ВЕСТИ / ДРУШТВО / Криминал / Напад на уставни поредак / ПОЛИТИКА / СРБИЈА / етничка мржња / сепаратизам

СНП НАШИ: ХРОНОЛОГИЈА РАСКРИНКАВАЊА ФАЛСИФИКАТОРСКОГ КАРАКТЕРА „ВОЈВОЂАНСКЕ ПАРТИЈЕ“ …


zaustavimo-zmiju-separatizma-1

 Шабић добио доказе о фалсификованим потписима оснивача Војвођанске партије

Представници СНП НАШИ информисали су данас повереникa за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољубa Шабићa o фалсификовању и злоупотреби личних података грађана Србије током пререгистрације Војвођанске партије. Шабићу је предата копија списка оснивача Војвођанске партије као и копија кривичне пријаве због фалсификовања која је јуче предата Првом основном тужилаштву у Београду.Шабић је обавестио представнике СНП НАШИ да је злоупотреба личних података грађана од стране политичких партија редовна појава у Србији и да је и он сам покренуо више кривичних поступака против одговорних. Шабић је понудио помоћ око тражења информација о току поступка по кривичној пријави која је поднета. Он је предложио да се особе чији су подаци фалсификовани на списку Војвођанске партије обрате и њему за правну заштиту.

СНП НАШИ затражили су састанак и са заштитником грађана Сашом Јанковићем, а наредних дана затражићемо пријем и код Министра правде Николе Селаковића чије је министарство задужено за вођење регистра политичких странака.

СНП НАШИ подсећају да је Војвођанска партија приликом регистрације предала и око 3000 потписа оснивача који живе у централној или јужној Србији: Београду, Крагујевцу, Краљеву, Крушевцу, Лозници, Лесковцу, Нишу, Шапцу, Александровцу, Бајиниј Башти, Бањи Ковиљачи, Матарушкој бањи, Прокупљу, Ћуприји, Параћину, Деспотовцу, Свилајнацу итд. СНП НАШИ су до сада открили више од 1000 фалсификата, а међу утврђеним фалсификатима до сада смо пронашли и око 30 особа које су преминуле пре 2009. године када је отпочео поступак пререгистрације политичких странака. Тако се међу оснивачима, под редним бројем 5641, налази и навијач ФК Војводина Дејан Димитријевић звани Лонац који је убијен у априлу 2008. године у навијачкој тучи у Футогу.

СНП НАШИ ће, уколико за 9 дана Тужилаштво не поступи по овој кривичној пријави и не саопшти резултате истраге, објавити списак „оснивача“ Војвођанске партије како би грађани могли сами да провере да ли су њихови лични подаци злоупотребљени.

Информативна служба СНП НАШИ

————————————————

Поднета кривична пријава против одговорних за фалсификовање потписа за регистрацију ВП

Српски народни покрет Наши предао је данас кривичну пријаву Првом основном тужилаштву у Београду против одговорних лица за фалсификовање потписа грађана и оверавање фалсификованих потписа приликом регистрације Војвођанске партије. Пријава је поднета за кривична дела фалсификовања исправе из чл. 355 ст.2 Кривичног законика РС и кривичног дела фалсификовања службене исправе из чл. 357 ст.1 Кривичног закона РС. У кривичној пријави, коју је у име СНП НАШИ поднео члан Управног одбора Игор Маринковић, наведени су и конкретни примери фалсификовања а уз пријаву су приложена три ЦД са електронским обрасцем наводних оснивача Војвођанске партије.

СНП НАШИ подсећају да је Војвођанска партија приликом регистрације предала и око 3000 потписа оснивача који живе у централној или јужној Србији: Београду, Крагујевцу, Краљеву, Крушевцу, Лозници, Лесковцу, Нишу, Шапцу, Александровцу, Бајиниј Башти, Бањи Ковиљачи, Матарушкој бањи, Прокупљу, Ћуприји, Параћину, Деспотовцу, Свилајнацу итд. СНП НАШИ су до сада открили више од 1000 фалсификата, а међу утврђеним фалсификатима до сада смо пронашли и око 30 особа које су преминуле пре 2009. године када је отпочео поступак пререгистрације политичких странака. Тако се међу оснивачима, под редним бројем 5641, налази и навијач ФК Војводина Дејан Димитријевић звани Лонац који је убијен у априлу 2008. године у навијачкој тучи у Футогу.
СНП НАШИ ће, уколико за 10 дана Тужилаштво не поступи по овој кривичној пријави и не саопшти резултате истраге, објавити списак „оснивача“ Војвођанске партије како би грађани могли сами да провере да ли су њихови лични подаци злоупотребљени.
Информативна служба СНП НАШИ
Контакт: 064 12 13 931
 

СНП НАШИ објављују доказе да је Војвођанска партија фалсификовала потписе за регистрацију

 
Српски народни покрет Наши одржаће данас (у недељу 24.фебруар) у Улици Војвођанских бригада 17/1 у Новом Саду у 13 сати конференцију за за медије на којој ће представити доказе да је Војвођанска партија која се залаже за Војводину републику фалсификовала потписе за регистрацију. Свим новинарима ће бити подељени дискови са списком оснивача ВП и њиховим личним подацима како би могли да се провере наши наводи.
 
На списку оснивача ВП поред више хиљада грађана из централне Србије који нису никада потписали за ту странку налазе се и многе особе преминуле пре 2009., године када је почела пререгистрација странка, међу којима и један новосадски нацијач убијен у познатом инциденту 2008. године.
 
На конференци ће бити најављено подношење кривичне пријеве, али и даље активности СНП НАШИ на обавештавању наводних оснивача ВП да су им потписи фалсификовани и да су без свог знања стављени на списак оснивача сепаратистичке партије.
 
Информативна служба СНП НАШИ
 
Koнтакт: 064 12 13 931

——————————————————–

Укинути фалсификаторску Војвођанску партију

Саопштења

СНП НАШИ 24. фебруар 2013.

Српски народни покрет НАШИ одржао је данас у Новом Саду конференцију за медије на којој су предстаљени докази да је Војвођанска партија, која се залаже за Војводину републику, фалсификовала потписе за оснивање 2010. године. СНП НАШИ су поделили окупљеним новинарима списак оснивача ВП и најавили подношење кривичне пријаве.

Портпарол СНП НАШИ у Новом Саду Ђорђе Дмитровић саопштио је да је списак оснивача Војвођанске партије доставио бивши функционер Војвођанске партије који је напустио странку, а да је до сада откривено више од 1000 фалсификата.

– Достављен нам је списак од 10 693 људи наводно оснивача ВП од чега смо до сада нашли више од 1000 фалсификата. Јасно је да ова странка није имала законски услов да буде регистрована. Одмах нам је запало за око да је више од 3000 „оснивача“ Војвођанске партије не живе у Војводини – рекао је Дмитровић.

Лесковчани за „Војводину републику“!?

Члан Управног одбора СНП НАШИ Игор Маринковић је рекао да је навише фалсификованих потписа откривено међу оним људима са списка који не живе у Војводини, али да су у великом броју фалсификовани потписе и оних из Војводине.

– Око 2000 наводних оснивача Војвођанске партије живи у Београду и приградским општинама, у Крагујевцу 335, Лозници 228, Трстенику 120, Врању 50, Краљеву 61, Крушевцу 30, Лесковцу 73, Мајданпеку 31, Нишу 70, Параћину 50, Ужицу 40, Шапцу 56. По том списку испада да Војвођанска партија има чланство и у Александровцу, Ћуприји, Матарушкој Бањи, Врњачкој Бањи, Деспотовцу, Великом Градишту, Бајиној Башти, Бањи Ковиљачи, Ваљеву итд. На основу адреса из списка брзо смо дошли до телефона,а неке од њих смо посетили и лично и сазнали да они не знају шта је ВП и да су њени оснивачи. Врло брзо смо утврдили шему по којој су фалсификовани потписи, а Војвођанској партији је у том криминалу помогао њихов тадашњи коалициони партнер Г17 Плус – рекао је Маринковић.

Динкићеви спискови

Он је објаснио да је Војвођанска партија основана у оквиру пројекта Уједињени региони Србије тј да је Г17 Плус помогао ВП да се региструје у априлу 2010. године како би та странка постала део УРС-а.

– Г17 Плус је без знања својих чланова фалсификовала њихове потписе и преписала их у Војвођанску партију. Међутим нису само коришћени спискови чланова већ и подаци из разних анкета и петиција. Већина оснивача ВП не зна да су чланови те странке. Највећи број потписа је фалсификован и оверен у општинама где је Г17 Плус била на власти – рекао је Маринковић.

Маринковић је рекао да нису само фалсификовани потписи у централној Србији и да су преварени и бројни грађани у Војводини.

– Фалсификован је велики број потписа у Новом Саду и другим градовима на северу Србије. Људи су варани тако што су им подаци узимани у разним телефонским анкетама или током интервјуа за посао. Чак смо утврдили да је у време скупљања потписа један од функционера ВП у својој приватној фирми организовао лажни конкурс за посао да би прикупио податке од грађана – рекао је Маринковић.

И мртве учлањавали

Као посебну бизарност случаја, Маринковић је навео да је откривено да су као оснивачи потписани људи који су преминули много пре 2009. и 2010. године када су потписи прикупљани. Међу „оснивачима“ нашао се и Димитријевић Дејан звани Лонац, навијач ФК Војводина који је настрадао у априлу 2008. године у Футогу током инцидента о коме су извештавали сви медији.

– Проверили смо у полицији матични број и податке и реч је о истом човеку. Испада да је он годину дана после смрти пред судским или општинским оверивачем дао изјаву да је оснивач те странке, а то није једини овакав случај. Јасно је да су се користили неким старијим списковима, а да у надлежном министарству није извршена контрола потписа – објаснио је Маринковић.

Укинути Војвођанску партију

На конференцији за медије је затражено да надлежни органи хитно провере потписе и да сепаратистичка Војвођанска партија буде обрисана из регистра политичих странака а да председник странке Александар Оцић и друга одговорна лица за фалсификовање потписа буду процесуирана.

СНП НАШИ су дали рок од 10 дана државним органима да реагују, а ако реакција изостане НАШИ ће списак објавити на свом сајту како би грађани сами проверили да ли су међу превареним „оснивачима“ и како би могли да подносе приватне кривичне пријаве.

One thought on “СНП НАШИ: ХРОНОЛОГИЈА РАСКРИНКАВАЊА ФАЛСИФИКАТОРСКОГ КАРАКТЕРА „ВОЈВОЂАНСКЕ ПАРТИЈЕ“ …

  1. prevelike brige ( stranih plaćenika )Tadića , Čanka , Čede praška , Kandićke, Biserko, Lihtl i ostalih nesrba nas Srba ima sve manje u regionu . Zbog totalne nebrige vlade Srbije o Srbima u Hrvatskoj dolazi do nestajanja našeg naroda iz ove zemlje prvog suseda u kojoj smo živeli vekovima a u Srpskoj Dalmaciji , Lici , Baniji , Kordunu, Slavoniji i Baranji i pre Hrvata .Točno mladi Srbi se redom u Hrvatskoj izjašnjavaju Hrvatima i ne samo to nego i katolicima , oni koji se još malo bore kažu da ne vjeruju u Boga samo da bi zaštitili sebe i da nebi morali stati na katoličku stranu .Pritisak je strašan od državnih institucija , vrtića , škola , policije preko prijatelja i prijateljica svi vrše pritisak i mladi čovjek jednostavno pukne ili popusti i počinje se sramiti svojih roditelja svojeg imena i prezimena . Pa brže bolje u katoličku crkvu na pokrštavanje a poslije toga od istih tih bivših Srba najveće pljuvanje po svojima kako bi se dodvorili prijateljima tužno i jadno a SRBIJA ŠUTI .Srbi u Hrvatskoj i Krajini žive bez vode , ceste i struje u 21 veku. U bivšoj Republici Srpskoj Krajini u kojoj je rođen svjetski naučnik Srbin sin pravoslavnog paroha, Nikola Tesla koji je struju podario čitavom svetu a zlikovci je zabraniše njegovom narodu u Hrvatskoj u 21 veku .Srbi su u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i imali su pravo na razdruživanje i proglašenje svoje države baš kao i Hrvati , sve ostalo su laži.Hrvatska je pobjedila u ratu uz pomoć Nemačke ali najviše služeći se Gebelsovom propagandom. A to je ako više puta ponavljate laž ona u svjetu postaje istina i to im je odlično uspelo. Napravili su najgori zločin posle II svetskog rata i genocid nad Srpskim narodom , što su radili pod Pavelićem i u II svetskom ratu. Uništili su Republiku Srpsku Krajinu koja je bila proglašena voljom njezinog naroda koji je bio konstitutivni narod znači imao je pravo da se osamostali baš kao i hrvatski narod.Kod nas u srpskoj politici se o tome uredno šuti i prešućuje misleći se dodvoriti Hrvatskoj i svetu ne mi tako samo padamo još niže i od stvarne žrtve ( protjerivanje 280 000 Srba i oko 150 ooo Jugoslovena od njih oko 80 % Srbi i genocid nad onima koji su ostali zabilježio kamerama UNPROFOR ) mi šutnjom postajemo agresori.Da ne govorimo da je Baranja samo dio Vojvodine koju je Josip Tito Broz oteo od Srbije za svoje Hrvate kao i Međumurje što je oteo Mađarima a Istru i Dalmaciju Italijanima .Deo Srpskog Banata poklonio Rumunjima. Srpski narod nikada se ne smije pomiriti s činjenicom da Krajina ne postoji. Postojala je na oko 35 % teritorije današnje Hrvatske sve su to bili srpski etnički prostori i mi se za njih moramo boriti makar čekali 900 godina kao Hrvati svoju državu ali kad tad izboriti se moramo i na naš teritorij vratiti naše stanovništvo.Danas Hrvati vode narod od oko 4 miliona stanovnika i rađaju 46.000 beba s tendencijom prema 50.000 .Hrvata se sada rađa samo 7.000 godišnje manje nego što ih umire a Srba oko 35.000 pa dobro razmislite o posljedicama .Dok naš narod s manjinama koji je skoro duplo veći daje tek oko 66.000 od toga 56.400 beba Srba s daljnjom tendencijom pada . Tako da ako ovako nastavimo izjednačit ćemo se s brojem rođenih Hrvata . A to će biti kraj mita o najvećem narodu bivše Jugoslavije . Mesto Srba koji se ne žele rađati preuzet će vitalniji narodi Hrvati ili Albanci .Našem narodu treba velika biološka obnova i jedino tako možemo mirnim putem vratiti sve Srpske krajeve Srpskom narodu.Ali taj narod mora biološki ojačati na oko 10.000.000 Srba i tada će procvijetati sada uništena Republika Srpska Krajina, Republika Srpska, Srpska Crna Gora, Kosovo , i stara Južna Srbija ( Makedonija ) Nastavimo li mi Srbi sa nerađanjem neće nam trebati niti Beogradski pašaluk , nego ćemo da živimo u Velikoj Albaniji sa glavnim gradom Beogradom. Europska unija i Amerika centar sotonizma na sve načine želi uništiti srpski narod nesmemo im to dozvoliti.Srbija mora ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i porodicama sa samo dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti.U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja Srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države.U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju Srbija može spriječiti secesiju Srpskog Vojvodstva.Ukratko Srbija mora ekonomski ojačati a najveći dio novca izdvajati za povećanje nataliteta , osnovati Srpski fond koji će voditi Srpska pravoslavna crkva , tražiti da u njega uplaćuje i naša dijaspora širom sveta .Pokrenuti veliku obnovu u Srbiji se godišnje treba rađati 100 000 beba u Srpskoj minimalno 20 000 . U Hrvatskoj treba tražiti povratak na plan Z-4 od međunarodne zajednice jer inače se Srbi nikad neće moći vratiti u svoje kuće i stanove .Preko crkve treba pomagati Srbe u Krajini naročito Podunavlje , Vukovar , Ilok, Beli Manastir i Osek. A u Dalmaciji na prostoru između Zadra i Šibenika pa prema granici s Bosnom . Kao i Albanci grupirati se i odrediti centar recimo Srbi iz Dalmacije ,Senja ,Šibenika , Splita itd . pomalo grupirati u Zadar .U BH federaciji uložiti sve napore i ojačati Drvar , Grahovo , Glamoč , Bosanski Petrovac i Kupres . Od ovih 5 opština formirati kanton sa sedištem u Drvaru, veliki trud uložiti da bude Srpska većina .Isto tako ojačati Brčko sa više mladih višečlanih porodica i ne dozvoliti presecanje Srpske na dva dela . Hercegovina izumire a gradimo veliki Bogomolje to je lepo ali treba nam narod , znači još jedan bitan kraj koji treba ojačati . U Srbiji treba ojačati Suboticu , Sentu , Kanjižu itd . i Rašku oblast u užoj Srbiji. i Rašku oblast u užoj Srbiji .Izbjeglice treba naseljavati planski tamo gdje nam nedostaje stanovništva a ne u mjestima u kojima su Srbi i tako preko 85 % . Ugledajmo se na Hrvate kako su planskim naseljavanjem Hrvata iz srednje Bosne i siromašnih porodica s više dece iz Zagorja i Slavonije promenili etnički sastav stanovništva Republike Srpske Krajine u svoju korist.Ekonomski migranti umesto migriranja u Ameriku ili Australiju koncentrisati se na Sloveniju, Austriju i Švajcarsku .Znači iz ovih udaljenih država pomalo se vraćati što bliže Srbiji.Beč proglasimo najpoželjnijim gradom za Srbe van Srbije.Znači ako si rodoljub, Srbin, Srpkinja prihvatite se ljubavi i visolim natalitetom barem četvoro dece po porodici pobjedimo neprijatelje Srbije i Srpskog naroda .

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s