Биљана Диковић / ВЕСТИ / ДРУШТВО / НАЈНОВИЈЕ / Новости / Отворена писма / Промоција правих вредности / Родољубље / MAIL - RSS FEED

ИСПИТНО ПИТАЊЕ: КОСОВО И МЕТОХИЈА


ИСПИТНО ПИТАЊЕ:
КОСОВО И МЕТОХИЈА

07.04.2013. ел. поштом, за ФБР уредник Биљана Диковић

ispit

 

На једном од претходних студентских протеста видео сам транспарент следеће садржине: „Ко ће ако не ми?! Кад, ако не сад“.

Ако узмемо у обзир подељеност студената и недостатак солидарности по многим питањима, летаргичност младих, и многе студентске вође, који су након доласка на власт изневерили све идеале за које су се борили и које су представљали, неко би можда и констатовао да су српски студенти једна некритична пасивна маса.

Међутим, преварили су се, на горе поменуту садржину транспарента са једног студентског протеста данас дајемо одговор:
„МИ, СТУДЕНТИ, у уторак 9. априла показаћемо да као академски грађани које треба да карактерише национална освешћеност, нећемо немо посматрати даље пропадање српског народа“.

Пред студентима је озбиљан испит.
Студенти ће у уторак почети полагање једног од најважнијих испита свог живота. За овај испит не постоји скрипта, а понуђена су два одговора, капитулација зарад добијања датума или Косово и Метохија.
Наравно, свако ко се спремао за овај испит зна одговор на постављено питање. А за овај испит се спремао сваки српски студент и студенткиња од свог рођења кроз све аспекте социјализације, и касније кроз академске установе, и пре свега кроз живот, ма која идеологија била доминатна и како год се звала држава у којој су се родили, школовали, заљубили, спремали су се за одговор на ово питање.

Студенти у уторак неће изаћи на улице Београда са циљем да руше власт, данас када су политичка стабилност и јединство потребнији више од свега, из тог разлога у уторак ће са платоа кренути српски студенти сложно да уруче своје захтеве, захтеве свих Срба.
Кренуће једноставно као студенти, ни леви ни десни, ни четници ни партизани… У уторак ћемо бити само студенти који не одобравају капитулацију и предају српске земље у руке арнаутским кољачима.

Пре 99 година, Краљевина Србија је прихватила девет од десет тачака ултиматума које је упутила Аустро-Угарска, једина тачка коју Србија није прихватила односила се на очување суверенитета Краљевине и која није била у складу са Уставом. Последице одбијања тог ултиматума знамо, такође и то да је један мали балкански народ изазвао дивљење целог света, могу ли Срби то и 99 година касније?

Студенти који ће се окупити на платоу испред Филозофског факултета где ће их посматрати најмудрија српска глава која поносно седи на платоу, верују да Србија неће пристати на капитулацију као што није ни пре 99 година, и сви до једног знају одговор на најважније испитно питање који гласи: КОСОВО ЈЕ СРБИЈА – ДА ЛИ СМО ДОВОЉНО ЈАСНИ!!!

У Београду 7.4. 2013.
Вукашин Максић, студент
Бојан Василев, студент

не капитулација

2 thoughts on “ИСПИТНО ПИТАЊЕ: КОСОВО И МЕТОХИЈА

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s