЈНИК, да је практично немогуће решавање питања Косова и Метохије вратити под окриље “Уједињених нација“ и “Савета безбедности“ јер је Србија својом вољом то питање поверила Европској Унији.

Ако је тачно да се сада појављује нови план за Косово који хоће да наметне Америка, онда се питам а истовремено и упозоравам “наше преговараче“ да Америку нико није ни предложио а ни то касније усвојио на седници Савета безбедности, да сада “она“ – Америка води преговоре и предлаже нека решења!

“Америка“ је заинтересована страна у сукобу и сви њихови предлози само могу бити подршка правдању војне акције коју су извели против србског народа и државности, поготову на Косову и Метохији. Нико није овластио С.А.Д. да она води преговоре, већ ЕУ и ако се сада покушава без сагласности осталих чланова Савета безбедности да се С.А.Д. наметну као кључан преговарач и посредник онда је то противравно чак и са аспекта дозволе које су требали да добију у УН а – сагласност од свих чланица никада нису добили!

ПОШТО ЈЕ ЕВРОПСКА УНИЈА ПОКАЗАЛА СВОЈУ НЕСПОСОБНОСТ ДА ПРЕГОВОРЕ ПРИВЕДЕ КРАЈУ, ПРЕГОВОРИ СЕ ЗАВРШАВАЈУ јер С.А.Д. немају мандат да предлажу и да се ти предлози усвајају. Ако ћемо тако онда могу и Русија и Кина да предложе неко од решења.

ОВО ЈЕ ПРИЛИКА ДА СЕ ПРЕГОВОРИ ВРАТЕ ПОД ОКРИЉЕ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА поготово зато што је Европа показала да је неспособна да поверен јој мандат спроведе до краја већ је своју посредничку улогу дала некоме другом ко тај мандат није добио.

ЗАТО… Ивице Дачићу, не играј се ватром јер те и у Србији нико није овластио да са Американцима водиш преговоре о статусу Косова и Метохије а ни да одлучујеш о нашим судбинама.

Не могу још да се “приберем“ од невероватне чињенице да покушавају да нас уведу у преговоре око Косова и Метохије у којима су нови посредници Американци, а да нико у свету или у Србији није дао одобрење, макар и формално правно, да С.А.Д. намећу своја решења проблема.

Сада се може цео проблем вратити тамо где се једино и може на праведан начин решавати а то је Савет Безбедности УН, где Србија још има своје пријатеље које лако може изгубити ако овако подмукло Американце прихвати као посреднике у преговорима!

4 thoughts on “НЕ ИГРАЈТЕ СЕ ВАТРОМ – НИКО НИЈЕ ОВЛАСТИО АМЕРИКУ ДА ВОДИ ПРЕГОВОРЕ О СТАТУСУ КиМ

 1. Aко вам је икако могуће, немојте се више позивати на то да вас је Тадић обавезао резолуцијом Генералне скупштине УН о посредничкој улози ЕУ, или Борковим договорима о успостављању границе према Србији. Та резолуција је техничког карактера, а Боркови договори нису засновани ни на међународном ни на националном праву Србије и не представљају међународно-правне обавезе Србије. Ваше позивање на то, за озбиљне државнике, није прикладан аргумент. Пред историјом, поготову.!

 2. Nema pravo ni vlast Srbije da prekoračuje Ustav niti da pregovara o sudbini našeg naroda na nekim drugim osnovama. Nikakva deklaracija, nikakav papir u Skupštini ne može da bude stariji od Ustava. A on je jasan, Srbija ima dve Autonomne pokrajine,sa njihovim Ustavom predviđenim statusom. Ni predsednik države ni premijer vlade, ni „savetnici“ (Bože prosti- onakvi kakvi su), nemaju pravo da prekorače Ustavom zagarantovane granice, status pokrajina, i organizaciju države. U slučaju da se usude, da to urade u momentu kada ih ne bude štitio imunitet, imaće pravo neko da ih na bazi kršenja Ustava izvede pred sud.

  • Za veleizdaju ne postoji imunitet, ukoliko organi ovlašćeni za to ne preduzmu zakonom predviđene radnje mi građani imamo obavezu da zaštitimo ustavni poredak.
   Znači gomnjive motke u ruke…

 3. Христос посреди нас, и јесте и биће,
  Помаже Бог Браћо и Сестре,

  ја сам већ неколико пута и годинама писао и говорио да са безбожницима, безаконицима, зликовцима разговора нема и несме бити, и да им је место по затворима у Р Србији.

  Ко су ти који нераде свој посао по УСТАВУ и ЗАКОНИМА Р Србије и шта и кога чекају ?

  Безбожници, безаконици,србски изроди, зликовци и сви они који подржавају издајничку ујдурму деценијама, који и поред свих апела, референдума УСТАВА И ЗАКОНА Р Србије и дописа свих добронамерних људи света игноришу као и вољу НАПАЋЕНОГ ПРАВОСЛАВНОГ СРБСКОГ НАРОДА морају бити под хитно пред лице правде изведени и осуђени и по затворима у Србији казне издржавати, да им СИЛОМ неби скинули главе или по бандерама вешали.

  Оваква дрскост и безобразлук нема нигде на овом пролазном свету осим на Балкану.

  За Крст Часни и Слободу Златну !!!
  ВЕРА, СЛОГА, ТРПЉЕЊЕ, ЗАХВАЛНОСТ !!!

  Раб Христов

  Душан М. Стојановић

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s