ВЕСТИ / ИЗДАЈА / Медијски рат / НАТО / Напад на уставни поредак / Окупација / САД / корупција

Чиме се будала поноси… „Српски“ генерал Митар Ковач: „НАТО НАС ВЕОМА УСПЕШНО РЕФОРМИШЕ“ …


13.04.2013 18:50 танјуг

Значаjна помоћ НATO у реформи нашег система

poniženje

РУMA – На међународном семинару о евроантлантскоj сарадњи у региону данас jе у Руми начелник управе за стратегиjско планирање Mинистарства одбране генерал маjор Mитар Kовач позитивно оценио сарадњу Србиjе са чланицама НATO и Партнерства за мир и указао на њихов значаj у развоjу и модернизациjу домаћег система одбране.

„Oд почетка смо имали jасан стратешки циљ – ефикасан, одржив и економичан систем одбране и модерна професионална воjска коjа jе у стању да извршава постављене задатке. Систем одбране и Воjска Србиjе прошли су дуг пут специфичних промена и у том процесу реформе система, НATO и чланице Партнерства за мир пружиле су значаjну помоћ“, казао jе Kовач.

На семинару, коjи jе организовао Aтлантски савет Србиjе, представљени су ефекти међународне воjне сарадње у евро-атлантским интеграциjама, попут помоћи НATO и чланица Партнерства за мир у професионализациjи и модернизациjи Воjске Србиjе, као и практични аспекти програма Партнерство за мир.

Изасланик одбране Kраљевине Норвешке у Србиjи пуковник Eсбен Oс истакао jе да jе та држава кроз више од 650 програма у Србиjу, односно државне и цивилне институциjе, уложила више од 240 милиона евра помоћи. Према његовим речима, намера Норвешке jесте да пружи подршку миру и стабилности у региону, jачању капацитета тих земаља за воjну сарадњу и учешће у мултинационалним операциjама.

Изасланик одбране Aустриjе у Србиjи бригадни генерал Раjнхард Шоберл поновио jе значаj ангажовања воjних снага у мировним операциjама због њиховог утицаjа на безбедност и стабилизациjу региона у коjима се мисиjе спроводе.

Kако jе сликовито обjаснио, „уколико подручjе Балкана не буде безбедно, избеглице ће се поjавити на граници Aустриjе и других европских држава“. Семинар Aтлантског савета Србиjе завршава се сутра дискусиjом о партнерском програму евро-атлантске сарадње, учешћу у међународним воjним и мировним мисиjама и улози медиjа и интеграциjским процесима.

http://www.tanjug.rs/novosti1/83849/znacajna-pomoc-nato-u-reformi-naseg-sistema.htm

nato-fuck-off- baner

13 thoughts on “Чиме се будала поноси… „Српски“ генерал Митар Ковач: „НАТО НАС ВЕОМА УСПЕШНО РЕФОРМИШЕ“ …

 1. Nacin na koji se obracate javnosti i na koji komentarisete izlaganje jednog od ucesnika u naslovu clanka je prostacki i sluzi vama na cast. Sram vas bilo zbog nekorektnog i neprofesionalnog ponasanja.
  mitar/kovac@mod.gov.rs
  ——————

  ОДГОВОР РЕДАКЦИЈЕ-
  Коментарисао сам изјаву „српског“ генерала (односно вас г. Ковач), који је изјавио следеће:
  (На међународном семинару о евроантлантскоj сарадњи у региону данас jе у Руми начелник управе за стратегиjско планирање Mинистарства одбране генерал маjор Mитар Kовач позитивно оценио сарадњу Србиjе са чланицама НATO и Партнерства за мир и указао на њихов значаj у развоjу и модернизациjу домаћег система одбране.)
  „Систем одбране и Воjска Србиjе прошли су дуг пут специфичних промена и у том процесу реформе система, НATO и чланице Партнерства за мир пружиле су значаjну помоћ”, казао jе Kовач.
  (На семинару, коjи jе организовао Aтлантски савет Србиjе, представљени су ефекти међународне воjне сарадње у евро-атлантским интеграциjама, попут помоћи НATO и чланица Партнерства за мир у професионализациjи и модернизациjи Воjске Србиjе, као и практични аспекти програма Партнерство за мир.)

  Не знам о каквом „партнерству за мир“ и „специфичним променама“ говорите, сарађујући отворено и бестидно са истим онима који су пре непуних деценију и по, убили 754 ваших војника и колега (и најмање 2,000 наших грађана- према званичним подацима) и потом у сарадњи са издајничким „пост-петооктобарским“ режимима (и беспоговорно-послушним војним врхом) демонтирали и „карикирали“ нашу, некад импресивну армију, претварајући је у „ово“, чему и ви данас припадате- а нашу отаџбину претворили у депонију „осиромашеног уранијума“, у којој и данас грађани Србије умиру у алармантним цифрама, а све од последица хуманитарног бомбардовања од стране ваших „партнера за мир“!?

  Мени, и већини грађана Србије је потпуно јасно да окупаторски НАТО (и њихови вазали) није никакво „партнерство за мир“, већ једна агресивна неколонијална војна сила, која шири смрт, беду и разарање широм света, где год да се појави (поред наше трагичне судбине, погледајмо само резултате њихове „бомбардерске демократије“ у: Ираку, Афганистану, Либији…).
  Истовремено, ви господине Ковач и ваш „врховни командант“, радите здушно да наше младе војнике учините њиховим „топовским месом“ и модерним „про-западним јањичарима“.

  И овај одговор на ваш коментар могу једино да закључим (овај пут „дореченом“) реченицом из наслова:
  „Чиме се будала поноси- тога се паметан стиди“

  А верујте ми на реч (поткрепљену званичним статистикама), већина грађана Србије се уистину стиди в(н)аше беспоговорне „државне“ сарадње са злочиначком организацијом из наслова. На жалост, ваш коментар само потврђује да ви припадате овој „бестидној мањини“ из наслова...

  ФБР уредник Миодраг Новаковић

  • Sram da te bude generale! I tebe i svih ovih izdajnickih svinja! Unistili ste najljepsu zemlju na svijetu, Srbiju! Republika Srpska!

  • Gospodin Kovac trebalo bi da objasni narodu sta je to „PARTNERSTVO ZA MIR“?! Gde smo mi tobili akteri uspostavljanja mira u svetu?! Zasto skup nije organizovala VOJSKA SRBIJE, vec nevladina organizacija, koja se bavi iskljucivo medijskom promocijom trulog ZAPADA, kome se tlo izmice ispod nogu. U pitanju je, u ovim turbulentnim vremenima, strateski polozaj Srbije za „DRANG NACH OSTEN“.?!!!! Tako je oduvek bilo, samo sa razlikom sto se ponoovo uspostavlja bipolarnost u svetu, za sta je, svakako, najzasluzniji PUTIN.

 2. Повратни пинг: ГЕНЕРАЛ КОЈИ СЕ НИЈЕ СТИДЕО…

 3. Свака вам част господине Новаковићу.

  Служење злу које је и српском народу донело и доноси смрт, патњу и разарање, поприма невероватне размере. Тандркањем по лажљивим глобалистичким и кооптираним тајкунским медијима не може да убалажи смрад моралне трулежи и ублажи сјај некрофилске пожуде коју овај и други генерали, заједно са подрепашким удворичко-послушничким убицама Србије и српског народа који себе називају политичарима, еманирају свакога секунда, сваког дана у години.

  Да ли сте поносни на оно што радите, господине генерале? Колико ћете младих војника обучити да беспоговорно служе највећем злу у историји човечанства? Колико ће убити Авганистанаца, Ирачана, или можда Иранаца и шта више – Руса, када то одлучи ваш господар таме?

  Нема више Србије и ова земља се не може тако више звати. Кости и крв предака нису прекриле земљу Србију да би ви сада са неподношљивом лакоћом издали све због чега су они дали своје животе: СВЕ ЗА ШТА ВРЕДИ ЖИВЕТИ И БОРИТИ СЕ.
  Србија је захваљујући олошу људском претворена у Антисрбију, ви сте антисрпски генерал, Ковачу (туђе несреће) и мој генерал сигурно нисте.

  Стидим се вас и ваше дружине велеиздајника. НЕМА ВЕЋЕ НЕСРЕЋЕ ОД ОВЕ КОЈУ СУ ДАНАС ДОЧЕКАЛИ ПОТОМЦИ КНЕЗА ЛАЗАРА.

  • Свака част, Биљана! Многи наши мушкарци, помало и у војном врху, могу да жале за тим што ви имате, а они немају.

 4. …коментарисање ништака је потребно али не у мери коју не заслужују, ако припадници војске и полиције немају капацитет и осећај да су они први позвани подизању гласа против издаје народа и државе већ то раде појединци изван структура „одбране“… у много смо већем проблему но што изгледа.

  Већина међу њима су часни људи, у то сам уверен, оно што ме занима уместо да коментаришем појединце ( који су само пуке марионете и гласноговорници официра НАТО-а који седе у ГШ и без њиховог одобрења чујем тамо нема ни на пишање) где се денула слободарска жица и дух у „официра“ ?!
  Изгледа да је све што имаше „муда“ и храброст временом склоњено у превремене пензије, а ово што остаде да статира има страх ноћу од празне шуме, да се не изгуби посао, али и тиху симпатију према моћној алијанси… ?!

  Чемер и јад, ни кодекса ни части…

 5. У ком’ својству је тај назови генерал „наступао“ у Руми?
  1. Ако је наступио као званични представник ВС, треба се обратити на адресу Генераштаба ВС. Можда се неко из Генералштаба и огласи аргументима за такве изливе „пријатељства“… Ви господо из информационих служби имате право и могућност да „приупитате“ да нам се објасни његово становиште. Ја немам ту могућност… Дали је то званични став Војске Србије?
  2. Ако је наступио у своје име, а пошто ми ипак живимо у једној демократскијој земљи где свак’ има право да каже шта год да мисли, зашто његова изјава није бар оцењена као његова лична? Јасно и гласно…
  Модернизација наше Војске од стране НАТО-а ће нам’ сигурно донети новине у виду америчке пушке М-16 (свеједно, 7.62 или 5.56) за које ћемо добити кредит од ММФ-а, али ће нам’ муницију испоручити кроз исти калибар… И то ону „обогаћену“…

 6. Прочитао сам ову жалосну изјаву нашег генерала –
  „Oд почетка смо имали jасан стратешки циљ – ефикасан, одржив и економичан систем одбране и модерна професионална воjска коjа jе у стању да извршава постављене задатке. Систем одбране и Воjска Србиjе прошли су дуг пут специфичних промена и у том процесу реформе система, НATO и чланице Партнерства за мир пружиле су значаjну помоћ“, казао jе Kовач.
  Генерале, ви немате почетак, и немате никакав јасан циљ. То чему се ви дивите је НАТО циљ и НАТО разрада остатака српске војске, и ви немате право да то својатате као своје или наше, осим да нам јасно кажете да сте га усвојили. Можете рећи и разлоге.
  Генерале, жалосно је то што сви знамо да смо остали на неколико топова и тенкова, не баш у најбољој кондицији, добили смо неколико хамера, дрндавих и расходованих(јел беше преко Хрватске- не сећам се добро), све наше антене су већином уништене или онеспособљене и ви не смете ни један радар да имате, не смете ни један авион да купите(имали-немали пара, свеједно), тренирате наше младиће који немају куда, него у оно мало војске што Србија може да плати, а онда их шаљете у НАТО да тренирају на руским границама, где НАТО уходава евентуални напад на Русију.
  Имамо ми још понеке моћи, али је све то минимализовано баш кроз значајну помоћ војске која је окупирала Србију.
  Не залазим ни у какве политичке и војне чињенице ради критике, и овај коментар није критика, него истина онога шта Србија МОРА да ради.
  Зато сте направили велику грешку када сте рекли да сте „од почетка имали јасан циљ – ефикасан…“ а ми сви знамо да у нашој војсци, наши младићи и наши генерали морају да следе наређења НАТО-а.
  Значи знамо, и зато вам праштамо то што радите и како радите, али, молим вас, немојте још и да причате.
  Биће нам лакше.
  Некако нам вређате здрав разум и понос који морамо да скривамо чак и у нашој држави, да не би наљутили оне из партнерства за рат(а не мир).

 7. ја вас све питам браћо и сестре докле да ми ПРАВОСЛАВНИ ХРИШЋАНИ СРБИ трпимо безбожнике и безаконике на Балкану ? Време је да се очисти Балкан од безбожника, безаконика и окупатора.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s