Биљана Диковић / Ванредно Стање / ДРУШТВО / ИЗДАЈА / НАЈНОВИЈЕ / Новости / ПОЛИТИКА / Родољубље / ванредне вести / MAIL - RSS FEED

БРИСЕЛ: ВЕЛЕИЗДАЈА У ТОКУ; СРБИ СА КиМ: Формираћемо аутономију на северу!


БРИСЕЛ: ВЕЛЕИЗДАЈА У ТОКУ;
СРБИ СА КиМ: Формираћемо аутономију на северу!

 

Десетак минута пре 11 часова почели су разговори у Бриселу. О чему год да тамо разговарају Срби са КиМ им поручују – Глас Косова и Метохије:
Шта год данас потписали у Бриселу, треба да знате да КРШИТЕ УСТАВ СРБИЈЕ и чините велеиздају. Треба такође да знате да ће доћи време када ће вам се због тога судити. Чак и да промените Устав, то вас неће спасити затвора, зато што сте прекршили постојећи Устав и одрекли се дела територије Србије. ДАНАС ИЗДАЈА, СУТРА РОБИЈА!!!a8″

02.01.2013. агенције, ФБ странице, Вести, ТВ МОСТ, Данас, Танјуг, КИМ радио, Бета, за ФБР уредник Биљана Диковић

дачићи и тачи ештон брисел

Према незваничним сазнањима Танјуга, висока представница EУ Kетрин Eштон, под чиjим се покровитељством одвиjа диjалог, прво се састала са делегациjом Београда, затим после 12 часова састанак са представницима Приштине, онда следи заједнички састанак. Колико ће то све трајати не зна се поуздано. Наравно, пре свега и Дачић и Тачи разговарали су са познатим србомрзитељем представником САД за Балкан – Филипом Рикером.

Оно што се зна је састав делегације Србије: Ивица Дачић, Александар Вучић, Сузана Грубјешић, Иван Мркић и Александар Вулин. Тачи је са собом повео два „своја подпреседника“.

Николић је јуче изјавио да „Србиjа не тражи идеално решење и да ништа не одбиjа унапред, али: „Oно на чему инсистирамо jе правосуђе, полициjа и да никада воjска не буде на териториjи заjеднице српских општина“, а шта друго да очекујемо – Кад је судбина нације у рукама полуписменог „гробара“- онда јој се црно пише…. Он је додао да би гарант тога требало да буде EУ (!!!?), за заборавне, да се подсетимо – ХРОНОЛОГИЈА НАТО ЗЛОЧИНА НАД СРПСКОМ НАЦИЈОМ….

Наравно, опет се прича да је ово потврда јединства што Вучић иде у Брисел – па ако верује Дачићу и ако је јединство потпуно што је онда и  Вучић оде  у Брисел? Ко у то још верује – не зна се, народ Србије, према свему што се могло видети на политичкој сцени од последњег Брисела до данас, сигурно не…
Tачи jе, пред полазак за Брисел, изjавио да „неће бити лако постићи споразум и поновио да заjедница српских општина неће моћи да има ни законодавна ни извршна овлашћења“. Он сигурно неће попустити ни за реч од својих сепаратистичких захтева кад је на самом крају да у његово име сви међународни фактори и коначно и такозвани државни врх Србије који преговара – призна „независну државу косова“ коју је са својим саборцима из УЧК и уз помоћ разноликог међународног састава (1999 – НАТО бомбардера Србије), као и издајника из редова Срба, до данас одржао са све КФОРом и Еулексом… Подсећамо још једном: исто мисле и ЕУ, Британија, САД, Немачка – они које Николић прозива да гарантују евентуални договор. Кога, у име кога и са киме?

Kетрин Eштон је, после „седме рунде диjалога“, 20. марта изjавила да ће 2. априла бити одржан „завршни састанак“, што мисле и остали еуробски званичници. Најинтересантнију изјаву дала је јуче Танјугу Нуланд, нека представница САД на Косову и Метохији, да „Aмерика сматра да Србиjа и Kосово треба да нормализуjу односе и да се одрекну наслеђа прошлости“ (!!!?) ШТО ЗНАЧИ – СРБИ ЗАБОРАВИТЕ КАКО СЕ ЗОВЕТЕ, ОДАКЛЕ ПОТИЧЕТЕ, ГДЕ ВАМ ЈЕ ДУХОВНО СРЕДИШЕ, СРЦЕ, ВАША ВЕКОВНА ТЕРИТОРИЈА – А СВЕ ДА БИ СЕ ДАЧИЋ, ВУЧИЋ, ГРУБЈЕШИЋ, МРКИЋ, ВУЛИН И ОСТАЛИ ИЗРОДИ СРБСКОГ НАРОДА НАЗВАЛИ „ЕУРОБСКИМ МЕСИЈАМА“!?
ОСТАНИТЕ ВИ ТАМО – КАД ТУ ЕУРОБСКУ УНИЈУ ТОЛИКО ВОЛИТЕ – НЕМОЈТЕ СЕ У СРБИЈУ НИ ВРАЋАТИ…

Оно што говоре и пишу уважена Ања Филимонова (АЊА ФИЛИМОНОВА: Предаја Косова и Метохије – смртна пресуда српском народу и држави), Александар Мезајев (Александар МЕЗЈАЈЕВ: О КОСОВУ СЕ ПОНОВО РАСПРАВЉА У УН), Дмитриј Седов (Дмитриј Седов: О увођењу једноумља у Европи), Јелена Гускова (Гускова: Има ли српска власт простор за маневар на преговорима о Косову?), подржава већина Срба у Србији и ван ње (НИКАД ГРАНИЦА: Власт нема мандат ни право да потписује у Бриселу), (СИВИ СОКО: Главе за датум).
У међувремену, Срби за севера Kосова и Mетохиjе већ припремаjу одговор за случаj да у Бриселу буде постигнут договор коjи њима не би одговарао, наjављуjући формирање аутономиjе на заједничком састанку одборника све четири србске општине на северу, да именују председника и потпредседника скупштине северног КиМ. Они су на састанку прошлог петка донели закључке (Седница четири општине северног КиМ – видео: ЗАКЉУЧЦИ и  Седница четири општине северног КиМ – Ми смо данас једини УСТАВОБРАНИТЕЉИ у држави Србији… (видео)) и прогласили се највећим  уставобранитељима Србије, што и јесу.
Јуче су, на нешто мање од jедног сата, блокирали „интегрисани прелаз Jариње“ поручивши да неће учествовати у спровођењу евентуалних договора Београда и Приштине ако буду противуставни и на штету грађана са севера покраjине (Mоже црна тројка у Бриселу да потпише шта год хоће, али без наше послушности све ће остати мртво слово на папиру!).

Ситуација у Србији је сложена: не искључује се могућност протеста широм Србије, неке акције су већ одржане – НИКАД ГРАНИЦА: ИЗДАЈА НИЈЕ ШАЛА – НИ 1. НИ 2. АПРИЛА (фото и видео).

ТВ Мост је објавила вест да ће сутра са почетком у 12 часова у сали Дома Културе у Лепосавићу бити одржана заједничка седница одборника четири Скупштине општине са севера Космета…

„Тема разговора биће осма рунда дијалога Београда и Приштине уз посредовање Кетрин Ештон у Бриселу“, рекао је за ТВ МОСТ председник СО Зубин Поток Стеван Божовић.
Биће то прилика да се одборници из Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока упознају са резултатима преговора а очекује се и доношење закључака који ће зависити од исхода данашњег разговора у Бриселу.

ДА ЗАКЉУЧИМО: СРБИЈА ЈЕ ПОД ОКУПАЦИЈОМ И У СТАЛНОМ ВАНРЕДНОМ СТАЊУ ОД 1999. године. КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ НЕОТУЂИВИ ДЕО ТЕРИТОРИЈЕ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ.

ЋУТАЊЕМ СЕ ИЗДАЈЕ БОГ.

ЗАТО ПРОГОВОРИТЕ, ДАНАС – Слога и јединство је најпотребније Србима сада више него икада прије. Свесни смо барем толико, да „само слога Србина спасава“ и да Срби могу само ако су заједно да буду јачи од многобројних непријатеља Бога и Србства. Срби могу само обожени, сложени у умножени кроз љубав према Господу, која се огледа у нашој љубави према Богу и Србству, Православљу и Светосављу, да изађу неукаљана образа из садашњег смутног времена свога општег пада и безнађа, у коме нигдје никога свога немамо осим Бога и Светих на небу, и једни друге на земљи!
застава на крсту КиМ

Advertisements

10 thoughts on “БРИСЕЛ: ВЕЛЕИЗДАЈА У ТОКУ; СРБИ СА КиМ: Формираћемо аутономију на северу!

 1. Браћо са Космета, жао ми вас је али не могу да вам помогнем.

  Једино је могао да вас спаси пасивни отпор, али пошто нисте хтели или могли да организујете барикаде онда сада други одлучују о вашој судбини.

  • Обилићу брате, обраћаш се Србима са Косова и Метохије као да је Космет само њихов. Не брате, Kосмет је и наш. И ако Срби са Косова и Метохије одсутану да се боре, ми морамо да наставимо јер је нама много лакше.

   • Не обраћам се Србима са КиМ као да је Космет само њихов, него указујем да прво они сами себи морају да помогну да би им онда и други прискочили у помоћ.

    Жале се на преговоре у Бриселу, а с друге стране не прибегавају пасивном отпору којим би показали да не желе да издајници ишта потписују у њихово име.

   • Зар је могуће да има некога коме није јасно да је ова борба која траје већ 13 година, за Србе са КиМ исцрпљујућа и физички и ментално и духовно… и да постоје границе издржљивости у свему… и да Срби са КиМ нису роботи већ људи од крви и меса… и да их највише боли издаја која долази из СРБИЈЕ… и да им нису потребни саветодавци него саборци… и зар има неко коме није позната народна мудрост која каже – ако не можеш да помогнеш (или нећеш!) – онда НЕМОЈ ОДМАГАТИ! ТАД ЈЕ МНОГО БОЉЕ ДА ЋУТИШ!

   • Ово давање Вашег одговора не оповргава ниједну моју тврдњу коју сам изнео већ је више неког емотивног карактера.

    Али пошто сте се дотакли једне теме ајде то мало да проширимо и да ја мало кренем са емоцијама. Кажете: „Нису потребни саветодавци него саборци“.

    Стари Завет – Премудрости Соломонове лепо пише:
    Јер мудрим саветом ратоваћеш, И ИЗБАВЉЕЊЕ ЈЕ У МНОШТВУ САВЕТНИКА. (Приче 21:22)

    Да су ти који представљају народ на КиМ ишли и чули савете од 10 мудрих саветодаваца ситуација на терену би била друкчија.

    Ситуација која је тренутно на КиМ и те како показује да вам требају саветодавци. Особе које не могу да направе митинг са 10.000 људи или да окупе патриотске снаге да заједнички делују јел треба да питају за савет, мишљење и сугестију неког или су они свезнајући?! Ако су свезнајући како то да изостају резултати? У којој сфери деловања изостану резултати за ту сферу мора да се хитно траже саветници.

    Барабе као што су били Ђинђић и Свилановић су ишли да се саветују са различитим стручњацима из разним области чак су и у фељтонима писали о томе, а браћа патриоте кад их видиш на домаћој политичкој сцени су свезнајући њима не требају савети и саветници нити повезивања и удруживања, свако хоће засебно, за себе.

    Олош ДОСовски иако су имали престижније стране дипломе неко браћа из патриотских партија и покрета и ваших локалних представника и кад им је било у интересу нису се гордили како су они свемогући и свезнајући него су се саветовали и договарали на штету Србије, а патриоте не желе да сарађују и не прихватају савете једни од других.

   • У праву си брате Обилићу… погреших.
    Потребни су Србима саветници, али им нису потребни они који ће да им „соле памет“ и додају „со на рану“…

   • Обилићу, пасиван отпор треба на првом мјесту да буде у Србији. И сваки други отпор треба прво да почне у Србији. Немојмо од напаћене браће са Космета који се боре да прехране своју дјецу и који се боре да сачувају живу главу, тражити да они буду вође отпора. Па људи су били на барикадама више од годину дана. Борили се ко лавови. Али нису они криви што цијела Србија а и Република Српска спава кад је у питању Космет.

 2. А ШТО ТИ ОБИЛИЋУ, КАДА СИ ТАКО ПАМЕТАН, НИСИ ПРУЖИО ПАСИВАН ОТПОР ОВДЕ У СРБИЈИ!
  СВИМА ВАМА ЈЕ ЛАКО ДА БУДЕТЕ ПАТРИОТЕ ИСПРЕД КОМПЈУТЕРА!!
  ИДИ НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!
  ДА ЈЕ НЕКЕ СРЕЋЕ СВИ БИ ТО ИСТО УРАДИЛИ, ПРУЖИЛИ ПОДРШКУ НАПАЋЕНОМ НАШЕМ НАРОДУ ДОЛЕ, ТО ЈЕ НАЈМАЊЕ ШТО СМО МОГЛИ УЧИНИТИ!

  БРАЋО И СЕСТРЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, ЈА ЈЕДИНО МОГУ ДА ВАМ ПОРУЧИМ ДА СЕ ДРЖИТЕ И ДА ЈЕ МОЈЕ СРЦЕ СА ВАМА!!!

  УВЕК БИЛО И БИЋЕ, ШТА ГОД ДА СЕ ДЕСИ!!!

  ЈА БИХ ВОЛЕЛА НА НЕКИ ДРУГИ НАЧИН ДА ВАМ ПОМОГНЕМ, АЛИ САМА НЕ МОГУ НИШТА ДА УЧИНИМ!

  ОСТАТАК СРБИЈЕ СПАВА У СВОЈИМ ТОПЛИМ КРЕВЕТИМА, ДОК И НА ЊИХОВА ВРАТА НЕ УДАРИ ОВАКВО ЗЛО, ЈЕР МИСЛЕ ДА ЋЕ СА КиМ ЕУРОПА ДА СТАНЕ!
  НЕ, ТЕК ЋЕ ДА КРЕНЕ ДА РАСТУРА И ОВО МАЛО ТЕРИТОРИЈЕ ШТО НАМ ЈЕ ОСТАЛО, А СВЕ ЗБОГ ФУКАРА И ВЕЛЕИЗДАЈНИКА КОЈИ ПРОДАЈУ ЗЕМЉУ КАО ДА ИМ ЈЕ ДЕДОВИНА!
  А ВЕРУЈЕМ ДА СУ ЊИХОВИ ПРЕЦИ НАЈМАЊЕ ГИНУЛИ ЗА СРБИЈУ И СРПСТВО!!!

 3. А шта је погрешно у емоцији? Мислим да је већа лична грешка немати емоцију, поготову када серади о Косову. Косово је одувек биоло део Србије, а Ваш аргумент је да је Србија једно а Косово друго, тако звучи текст који сте писали! Захвлан асма Господу да има оних који не мисле као ВИ!

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s