БАРИКАДЕ / Биљана Диковић / КОСМЕТ / НАЈНОВИЈЕ / Новости / Родољубље / СТАВ / MAIL - RSS FEED

Порука Срба са Косова и Метохије – Јакшић, Војиновић, Касаловић: ОДЛУКА ЈЕ ЛАКА – НЕ за ЕУ!


Порука Срба са Косова и Метохије: ОДЛУКА ЈЕ ЛАКА – НЕ за ЕУ!

др Марко Јакшић: МИСЛИМ ДА ВЛАСТ НЕ ТРЕБА МНОГО ДА СЕ ПРЕМИШЉА, ЈЕР ОДЛУКА ЈЕ ЈЕДНОСТАВНА И ЛАКА – ТРЕБА САЧУВАТИ КОСОВО И МЕТОХИЈУ И НЕ ТРЕБА ИЋИ У ЕВРОПСКУ УНИЈУ

Игор Војиновић: Проблем србства се једино може ријешити у Београду. ДВЕРИ, СРС и ДСС морају повести народ пред Владу и скупштину. РЕЖИМ МОРА ПАСТИ!

Саша Касаловић: Тачно. Уторак јесте дан“Д“ . Међутим, пре ће бити да је то дан “Д“ за ИЗДАЈНИКЕ у Србији који су до сада радили пуном паром за интересе наших непријатеља

————

У ИМЕ СРБА КОЈИ ЖИВЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, ОНИХ КОЈИМА ЈЕ СВАКИ ДАН ПОКЛОН ЈЕР ИМ СЕ СВАКИ ДАН РАДИ О ГЛАВИ (ОД СТРАНЕ ТАЧИЈА, ЕУ, КФОРА, ЕУЛЕКСА, РОСУ, СРПСКИХ ВЛАСТИ), ОНИХ КОЈИ СУ СВАКОДНЕВНО НА БАРИКАДАМА, УСТАВОБРАНИТЕЉА СРБИЈЕ, ЗА СРБСКИ ФБРЕПОРТЕР ГОВОРЕ: др Марко Јакшић (народни посланик са КиМ), Игор Војиновић (председник НП ОТАЏБИНА) и Саша Касаловић (подпреседник СНО СРБИ НА ОКУП).

 

06.04.2013. за ФБР уредник Биљана Диковић

 

др Марко Јакшић: МИСЛИМ ДА ВЛАСТ НЕ ТРЕБА МНОГО ДА СЕ ПРЕМИШЉА, ЈЕР ОДЛУКА ЈЕ ЈЕДНОСТАВНА И ЛАКА – ТРЕБА САЧУВАТИ КОСОВО И МЕТОХИЈУ И НЕ ТРЕБА ИЋИ У ЕВРОПСКУ УНИЈУ

Marko Jakšić

 

Лично мислим да државни врх не би смео да прихвати ултиматум, како каже и министар иностраних послова Сергеј Лавров, јер то није ништа друго него до ултиматум Србији. То је један хир и поступак који треба да одради понижење Србије, то је нешто што је нечувено током било каквих преговора или разговора око територије Косова и Метохије. Имајући све то у виду, предпостављам да државни врх неће имати храбрости да донесе било какву другу одлуку изузев те да ће да одбије ултиматум Европске уније, нарочито сада после захтева српског патријарха Иринеја и СА СИНОДА, мислим да Србија никако не би смела да пристане на капитулацију, без обзира на драматику коју чујемо од стране државног врха.
Оно што је данас гласно и јасно и важно јесте да се каже да то и није много тешко, одлука је јако једноставна. Једноставна је у том смислу да овакав ниједан некоректан, да не кажем другачије захтев Европске уније, услов треба да се одбије. И тренутној власти није толико тешко као што је на пример било Милошевићу у Рамбујеу када је морао да е суочи са бомбардовањем Србије. Данас Србију више нико не може да бомбардује. Данас Србију нико не може да уцени, ни економски ни политички, ни било ко, нарочито имајући у виду да се однос снага у свету изменио, да западне земље нису више једине земље у свету, да постоје земље које су много јаче, које су много важније за Србију, које су економски јаче од многих земаља, пре свега западних. Тако да  ми сутра имамо са ким и да сарађујемо, и са ким да се дружимо, и да на неки начин има ко и да нас заштити. Мислим да је одлука лака, да је једноставна, Србија треба да каже НЕ, а имајући у виду, понављам још једном,  однос снага у свету да ће имати много тих земаља које ће стати на страну Србије почев од Русије, Кине и многих других. Сама одлука није тешка, она је врло лака јер се на овај начин штити и брани праисконска српска земља, а то је Косово и Метохија.

 

ПРЕТЊЕ ТАЧИЈА СИЛОМ – БЕЗБЕДНОСТ СРБА НА КиМ

Мислим да то није ништа озбиљно. Ми смо свих ових 14 година имали разне најаве: те крвави уторак, те крвава среда, те крвави Васкрс, те Божић… Јасна је ствар да се ништа од тога није десило, мислим да јавност у Србији не треба да страхује. Без обзира на ту причу не можете да натерате један народ на силу да живи  у туђој држави, нарочито у свету демократије. Мислим да до никаквог насиља овде на северу Косова неће доћи и што се тиче тога можемо сви да будемо мирни.

 

ПРИВРЕМЕНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ И ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ ЗА ОПШТИНЕ ЈУЖНО ОД ИБРА

Влада је увела такозвана привремена Већа у општинама јужно од Ибра. То су општине у којима је негде маја месеца одборницима истекао мандат. Нажалост, бивша власт није имала смелости и снаге, ни храбрости да за те општине  распише локалне изборе, мандати су били од 2008 до 2012., како нису имали локалне изборе садашња власт им је увела привремена Већа, што није лоше, а избор тих грађана је досадашња власт у тим општинама поштовала, значи вољу народа, а то је добро. Нажалост, много боље би било да су одржани локални избори на целој територији Косова и Метохије. Ја лично се надам ако буде било чак и промена Владе, или ако се буду расписали нови избори, претпостављам да би ова садашња власт морала да распише локалне изборе на целој територији Косова и Метохије. Једини и прави начин да Србија добије релевантне народне представнике на Косову и Метохији јесте да Народна скупштина распише локалне изборе у свим српским општинама. Мислим да ова Влада треба то да уради, да добије релевантне народне представнике, без обзира што се то не свиђа ни Тачију ни Европској унији.

 

НАРОДНИ СКУП – БАРИКАДЕ У БЕОГРАДУ ДО ДОНОШЕЊА ОДЛУКЕ ДРЖАВНОГ ВРХА

Мени је драго да су они одлучили да буду на тим барикадама, имајући у виду да су те барикаде нама јако познате као средство политичке борбе, пре свега на Косову и Метохији.  Сигурно да то није лоше, да оне на неки начин подстакну само власт да што лакше и боље донесе сама одлуку. Али, ја мислим да сама власт не треба много да се премишља јер одлука је једноставна и лака: треба сачувати Косово и Метохију и не треба ићи у Европску унију.
Одлука је лака и једноставна, сигурно да не треба драматично причати да су то судбоносни дани, да је то нешто много тешко, то је једноставно и лако. Мислим да је теже било Милошевићу у 1999-ој, када је имао малтене цео запад против себе и када се низашта Србија није питала, данас се изменио однос снага у свету, Запад је све слабији, Русија све јача, тако да  је сама одлука лакша и једноставнија и у интересу српске државе.

 

***

Игор Војиновић: Проблем србства се једино може ријешити у Београду. ДВЕРИ, СРС и ДСС морају повести народ пред Владу и скупштину. РЕЖИМ МОРА ПАСТИ!

Игор Војиновић НП Отаџбина

 

Издајнички режим (председник, влада, врх СПЦ, САНУ, ВС, МУП, медији и НВО) слуђују додатно зомбирани народ не били лакше предали Косово шиптарима и уништили Србију.

Вучић глуми патриоту и борца против криминала, контролише разне квазипатриотске групе, а шеф је овог ЕУ режима. Ништа они не одлучују и на све пристају. То си минорне сподобе које су постављене на власт да нађу начин како да се уништи Србија и србство. Ко то не види или је ћорав или злонамјеран.

Вулин је глумац који врхунски слуђује Србе по КиМ, који је чак успио довести руског амбасадора у КМ „као мечку“, да би се народ скупио, јер га режим другачије не може скупити. Ту су се скупило кусо и репато. Једино није био прави лидер Срба на КиМ др Марко Јакшић, јер је ко и ми увидио подвалу. Вулинова циркуска представа омогућила је да се представи јавности како ето и Русија и народ подржавају издајничку власт. Мало је било председницима општина курвање са Гораном Богдановићем и послушност према Борку Стефановићу, сад се курвају са Вучићем и слушају понизно Вулина, па онда да би умирили народ дају борбене и патриотске издаје.

Не може се другови и господо направити издајнички скуп у Звечану на Светог Саву а у Зубином Потоку на Сретење са Вулином и Теодосијем, а онда тражити поништење споразума. Не може се у недељу подржавати режим, а у понедељак глумити супростављање на Јарињу у протесној вожњи, па у сриједу на сједници 4 општине опет подржати издајничка власт, онда се срести са Вулином у КМ и још једном дати подршку издаји, па потом Вулин и режим добију подршку на Универзитету 4. априла и у болници 5. априла?! То су двије највеће и најјаче србске установе. Онда данас председници општина и начелник округа позову народ на мир, останак и отпор?!

Ово лудило траје од 2008. и уништило је скоро све србске позиције на КиМ. Погрешна политика председника општина и начелника округа су онемогућили опстанак СРБА на КиМ. Нису они никад били нити ће бити лидери Срба. Тако их је прозвао Борко, а Вулин наставио јер им требају да слуде народ и уклоне барикаде.

Тако испада да Срби са КиМ имају своје представнике у издаји у Бриселу и да се слажу са сопственим нестанком. Тако режим себи прибавља алиби са будући погром! Ослабити своју позицију уз понижење и ојачати непријатеља води само поразу и нестанку.

Протест у Београду је одличан, али мора бити до скидања режима, а не као утицај на режим и не треба се долази на КиМ ко хуманитарац!? Проблем србства се једино може ријешити у Београду. ДВЕРИ, СРС и ДСС морају повести народ пред Владу и скупштину. РЕЖИМ МОРА ПАСТИ!

П. С. Народ се мора десити, уколико га има. Иначе ћемо нестати у паклу!

 

***

Саша Касаловић: Тачно. Уторак јесте дан“Д“ . Међутим, пре ће бити да је то дан “Д“ за ИЗДАЈНИКЕ у Србији који су до сада радили пуном паром за интересе наших непријатеља

 

Саша Касаловић СНО Срби на окуп

 

Уторак. Дан “Д“. Тако кажу они који опипавају расположење народа. Исти они који су и добили “мали одмор“ од Ештонове да опипају пулс народа у Србији како би издаја била што безболнија и неосетна и како би “западни пријатељи“ затим могли да наставе са ампутирањем осталих делова Србије, а да то анестезирани народ србски и не осети.

Тачно. Уторак јесте дан“Д“ . Међутим, пре ће бити да је то дан “Д“ за ИЗДАЈНИКЕ у Србији који су до сада радили пуном паром за интересе наших непријатеља. Сигуран сам да је тако. Јер да није тако још у “осмој рунди преговора у Бриселу“ би издаја била спроведена.
Сведоци смо да се у току дана огласило много оних који су до сада на издају гледали благонаклоно, да не кажем да су у име те издаје ревновали и дали свој немерљиви допринос.

Него, како год да је било или ће бити, време је за одзив свенародни, србски, Светосавски, државотворни.

Време је, јер нас позива Свети Кнез Лазар, позивају нас сви Свети са небеса. Позивају нас да одбранимо корене, историју, традицију, веру и душу!

Зато позивамо све Србе Светосавце, Србе који воле своју отаџбину Србију да се одазову овом позиву и да сви заједно одбранимо Србију од оних који планирају да у уторак признају пораз и капитулацију.

Србија зове све Србе на окупљање. Не дозволимо да Влада Србије поклони Косово и Метохију нашим непријатељима, јер оно што је одавно постало капија за царство небеско је у власништву Срба и не може променити власника.
Одбранимо Косово и Метохију. Какви будемо до уторка, такви ћемо бити довека!

***

Косово је Србија

 

3 thoughts on “Порука Срба са Косова и Метохије – Јакшић, Војиновић, Касаловић: ОДЛУКА ЈЕ ЛАКА – НЕ за ЕУ!

 1. Подршка национално свесним родољубима , подешка Србији и свима онима којима је Србија у срцу а Косово и Метохија јесу срце Србије .

 2. – ИЗБОРИ или ГРАЂАНСКИ РАТ !
  – Али ту одлуку не смемо дозволити издајницима,
  – већ они требају бити спречени у велеиздаји !
  – РТС се мора што пре ослободити и позвати народ на протест !
  – Боље добра и брза револуција,
  – па избори,
  – него грађански рат !

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s