ВЕСТИ / Драган Симовић

Вељко Ђурђевић: РАСРБЉЕНИ СРБИ


(Одломак из књиге ШИЗОФРЕНИЈА)

Католизирани и исламизирани Срби су се у потпуности идентификовали са окупаторима и њиховим религијама, одакле и потиче црта фрустрацује и инфериорности у њиховим карактерима и потреба за туторством над њима од стране бивших окупатора што је и довело до стварања нових нација без корена и сопственог духовног утемељења. Последице ових раскола су и наша стајања на супротне стране у светским ратним сукобима и геноцидно сатирање и затирање попут двоглавог орла. Католизирани Срби односно, Хрвати, како то они више воле да кажу, штит са крстом и четири оцила одбацили су и „заборавили“ оног тренутка кад су Немачки народи, после геноцида који је над њима као протестантима извела Хрватска католичка легија, у олтаре свијих богомоља уклесали молитву „сачувај ме боже Куге, Колере, Рата (Криг), и Хрвата (Кроатен)“. Немци су се на овај начин, са ова своја четири оцила, хералдички заштитили од истог зла од кога су и страдали а Хрвати за навек понижени и натерани на лојалност према свим немачким окупацијама и окупаторима. Зато не чуди ни цвеће на Немачким тенковима у Загребу 1941. ни песма „данке Дојчланд“ 1992. године. Истовремено Хрвати су одбацили сва Српска знамења и српски идентитет тражећи спас у екстремном католичанству у чије име су и починили злочин, а прикривајући чињеницу да су на самом почетку прихватили протестантизам као своје религијско хришћанско опредељење. Једини спас Хрватима као и осталим етничким групицама нашег национа је екстремни повратак Српству, српској традицији и праотачком богољубљу и човекољубљу, превазилазећи хришћанство и хришћанске поделе и остале окупаторске вере, као заједничку несрећу која нас је задесила. Истовремено не одбацујући ништа од онога што је у међувремену на истинском бо-жанском путу љубави створено, у религији, култури, уметности и свеукупном животу нашег раскољеног и међусобно супрот-стављеног народа.

Злобници кажу да прави Хрват ујутро кад у купатилу стане пред огледало, добро загледа лик испред себе, опсује му мајку Српску па онда настави са умивањем и јутарњом тоалетом. Данашњу Хрватску нацију и чини око 70% Срба католика, око 10% славенизованих Германа, око 10% славенизованих Латина и само 10% именог и славенизованог Аварског ста-новништва које је у потпуности примило Српски језик културу и религију. Незлонамерним односом већинског Српског староседелачког становништва према Аварским дошљацима, изведено је садашње Хрватско име које су Католичка црква а касније и Аустроугарска злоупотребиле у циљу разбијања Српског националног простора и Српских националних интереса. На великом Хрватском сабору у зачетку стварања усташке државе, вапило се за писањем једне „нове хисторије Хрватског народа из које би Хрватска младеж могла научити праву Хрватску Истину“. За реч се јавио засигурно највећи Хрватски историчар двадесетог века, Томо Крзнарић и рекао: „Господо ја ћу вам свеукупну повијест Хрватског народа изрећи у само једној јединој реченици. Запамтите добро јер ће доћи време кад ће нас једино то спасити од потпуног уништења,-Хрвати су народ који говори Српским језиком.“

Замисли само каква ће инфериорност и фрустрација бити развијена код Хрвата после успостављања Туђманове Хравтске, коју им је «сексуално настрани Клинтон» уз помоћ НАТО пакта очистио од православних Срба, само зато што нису прис-тајали да буду добровољно уведени у усташку „кланицу“.

У операцијама „Бљесак“ и „Олуја“ са подручја Републике Српске Крајине протерано је триста десет хиљада Срба православаца. У овом тренутку чак и византиски „србољупци“ овај број релативизују на фамозних „око двеста хиљада“. Што се тиче православног живља који су у периоду од 1990. до 1995. протерани из великих градова попут Дубровника, Сплита, Задра, Ријеке, Загреба, Карловца, Славонског Брода и слично, њих нико више и не спомиње, ни на Истоку ни на Западу, а ради се такође о триста хиљада душа. Већина њих није ни крочила на тло „Скраћене Распадајуће Југославије“ већ су спас потражили у расејању широм света. Прећуткивање овог егзодуса такође нас наводи на закључак да Луциферови синови Истока и Запада заједно раде на уништењу Српског народа. На овај начин у потпуности је материјализована усташка геноцидна идеја „трећину срба покрстити (у католичку веру), трећину поубијати (у Јасеновцу, Јадовну, Глинској цркви и сличним стратиштима) а трећину протерати (из лијепе њихове било куда)“. Дефинитивни опрост грехова за сва три ова злочина које су починили над српским православним становништвом, Ватикан намерава да издејствује Папином посетом Београду коју упорно покушавају остварити, а без које Војтила изгледа и неће моћи с миром божијим да умре, јер би му легализација и релативизација ових злочина био највећи успех у његовој папској каријери.

Због свега што је почињено над Српским православним становништвом у задњих сто година боголики Хрвати се неизмерно стиде, а Усташе заслепљени својом шизофренијом неизмерно мрзе и себе и цео свет око себе, што им већ једном, све то није опроштено и заборављено.

Хрватски фашистички апсурд такође недвосмислено до-казује да и једна и друга страна у садашњем НАТО пакту здушно раде на уништењу српског национа и српских националних интереса, наиме, Хрватска Фашистичка Сатнија 1945. године капитулирала је после очајничких борби чак десетак дана после капитулације Хитлерове ратне машинерије. Република Хрватска је за награду у оквиру Југословенске Федерације вишеструко увећала своје територије „са правом на самоопредељење до од-цепљења“, а 1995. године извршили су етничко чишћење преосталог православног живља уз логистичку и артиљеријску подршку „међународних“ (НАТО) снага (са белим хаубицама и плавим береткама). И ником ништа? Битно је само да се Срби уништавају.

Словенци су до подне Срби а од подне Немци, своји на своме су само у тренутку зенита. У једном таквом зениту, приликом десетодневног „ослободилног рата“ за отцепљењe од Ју-гославије, доживели су тотално помрачење ума, при чему су ловачким пушкама и карабинима поубијали више од стотину ненаоружаних војника регуларне војске, којој је већ било наређе-но повлачење из Словеније. Ово у историји незабележено крво-пролиће великодушно је заташкао генералштаб ЈНА.

То је део нашег народа који је у тоталном расколу и шизофренији, који није у стању да изгради и прихвати сопствену власт, зато они најлакше прихватају власт туђина, власт ђавола и сотониних синова без обзира са које стране долазе. У самом финишу изградње свог микро-нацистичког ембриона, они суве-ренитет који су стекли и који су једино могли стећи у окриљу Српске државе, враћају Европи, при чему Немцима враћају ка-тастарско власништво на већинском делу сопствене дежеле, тако да су сопствену судбину запечатили за наредних сто година. То је време које ће бити довољно да под условима које им је наметнула нова унитаристичка, Немачка Европа, потпуно нес-тану и буду заборављени.

На простор БЈР Македоније од Албанске границе до Скопја отворено претендују Албанци. На простор од Скопја до Бугарске границе претендују Бугари, нигде то јавно не испољавајући а надајући се да би могли добити и више. „Браћа“ Грци уопште не претендују они сигурно рачунају да ће им колико сутра припасти све јужно од Скопског Петровца укључујући сва велика језера (Дојранско, Охридско и Преспанско), чиме поуз-дано решавају проблем водоснабдевања за наредних педесет го-дина. На постојање и опстајање Македонске нације, нико више и не рачуна. На овај начин Византија се осигурала од своје вечите море, да Срби на Балкану не створе компактну и јаку др-жаву, која би могла бити гарант откровења Истине и обелодањивања свих превара и подвала које су вековима до сада почињене. Из истог разлога поодавно је створена Бугарска нација користећи име Татарског племена које упада на Српску територију, прихвата језик, културу и религију домаћег Шопског ста-новништва, а Византија их подржава у изградњи сепаратне државице неби ли тако Србе завадила, да се у међусобним размирицама што више сатиру и затиру. Посебно признајући црквену аутокефалност Византија међу српским племенима утемељује расколе и неслогу а не никакву духовну слободу. У том смислу учинак овог раскола био им је изузетно плодан. Само у Балкан-ским ратовима успели су да због Бугарско-Српских размимоилажења отму трећину Турске покрајине Тесалије иако је била насељена апсолутном Славенском, да и овде не кажем Српском већином. Одмах по том (већ 1913.) успевају да Србе и Бугаре међусобно заваде, због наводно неправедно постављене грани-це на делу Тесалије који је подељен између ове две српске зем-ље, а иначе ради се о појасу од десетак километара најнеплод-није и најненасељеније територије на Балкану. Граница према „братској“ Грчкој била је неспорна и за Србе и за Бугаре. Очи-гледно да су и једни и други добили тумачење својих „национа-лних интереса“ са Свете Горе. Зато су Грци од тада па до данас „Егејце“ раселили од Ташкента до Аустралије и осталих прекоморских земаља и сада немају више никаквих проблема са њиховим језиком културом и другим етно обележјима а камо ли са њиховим сепаратистичким тежњама о прикључењу матичном народу.

Кад мањински Татарски Бугари приговарају Шоповима они кажу: „Шоп нит си у главу прима, нит из главу избија“.Срби за себе кроз песму кажу: „Нико нема што Србин имаде, какав био такав и остаде“. Историчар Милош Милојевић сматра да се припадност једном народу јасно види по томе шта тај народ сам о себи говори и пева. Ова два исказа недвосмис-лено говоре да се ради о једном те истом народу без обзира како га ко називао и на коју страну је који од њих у светским ратовима стајао. Стајање на супротне стране у овим сукобима само доказује чињеницу да српска душа уједињења света, предвођена Александром Македонским, још увек лута, тражећи прави пут божанске љубави и хармоније међу народима.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s