Биљана Ђоровић / Биљана Диковић / Медији- генератори јавног мњења / НАЈНОВИЈЕ / Новости / видео / гмо / здравље-екологија / MAIL - RSS FEED

ПОЗИВ СВЕТУ: Зауставите Монсанто од тровања Хаваја – хемијски рат генетским инжењерингом (видео)


ПОЗИВ СВЕТУ: Зауставите Монсанто од тровања Хаваја – хемијски рат генетским инжењерингом (видео)

 

Преко 20 година, Хаваји су светски центар за отворена тестирања генетски модификованих организама (ГМО), укључујући и фармацеутске усеве.

01.04.2013. видео снимак John Johnson, за ФБР уредник Биљана Диковић

stop monsanto havaji

Становници и стручњаци са Хаваја послали су поруку у свет, а пошто интернет нема границе пример уништавања земље и људи од стране компанија које тестирају ГМО на њиховој територији можемо видети и ми…
Порука је у неколико реченица ова:

Преко 20 година, Хаваји су светски центар за отворена тестирања генетски модификованих организама (ГМО), укључујући и фармацеутске усеве. Монсанто, Дау, Дипон/Пионир, Синџента и БАСФ извршили су преко 5.000 експерименталних тестова приликом којих се наша драгоцена земља прска хемикалијама. Подржавају их изузимања од пореза и значајне везе са земљопоседницима, правницима и политичарима. Процењује се да ГМО компаније поседују или изнајмљују 40 – 60.000 јутара земље која се посипа се преко 70 различитих хемикалија.

Нова визија за Хаваје промовисала би мале фарме које узгајају усеве без хемикалија, запошљавају нашу омладину и враћају у живот ахупуаа систем домородаца. Хаваји имају мање од 3.000 јутара званичног органског земљишта, што је 0.27 укупног обрадивог земљишта Хаваја.

Камехамеха школе су највећи приватни земљопоседник на Хавајима. Упркос њиховим јавним изјавама о одрживости и очувању, они изнајмљују значајне количине земљишта међународним биотехнолошким компанијама, попут Монсанта, Дауа, Дипон/Пионира и Синџенте. Ове компаније земљу користе за отворена ГМО тестирања и производњу семена кукуруза.

Камехамеха школе су једина институција са земљом, капиталом и ресурсима која може да смањи увоз наше хране, који је сада 90%. Такође могу да се постарају да на Хавајима не нестане хране у случају природних непогода или повећања цене горива.
________________________________________­________________

Приказано од стране ГМО коалиције за правду Хаваја уз подршку Асоцијације органских потрошача и Милиона против Монсанта.

Музика: K. Mkleod (Incompetech)
Одабране слике од фотографа Камерон Брукс

———–

Видео је преведен на србски (клик на СС), посредством Mirjanе Joksimovic Bohlin:

***

ГЕНЕТСКИ РУЛЕТ: “Нико нема право играти рулет са генетским интегритетом живота на Земљи!” (документарни филм)

Биљана Ђоровић: ГМО – смрт Србије! (видео)

Биљана (Ирена) Барет: Србија је дивна земља, имамо избор – не дозволимо ГМО због нас и наше деце!!!

Обама потписао “Закон о заштити Монсанта”

Биљана Ђоровић: Разговор са Вилијамом Ендгалом или Како упокојити ГМО вампира

НАД СРБИМА СЕ СПРОВОДИ ГЕНОЦИД! Александар Митровић са Николом Алексићем О ГМО, KЕМТРEJЛОВИМА, КОДЕКСУ АЛИМЕНТАРИЈУСУ… (видео)

 

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s