ДРУШТВО / Насиље / Никола Алексић / ПОЛИТИКА / Режимска тортура / Родољубље / антисрбизам / патриотизам / MAIL - RSS FEED

РЕЖИМ У ПАНИЦИ – НАСТАВЉА СЕ СУДСКИ ПРОГОН НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА


Редакцијски коментар: Како се данас у Србији може говорити о правима, кад наши највећи државни званичници, којима је дужност да спроводе законе, КРШЕ УСТАВ СРБИЈЕ – највећи правни акт ове земље??? Oправдано се поставља питање – За кога овде важе права а за кога не важе?
За Николу Алексића и друге сррбске родољубе изгледа важи неки „посебан закон“ по коме се може изрицати пресуда без  саопштења кривице и без претходног суђења!
?

Суд

***

РЕЖИМ У ПАНИЦИ – НАСТАВЉА СЕ СУДСКИ ПРОГОН НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА

Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада и председник Патриотског блока, који је покренуо иницијативу за изјашњавање грађана Србије о уласку у Европску унију, после само 24 сата од покретања наведене иницијативе добио је позив од Прекршајног суда у Новом Саду за изрицање казне.

Проглашен је окривљеним и позван 10. априла 2013. године у 12.45 часова у Прекршајни суд у Новом Саду на бул. Ослобођења бр. 114, соба 114 да му се изрекне казна.

Због чега је окривљен – није наведено у позиву, а уколико се не одазове позиву биће издата наредба за његово принудно довођење.

Окривљени Никола Алексић, према тексту позива, има право да узме браниоца-адвоката и да буде саслушан у његовом присуству и вероватно да му се у његовом присуству и изрекне казна, јер је илузорно очекивати од браниоца да брани окривљеног од нечега што ће му се први пут саопштити пред изрицање казне. Толико о правосуђу у Србији.

Неизвесно је само да ли је судија Оливера Косовац наредбу о позивању Николе Алексића добила СМС поруком, јер да је добила писаним путем, вероватно би разлог био назначен на позиву.
Овакав стил позивања и саслушавања Николе Алексића пред државним органима није од јуче. Два пута је до сада Никола Алексић телефоном позиван у београдску полицију на саслушање без да му се саопштио разлог позива и саслушања.

Толико о људским правима и основним слободама у Србији лета Господњег 2013 које гарантује ратификована Европска конвенција.

Позивају се грађани Новог Сада и Србије да, према могућностима, присуствују суђењу и изрицању казне Николи Алексићу у наведено време у Прекршајном суду у Новом Саду, јер се основано сумња да када буду дошли други грађани на ред, неће имати више никог да позову у помоћ, пошто се свима спрема описана судбина.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА

________
ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:
ПЕТИЦИЈА: Разрешење Николића и Владе Србије! (ВИДЕО)
ЈАВНО ПОТПИСИВАЊЕ ЗА РАЗРЕШЕЊА И ОПШТЕ ИЗБОРЕ

One thought on “РЕЖИМ У ПАНИЦИ – НАСТАВЉА СЕ СУДСКИ ПРОГОН НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА

  1. Терор издајничког режима према свима који желе да сачувају Србију се наставља ,ево доказа да свако ко је дошао на власт није народна власт већ одна која ради у корист крвних непријатеља Србије и српског народа.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s